Ako zvládať finančné problémy v manželstve?
Ahojte ako riešite finančne problémy v manželstve tak aby to neovplyvnilo negatívne vas vzťah. Manžel ma zle obdobie v práci, je szco a ako sa zdvihli ceny odvody a zaviedli konsolidácie slo to radpidne dole. Ľudia nekupujú a ked kupujú tak muž nema za co nakúpiť tovar lebo skoro kazdy plati faktúru az ked tovar pride. Ledva splatil úver uz si ide brat ďalších 10tisic aby objednal tovar a chce ho vyplatiť hned ako mu zákazník zaplatí. Ked tovar neobjedná stratí aj tych pár zákazníkov. Mame dve deti žijeme v najme. Ak to v práci takto pojde dalej bude musiet prepustiť nejakých zamestnancov co nechcel. Ja robim v zdravotníctve do prace sa mozem vratit tak o rok ked bude mat mladšie aspon rok a pol a môže ist do jasli. Ale tam zarobím 900€. Šetrím kde sa da nakupujem oblečenie z bazáru, nechodíme nikam. A Ano ak sa do pár mesiacov nic nezlepší muž zavrie firmu a nájde si nejaku robotu. Mna to strasne mrzí, vidim ako sa pre to muž trápi a ja mu neviem byt oporou pretože sa hnevam aj ked viem, ze to nie je jeho vina. Na druhej strane mi s tým úverom aj bliká kontrolka aby nas nezadlzil keďže dlhy su aj moje. Vela sa hádame, nespime spolu. Nemam možnosť žiadnej babky a brigády.
Prosim aby ste nepísali nenávistne komentáre ako sme si nemali robit deti. Deti nie su problem. Chcem poradit ako byt mužovi oporou v ťažkých časoch a neobviňovat ho. Dakujem.
@anonym_autor načo sa takto trápiť? zavrieť firmu a ísť na TPP hneď, resp. už včera bolo neskoro.
10 rokov szčo, nestabilny prijem, dve deti, ty na materskej, a ešte bývate v prenajme? každý mesiac niekomu platíte, že vám dovolí u neho bývať? Jemine ľudia preberte sa.
@sara07 no ja uz nemam ani energiu vysvetľovať. Nenájde tpp kde zarobí 2500€. A on reálne zarobí dost teraz ale ma obrovské výdavky ktoré sa snaží postupne kresať. Iba nas nájom a nájom firemných priestorov je cez 2500. Plus energie tam, internet atd. Je xy ďalších poloziek, ktoré k tomu treba prirátať ved vela veci treba platit. Hej citim sa totálne neschopná takze su šikovne.
@anonym_autor on ako TPP co zarobi je len jeho. Teraz ako szčo nezarobi dost, lebo ak by ste mali 2500€ pre seba tak ste asi v pohode.
Keď máte málo peňazí, tak aj ty si nájdi už prácu a decká strčte do jaslí / škôlky alebo im nájdite opatrovanie, v závislosti od ich veku. Nemusíš sa vyhovárať, že jedno decko z dvoch máš malé.
@anonym_e2a3db čítala si úvodný príspevok? Mladšie bude mať o rok rok a pol, teda teraz má 6 mesiacov, to je fakt skoro strčiť do jaslí,,,
@anonym_autor no my a moje baby tiež fialová krivka , sakra citime prepad
a do toho pecka mikroodvod , sice su nejaké návrhy ale jeden lepši ako druhy
máme všetky TTP , toto len tak na prilepšenie , na to, na čo neostane z výplaty ... ak nezmenia mikroodvod čast pozastavi a čast proste zruši nemaju na to už vkuse niečo riešit ..
no a tu na mk sa od uderiek sumračných dozvieš 😂 že načo podnikaš ked máš len 100€ v čistom na mesiac, urobia z teba neschopaka uplneho
no na čo - na život, na kurzy, na kružky, na vylety ... v podstate to posuvame dalej do obehu ale negramotne sme my 😂😂😂 alebo napr aj na zdravotne odvody alebo dane ,nie závratné sumy ale lepšie vrabec v hrsti ako holub na streche ...
@sara07 mikroodvod je zrušený myslím, tí čo zarobia do 3000€/rok platiť nebudú
@anonym_autor to sú všetko také rady, nájdi si normálne zamestnanie.,zrušiť SZČO, keď nevieš podnikať, že sateraz nedarí, neznamená,že si neschopná,jednoducho doba je taká aká je, nemôžme to všetci zabaliť.Cgceli smeeto zabaliť , ale ako konateľ a majiteľ s r.o. nedostanem ani podporu, kým nezrušim firmu.Nájsť si prácu nie je také jednoduché, máme sro, už pomaly 30 rokov, maloobchod a služby,prešli sme si všeličím, mali sme 20 zamestnancov, postupne sa to okresávalo, zostali sme s MM sami, našťastie máme už deti veľké, v s.r.o. sme ako zamestnanci, konatelia, majitelia v jednom. O niečo sme rozšírili, niečo vypustili, niečo zmenili. Ale ideme ďalej, a áno fungujeme aj na úveroch, firemných.
štátne zákazky nie sú nič moc, veľa SZČO na tom pohorelo, treba rozšíriť činnosť, alebo skončiť, 10 rokov v podstate trápenia je veľa a s tým že nemáte rezervu ani nehnuteľnosť tak vás čaká len trápenie, ak by našiel prácu na TPP a jeho pracovníci by stíhali tak by som možno ešte počkala ale ináč nie, je pekné že ti pomáhal s deťmi ale podnikanie je o niečom inom
@sara07 mikroodvod je zrušený myslím, tí čo zarobia do 3000€/rok platiť nebudú
@anonym_48389a uprimne ked máš priemerne iné roky 3500-4600 € v hrubom , tak čo
mikroodvod ta da dole
a ked dosiahneš 3000 € stopneš napr v lete lebo vieš že to nevyjde ??
ja som za nech teda vyrubu nejaky soc odvod systém ako pri zdravtonom, kolko zarobíš tolko vyrubu ... ale nie paušalne natvrdo , dôchodok ti to nezdvihne len proste podaruješ prachy
však aj ked platíme 2x odvody vlastne tak lepšiu starostlivost nemame ani nahodou
@anonym_7ae3ce 🙄 pracujem v marketingu pre viac firiem, tak rapídne to zas nikde nekleslo, je to len pár percent, dokonca niektoré podniky neskutočne stúpli. Vieš, zas sme pri tom, že má zamestnancov, na ktorých financie nemá 🤷🏼♀️. Mohol hasiť malý ohník, miesto toho, teraz chce kýblom vody zachrániť horiaci les…
@a0 ktore podniky stupaju v ziskoch?

Keď máte málo peňazí, tak aj ty si nájdi už prácu a decká strčte do jaslí / škôlky alebo im nájdite opatrovanie, v závislosti od ich veku. Nemusíš sa vyhovárať, že jedno decko z dvoch máš malé.