icon

Ako zvládať neplodnosť, keď sa iní stávajú rodičmi?

zaneta955
10. apr 2025

Ahojte,
Chcem vedieť ako zvládate keď sa vo vašej blízkosti rodia detičky a vám sa už viac ako 5 - rokov nedarí otehotnieť. Mám za sebou aj neúspešné IVF, a obdobia - "nemyslí na to a podarí sa, choďte na dovolenku a tam sa to podarí, skús nejaké vitamíny, začni športovať a zdravo sa stravuj, vezmi si voľno z práce na nejaké obdobie a bez stresu sa to podarí". Takže sme toho skúsili veľa, ďalšieho IVF sa bojím, nemám rada injekcie a tie hormóny mi nerobili dobre 🙁.
Doteraz sa mi celkom dobre darilo túto moju kolegyňu obchádzať, len sa teraz bojím že keď už nebude PN, že nás bude v práci viac navštevovať. Naposledy som ju videla pred pár mesiacmi a vôbec som toto stretnutie nezvládla. Spanikárila som a už to bolo len horšie. Prosím ako zvládate tieto situácie 🙂

Strana
z2
pl2y
11. apr 2025

Ja by som skusila nejakú psychologicku, takú z ktorej budeš mat dobrý pocit a bude vedieť ti poradit ako riešiť takéto situácie..ja mám sem tam sedenie so psychologickou a som aj veriaca a stále som sa modlila za partnera (asi od 18-20 rokoch) v isto momente som sa začala modlit za pokoj na dusi a nech viem prijať veci take aké sú..a napokon som naozaj získala vnútorný pokoj a našla si aj svojho manzela a založili sme si rodinku..niekedy pomoze nechať tie naše plany tak a začať si užívať ten zivot aký je a brat veci, ktore prichádzajú..a jeden pribeh na povzbudenie - mám kolegu čo s manželkou sa snažili 8 rokov o babatko, boli veľmi dlho aj v adopcnom procese a im obom vraveli, že majú problém s plodnostou a že deti mat nebudú..a v decembri 2022 im dali cez adopciu babatko a kolegova manželka zistila vo februári 2023, že je tehotna..aj takéto veci sa stavaju..drzim palce nech nájdeš pokoj a nech sa ti napokon splni to, čo si zelas😉

Strana
z2