icon

Ako zvládať bývanie v partnerovom byte?

Včera o 09:44

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, ako dokážete bývať v partnerovom byte/dome, ak viete, že je jeho a nie je to váš spoločný majetok? Nie ste manželia, nemáte spoločné deti... Ja si úprimne pripadám ako nájomca a povedala som si, že v ďalšom vzťahu už takúto chybu neurobím. Prípadne budem radšej bývať sama. Zaujímajú má len reálne skúsenosti. Ďakujem

Strana
z4
anonym_7815db
•
Včera o 09:47

@anonym_autor odkladaj si peniaze bokom, aby si mala, keď už nebude partner. Alebo si rieš minimálne garzónku na hypotéku, aby si mala kde hlavu skloniť, keď zazvoní zvonec a rozprávky koniec. Môže byť láska neviem aká, ak by sa mu zajtra niečo stalo, kam pôjdeš?

patrike
•
Včera o 09:48

U nas v pohode, byvame u mna, ona si svoj byt nechala.
Nechapem, co riesis, mala by si byt rada, ze chlap si zabezpecil za vlastne peniaze byvanie a nie je to nejaka socka.
Tvoj ciel je co ?
1. Ma prepisat na teba polovicu darovacou zmluvou ?
2. Ma to predat, aby ste si kupili nieco spolocne ?

autor
•
Včera o 09:50
@patrike

U nas v pohode, byvame u mna, ona si svoj byt nechala.
Nechapem, co riesis, mala by si byt rada, ze chlap si zabezpecil za vlastne peniaze byvanie a nie je to nejaka socka.
Tvoj ciel je co ?
1. Ma prepisat na teba polovicu darovacou zmluvou ?
2. Ma to predat, aby ste si kupili nieco spolocne ?

@patrike Môj cieľ... ťažko povedať, ale ak sa rozídeme, som bez strechy nad hlavou... roky utekajú a podmienky na bývanie sa zhoršujú, tkaže jediné čo mi vychádza je kúpiť sama byt, alebo niečo spoločné... ale ak chcú byť dvaja spolu, dáva mi význam ísť do niečoho spoločného..

belllinka
•
Včera o 09:50

@anonym_autor a co si si predstavovala? Ze po ziznameni s tebou hned preda svoj byt a pojdete spolu do podnajmu? Ci hned pojdete kupovat nieco spolocne? Nechapem

anonym_b0980b
•
Včera o 09:54

Buď rada, že máš kde bývať teda
Snáď nieje jeho chyba, že nemáš vlastnú strechu nad hlavou a on má

osky
•
Včera o 09:54

@anonym_autor v dalsom vztahu?
Cize tento planujes ukoncit????

A k otazke,
Je to jeho dom....co cakas,ze polovicu na teba prepise,a to ani nie ste manzelia?
Alebo ako by si si to teda predstavovala ty?
Mozete ten dom predat a teda si poriadit nieco nove,spolocne,kde budete majitelmi obaja....

Mij muz zdedil rodicovsky dom,v ktorom teraz byvame a teda na mna prepisal polku.
Ale preto,lebo ja som do jeho prerabky ozaj vrazila nemale peniaze,v podstate to bolo,alo by sa staval novy dom.
To bola komplet rekonstrukcia.
A napr.na to,aby sme dostali pozicku na prerabku,sme zalozili dom mojich rodicov.
Cize to je uplne nieco ine...chapes.

Neviem si preddtavit,ze s niekym zijem v mojej nehnutelnosti,ten dotycny do toho neinvestuje nic a ja by som mala nieco prepisovat....
Uz duplom nie,ak nie sme manzelia

anonym_6356ca
•
Včera o 09:57

A co cakas, ze ho teraz prepise na teba, aby si sa citila lepsie? Ty nemas vlastny byt? A ak nie, na co cakas? Ze ho vyhras v loterii?

belllinka
•
Včera o 09:58
@osky

A k otazke,
Je to jeho dom....co cakas,ze polovicu na teba prepise,a to ani nie ste manzelia?
Mozete ten dom predat a teda si poriadit nieco nove,spolocne,kde budete majitelmi obaja....

Mij muz zdedil rodicovsky dom,v ktorom teraz byvame a teda na mna prepisal polku.
Ale preto,lebo ja som do jeho prerabky ozaj vrazila nemale peniaze,v podstate to bolo,alo by sa staval novy dom.
A napr.na to,aby sme dostali pozicku na prerabku,sme zalozili dom mojich rodicov.

Neviem si preddtavit,ze s niekym zijem v mojej nehnutelnosti,ten dotycny do toho neinvestuje nic a ja by som mala nieco prepisovat....

@osky ani na manzela by som neprepisovala polovicu, ak by donho nic nevrazil zo svojho

anonym_b94e08
•
Včera o 10:00

To musi byt velka laska, ked uz planujes dalsi vztah😏

patrike
•
Včera o 10:00
@anonym_autor

@patrike Môj cieľ... ťažko povedať, ale ak sa rozídeme, som bez strechy nad hlavou... roky utekajú a podmienky na bývanie sa zhoršujú, tkaže jediné čo mi vychádza je kúpiť sama byt, alebo niečo spoločné... ale ak chcú byť dvaja spolu, dáva mi význam ísť do niečoho spoločného..

@anonym_autor Nema. Ak ma on nehnutelnost kupenu / postavenu / zdedenu za dobrych podmienok a na dobrom mieste, je nezmysel zbavit sa jej len preto, aby ste mali "nieco spolocne". Ak uvazujes o moznosti rozchodu, tak to j eprave vyborny dovod, aby veci ostali, ako su. Si spekulantka.

osky
•
Včera o 10:06
@belllinka

@osky ani na manzela by som neprepisovala polovicu, ak by donho nic nevrazil zo svojho

@belllinka no ved presne...

alison11
•
Včera o 10:07
@anonym_autor

@anonym_autor O tomto by si sa mala z paertnerom porozprávať čo očakáva od budúcnosti a ty tiež či plánujete spoluž budúcnosť alebo zadné vrátka.A prípdne si odkladaj na niečo do zálohy pre istotu.Ale ak plánujete spoločnú budúcnosť prípadne sobáš,tak si môžete aj vlastné spoločné niečo kúpiť a jeho byt predať a tie peniaze do spoločného investovať.Ale ak rozmýšľaš už nad ďalším vzťahom tak to asi u vás nevyzerá na spoločnú budúcnosť.

autor
•
Včera o 10:09
@osky

A k otazke,

@osky ja nikde nepíšem, že chcem prepísať polovicu... skôr som rozmýšľala kúpiť niečo spoločné...

anonym_e73e90
•
Včera o 10:10

@anonym_autor ex mal svoj, po svadbe a porode sme kupili spolocny velky on svoj byt prenajimal. Po rozvode sme spolocny predali a rozdelili, ja som kupila svoj a on sa vratil do toho povodneho.

anonym_0eeea6
•
Včera o 10:11

@anonym_autor ked rozmyslam nad daslim vztahom, asi len jeho byvanie nie je problem, ten problem bude hlbšie... ja tiež byvam v jeho dome, ešte aj s dcérou a so synom

autor
•
Včera o 10:11
@anonym_b94e08

To musi byt velka laska, ked uz planujes dalsi vztah😏

@anonym_b94e08 my už sme takto dlhšie a ja mám svoje predstavy o živote, o domove, ktorý by som chcela s niekým vytvoriť... ale vidím, že sa v tomto rozchádzame...

autor
•
Včera o 10:13
@anonym_0eeea6

@anonym_autor ked rozmyslam nad daslim vztahom, asi len jeho byvanie nie je problem, ten problem bude hlbšie... ja tiež byvam v jeho dome, ešte aj s dcérou a so synom

@anonym_0eeea6 a si spokojná? cítiš sa ako doma unho?

osky
•
Včera o 10:16
@anonym_autor

@osky ja nikde nepíšem, že chcem prepísať polovicu... skôr som rozmýšľala kúpiť niečo spoločné...

@anonym_autor no ved sa pytam,ze co si predstavujes...

Ja chapem aj teba,zase.
Lebo mas pravdu-aj ja by som sa necitila doma tam,kde mi nic nepatri.

Za mna najlepsie riesenie by bolo,keby ty si kupis nieco vlastne,dali by ste to do prenajmu a byvajte tam,kde teraz.
Tak by si prispievala do domacnosti aj ty z tvojho majetlu a zaroven by si mala nieco len tvoje.
Bol by to taky vyrovnany stav.

Lebo ozaj je hlupost zbavovat sa niecoho funkcneho a kupovat nieco spolocne...

Este ma napada moznost,ze by si tu polovivu od priatela akoze odkupila,tym padom by bol jeho dom i tvoj,aj oficialne...
Ale je to len napad...
Realne si to velmi predstavit neviem

autor
•
Včera o 10:16
@alison11

@anonym_autor O tomto by si sa mala z paertnerom porozprávať čo očakáva od budúcnosti a ty tiež či plánujete spoluž budúcnosť alebo zadné vrátka.A prípdne si odkladaj na niečo do zálohy pre istotu.Ale ak plánujete spoločnú budúcnosť prípadne sobáš,tak si môžete aj vlastné spoločné niečo kúpiť a jeho byt predať a tie peniaze do spoločného investovať.Ale ak rozmýšľaš už nad ďalším vzťahom tak to asi u vás nevyzerá na spoločnú budúcnosť.

@alison11 je to myslené v čisto hypotetickej rovine... ja skôr po ďalšom vzťahu netúžim, popravde...

anonym_0eeea6
•
Včera o 10:21
@anonym_autor

@anonym_0eeea6 a si spokojná? cítiš sa ako doma unho?

@anonym_autor a prečo nie ? Deti maju aj vlastnú izbu, je to naš domov, neviem si predstaviť, keby som rozmýšlala nad tým, že nas vyhodí alebo pdoobne

autor
•
Včera o 10:35
@anonym_0eeea6

@anonym_autor a prečo nie ? Deti maju aj vlastnú izbu, je to naš domov, neviem si predstaviť, keby som rozmýšlala nad tým, že nas vyhodí alebo pdoobne

@anonym_0eeea6 tak to bude asi rozdiel medzi nami... že ja proste rozmýšľam čo ak... ja potrebujem v živote istotu a stabilitu...

anonym_bd392e
•
Včera o 10:38
@anonym_autor

@anonym_0eeea6 tak to bude asi rozdiel medzi nami... že ja proste rozmýšľam čo ak... ja potrebujem v živote istotu a stabilitu...

@anonym_autor ale to su 2 rozdielne veci...
1, istota a stabilita (to sa da vyriesit kupou vlastnej nehnutelnosti)...
2, necitis sa u neho ako doma.. to je tazko... ci ti to umoznuje alebo nie..
My sme byvali v mojom byte, ale brali sme to s buducou manzelkou ako nase (co sa tyka zariadenia apod...

sissy27
•
Včera o 10:38

@anonym_autor čo presne myslíš tým "v ďalšom vzťahu" ? Veď s kúpou vlastnej nehnuteľnosti nemusíš čakať na ďalšieho partnera, proste si ten byt zaobstaraj už teraz.
Prečo zas ďalšia, čo má potrebu "vlastniť niečo spoločne" ? Chlap by bol na hlavu padnutý, ak má vlastné a pôjde do spoločného a tebe to tiež problémy nevyrieši, práve naopak.

patrike
•
Včera o 10:40
@anonym_autor

@anonym_autor Istotu a stabiltu vravis ? Tak ked rozmyslas o pripadnom rozvode, rozchode, so spolocnou nehnutelnostou to bude tazsie, ako ked patri len jednemu z vas.
Typicka pasca rozchadzajuceho sa paru je neschopnost toho druheho vyplatit ...
Ty pekne byvaj u neho, na domacnost das 1/2, udrzbu a opravy hradi len on, lebo je to jeho. Popri tom si odkladas vlastne zarobene peniaze, z ktorych mozes v pripade rozchodu nieco na byvanie kupit. Toto riesenie je pre teba len plus.

anonym_6356ca
•
Včera o 10:41
@sissy27

@anonym_autor čo presne myslíš tým "v ďalšom vzťahu" ? Veď s kúpou vlastnej nehnuteľnosti nemusíš čakať na ďalšieho partnera, proste si ten byt zaobstaraj už teraz.
Prečo zas ďalšia, čo má potrebu "vlastniť niečo spoločne" ? Chlap by bol na hlavu padnutý, ak má vlastné a pôjde do spoločného a tebe to tiež problémy nevyrieši, práve naopak.

@sissy27 Ona s nim chce spolocne splacat nieco spolocne. Rozumej, on bude splacat za oboch to, co uz bude od zaciatku spolovice napisane na nu.

patrike
•
Včera o 10:41
@anonym_6356ca

@sissy27 Ona s nim chce spolocne splacat nieco spolocne. Rozumej, on bude splacat za oboch to, co uz bude od zaciatku spolovice napisane na nu.

@anonym_6356ca Zlatokopka, ale stredne dobre maskovana.

anonym_6356ca
•
Včera o 10:42
@patrike

@anonym_autor Istotu a stabiltu vravis ? Tak ked rozmyslas o pripadnom rozvode, rozchode, so spolocnou nehnutelnostou to bude tazsie, ako ked patri len jednemu z vas.
Typicka pasca rozchadzajuceho sa paru je neschopnost toho druheho vyplatit ...
Ty pekne byvaj u neho, na domacnost das 1/2, udrzbu a opravy hradi len on, lebo je to jeho. Popri tom si odkladas vlastne zarobene peniaze, z ktorych mozes v pripade rozchodu nieco na byvanie kupit. Toto riesenie je pre teba len plus.

@patrike Mala by si kupit nieco svoje, dat do prenajmu a najomnici to za 20 rokov splatia ... A bude mat vlastny byt o 20 rokov zadarmo.

autor
•
Včera o 10:49
@patrike

@anonym_6356ca Zlatokopka, ale stredne dobre maskovana.

@patrike áno, samozrejme. Lebo žena, ktorá býva s mužom, ale nič nemá, je nezodpovedná. Každý to vidí zo svojho pohľadu.

autor
•
Včera o 10:53
@sissy27

@sissy27 vieš čo, súhlasím... najlepšie je bývať sám, investovať si do svojho... ak ľudia nemajú spolu deti, asi to asi nemá význam byť v jednej domácnosti...

autor
•
Včera o 10:54
@anonym_6356ca

@anonym_6356ca nerozumiem... išla by som do niečoho spoločného a každý by splácal svoju polovicu...

Strana
z4