Ako zvládať bývanie v partnerovom byte?
Dobrý deň. Chcem sa spýtať, ako dokážete bývať v partnerovom byte/dome, ak viete, že je jeho a nie je to váš spoločný majetok? Nie ste manželia, nemáte spoločné deti... Ja si úprimne pripadám ako nájomca a povedala som si, že v ďalšom vzťahu už takúto chybu neurobím. Prípadne budem radšej bývať sama. Zaujímajú má len reálne skúsenosti. Ďakujem
U nas v pohode, byvame u mna, ona si svoj byt nechala.
Nechapem, co riesis, mala by si byt rada, ze chlap si zabezpecil za vlastne peniaze byvanie a nie je to nejaka socka.
Tvoj ciel je co ?
1. Ma prepisat na teba polovicu darovacou zmluvou ?
2. Ma to predat, aby ste si kupili nieco spolocne ?
U nas v pohode, byvame u mna, ona si svoj byt nechala.
Nechapem, co riesis, mala by si byt rada, ze chlap si zabezpecil za vlastne peniaze byvanie a nie je to nejaka socka.
Tvoj ciel je co ?
1. Ma prepisat na teba polovicu darovacou zmluvou ?
2. Ma to predat, aby ste si kupili nieco spolocne ?
@patrike Môj cieľ... ťažko povedať, ale ak sa rozídeme, som bez strechy nad hlavou... roky utekajú a podmienky na bývanie sa zhoršujú, tkaže jediné čo mi vychádza je kúpiť sama byt, alebo niečo spoločné... ale ak chcú byť dvaja spolu, dáva mi význam ísť do niečoho spoločného..
@anonym_autor a co si si predstavovala? Ze po ziznameni s tebou hned preda svoj byt a pojdete spolu do podnajmu? Ci hned pojdete kupovat nieco spolocne? Nechapem
Buď rada, že máš kde bývať teda
Snáď nieje jeho chyba, že nemáš vlastnú strechu nad hlavou a on má
@anonym_autor v dalsom vztahu?
Cize tento planujes ukoncit????
A k otazke,
Je to jeho dom....co cakas,ze polovicu na teba prepise,a to ani nie ste manzelia?
Alebo ako by si si to teda predstavovala ty?
Mozete ten dom predat a teda si poriadit nieco nove,spolocne,kde budete majitelmi obaja....
Mij muz zdedil rodicovsky dom,v ktorom teraz byvame a teda na mna prepisal polku.
Ale preto,lebo ja som do jeho prerabky ozaj vrazila nemale peniaze,v podstate to bolo,alo by sa staval novy dom.
To bola komplet rekonstrukcia.
A napr.na to,aby sme dostali pozicku na prerabku,sme zalozili dom mojich rodicov.
Cize to je uplne nieco ine...chapes.
Neviem si preddtavit,ze s niekym zijem v mojej nehnutelnosti,ten dotycny do toho neinvestuje nic a ja by som mala nieco prepisovat....
Uz duplom nie,ak nie sme manzelia
A co cakas, ze ho teraz prepise na teba, aby si sa citila lepsie? Ty nemas vlastny byt? A ak nie, na co cakas? Ze ho vyhras v loterii?
A k otazke,
Je to jeho dom....co cakas,ze polovicu na teba prepise,a to ani nie ste manzelia?
Mozete ten dom predat a teda si poriadit nieco nove,spolocne,kde budete majitelmi obaja....
Mij muz zdedil rodicovsky dom,v ktorom teraz byvame a teda na mna prepisal polku.
Ale preto,lebo ja som do jeho prerabky ozaj vrazila nemale peniaze,v podstate to bolo,alo by sa staval novy dom.
A napr.na to,aby sme dostali pozicku na prerabku,sme zalozili dom mojich rodicov.
Neviem si preddtavit,ze s niekym zijem v mojej nehnutelnosti,ten dotycny do toho neinvestuje nic a ja by som mala nieco prepisovat....
@osky ani na manzela by som neprepisovala polovicu, ak by donho nic nevrazil zo svojho
To musi byt velka laska, ked uz planujes dalsi vztah😏
@patrike Môj cieľ... ťažko povedať, ale ak sa rozídeme, som bez strechy nad hlavou... roky utekajú a podmienky na bývanie sa zhoršujú, tkaže jediné čo mi vychádza je kúpiť sama byt, alebo niečo spoločné... ale ak chcú byť dvaja spolu, dáva mi význam ísť do niečoho spoločného..
@anonym_autor Nema. Ak ma on nehnutelnost kupenu / postavenu / zdedenu za dobrych podmienok a na dobrom mieste, je nezmysel zbavit sa jej len preto, aby ste mali "nieco spolocne". Ak uvazujes o moznosti rozchodu, tak to j eprave vyborny dovod, aby veci ostali, ako su. Si spekulantka.
@anonym_autor O tomto by si sa mala z paertnerom porozprávať čo očakáva od budúcnosti a ty tiež či plánujete spoluž budúcnosť alebo zadné vrátka.A prípdne si odkladaj na niečo do zálohy pre istotu.Ale ak plánujete spoločnú budúcnosť prípadne sobáš,tak si môžete aj vlastné spoločné niečo kúpiť a jeho byt predať a tie peniaze do spoločného investovať.Ale ak rozmýšľaš už nad ďalším vzťahom tak to asi u vás nevyzerá na spoločnú budúcnosť.
A k otazke,
@osky ja nikde nepíšem, že chcem prepísať polovicu... skôr som rozmýšľala kúpiť niečo spoločné...
@anonym_autor ex mal svoj, po svadbe a porode sme kupili spolocny velky on svoj byt prenajimal. Po rozvode sme spolocny predali a rozdelili, ja som kupila svoj a on sa vratil do toho povodneho.
@anonym_autor ked rozmyslam nad daslim vztahom, asi len jeho byvanie nie je problem, ten problem bude hlbšie... ja tiež byvam v jeho dome, ešte aj s dcérou a so synom
To musi byt velka laska, ked uz planujes dalsi vztah😏
@anonym_b94e08 my už sme takto dlhšie a ja mám svoje predstavy o živote, o domove, ktorý by som chcela s niekým vytvoriť... ale vidím, že sa v tomto rozchádzame...
@anonym_autor ked rozmyslam nad daslim vztahom, asi len jeho byvanie nie je problem, ten problem bude hlbšie... ja tiež byvam v jeho dome, ešte aj s dcérou a so synom
@anonym_0eeea6 a si spokojná? cítiš sa ako doma unho?
@osky ja nikde nepíšem, že chcem prepísať polovicu... skôr som rozmýšľala kúpiť niečo spoločné...
@anonym_autor no ved sa pytam,ze co si predstavujes...
Ja chapem aj teba,zase.
Lebo mas pravdu-aj ja by som sa necitila doma tam,kde mi nic nepatri.
Za mna najlepsie riesenie by bolo,keby ty si kupis nieco vlastne,dali by ste to do prenajmu a byvajte tam,kde teraz.
Tak by si prispievala do domacnosti aj ty z tvojho majetlu a zaroven by si mala nieco len tvoje.
Bol by to taky vyrovnany stav.
Lebo ozaj je hlupost zbavovat sa niecoho funkcneho a kupovat nieco spolocne...
Este ma napada moznost,ze by si tu polovivu od priatela akoze odkupila,tym padom by bol jeho dom i tvoj,aj oficialne...
Ale je to len napad...
Realne si to velmi predstavit neviem
@anonym_autor O tomto by si sa mala z paertnerom porozprávať čo očakáva od budúcnosti a ty tiež či plánujete spoluž budúcnosť alebo zadné vrátka.A prípdne si odkladaj na niečo do zálohy pre istotu.Ale ak plánujete spoločnú budúcnosť prípadne sobáš,tak si môžete aj vlastné spoločné niečo kúpiť a jeho byt predať a tie peniaze do spoločného investovať.Ale ak rozmýšľaš už nad ďalším vzťahom tak to asi u vás nevyzerá na spoločnú budúcnosť.
@alison11 je to myslené v čisto hypotetickej rovine... ja skôr po ďalšom vzťahu netúžim, popravde...
@anonym_0eeea6 a si spokojná? cítiš sa ako doma unho?
@anonym_autor a prečo nie ? Deti maju aj vlastnú izbu, je to naš domov, neviem si predstaviť, keby som rozmýšlala nad tým, že nas vyhodí alebo pdoobne
@anonym_autor a prečo nie ? Deti maju aj vlastnú izbu, je to naš domov, neviem si predstaviť, keby som rozmýšlala nad tým, že nas vyhodí alebo pdoobne
@anonym_0eeea6 tak to bude asi rozdiel medzi nami... že ja proste rozmýšľam čo ak... ja potrebujem v živote istotu a stabilitu...
@anonym_0eeea6 tak to bude asi rozdiel medzi nami... že ja proste rozmýšľam čo ak... ja potrebujem v živote istotu a stabilitu...
@anonym_autor ale to su 2 rozdielne veci...
1, istota a stabilita (to sa da vyriesit kupou vlastnej nehnutelnosti)...
2, necitis sa u neho ako doma.. to je tazko... ci ti to umoznuje alebo nie..
My sme byvali v mojom byte, ale brali sme to s buducou manzelkou ako nase (co sa tyka zariadenia apod...
@anonym_autor čo presne myslíš tým "v ďalšom vzťahu" ? Veď s kúpou vlastnej nehnuteľnosti nemusíš čakať na ďalšieho partnera, proste si ten byt zaobstaraj už teraz.
Prečo zas ďalšia, čo má potrebu "vlastniť niečo spoločne" ? Chlap by bol na hlavu padnutý, ak má vlastné a pôjde do spoločného a tebe to tiež problémy nevyrieši, práve naopak.
@anonym_autor Istotu a stabiltu vravis ? Tak ked rozmyslas o pripadnom rozvode, rozchode, so spolocnou nehnutelnostou to bude tazsie, ako ked patri len jednemu z vas.
Typicka pasca rozchadzajuceho sa paru je neschopnost toho druheho vyplatit ...
Ty pekne byvaj u neho, na domacnost das 1/2, udrzbu a opravy hradi len on, lebo je to jeho. Popri tom si odkladas vlastne zarobene peniaze, z ktorych mozes v pripade rozchodu nieco na byvanie kupit. Toto riesenie je pre teba len plus.
@anonym_autor čo presne myslíš tým "v ďalšom vzťahu" ? Veď s kúpou vlastnej nehnuteľnosti nemusíš čakať na ďalšieho partnera, proste si ten byt zaobstaraj už teraz.
Prečo zas ďalšia, čo má potrebu "vlastniť niečo spoločne" ? Chlap by bol na hlavu padnutý, ak má vlastné a pôjde do spoločného a tebe to tiež problémy nevyrieši, práve naopak.
@sissy27 Ona s nim chce spolocne splacat nieco spolocne. Rozumej, on bude splacat za oboch to, co uz bude od zaciatku spolovice napisane na nu.
@anonym_autor Istotu a stabiltu vravis ? Tak ked rozmyslas o pripadnom rozvode, rozchode, so spolocnou nehnutelnostou to bude tazsie, ako ked patri len jednemu z vas.
Typicka pasca rozchadzajuceho sa paru je neschopnost toho druheho vyplatit ...
Ty pekne byvaj u neho, na domacnost das 1/2, udrzbu a opravy hradi len on, lebo je to jeho. Popri tom si odkladas vlastne zarobene peniaze, z ktorych mozes v pripade rozchodu nieco na byvanie kupit. Toto riesenie je pre teba len plus.
@patrike Mala by si kupit nieco svoje, dat do prenajmu a najomnici to za 20 rokov splatia ... A bude mat vlastny byt o 20 rokov zadarmo.
@anonym_6356ca Zlatokopka, ale stredne dobre maskovana.
@patrike áno, samozrejme. Lebo žena, ktorá býva s mužom, ale nič nemá, je nezodpovedná. Každý to vidí zo svojho pohľadu.
@sissy27 vieš čo, súhlasím... najlepšie je bývať sám, investovať si do svojho... ak ľudia nemajú spolu deti, asi to asi nemá význam byť v jednej domácnosti...
@sissy27 Ona s nim chce spolocne splacat nieco spolocne. Rozumej, on bude splacat za oboch to, co uz bude od zaciatku spolovice napisane na nu.
@anonym_6356ca nerozumiem... išla by som do niečoho spoločného a každý by splácal svoju polovicu...

@anonym_autor odkladaj si peniaze bokom, aby si mala, keď už nebude partner. Alebo si rieš minimálne garzónku na hypotéku, aby si mala kde hlavu skloniť, keď zazvoní zvonec a rozprávky koniec. Môže byť láska neviem aká, ak by sa mu zajtra niečo stalo, kam pôjdeš?