Ako zvládať partnerove nálady?
Ahojte... Potrebovala by som poradiť... S manželom sme spolu uz 15rokov z toho 12rokov manželia. Máme dve deti (6 a 10rokov)
Manžel má prácu no ja tiež. On pracuje ako kuriér väčšinou od rána do večera a ja pracujem u nás na dedine do obeda na čiastočný úväzok..
On je super chlap, pokiaľ nemá svoje dni. Veľa krát mi to pripadá ako keď žena má svoje dni každý mesiac, kedy aj tak sme každá iná... Napríklad ja nemám, alebo teda málo kedy mám chuť na sladké, alebo som podráždená, alebo neviem čo.Ja keď mám svoje dni tak skoro vôbec z toho nič nemám a som úplne v pohode. A muž to dobre vie... No on keď ma tie svoje dni, tak to je extrémne podráždený, extrémne urážlivý, extrémne bez nálady a nervózny... On je celkovo strašne komplikovaný... Ja sa s ním neustále musím baviť opatrne, aby sa ho nič nedotklo, aby som mu nedaj bože slovne či inak neublížila... Ináč ak to ja nezvládam a povolia mi nervy, alebo si poviem už dosť bolo a poviem alebo urobím niečo čo sa jemu znepáči, tak už to príde... Alebo po malej či väčšej výmene názorov. Spustí na mňa, nie len na mňa, ale na celý svet vrátane detí ,,chmúry "... Uzavrie sa do seba a nikto a nič ho nezaujíma... Jedine telefón v ktorom si stále prezerá reelska, tie ho vedia rozosmiať, ale ten smiech sa snaží predo mnou ukryť... Take to hlúpe obdobie trvá kedy ako... Niekedy dva či tri dni .. Niekedy aj týždeň... A aj tak sa mu musím odpytávať ja. Či spravím chyba ju, alebo on stále musím za ním prísť ja.On si chybu neprizná skoro vôbec.
Deťom sa nevenuje skoro vôbec. Ja viem, že je cez týždeň stále v robote a má toho veľa.. Ja to viem a mám preto veľké pochopenie ....No nevenuje sa im ani cez víkend...Ja viem, že tým že je z celého týždňa vyťažený a potrebuje cez víkend oddýchnuť, ale deti potrebujú aj otca, nie len mamu. On akože cez víkend je doma a rozpráva s nimi, veľa krát im aj niečo vysvetľuje naučí ich niečo, ale podľa mňa to je stále málo... Keď si porovnám mojich známych, že sú tiež stále v práci, ale deťom sa venujú zoberú ich von. No neviem....
To už ani nehovorím o tom, že mne nepomáha s ničím.... Celá domácnosť je na mne. Domácnosť, deti, krúžky, družina, kostol... Tiež chodím do práce a tiež by som uvítala oddych. Keď on dokáže v nedeľu presedieť pol dňa pri hre na tv aj ja by som sa rada povenovala mojim záľubám pri ktorých ma nikto nebude otravovať a pochopí, že to je vyhradený čas pre mamu, ktorá si musí oddýchnuť.
@janulik2489 Presne takehoto mam aj ja, este horsi, on castokrat nas opustal o deti zo zaciatku ziadny zaujem, az neskor som prisla na to ze moj manzel je psychopat, vestko len co on povie, ,no ale v poslednych cca 3 rokov sa trochu zmenil k lepsiemu,,uz ma tak strasne neuraza, ,lebo ja mu urazku vratim ,aj desat nasobne viac,,velke stastie ze ani ruku na mna nepolozi, a to sme mali strasne hadky,Dbaj na to ,aby ta nikdy ,teda nespravil neveru,,lebo to by bol uz posledny klinec do rakvy,uz ho nikdy nebudes lubit,,No Bohuzial, aj toto moj spravil, alebo robil , pred tym som o tom nevedela,, tak pre mna je to uz cudzi clovek,len co sa nanho pozriem sa m ihnusi, Zivot s nim bolo utrpenie
@anonym_528846 takého máš aj ty? A ty ešte dávaš rady ? Prečo si stále s ním? Po hlave s lopatou a za neveru aj medzi nohy. A už by sa na mňa ani nepozrel nie ešte aby sa ma dotkol.
Ešte chcem dodať, že skoro pri každej hádke, alebo po nej keď je už všetko ok sa s ním snažím v kľude prebrať náš problém pre ktorý sme sa pochytili a on dobre vie, že chybu urobil on , tak si ju neprizná... Vždy to otočí proti mne a vždy príde s tým že začne mňa obviňovať z toho on je ten najhorší . On neunesie spätnú väzbu bez toho, aby sa necítil napadnutý – a preto ju otáča proti mne.
@janulik2489 a nie si aj nešťastná, že nechce s tebou sex po tom ako z teba spraví hlupanu a slúžku?
Ešte chcem dodať, že skoro pri každej hádke, alebo po nej keď je už všetko ok sa s ním snažím v kľude prebrať náš problém pre ktorý sme sa pochytili a on dobre vie, že chybu urobil on , tak si ju neprizná... Vždy to otočí proti mne a vždy príde s tým že začne mňa obviňovať z toho on je ten najhorší . On neunesie spätnú väzbu bez toho, aby sa necítil napadnutý – a preto ju otáča proti mne.
@janulik2489 taketo hovädo mam aj ja
,ale uz sa trochu zlepsuje
A načo si s ním? Aspoň sex je dobrý? Lebo inak neviem. Ale. Mne sa nezdá normálny. Totálne nezáujem o nič. Neviem načo sa ženil a mal deti. Musia sa s ním k tom porozprávať
@janulik2489 taketo hovädo mam aj ja
,ale uz sa trochu zlepsuje
@anonym_528846 ako si dosiahla zlepšenie?

@anonym_899c51 a to je dobre, ze napriek tomu vydrzali spolu?
@anonym_89be47 ja myslím že hej, lebo ich vzťah dozrel a zlepšil sa. Našli nejaké vzájomne pochopenie, len teda museli byť odhodlaní vzťah nehodiť cez palubu. Najjednoduchšie je sa rozviesť. To máš potom svätý pokoj ale tiež nemusí byť človek šťastný že rozbil kompletnú rodinu. Nie som za to držať to pohromade za každú cenu. Ja ako dieťa som v ich vzťahu tiež zohrala úlohu.