Ako zvládať negatívneho partnera?
Ahojte, môj muž nemá najlepšie obdobie posledný rok a sype sa na neho všetko - prišiel o prácu, má vážnejšie zdravotné problémy, trápia ho financie, viem, že to nemá ľahké. Ja sa snažím ako viem, ho priviesť na iné myšlienky, pomáham mu. Ale všetko je zlé, na všetko hundre, nič mu nie je dobre. Včera som zase za neho písala jeden dokument na úrad a on mi dnes povie, že nebude problém, že tam nie je toto a toto? Dokelu tak robím s tým, čo mám, neviem si vymyslieť niečo a dať tam tak, ako si on predstavuje. Ak vidí všade problém, nech si to napíše a urobí sám. Problémom je u neho počasie ( raz je horúco, potom prší, potom fúka), susedia, jedlo, ceny, ľudia vonku, hluk vonku, politická situácia, všetko je zle. Mňa to neskutočne dáva psychicky dole, takéto chovanie. Som človek, ktorý ma depresie a som zamedikovaná a naozaj mi nepridáva na mojej pohode, keď mám okolo seba večne negatívneho a zatrpknutého človeka. Už to nedávam ja. Snažím sa pri ňom stáť, snažím sa ho počúvať, ale tie neustále ponosy na všetko mi nerobia dobre. Dnes som mu to už ráno povedala a urazil sa, skôr sa ho to asi dotklo. Ale ja naozaj musím myslieť niekedy už sama na seba. Ako s týmto pracovať? Má niekto niečo podobné?
Na margo - on ku psychológovi nepôjde ani za svet a lieky nechce samozrejme.
@ivicatolic Počúvaj, tebe poslednú dobu čo je? Všímam si, že si útočná, arogantná a nepríjemná. Máš nejaké problémy alebo čo? Každý jeden komentár v akejkoľvek téme otáčaš a ukazuješ svoju agresívnu nadradenosť voči "väčším" ľuďom. Každý kto s tebou nesúhlasí, musí byť obézny. Pýtaš fotky "tučkov" v plavkách, aby si ich mohla zhodiť a baviť sa na nich. Čo ti muž zahol s plnotučnou ženou? Lebo to tak vyzerá. Daj sa dokopy, absolútne tu strácaš akýkoľvek aj slabý rešpekt a stáva sa z teba megera. Áno, teraz tu určite začneš písať, že si žiješ super, muž by sa na väčšiu ženu ani nepozrel a bla bla. Ale aj tak ti to nikto neuverí. Nereaguješ ako spokojný a vyrovnaný človek.
@anonym_e99b6e ja som autorke napísala, že to chce objatie/ ten muž bol v.pohode, ako písala/.... ktoré z týchto slov sa ti zdá agresívne a arogantné???? Ty si mne odpovedala - ty budeš dobre mimo....to je čo za stupiditu? tým si čo chcela ? tvoj komentár je v poriadku?..... vlastne , čo si napísala autorke? Sorry drahá,mimo budeš ty
@anonym_e99b6e ja som autorke napísala, že to chce objatie/ ten muž bol v.pohode, ako písala/.... ktoré z týchto slov sa ti zdá agresívne a arogantné???? Ty si mne odpovedala - ty budeš dobre mimo....to je čo za stupiditu? tým si čo chcela ? tvoj komentár je v poriadku?..... vlastne , čo si napísala autorke? Sorry drahá,mimo budeš ty
@ivicatolic Tebe šibe? Ja som ti nič také nepísala, to bol niekto iný. Tak si aspoň poriadne prečítaj než niekomu niečo napíšeš.
@ivicatolic Tebe šibe? Ja som ti nič také nepísala, to bol niekto iný. Tak si aspoň poriadne prečítaj než niekomu niečo napíšeš.
@anonym_e99b6e áno , pomýlila som sa, lebo herečky si dávajú anonym s číslom, v podstate to patrilo i tebe, nič nemením , a nič nebudem meniť ani na odpovediach .... zostávam s pozdravom 💋
@anonym_autor ono toto su presne tie manzelske chvile,kedy clovek bud zotrva,alebo to neda.Je velmi lahke napisat,posli ho do prdele.Tato veta zaberie tak 5 sekund vytukania do klavesnice.No nik nevidi,ten cely vas svet,ktory mate za sebou,tu a teraz a mozno aj pred sebou.Ta laska,zvyk,budovanie vsetkeho,od prveho momentu,ked ste sa dali dokopy ako frajery az po manzlestvo,zitie,denne rezimy,domov,skratka vy.Pride problem,ktory natukas a dalsia natuka-odid.A znie to tak jednoducho a vpodstate,aj to je povrchovo jednoduche.Nie si stastna?-odid,je po probleme.No ked ideme do toho hlbsie,rozratajme si to na drobne.Ak je tam laska,velmi tazko sa odputat od cloveka,ktory nie je par mesacna znamost,je to rodina,manzel a je to tato situacia,nebolo to tak dlhe roky predtym,je to tak teraz,v case,ked nastala kriza.Opustit svoj domov,budovany,kde mas svoje miestecka,kde citas knihu,pijes kavu,caj,kde oddychujes,varis,kde mas polozene svoje papuce,mas tam svoje zvyky,ktore denne robis,zrazu mas len tak zavriet dvere a zacat niekde inde,napriklad v podnajme,ci nieco ine zhanat a znova si zvykat.A nie len na to,ze si v inom prostredi,ale aj na to,ze tam uz ten dany clovek-manzel,nie je....Uz zrazu ta veta-odid,nie je taka lahka,ona sa len lahko pise tym druhym,ktory su v svojom teple domova.Je uz len otazne,na kolko citis ten problem zavazne a si naozaj ochotna dat bodku a naozaj odist.Tu sa denne popise vo forach,ake mame manzelstva a ci sme stastne a podobne "ankety" a skoro vzdy su komenty,ake su stastne,vedeli koho si beru a pod.Lenze zivot je dlhy a manzelstvo moze byt 5 10 20 rokov nadherne a zrazu bum,pride nieco.Tu sa vela krat popise,ze ved viem koho som si brala,takze ano,mame skvele manzelstvo.Lenze aj takato osoba,ktora ma dnes krasne manzelstvo,nevie,co bude zajtra.A ano,vsetky vieme,koho sme si brali.Ste v tazkej situacii,nedostatok financii,zdravie dole vodou a pod.Ty si ta silnejsia,on to nedava,ty nedavas jeho.Ide to ruka v ruke.Vela ludi si prejde krizov,malo kto sa tym "chvali" dnes sa skor nosi,mam dokonaly vztah.Realnu radu ti da malokto,pretoze tie emocie a puto,voci nemu nik nema.Ty si len uzivatelka a on tvoj "problem"tak to tu kvazy zoberu ako na pase,odid a pod.Sama si musis ustanovit,kolko zvladnes,kolko vydrzis.Vztahy su narocne,zaciatky nadherne,no roky dlhe a co je na zaciatku nadherne,po rokoch je inak.Pridu rozne situacie,aspekty,zivotne urovne,financie su/nie su,zdravie,robota a pod.Menime podla toho nalady,menime seba.Uz nie sme ty veseli ludia,bez starosti,ako ked sme spolu chodili,uz spolu zijeme nejake tie roky a tie roky prinasaju rozne situacie a bud ich nejak dame,alebo to zabalime,tam nie je o com.Tiez som bola vela krat v situacii,ze uz to nedavam,odidem (neslo o neveru,tu by som napriklad nikdy neodpustila).Vela starsich ludi,v dochodkovom veku a stale manzelia,ked som sa ich pytala,zronena,ako je mozne,ze vam to tak dlho vydrzalo?vzdy odpovedali-lubime sa,prezili sme spolu aj to zle aj dobre.Ja viem,ze to znie ako klise a nudne a prvoplanovo,no ja som sa toho chopila a povedala som si,ze to dame aj my.Neodisla som od neho,skratka som si povedala,ze toto je to zle,"zajtra"bude to dobre.A naozaj bolo.Tiez sme mali sajrajt obdobie,podobne tomu,co ty popisujes.Vytrvala som,stale som si hovorila,v dobrom aj zlom.
@anonym_autor ak taky predtym nebol tak viem ho celkom pochopit. Strata prace je hrozny pocit pre mna. Taka beznadej ze co teraz. Vazne zdravotne problemy vedia vydesit cloveka. To len niekrori ludia to umelo prezentuju skrz internet ze aki su bojovnici a aki su stastni nic si z toho akoze nerobia ale realita je iná. Chapem jeho aj teba
Nuz,mala by si mu ukazat zrkadlo,on ale tebe tiez nebol oporou,ked si ho potrebovala,tak mu teraz daj riadne na vyber bud sa bude liecit ako ty,alebo dovi dopo.Zial ine neporiesis,len samej sebe velmi ublizis a vratis sa aj ty spät a budete sa predbiehat kto vidi zivot ciernejsie.
@anonym_autor a ak sa smiem spýtať čo mu je? Je to niečo vážne alebo "len " chrbtica?
@anonym_9c7c1c nie každý kto má problém s chrbticou , má "len" chrbticu. To že niekoho boli krvná chrbtica alebo kríže , lebo sa nehýbe alebo nechce hýbať ani tých pár minút strečingu a nechce chodiť do práce je jedna vec, ale sú ľudia ktorí majú vážne problémy s chrbticou aj sa liečia ale žiaľ nejde to zo dňa na deň alebo za týždeň.
@anonym_9c7c1c nie každý kto má problém s chrbticou , má "len" chrbticu. To že niekoho boli krvná chrbtica alebo kríže , lebo sa nehýbe alebo nechce hýbať ani tých pár minút strečingu a nechce chodiť do práce je jedna vec, ale sú ľudia ktorí majú vážne problémy s chrbticou aj sa liečia ale žiaľ nejde to zo dňa na deň alebo za týždeň.
@sense ale sa na ne nezomiera, tak som to myslela a zvyšok mi nemusíš vysvetľovať mám od puberty skoliózu
@sense ale sa na ne nezomiera, tak som to myslela a zvyšok mi nemusíš vysvetľovať mám od puberty skoliózu
@anonym_9c7c1c skoliozu mám tiež a áno to je pre mňa "len" chrbtica (samozrejme je tiež rozdiel skolioza a skolioza ale taká vytecena platnička, keď ti to vytecene tlačí na nerv tak že nemôže sediet, alebo chodiť už "len" chrbtica nie je . Pekný deň
@anonym_9c7c1c skoliozu mám tiež a áno to je pre mňa "len" chrbtica (samozrejme je tiež rozdiel skolioza a skolioza ale taká vytecena platnička, keď ti to vytecene tlačí na nerv tak že nemôže sediet, alebo chodiť už "len" chrbtica nie je . Pekný deň
@sense mimochodom má operovanú chrbticu výmena stavcov a platničiek, 4x operované koleno a meniskus, plus krížové väzy, teraz bude mať operáciu ramena a potom bedrový kĺb. Ale to ešte stále nie je ten hlavný problém, ktorý má.
@sense mimochodom má operovanú chrbticu výmena stavcov a platničiek, 4x operované koleno a meniskus, plus krížové väzy, teraz bude mať operáciu ramena a potom bedrový kĺb. Ale to ešte stále nie je ten hlavný problém, ktorý má.
@anonym_autor na čo ti je taky človek do života? Ešte keď sa k tebe chova ako sa chová?
@anonym_autor na čo ti je taky človek do života? Ešte keď sa k tebe chova ako sa chová?
@anonym_aa0e3a ako na čo? Mám teraz zahodiť 20r života a všetko, čo sme spolu prežili kvôli tomu? Nie sú problémy na to, aby sa prekonávali? Nesľúbili sme si, v dobrom, aj v zlom, v zdraví aj v chorobe? On by ma tiež mohol vymeniť za ženu bez depresií.
@anonym_aa0e3a ako na čo? Mám teraz zahodiť 20r života a všetko, čo sme spolu prežili kvôli tomu? Nie sú problémy na to, aby sa prekonávali? Nesľúbili sme si, v dobrom, aj v zlom, v zdraví aj v chorobe? On by ma tiež mohol vymeniť za ženu bez depresií.
@anonym_autor Tak sa tu nesťažuj a ničte sa svojimi diagnózami navzajom v súkromí. Tu platí, ze vrana si k vrane sadla. Obaja ste chorí, depresívni, nepríjemní.
@anonym_autor Tak sa tu nesťažuj a ničte sa svojimi diagnózami navzajom v súkromí. Tu platí, ze vrana si k vrane sadla. Obaja ste chorí, depresívni, nepríjemní.
@anonym_279400 ja nie som depresívna. Beriem AD, som jeden pozitívny človek, čo sa vždy smeje. U mňa depresia je reaktívna ako reakcia na traumu v rámci PTSD a v perimenopauze sa mi poklesom estrogénu a progesterónu zlepšila. Ak by si ma poznala, v živote by si túto vetu z úst nevypustila. Tebe prajem veľa zdravia. Áno chorí ľudia sú zlo a odpad spoločnosti. Karma...
@anonym_autor ale v dobrom a zlom nie je o tom ze na teba bude nepríjemný keď ma problém.. Ale. To zjavne nechápeš
@anonym_autor ale v dobrom a zlom nie je o tom ze na teba bude nepríjemný keď ma problém.. Ale. To zjavne nechápeš
@anonym_aa0e3a je to momentálny stav - vplyvom okolností. Nebol taký celý život. Ja byť na jeho mieste, asi som na tom ešte horšie.
@anonym_aa0e3a je to momentálny stav - vplyvom okolností. Nebol taký celý život. Ja byť na jeho mieste, asi som na tom ešte horšie.
@anonym_autor Treba vydržať a podporovať. Netreba hneď vyhodiť všetko do koša
@anonym_autor Pripojím sa k Vášmu problému, mala som niečo podobné a na konci toho všetkého som si uvedomila ( po rozchode a nejakom čase samozrejme) že problémy neboli len mužove financie,práca, kamaráti či rodina alebo vzduch co dychal😀ale bola som to ja. Niekedy ta negativita ide z toho ze mu mozno uz nesedite alebo on to že sa mu snažite pomoct berie ako by ste mu robili zle alebo brali ho za niekoho kto potrebuje pomoc (muzske ego väčšinou a tak) chcem sa Vás opytat, nižšie ste niekomu odpovedali že ste odišli na nejaký čas preč, aký bol Váš vzťah alebo jeho postoj k vám?
Keď si si podpísala rozsudok v dobrom aj zlom, tak teraz máš to zlé...
A čo ti zostáva? No ja by som brala asi jeho reči na ľahkú váhu až ich nepočúvala, to je jediné ako sa to dá obžiť nejakým zázrakom.
Sice to nie je riesenie situacie, ale asi by som si nasla kopec aktivit mimo domu, aby mal menej casu liezt mi na nervy. Zacala by som sportovat, nejaky kruzok, prechadzky bez neho,... Proste by som prisla domov iba vyspat sa. Nie je to riesenie, ale mohlo by to pomoct. A jemu z jeho zdravotnymi problemami by som skusila najst spolocnost rodiny (jeho matka, brat, kamarat,..) na pravidelnej baze, aby sa mohol vyzalovat aj niekomu inemu a nehadzal vsetko blato len na mna.

@anonym_b42e09 a ty budeš mimo celkom....a teba si predstavujem tak160/160 a cigaretla v papuli 👉👎
@ivicatolic Počúvaj, tebe poslednú dobu čo je? Všímam si, že si útočná, arogantná a nepríjemná. Máš nejaké problémy alebo čo? Každý jeden komentár v akejkoľvek téme otáčaš a ukazuješ svoju agresívnu nadradenosť voči "väčším" ľuďom. Každý kto s tebou nesúhlasí, musí byť obézny. Pýtaš fotky "tučkov" v plavkách, aby si ich mohla zhodiť a baviť sa na nich. Čo ti muž zahol s plnotučnou ženou? Lebo to tak vyzerá. Daj sa dokopy, absolútne tu strácaš akýkoľvek aj slabý rešpekt a stáva sa z teba megera. Áno, teraz tu určite začneš písať, že si žiješ super, muž by sa na väčšiu ženu ani nepozrel a bla bla. Ale aj tak ti to nikto neuverí. Nereaguješ ako spokojný a vyrovnaný človek.