icon

Ako zvládať manželovu závislosť a zdravotné problémy?

4. sep 2024

Ahojte skupina chcela by som sa trošku vyrozprávať a nájsť správne riešenie, ktoré pravdepodobne neriešiteľné.S manželom sa poznáme 25 rokov sme zobratí 15 rokov máme dvoch vytúžených synov školo povinných.postavili dom, ale pred pár rokmi mal manžel nazvem to skrat keď prišiel o prácu začal vyhľadávať virtuálnu zábavu.Ked že čas ukáže pravdu bolo to ťažké vysvetľovanie odpustenie a vratenie dôvery.Vztah napredoval ale časom upadal boli sme aj v poradní ktorá pomohla ale po polroku sa vrátil znova virtuálnemu písaniu až na koniec spísania bol real.To bola posledná kvapka.Ale ja do dvoch týždňov som mala nehodu a zostala som na polovičnej invalidke.Zo začiatku sa u mňa staral ale teraz sa opäť vrátil svojej závislosti.Mne sa zdravotný stav zhoršuje čakám na operácia dvoch platničiek a neviem čo bude ďalej keďže mám polovičný invalidný a deti.Nemam rodičov nemám kam ísť chodím psychologovi a manžel nemá záujem riešiť situáciu.Chladnosť, podráždenosť, ide si len svoje život и iba vo virtuálnom svete.Neviem to vstrebať a riešiť neuživím dve deti z invalidky.S rozvodom nesúhlasí ani on ani ja kvôli deťom a jeho majetku.Ako by ste riešili keby váš manžel v najťažších zdravotných problémoch nechal na pokraji zúfalstva bez pomoci.Je upne iný ked si napĺňa svoje virtualne tužby.Ale ja mu to už neviem rešpektovať a tolerovať.On sa nevie toho vzdať a ani rodiny.Odmieta poradnu a sexuológa.

taktotedanie
4. sep 2024

Setrila peniaze, manzela ignorovala, po case odisla
Pokial nevies odist hned
Nebude to dobre, bude len horsie, ignoracia a chladnz jeho strany sa bude prehlbovat tak ako tvoja depresie z neho

pribinak
4. sep 2024

Aké veľké sú deti?

Operácia platniciek je ešte pomerne ok, nebudeš imobilna teda odkázaná na jeho pomoc

autor
4. sep 2024

@pribinak 8 a 12 ale ja už nebudem môcť robiť na 8h ja potrebujem riešiť situáciu aby nebo ublížené hlavné deťom
@taktotedanie potrebujem najskôr peniaze aby som vedela zabezpečiť

januska12323
4. sep 2024

Nezachraňuj manželstvo. Váš vzťah už skončil, otázka je len ako spolu dokážete fungovať kým sa postavíš na nohy. Kašli na to čo robí na nete, nech si vypisuje aj celé dni kým je o deti postarané a domácnosť funguje.

suve99
4. sep 2024

..postavili ste spolu dom, to znamená, že polovica je Tvoja - musí Ťa vyplatiť... nežila by som viac so sebeckým chrapúňom ani kvôli synom.. a ani kvôli sebe. A platničky sa dajú zoperovať, neboj, zvládneš to. Držím silno päste..

vevebono
4. sep 2024

Ja obdivujem každú, čo vie zvládnuť takúto situáciu.
Dala by som si na súd výživné na deti aj na seba. To vieš riešiť aj počas manželstva. A podla toho uvidíš, koľko reálne dostaneš, či vieš alebo nevieš nájsť nejaký prenájom a či ti ostane aj na bežné fungovanie

vevebono
4. sep 2024

A veľmi super napísala aj @suve99 .
Naozaj by som toto netolerovala. A už vôbec nie kvôli deťom. Tiež som vyrastala v rodine kvôli deťom. Si mysleli, že keď zavrú dvere, tak nepočuť hádky a buchot ako jej nakladal tatko . Deti aj keď nevedia pomenovať, ale vnímajú

lily246
4. sep 2024

Pre záchranu manželstva si už urobila viac ako dosť. Sústreď sa na svoj zdravotný stav, to musí byť pre teba prioritou, aby si sa mohla pohnúť preč a uživiť sa. Deti sú už našťastie väčšie. Mali by ste si ujasniť, akým spôsobom sa slušne rozviesť, dohodnúť čas s deťmi tak aby ich to čo najmenej zasiahlo a podeliť majetok. Bude toho muž schopný? Pretože ak spolu zostanete, deti sa budú prizerať ako otec nonstop podvádza mamu, má ju a jej city v paži, ako je mama nešťastná troska. Keď budú mať 19, odídu na VŠ, začnú si žiť po svojom, ešte k tomu poznačení zlým vzťahom rodičov a ty zostaneš úplne osamelá.

taktotedanie
4. sep 2024

Preto som napisala setrit

marcellka32
4. sep 2024

@lily246 to posledné slovne spojenie sa mne nepáči: ty zostanes úplne osamelá...
Ale no tak, má deti a aj keď budú veľké a odídu, tak nie je osamelá

lily246
4. sep 2024

@marcellka32 fakt myslíš? Bude šťastná a naplnená ak zostane s takýmto neverným mužom, keď deti odídu a budú mať vlastné životy a ozvú sa/navštívia príležitostne raz za týždeň, mesiac? Jasné, že sa pri ňom bude cítiť osamelo. Toto už nebude naplňujúci šťastný vzťah, on už nemá o ňu záujem a ona po tom, koľkokrát ju zradil, už v ňom nemá oporu a lásku. To nie je osamelosť?

marcellka32
4. sep 2024

@lily246 a kde píšem, že má pri ňom ostať?? Píšem, že nebude sama nikdy, má deti aj keď budú mať svoje životy, moji sa mi ozvu denne ;)

lily246
4. sep 2024

@marcellka32 ale na to sa nedá spoľahnúť, že každý deň sa deti ozvú tak vybavené, nie je osamelá. V prvom rade každý to má inak, niekomu deti odídu žiť o 1000 km ďalej a vidí ich 1-2x ročne, niekto ich má aj vo svojom bydlisku a aj tak zavolajú 1-2 týždenne a prídu na kávu 1x mesačne, ani nič osobné s rodičmi nezdieľajú. Tak to úplne bežne a často funguje a spoliehať sa na dospelé deti, že veď vďaka nim nebude osamelá, tak to by som fakt nerobila. Ty máš aj partnera, s ktorým zdielaš každodenný život, pocity? Či stačí ti, že deti sa ozvú a má to stačiť aj autorke?

marcellka32
4. sep 2024

@lily246 autorka sa musí najprv naučiť žiť sama

lily246
4. sep 2024

@marcellka32 tento dríst ako má byť človek šťastný sám so sebou sa tu často spomína.
Realita je však taká, že jediné, čo ľudí robí šťastnými, sú citovo naplňujúce, zdravé medziľudské vzťahy.
Je fajn, ak človek po zlom partnerskom vzťahu zostane chvíľu sám a nájde svoje stratené "ja". To je však dobré len na nejaký krátky čas.
Happiness is only real when shared.

marcellka32
4. sep 2024

@lily246 to je tvoj názor a tiež ho môžem považovať za drist, ja mám svoj názor

lily246
4. sep 2024

@marcellka32 to nie je názor, ale vedou a štúdiami overený fakt. Psychológovia a psychiatri by ti asi nepotvrdili ten tvoj "názor", majú v ambulanciách práve tých nešťastných osamelých alebo so zlými vzťahmi. Človeku sa dokonca mení mozog, keď je osamelý, vedie to k depresii, neurologickým poruchám, zvyšuje sa riziko demencie. A vôbec, príde mi šialené doťahovať sa tu s tebou o tak samozrejmej veci, že človek je šťastný, keď má naplnené vzťahy a nie keď je sám.

princeznaayla
Odpoveď bola odstránená
princeznaayla
Odpoveď bola odstránená
marcellka32
4. sep 2024

@lily246 jednoducho neprijímas iný názor len ten svoj. Ale ja to prežijem 🙂
Poznám veľa ľudí, ktorí sú šťastní sami so sebou, nepotrebuju k tomu chlapa ...ale ok nebudeme sa hádať

betulinka1
4. sep 2024

Pozri v prvom rade sa treba dat dokopy, tvoje telo, tvoju hlavu. Muza uz neries. Uz je to tvoj spolubývajúcu, sex s nim mat nemusis ale na druhu stranu plati ucty, ked budes v nemocnici alebo na lieceni o deti sa postara. Ty sa postaras o seba. Je to tvoja motivácia a o to viac budes na sebe makat, lebo ta ta túžba ist dopredu pohltí. Zase je lepsie mat ako motiváciu pomstu muzovi ako mu za 2-3 roky ukazes, ze co si dokazala ako mat doma ufňukaného chlapa, co ta bude ľutovať 😉. Neviem ake mas moznosti ale zo spalne by isiel prec, spravila by som si tam malu telocvičňu a svoj svet, kde sa zavriem a budem makat. Nech spi v obyvacke alebo u niektoreho z deti, daj mu tam postel. Ak by nesiel dobrovolne, nieco by som vymyslela ako chrapanie, nocne kopanie, budenie sa s krikom. Ze to je zo stresu co prežívaš 😉. O domacnost by som sa starala, aj o jeho oblecenie, bolo by navarene aby bol taky klud doma. Ked potrebujes pomoc, povedz detom. Kasli na muza. Detom sa to do zivota zide. Po operacii urcite chod na liecenie. To je skvelá vec, neboj sa, vsetci to zvladnu. Po tom ako sa das dokopy, tak si najdes aj nejaku pracu a postupne sa zorientujes co dalej. Mozno ked chlap uvidi tvoju zmenu samému mu dopne, ze moze o teba prist. A to mnoho muzom niekedy staci. Velmi ti drzim palce.

gerber58
4. sep 2024

Už si ho mala poslať dávno kadelahšie. Mal to na salame aj má. Načo toto majú vidieť deti a ty trpieť?

lily246
5. sep 2024

@marcellka32 lebo ty im vidíš do duše však, tým "veľa ľuďom". Zaujímavé, lebo ja len pár najbližším a o žiadnych ďalších si netrúfnem povedať, či sú šťastní. Ale na toto sú štúdie, nepotrebujem tvoj názor typu "poznám veľa ľudí".
Ty si mi začala písať, ja ti vždy len odpovedám. Vždy napíšeš len nejaký svoj dojem, žiadne fakty, zbytočne tu spamuješ autorke tému diskusiou od veci.