Ako zvládať časté návštevy u svokrovcov?
Ahojte baby, prosím Vás sko často chodíte na návštevy ku svokrovcom?
Tak my každý druhý víkend aj s prešívaním od parťáka do nedele. Mame 10mesacne bábätko. A poviem vám už mi to pekne lezie na nervy. S to akože nerátam denný podotýkam denný kontakt cez fb. Denne sto fotiek správ a podobne. K rodicom mojich chodíme tiež raz za dva tyzdne aj na víkend. Ale ja neviem baby Sle proste radšej chodím k mame sko k svokrovcom. Nemáme zlý vzťah. Ale skratka ma to už nebaví príde mi že keď sme tam svokra sa chce zmeniť na matku a ja som na vedľajších koľaji a keď sa ozvem tak ja som najhoršia lebo však oni chcú len pomôcť a stále dookola. Často sa kvôli tomu hádame. Najradšej by som chodila len k našim, mám tam aj sestry pomerne mladé ktoré mi pomáhajú a hlavne psychiky, keďže som stále s malým sama na byte zavretá, vez kamošiek a podobne. Keď poviem že by som chcela ísť napríklad dva tyzdne posebe u nasich na víkend tak je oheň na streche že sme u našich boli a že aj druha strana chce vidieť a podobne. Naši nemajú fb ani nič také takže sa vidíme len “naživo”. Proste teraz aj tak si svokrou nevychádzajú noc dobre, odkedy mame babo.. skratka všetko sa zmení .. ma niekto podobne ? Čo robiť ?
Aké urážky,vadná si tak či tak,buď budes skákať ako muz bude chcieť alebo budes žiť tak ,ako ty chces
Ak sa chces cely zivot prispôsobovať,tak sa potom nesťažuj,že si nespokojná,nik ti nepomôže ,len ty si strojcom svojho šťastia
nechápem teda načo si zakladal rodinu keď mu je u mamky najlepšie
My chodíme raz do týždňa. Nastatie nie prespať, len na "návštevu"
skus chodit kocikovat, na ihrisko - kde su mensie deti, daj sa do reci s mamickami, vytvor si nejaku komunitu, aby si nebola zavisla iba od toho, ze cakas na manzela. Skus byt v tomto viac samostatnejsia. Ja chodim s najmladsou na ihrisko - ano uz je starsia, ale ona sa pripoji ku kazdemu, aj ked bola mladsia, takze postupne sme sa zacali rozprávat aj s inymi mamickami. teraz uz ked idem, tak ako 2-3 hodiny prekecame, chodi na rozne oslavy, pozývaju ju deti do kina a pod.
prečo nemáš? Nechceš?
Kazdy vikend trcat u jednych alebo druhych? Jeblo by ma. S muzom sa neznesiete ked neviete stravit vikend doma sami?
čiže musíš doma poslúchať muža, lebo ak nie je po jeho, sa hádate? Čo ti poradiť pri takomto chlapovi? A prečo nechce aby ste trávili čas cez víkend len vy traja?
Fuha no my skoro vobec, a k nasim tiez len raz za dva mesiace a to len na jeden den, nespime tam, ale zas pravda, ked sme byvali na byte, kde to bol horor, tak sme chodili kazdy vikend prec. Ked mal maly rok a a pol, tak sme sa prestahovali do domu a uz nechodime nikde, konecne mame pokoj a ticho od susedov.
K svokrovcom chodime tak 3-4x do roka. K rodicom tiez tak, ale u nasich aj prespavame. Byvame od oboch vyse 500 km. Keby sme byvali blizsie, asi by sme chodili castejsie. Ale urcite nie tak casto ako vy.
Neviem, ale je na case uz prestrihnut pupocnu snuru. Co mate obaja 10 rokov? Nedokazete samostatne fungovat? Ved vy ste teraz rodina, samostatna jednotka. Mal by si to uvedomit aj chlap, a to cim skor. Vy ste sa spolu len kvoli dietatu?
Striedaj to. Raz svokrovci, raz vaši. Si dospelá a svojpravna. A fotky a vypisovanie so svokrovcami nech si rieši manžel, Ty si rieš svojich. To ze si sa vydala do tej rodiny, neznamená ze si máš uviazat reťaz a guľu na nohu a byť len tam kde Tvoj muž povie. Si dospelá a svojpravna. Máš narok byť tam kde Ti je lepšie a oddýchneš si ,pripadne sa cítiš lepšie.
Fuuu to je strašne často , ja som tiež 80% času sama doma s bábätkom tiež tu nemám žiadne kamošky ani nikoho blízko v okolí ale aj tak by som nechcela chodiť každý víkend k rodičom alebo svokrovcom , podľa mna by bolo rozumné riešenie to dať nejako na striedačku že jeden víkend len vy traja spolu ako rodina vymyslieť vlastný program , další víkend rodičia alebo svokrovci , ten další zase len vy traja a potom zase rodičia/svokrovci a takto dookola , hneď je to o niečo lepšie ako každý víkend , mna by porazilo tak často chodiť na 3 dni k svokre preboha 😱😱😱 ani k vlastným rodičom by sa mi nechcelo tak často 😄
Musíš si to doma vydupať nemôžu byt všetci okolo spokojní a ty sa stále trápiť , kde to sme .
Moji rodicia byvaju cca 45 km od nas, chodievame tam raz mesacne, ked treba tak 2x do mesiaca, ale nespime tam. Svokra uz nezije, svokor ma novu priatelku, navstevujeme ich tak cca raz za 2 mesiace, byvau este dalej. Ja neviem pri narocnej praci a troch detoch vypadnut na cely vikend, kedze domace prace sa samy neurobia. A takto mi to aj vyhovuje. Ked sme cely vikend doma, aj si porobim, aj ideme na vylet, aj trosku oddychneme. Ked ideme prec, tak po takom vikende som este viac unavena ako pred nim :D
Nájdi si kamarátky a otvor oči. Tvoj chlap má byť tebe najbližší človek nie sa urážať ako decko keď nie je po jeho. Máte vôbec niečo spoločné okrem dieťaťa?
Autorka, chceš obmedziť kontakt so svokrovcami, ale k rodičom chodíš rovnako často. Prečo by sa to malo zmeniť len voči svokrovcom? Preto, lebo ty sa lepšie cítiš u svojich rodičov? Možno tvoj muž to má rovnako so svojimi. Tak sa dohodnite, že k rodičom budete chodiť raz do mesiaca (aj k jedným aj k druhým) a hotovo. A to, že tvoji rodičia nemajú FB, nie je problém tvojich svokrovcov. Tak im ho zriaď a uvidíte sa aj denne🤷♀️
Koľko máte rokov, keď vám rodičia riadia život, ani jeden ste neodstrihli pupočnú šnúru. Nechápem prečo si zavretá v byte, tam si kamarátky nenájdeš. Vonku je pekné počasie môžeš s malým chodiť do parku, na bazén... stretávať sa s matkami a deťmi na ihriskách...
K svokrovi cca 1x do roka a k našim cca 1 -2x do mesiaca.
Svokor je typ ktorý je je "mladý duchom" a víkendy radšej trávi s frajerkou alebo v krčme. Naši by zas boli najradšej keby sme tam každý víkend. Pre mňa je už tých 1-2x do mesiaca veľa. A to tam nespíme. Keby mám prespať tak nejdem a ostanem doma.
Keby mám behať od jedným k druhým každý víkend a ešte tam aj spať tak ma picne ...
Kedy chodite s detmi na vylety, ked ste stale u babiek a dedkov? Aj ten vylet je pre to dieta podstatny.
Pamätám si toto obdobie...na slučku. Ale keď dieťa podrastie do ihriskoveho veku, tvoj život sa zmení ako mávnutím čarovného prútika 🙂 spoznas ďalšie mamičky, vytvoris si nové priateľstvá. Ale keď budeš stále utekať k mame, nepomozes si nijako
Bývame so svokrovcami, takze sa vidíme každý deň. O 15 mávame spoločnú kávu. Mame taky zvyk. Dokonca sme so svokrou (manzelovou mamou )na dovolenke.(pravr teraz) Je nám fajn. Ale mame korektne vzťahy, mama sa nestará, práveže mi pomáha aj s malým. Malý starku zbožňuje a ja som jej za to vďačná. Ja som nemala taky pekný vzťah so starými rodičmi a ako dieťaťu mi to veľmi chýbalo. Takže tak.
Ty mi prides bud este velmi mladucka alebo nesvojpravna. Stale len pjses, musim, musela som. Ty abaolutne nic nemusis ked nechce, tak to uz pochop. Je prirodzene, ze sa citis lepsie u svojich rodicov akp u svokry. Tvoj muz to ma urcite rovnako. Ak si mobilna tak si mimo vikendov zajdi sama s dietatom k vasim a uz si prestan pytat povolenie od muza.
No vsetko je na dohode. A hlavne komunikacia. Mne sa tieto trávenia vsetkych vikendov u rodicov velmi nepozdavaju. Z vlastnej skusenosti viem,ze pokial mlada novovzniknuta rodina netravi vikendy a volny cas niekedy len sama (bez navstev u rodicov) nevytvori sa tam taky zdravy rodinny vztah. Musite si zit aj svoj zivot - vy traja ste rodina.
Oslobodte sa od babiek a dedkov aspoň pokial sa nezastabulizujete. Nehovorim ze nechodte na navstevy,ale vy vlastne nezijete svoj zivot a potom sa len sporite u ktorej mamy mate byt.....myslim to v dobrom.
Ked si este na MD, tak k vasim mozes ist cez tyzden, to je jedna moznost a druha jednoducho budes chodit k svokre menej a dovod ty mas svojich rodicov, ktorym sa chces venovat,ci sa to niekomu paci, alebo nie.
nechápem, prečo musíte tráviť každý víkend u niektorých rodičov, čo ste malé deti? Chodíte sa tam zadarmo prestravovať, či sa nudíte, keď ste len sami s dieťaťom? Ani jedno nie je dobre. Takže dospejte, vy 3 ste rodina, prestrihnite obaja pupočné šnúry a urobte si vlastný program
Nemilosrdne by som utala takeho tralalachanie sa stále k volakomu. Raz do mesiaca svokrovci, raz do mesiaca naši, ak už to nutne musí byť, ale rozhodne nie byť každý víkend u babkovcov. K vašim choď aj cez týždeň, muž je v robote, tak sadni do auta a choď k vašim. A s mužom začni komunikovať ako s dospelou osobou a nie ako s trojrocakom. Ty nič nemusíš s svet sa netočí tak, ako on chce. Aj keď mu možno mamička hovorí iné .
Ked si este na MD, tak k vasim mozes ist cez tyzden, to je jedna moznost a druha jednoducho budes chodit k svokre menej a dovod ty mas svojich rodicov, ktorym sa chces venovat,ci sa to niekomu paci, alebo nie.
@domkakvet keď toto poviem že príde k svokre chodiť koc nechem Sle k našim áno lebo predsa sa cítim v pohode a konečne mám s kým pokecať keďže som stále len na byte .. tak je hneď hádka že manžel na byte nebude sám a že ako si predstavujem chodiť na týždeň k nám .. proste ja neviem čo je tak ťažké pochopiť .. to už nemôžem ísť k našim kedy chcem lebo mame spoločne dieťa ? Veď to je choré
...no ved sama vies kde je problem. Uz ho len vyriesit....cez tyzden si rob co tebe vyhovuje a vikendy travte viac ako rodina vy traja. Drzim palce
Nebuď stále v byte ( nie na byte), využi pekné počasie a spoznávaj okolie, nových ľudí a deti - prínos pre tvoje dieťa aj pre tvoju psychiku.
Nie nemusíte sa tralalákať ako bezdomovci každý víkend k rodičom, veď to je choré, keď nemáte kedy byť vy traja ako nová mladá rodina spolu, učiť sa žiť spolu, riešiť spolu spoločný rodinný život. Aj keby ste ležali v pyzamach celý deň pri telke , alebo išli niekde sami na výlet, stačí pár hodín, je to pre vás lepšie ako čučať u rodičov. Lebo dom ?! A čo - inde sa žiť nedá, neexistuje nič iné ? Malé dieťa ani nevníma že dom a dvor je naj. No nie je. Potrebuje aj iné podnety, nielen čučať v altánku. Pieskoviska sú aj inde, rôzne detské ihriská, minizoo, zvieratká, kúpaliska.
Čo je dom zázrak ?! (V dome - nie na dome). Inde skapal pes, vyhynul život ?
Vy obaja mi prídete dosť mimo, ty ako dosť nesvojpravna, nesam9statna, bez svojho názoru a svojich potrieb, submisívna a riadne podriadená.
Tvoj muž manipulátor, riaditeľ bytu aj zemegule, zdute decko keď nie je po jeho.
Rátať si počet dní u koho ste boli koľko ? Choré.😡😤,
Mmch. vieš že keď muž odíde do práce, ty môžeš zdvihnúť kotvy a ísť sama podľa vlastného názoru a rozhodnutia , zbaliť veci a dieťa a ísť k tvojej rodine ?
Vieš že ku svokrovcom nemusíš ísť rovnaký počet dní ? No načo, prečo preboha ?!
Ak si dospelá, svojpravna a mala si povolenie na sobáš, tak sa máš postaviť sama za seba a svoje dieťa.
Vždy ženy chcú chodiť viac "domov "k svojim rodičom a neradi chodia k svokrovcom. Chodíte často to je jedna vec a nemáte vôbec priestor byť sami ako rodina. Ste sami za seba. A mali by ste aj byť sami občas cez víkend a urobiť si vlastný program ako rodina. A rodičia (oboch ) ako druhý. Alebo chodiť na kratšie ako nebývate 100km od seba. Veď vy nie ste asi ani naučený tráviť čas ako rodina sami.Ved aj rodičia Vás tam dva dni živia. Je.to o Vás, o dohode medzi Vami. Nik iný Vám nemôže radiť. Poznám osobne viac mamičiek čo sú nonstop u mami aj s mužom celé víkendy. Je to pekné sa navštevovať, ale odkiaľ pokiaľ.Ssmozrejme,že tým starým mamám.to nevadí,ale viem, že finančne je to náročné A vlastne chudáci dôchodcovia nemajú čas ami na oddych.
Nebuď stále v byte ( nie na byte), využi pekné počasie a spoznávaj okolie, nových ľudí a deti - prínos pre tvoje dieťa aj pre tvoju psychiku.
Nie nemusíte sa tralalákať ako bezdomovci každý víkend k rodičom, veď to je choré, keď nemáte kedy byť vy traja ako nová mladá rodina spolu, učiť sa žiť spolu, riešiť spolu spoločný rodinný život. Aj keby ste ležali v pyzamach celý deň pri telke , alebo išli niekde sami na výlet, stačí pár hodín, je to pre vás lepšie ako čučať u rodičov. Lebo dom ?! A čo - inde sa žiť nedá, neexistuje nič iné ? Malé dieťa ani nevníma že dom a dvor je naj. No nie je. Potrebuje aj iné podnety, nielen čučať v altánku. Pieskoviska sú aj inde, rôzne detské ihriská, minizoo, zvieratká, kúpaliska.
Čo je dom zázrak ?! (V dome - nie na dome). Inde skapal pes, vyhynul život ?
Vy obaja mi prídete dosť mimo, ty ako dosť nesvojpravna, nesam9statna, bez svojho názoru a svojich potrieb, submisívna a riadne podriadená.
Tvoj muž manipulátor, riaditeľ bytu aj zemegule, zdute decko keď nie je po jeho.
Rátať si počet dní u koho ste boli koľko ? Choré.😡😤,
Mmch. vieš že keď muž odíde do práce, ty môžeš zdvihnúť kotvy a ísť sama podľa vlastného názoru a rozhodnutia , zbaliť veci a dieťa a ísť k tvojej rodine ?
Vieš že ku svokrovcom nemusíš ísť rovnaký počet dní ? No načo, prečo preboha ?!
Ak si dospelá, svojpravna a mala si povolenie na sobáš, tak sa máš postaviť sama za seba a svoje dieťa.
@cacianka Celkom výstižne. Je pekne, že starý rodičia vidia ako vnúčatá rastú a potešia sz s nimi,ake nie NONSTOP. A vlastne keď sa nad tým tak zamýšľam veď toľko je za rok dôvodov na stretávky (narodeniny, meniny,všetkých v rodine, vianoce, veľká noc..)žeby ma poclo to všetko stihnúť. A vlastne nech občas prídu aj oni k vam.na jeden deň a niekde ivh zoberiete a poukazuje mesto.

koľko máte s mužom rokov? prečo trvá na tom, aby si bola u jeho rodičov? načo si zakladal rodinu keď chce byť u nich?
@lucka_ke ma to bližšie do práce a stále výhovorky, že z bytu musí cestovať 50minut vlakom a od rodičov to ma 5minut autom