Ako zosúladiť rôzne spánkové režimy vo vzťahu?
Ahojte, máme s priateľom dosť veľký problém, máme úplne obrátený režim. Ja chodím spať skoro 21.30 - 22.00, vstávam ráno o šiestej. Teraz už nadsluhujem 🙂 o takomto čase vždy spím. On chodí spať o jednej a spí do deviatej. Obaja máme svoje rutiny. Ja som skoro unavená, potrebujem 8 hodín spánku a vstávam skoro. On nemôže v noci spať a vstáva neskôr. Nevieme sa spoločne zladiť. Zatiaľ spolu nebývame, ale keď niekam ideme na výlet, kdekoľvek, sme obaja dosť z toho mimo, lebo to nefunguje. Ja chcem spať a on pozerá telku, on chce ráno spať a ja som už hore.
Obrateny rezim ? Som myslela ze jeden z Vas robi nocne a druhy denne . Vsak toto je nic 😃
A co ked ty vstavas o 6 a on o 9? To su 3 hodky .
To iste vecer
Bozinku , fakt veeeeeelky problem
Velmi vela ludi tak funguje
Obrateny rezim ? Som myslela ze jeden z Vas robi nocne a druhy denne . Vsak toto je nic 😃
A co ked ty vstavas o 6 a on o 9? To su 3 hodky .
To iste vecer
Bozinku , fakt veeeeeelky problem
Velmi vela ludi tak funguje
@ivik4 slečna asi chce aby kuvikal skoro rano s nou
a co je na tom zle? ja som hore do cca 2-3 v noci a muz do 22tej, ani jeden z nas s tym nema problem niekto je proste ranny typ a niekto nocny
@anonym_079c7a to si máme brať dve samostatné izby?
@ivik4 slečna asi chce aby kuvikal skoro rano s nou
@anonym_079c7a slecna aj pan sa chcu v klude vyspat
@anonym_079c7a slecna aj pan sa chcu v klude vyspat
@anonym_autor ti napisem ako to funguje u nas, sme spolu uz cez 20 rokov, muz rano mna necha spat kym sa sama nezobudim a ja jeho nechavam ist spat ked je unaveny, ked sme niekde na dovolenke sa nam rezim prepoji, jemu sa vecer trochu posunie a mne rano skrati
@anonym_autor ti napisem ako to funguje u nas, sme spolu uz cez 20 rokov, muz rano mna necha spat kym sa sama nezobudim a ja jeho nechavam ist spat ked je unaveny, ked sme niekde na dovolenke sa nam rezim prepoji, jemu sa vecer trochu posunie a mne rano skrati
@anonym_079c7a no nám sa to na dovolenke neposúva. Tým, že sme v jednej izbe sa vyrušujeme. On mňa večer, ja jeho ráno. A on chce večer žiť a ísť spať o druhej, ja chcem večer spať a užiť si skoré ráno. Dovolenka nás oboch vyčerpá a už sme tohto roku ani nikam nešli.
@anonym_autor u nás som ja tá, čo od 21:30 funguje najlepšie a muž je už v tom čase KO. A ráno on fičí a ja som KO.
Občas je z toho na nervy, hlavne keď by chcel spať a deti sú ešte svieže ako ja 🤷♀️.
Práve sme sa vrátili z dovolenky - ja som si v čase, keď muž už spal, ešte v kuchyni čítala a on išiel ráno do pekárne, v kľude si vypil kávu na terase atď. a ja som ešte spala. Ak je to najväčší problém vo vzťahu tak kompromis sa nájsť asi dá.
Ovplyvňuje to negatívne váš sexuálny život? A ak áno, ako by sme vedeli pomôcť?
@anonym_079c7a no nám sa to na dovolenke neposúva. Tým, že sme v jednej izbe sa vyrušujeme. On mňa večer, ja jeho ráno. A on chce večer žiť a ísť spať o druhej, ja chcem večer spať a užiť si skoré ráno. Dovolenka nás oboch vyčerpá a už sme tohto roku ani nikam nešli.
@anonym_autor ja si myslim, ze sa to prisposobi casom, kolko ste spolu?
Toto nie je obrateny rezim. Moj chodi tiez skoro spavat. Vacsinou uz o osmej vecer je osprchovany a ide do postele,zaspi okolo 21. Ja som hore do 23. On rano bezproblemov vstane o 5,ja si rada polezim do 7-8. Vobec sa nerusime. Vecer pozeram telku,on spi. On rano pozera telku a ja spim. Snazime sa byt potichu,aby sme sa nebudili. Ked budete spolu byvat,bude to ine. On moze v obyvacke este zit,ty v spalni spat. A naopak. Ty rano potichu si uzivat pomale rano a on este spat. Vsetko je o tolerancii. Na dovolenkach sa prisposobujeme jeden druhemu. Raz ideme spat neskor a ja vstavam skor,aby sme si vychutnali pomale rana na dovolenke. Vsetko je zvyku a zladeni sa. Nevidim v tom ziadny problem. Ja nelipnem na tom,aby sme zaspavali spolu.
@anonym_autor máme to rovnako, sme spolu roky, nevidím problém, Ak sa ideme nieked zabaviť, tak si pospím pooebede, aby som tam neodkväcla, ak potrebujeme niekedy vyštartovať ráno skôr, tak ide spať skôr aj on. Mám ale výhodu, keď môj muž zaspí, môže pri ňom hučať motorová píla, keď spí, tak spí. Ja keď večer zaspím, tiež ma len tak niečo nezobudí, nad ránom to je už horšie
Budete to mat vesele. Aj my to tak mame a je to zlozite. Ja mam najviac energie rano, ked sa on este len prebera, vecer, ked ja uz chcem spat, on zacina zit. Ja som hore uz o pol 7, on by spal aj do 10. Najvacsi problem bol, ked bola dcera mensia a skoro vstavala do skoly
@anonym_autor deväť rokov vstával manžel skoro štvrtej ráno už štartoval do práce ja(aj deti) až po šiestej a ani z neho ani zo mňa neubudlo. V terajšej práci robí denné/nočné 12h od 7 nej do siedmej, deti sú už veľké do školy chodia sami, stačí mi vstaváť o 9 tej a čuduj sa svet stále fungujeme,
O čom vlastne melieš? Či ďalšia do radu nemám problém vyrobím si?
Všetko je o tolerancii. Na dovolenke ho popros, nech si napr. pozrie niečo na mobile, slúchadlá . ty si daj tú blbosť na oči, aby ti nesvietilo...a ty zase ráno choď na raňajky, ktoré sú v hoteloch atď. už dosť skoro, poseď si tam, vypi kávu a on nech spí. Ja v tom nevidím žiaden, ale žiaden problém. Mala som u seba doma rodinného príslušníka na niekoľko týždňov, spal v obývačke, ja som nočný tvor, ale rešpektovala som jeho potreby a z obývačky som sa spratala o 22hej, aby mohol spať. Ležala som v posteli, čítala si, pozerala na mobile somariny (v spálni telku nemám) a on zase ráno o 5 už bol hore, potichu si spravil kávu a ja som spala aj do 8mej. Ale kde nie je tolerancia a rešpekt, tak to nikdy fungovať nebude. Ja bežne idem spať o 2-3 ráno a vstávam o 8, niekedy skôr a niekedy pospím aj do 10tej. Moje dieťa keď sa zobudí, ide samo na záchod a ľahne si ku mne do postele s plyšakmi a tam sa hrá a ja ešte spím 😁 a to má 7 rokov. Dokonca ak je hladné, tak má dovolené si vziať jogurt z chladničky a zjesť to v mojej posteli. Samozrejme vtedy už tvrdo nespím, viem o každom pohybe ale aj tak som v posteli a driemem. A tak isto, keď ja vstanem skôr a moje dieťa spí, tak nerobím hunbuk, ale rešpektujem to, že potrebuje dospať. A keď už dieťa vie o tolerancii a rešpekte, tak vy dvaja dospelí by ste to mali vedieť tiež.
@anonym_autor neboj keď budete mať deti už spať nebude nikto. 🤣 ale je to výhoda. Manžel je ranné vtáča, tak cez víkend mu hodím deti ráno a ja si pospím. On zas večer nebude dlho s deťmi ani v noci. Tak sa to vyváži.
Aj u nás je to tak, ja skoro ráno vstávam. Aj cez víkend som okolo 5.30 hore. A je jedno, či idem spať o ôsmej večer alebo o 3 ráno, aj tak sa zobudím okolo 5.30. Ak ja spím do 7.00, tak je to sviatok. Manžel je hore aj do druhej v noci, spí do 10. Keď sa zobudí, tak ja už mám upratané, navarené 😅 on robí a ja driemkam poobede 🙈 ale je to o vzájomnej tolerancii. Nepustím práčku, kým spí (máme kúpeľňu pri spálni), nevysávam a na dovolenke si vonku napr. čítam knihu, cvičím . On ma tiež nevyrušuje, aj keď pozerá telku vedľa mňa. Fungujeme spolu už 14 rokov vzťahu.
Nuž, vztah a spoluzitie je aj o kompromisoch, tolerancii, respekte...toto u vás nie je, ani u jedneho...budete to mat este tazke.
@anonym_autor Vies co aj my to mame s muzom tak a mne to nikdy nejako nevadilo. Ked treba stihnut vlak ci lietadlo, tak samozrejme vstane a inac je to jedno. Teda ale odkedy mame dieta, tak uz je to o inom, proste vstava sa rano do skolky a bude sa do skoly, prisposobil sa. Pospi si trochu este poobede. Cez vikendy ide rezim sovy, ale nicomu to nevadi, zase urobi dost vecer.
My tak fungujeme roky 🙂 a nasli sme si v pohode sposob, napr. aktualne chysta maleho a vozi do skolky muz a ja si rano pospim o hodinu dlhsie, na dovolenke to problem nie je, lebo tam sme casto obaja unaveni z vody, slnka, tury a ja idem spat skor (ja som ta co vecer je dlhsie), ak treba rano skoro vstat lebo vylet alebo cokolvek tak sa prisposobim ja, vecer si dam sluchadla do usi alebo si citam citacku s minimalnym jasom, aby som ho nerusila (a to tam je s nami casto aj dieta v jednej izbe). Chce to len kus kompromisu a chciet sa stretnut. Ja napr. potrebujem aj menej spanku aktualne, takze zas taky velky rozdiel medzi nami nie je (myslim casovy).
Aj my to tak mame, akoze hej, nie je to idealne, ale ze by sme si robili schvalne aby sme sa budili rachotom? Ved ja ked idem skor spat, normalne si zavriem dvere a muz je tichsie, on ked rano dlhsie spi (az do obeda cez vikend 😆), tak nejdem vysavat ci prat od osmej (kedy vstavam cez vikend), pockam, nic neujde. A co sa tyka spolocenskych aktivit tak kompromis, obcas on vstane skor, aby sme mohli ist na vylet/kupat sa na dovolenke, kym nepali slnko a do 11 byt spat, obcas sa ja hecnem a vydrzim dlhsie v noci hore.
Pokial je akcia, ze mam vydrzat az do rana, tak sa mi osvedcilo si ten cas posuvat postupne.
My s muzom tiez tak fungujeme. Ale ja vo vasom pripade nevidim problem v posunutom biorytme. Skor mam pocit, ze obidvaja tvrdohlavo trvate na svojich zvykoch a nie ste ochotni sa ani trochu prisposobit.
@anonym_autor Prepáč, ja by som pochopila problém v bežnom dennom rodinnom živote. Ale na dovolenke? Veď to bežné majú ľudia režim úplne voľný, ponocuje sa, ráno sa vstane podľa nálady či podľa programu. Toto vám dokáže pokaziť dovolenku?
Veď si urobte príjemný večerný program podľa toho, kde ste. Prepáč, ale toto ozaj nechápem.
Urob službu sebe aj priateľovi, rozidte sa
Ja zase autorku úplne chápem. Ono to znie ako "blbosť a malichernost" ale ja som to mala s bývalým priateľom,no tam chýbalo to pochopenie. Bola to čistá katastrofa. On proste nevedel pochopiť,že ja chcem už o deviatej spať,lebo vstávam o pol šiestej,a stále opakoval,že dospelému musí stačiť spať päť hodín denne. Pritom on spal do desiatej bežne,takže naozaj mu nevadilo ísť spať o jednej v noci,ja som bola po pár dňoch úplne vyradená.
Na dovolenke presne to bolo o tom,ja som nemala chuť každý deň ísť do noci vonku,alebo pozerať telku, spať sa nedalo,lebo mne telka vadí b spánku a ráno som akurát šla sama na raňajky, keďže on spal do desiatej.
Bol to aj jeden z viacerých dôvodov rozchodu.
Aj u nás to mame tak a nie je nutné mať ani dve hotelové izby. Štuple do uší a spím. Rovnako ja o 6.00 keď som šla na pláž som sa vyparila po tichu ani o Tom nevedel
Tiež to poznám a vadilo mi to. Hlavne ráno keď sme boli spolu a musela som ho čakať. Áno keď ideme spolu na dovolenku, tak nebudeme predsa oddelene chodit na raňajky večere túry … ja mám hrôzu doteraz z toho že som vstala o 6 a čakala len tak niekde na izbe pri ňom do 9 😳 a to o 9 sa ešte snažil. Neznášam to. Ale zase doma by som si vedela nájsť “robotu”, len my sme spolu nebývali … za mňa celkovo chlapi čo chodia spať o 2 v noci mi pripomínajú nevyzreté deti … to nechodí ráno do prace a nemá normálny pracovný režim? hneď by si rozmyslel kedy pôjde spať.
My to mame tiez tak, s tym, ze ja vstavam o 5 a on pokojne o 11. Nevadi nam to, ked ideme na dovolenku tak ja taham trochu dlhsie, on vstava skor aby sme si uzili zmenu prostredia. Zvacsa si berieme apartmany, ak sa neda tak ja zaspim pri telke on ju vypne o cosi skor a potom pocuva so sluchadlami podcast az kym zaspi. Doma fungujeme tak, ze ja zaspim o 22 pri telke on ma o 23 odnesie do postele a potom sa mu zacina jeho vecer, hra playko, pozera veci, ktore mna nebavia.. ja zas rano idem skoro do prace, on nemusi.. alebo cez vikend idem zatial na trh na kavu.. mne to celkom takto aj vyhovuje.. myslim, ze jemu tiez
Bookujte si vzdy apartman. Nech ten co je hore neotravuje toho druheho. Ja ta chapem. Ex chodil spat az po polnoci a rano dlho vyspaval - to je uplne neprirodzeny rezim a liezol mi s tym na nervy. Treba apartman, proste ten co je hore zalezie do druhej izby.

a co je na tom zle? ja som hore do cca 2-3 v noci a muz do 22tej, ani jeden z nas s tym nema problem niekto je proste ranny typ a niekto nocny