icon

Negatívni ľudia vo vašom živote: Ako sa s nimi vyrovnať?

Dnes o 10:47

Ahojte, v poslednom roku mám okolo seba samých negatívnych ľudí a na konci dňa všetko to padne na mňa. V práci fungujem ako spojka medzi klientom a našim interným teamom. Bežne riešim nadávanie zo strany interných ľudí na klientov, na systém, na trh, na vedenie, na všetko. Nadávajú všetci jeden na druhého a ja som niekde uprostred ako hromozvod. Potom sú tu klienti, ktorí každý deň všetky sťažnosti, všetky nezrovnalosti, častokrát už frustráciu obrátia na mňa. To ale beriem ok, to je môj job, vybrala som si to, a klient je klient.

Prídem domov ku rodičom a všetko je zle - horúce počasie, chladné počasie, bolia ich kĺby, všetko je drahé, moje sestry na nich kašľú, politická situácia je hrozná, dôchodky nízke, zdravotníctvo nefunguje. Vypočujem si, povzbudím, čo môžem vyriešim. Ale keď prídu moje sestry, rodičia sú milí, usmievaví, všetko je super, nič ich netrápim nič nepovedia.

Sestry nadávajú na business, na deti, na mužov, jedna na druhú a na rodičov. Keď tam nie som, nadávaj na mňa.

Prídem domov ku mužovi a počúvam, aký bol zlý deň, ako ho všetko bolí, ako ho naštvali na úrade, ako nič nefunguje, zase aj u neho ako je vonku horúco, akí boli debili na cestách, ako ho naštvali v obchode, akí hluční sú susedia. Snažím sa mu poslať niečo vtipné cez deň, nejaké video alebo vtip, nefunguje to. Aj ma mám svoje problémy. Už viac ako týždeň mám závraty, nie je mi dobre, teraz mám aj PMS. Ja sa nikomu nesťažujem. Raz do mesiaca mám psychoterapiu, zaplatím 50 eur a rozprávame sa. Mužovi som povedala, že aspoň doma by som chcela mať pohodu, podporu a niekoho, kto ma privedie na iné myšlienky. Odpoveď bola, že on sa nebude smiať, keď mu do smiechu nie je.

Nechcem sa robiť ako baránok boží, čo nesie na sebe všetky hriechy sveta, ale niekedy si tak pripadám ... a nevládzem.

anonym_0a5cbf
Dnes o 10:51

@anonym_autor si empat, nasavas negativnu energiu ako spongia, nieco si pozri o energii a skus nejake triky ako sa chranit.

janinah
Dnes o 10:51

Deti nemaš?koničky?

autor
Dnes o 10:56
@janinah

Deti nemaš?koničky?

@janinah mám deti, plávam, bicyklujem, fitko, varenie, záhrada. Čo to s tým má?

alison11
Dnes o 10:59

@anonym_autor Podobným si prechádzam i ja a čo je bonus ja ztoho ochoriem min. 1x za rok max 2x zarok a cez pnku si odýchnem ale akonáhle sa blíži koniec pnky chytá ma panika.Unás tie ženy si závidia aj chorbu,lebo si odýchnem a ked sa vrátim,povedia rob si odýchnutá ony sa budú prizerať a flákať.Proste celé zle,keby mám možnosť a inú povahu robila by som niečo kde by som bola sama sebe paňou lebo robiť v kolektíve je na mňa ako empata strašné...A to mám doma Autistov synov,muža ktorí žiaľ po Slovensky nevie takže mám na pleciach viac než dosť staré mamy nechcú pomôcť jedine ak mama na pár hodín raz za mesiac postráži ale aj to im musím navariť a zabaliť lebo hocičo nejzjedia a mama sa stravuje zdravo,len ovocie a zeleninu,vegetariásky.

anonym_427bce
Dnes o 11:02

No áno,si veľmi empatická
Čo je super, keď to vieš regulovať 🙂
A regulácia nieje, že zmenís svet ale od seba
Áno zas od seba😅
Na psychoterapii by ti mali s tým pomôcť alebo ta naviesť
No je tu aj druhá možnosť, že vybuchnes doma,tresknes po stole a ak máš byt stále s niekým, kto nemá nonstop chuť a radosť do Života,tak to môžeš být radšej sama
😅
Možno niečo zaberie
Viac neviem poradiť ale držím palce🍀

7miriam77
Dnes o 11:02

Mňa úplne dobíja čas strávený v prírode, to je úplne úžasné. Najlepšie,.ak ideš sama, vyvetraj hlavu, ticho,len spev vtákov, dobrý vzduch...vtedy naozaj na nič nemyslím, všetko hadzem za hlavu. A inak už pri čítaní tvojho príspevku má rozbolela hlava 🤭, toľko negatív...och

janinah
Dnes o 11:03
@anonym_autor

@janinah mám deti, plávam, bicyklujem, fitko, varenie, záhrada. Čo to s tým má?

@anonym_autor ze venuj cas tým a tomu,kto ti energiu neuberajú,napr.tvoju pracu by som ja nerobila

janinah
Dnes o 11:04
@7miriam77

Mňa úplne dobíja čas strávený v prírode, to je úplne úžasné. Najlepšie,.ak ideš sama, vyvetraj hlavu, ticho,len spev vtákov, dobrý vzduch...vtedy naozaj na nič nemyslím, všetko hadzem za hlavu. A inak už pri čítaní tvojho príspevku má rozbolela hlava 🤭, toľko negatív...och

@7miriam77 sprej na medveda nosiš?

7miriam77
Dnes o 11:07
@janinah

@7miriam77 sprej na medveda nosiš?

@janinah nie, nenosím 🤔🙂, nepohybujem sa v hustinach, zatiaľ som šťastie na medveďa nemala ani raz a do prírody chodím pravidelne už roky....

janinah
Dnes o 11:10
@7miriam77

@janinah nie, nenosím 🤔🙂, nepohybujem sa v hustinach, zatiaľ som šťastie na medveďa nemala ani raz a do prírody chodím pravidelne už roky....

@7miriam77 bola som na prednaske u odbornika na medvede a pokial nenosiš niečo čo robi hluk,tak riskuješ,huštiny nehuštiny,medvedov je dosť,ale to len poznamka mimo temu

7miriam77
Dnes o 11:13
@janinah

@7miriam77 bola som na prednaske u odbornika na medvede a pokial nenosiš niečo čo robi hluk,tak riskuješ,huštiny nehuštiny,medvedov je dosť,ale to len poznamka mimo temu

@janinah viem,že je medveďov dosť, veď sú doma u seba. Nebojím sa, keby som sa furt dacoho bála, tak neprecestujem úplne sama pól sveta, neprestopujem pól Európy...atď atď. Ale to je tiež mimo tému 😘. Vďaka za upozornenie 🙂

anonym_7806c2
Dnes o 11:36

@anonym_autor Nemusíš byť vždy ty ten upokojujúci,utesujuci prvok v súkromí.Zacni sa prvá sťažovať a nadávať, predbehnes ostatných.V práci sa obrn a vždy si povedz, že tam si zarabas peniaze na život a nehľadás kamaratov/kamarátky

alison11
Dnes o 12:00
@anonym_7806c2

@anonym_autor Nemusíš byť vždy ty ten upokojujúci,utesujuci prvok v súkromí.Zacni sa prvá sťažovať a nadávať, predbehnes ostatných.V práci sa obrn a vždy si povedz, že tam si zarabas peniaze na život a nehľadás kamaratov/kamarátky

@anonym_7806c2 Toto som povedala za 6x rokov 2x a potom všetci čudne zazerali a poza chrbát ohovárali.

anonym_7806c2
Dnes o 12:02
@alison11

@anonym_7806c2 Toto som povedala za 6x rokov 2x a potom všetci čudne zazerali a poza chrbát ohovárali.

@alison11 Však nech si ohovárajú a zazeraju,mne to neprekáža.

anonym_a974b5
Dnes o 12:13

prides do veku, kedy zacnes vsetko filtrovat, a mne pomaha velmi prechadzky, priroda...Neriesim negativitu inych..Mne zas vadia premotitovani afektovani ludia, co strasne pistia, co strasne afektuju, co vidia este aj na hovne vonu, co sa tvaria ze su stale 100 naladeni, lebo to je cista pretvarka....

anonym_9b558d
Dnes o 13:15

🥲Autorka, uplne ta chapem. Tiez mam par takych stalic v okoli, ktori hned ako prve a jedine len same negativa a staznosti. S kym sa dalo, som kontakt obmedzila, s kym nie, ako nahle sa zacnu stazovat, tak samovolne prejdem na inu temu a hovorim o com chcem alebo odchadzam. Uz som nemala sily pocuvat neustale ponosy na vsetko.. niektori ludia su tak rozhyckani, ze im uz skoro nic nie je dobre, stale len sa stazovat.

anonym_73315e
Dnes o 13:36

Odkedy mam migrény mam ich všetkých v p**i. Zničila som si zdravie lebo som riešila všetko okolo seba. Načo? Teraz keď sa niečo deje otočím sa idem preč, keď dostanem záchvat bude zle minimálne na 3 dni a to mi za to nestojí

anonym_1972af
Dnes o 13:50

Skus ich ocarit usmevom,podporit a uvidis,ze sa ti prestanu stazovat.Ty si taky magnet pre nich,a tebe to blizi.Vies ked ich pritas s usmevom,urobis im hned den krajsim a rozhodne sa nebudu stazovat.Skor budu uvazovat ako to robis,ze si stale vysmiata.Na mna sa len pozru a uz sami sa usmievaju,nakazila som ich usmevom.A ked sa ja neusmievam,ze rozmyslam tak hned a usmev mas kde.A to su chlapi hundrosi.Aj kolega vy sa tak pekne usmievate.No som v praci,oddychujem mentalne,praca ma bavi neskutocne a som rada,ze som tam kde som.Skus to a uvidis.

anonym_7309c8
Dnes o 13:51

Mám niečo podobné, prídem domov z práce, tam ma čaká zdutý manžel a v podstate aj zduté deti a na mňa sa to v sekunde prenáša.
Cudzí keď sú nasrdení to ešte nejako zvládnem odraziť, že sa to na mňa nenalepí ale keď je znechutená a negatívne naladená rodina, ihneď som aj ja. Je to hrôza.

anonym_0a5cbf
Dnes o 14:10
@alison11

@anonym_autor Podobným si prechádzam i ja a čo je bonus ja ztoho ochoriem min. 1x za rok max 2x zarok a cez pnku si odýchnem ale akonáhle sa blíži koniec pnky chytá ma panika.Unás tie ženy si závidia aj chorbu,lebo si odýchnem a ked sa vrátim,povedia rob si odýchnutá ony sa budú prizerať a flákať.Proste celé zle,keby mám možnosť a inú povahu robila by som niečo kde by som bola sama sebe paňou lebo robiť v kolektíve je na mňa ako empata strašné...A to mám doma Autistov synov,muža ktorí žiaľ po Slovensky nevie takže mám na pleciach viac než dosť staré mamy nechcú pomôcť jedine ak mama na pár hodín raz za mesiac postráži ale aj to im musím navariť a zabaliť lebo hocičo nejzjedia a mama sa stravuje zdravo,len ovocie a zeleninu,vegetariásky.

@alison11 preboha celkom ako ja, v kolektive trpim rozboli ma hlava az ochoriem, ziadny oddych syn autista a ak nejaky oddych je musim si to nadrobit, dorobit 🙄 koncom prazdnin idem na zakrok a tesim sa ze chvilu budem robit nieco ine

alison11
Dnes o 14:51
@anonym_0a5cbf

@alison11 preboha celkom ako ja, v kolektive trpim rozboli ma hlava az ochoriem, ziadny oddych syn autista a ak nejaky oddych je musim si to nadrobit, dorobit 🙄 koncom prazdnin idem na zakrok a tesim sa ze chvilu budem robit nieco ine

@anonym_0a5cbf Môžem sa spítať na aký zákrok? ja som bola koncom júna na kyerete a 10.7. na termoabláciu sliznice maternice na jar som mala zápal priedušiek z alergie na liesku.Od stresu sa mi oslabí imunita a z vyčerpania z kolegýň.