Ako zvládať partnerove nálady?
Ahojte... Potrebovala by som poradiť... S manželom sme spolu uz 15rokov z toho 12rokov manželia. Máme dve deti (6 a 10rokov)
Manžel má prácu no ja tiež. On pracuje ako kuriér väčšinou od rána do večera a ja pracujem u nás na dedine do obeda na čiastočný úväzok..
On je super chlap, pokiaľ nemá svoje dni. Veľa krát mi to pripadá ako keď žena má svoje dni každý mesiac, kedy aj tak sme každá iná... Napríklad ja nemám, alebo teda málo kedy mám chuť na sladké, alebo som podráždená, alebo neviem čo.Ja keď mám svoje dni tak skoro vôbec z toho nič nemám a som úplne v pohode. A muž to dobre vie... No on keď ma tie svoje dni, tak to je extrémne podráždený, extrémne urážlivý, extrémne bez nálady a nervózny... On je celkovo strašne komplikovaný... Ja sa s ním neustále musím baviť opatrne, aby sa ho nič nedotklo, aby som mu nedaj bože slovne či inak neublížila... Ináč ak to ja nezvládam a povolia mi nervy, alebo si poviem už dosť bolo a poviem alebo urobím niečo čo sa jemu znepáči, tak už to príde... Alebo po malej či väčšej výmene názorov. Spustí na mňa, nie len na mňa, ale na celý svet vrátane detí ,,chmúry "... Uzavrie sa do seba a nikto a nič ho nezaujíma... Jedine telefón v ktorom si stále prezerá reelska, tie ho vedia rozosmiať, ale ten smiech sa snaží predo mnou ukryť... Take to hlúpe obdobie trvá kedy ako... Niekedy dva či tri dni .. Niekedy aj týždeň... A aj tak sa mu musím odpytávať ja. Či spravím chyba ju, alebo on stále musím za ním prísť ja.On si chybu neprizná skoro vôbec.
Deťom sa nevenuje skoro vôbec. Ja viem, že je cez týždeň stále v robote a má toho veľa.. Ja to viem a mám preto veľké pochopenie ....No nevenuje sa im ani cez víkend...Ja viem, že tým že je z celého týždňa vyťažený a potrebuje cez víkend oddýchnuť, ale deti potrebujú aj otca, nie len mamu. On akože cez víkend je doma a rozpráva s nimi, veľa krát im aj niečo vysvetľuje naučí ich niečo, ale podľa mňa to je stále málo... Keď si porovnám mojich známych, že sú tiež stále v práci, ale deťom sa venujú zoberú ich von. No neviem....
To už ani nehovorím o tom, že mne nepomáha s ničím.... Celá domácnosť je na mne. Domácnosť, deti, krúžky, družina, kostol... Tiež chodím do práce a tiež by som uvítala oddych. Keď on dokáže v nedeľu presedieť pol dňa pri hre na tv aj ja by som sa rada povenovala mojim záľubám pri ktorých ma nikto nebude otravovať a pochopí, že to je vyhradený čas pre mamu, ktorá si musí oddýchnuť.
Nemám pre teba dobrú správu. Určite si sa už o rozhovor pokúsila miliónkrát. Nezabralo. Buď sa s tým zmieriš, alebo si začneš svoj život plánovať bez neho, či vedľa neho bez neho.
Ešte chcem dodať, že skoro pri každej hádke, alebo po nej keď je už všetko ok sa s ním snažím v kľude prebrať náš problém pre ktorý sme sa pochytili a on dobre vie, že chybu urobil on , tak si ju neprizná... Vždy to otočí proti mne a vždy príde s tým že začne mňa obviňovať z toho on je ten najhorší . On neunesie spätnú väzbu bez toho, aby sa necítil napadnutý – a preto ju otáča proti mne.
píšeš že on je super chlap. a v čom prosím ťa. však si vymenovala toľko jeho mínusov .
môj tiež je podobná povaha. tiež niekedy treba ako okolo puknutého vajca.
Len tá pomoc vyzerá úplne inak ako u tvojho.
Nejako som v tom prispevku nenasla nic, co by znacilo "super chlapa". 🤔
@janulik2489 kazdy normalny clovek si vie priznat chybu ked nejaka vznikne,popripade sa ospravedlnit. Tvoj toho zjavne nie je schopny. Co sa tyka toho volneho casu normalne by som sa zobrala,ze idem navstivit kamosku pridem vecer,deti keby nieco mate tu ocina...a nech sa s tym vysporiada ako chce...
@janulik2489 kazdy normalny clovek si vie priznat chybu ked nejaka vznikne,popripade sa ospravedlnit. Tvoj toho zjavne nie je schopny. Co sa tyka toho volneho casu normalne by som sa zobrala,ze idem navstivit kamosku pridem vecer,deti keby nieco mate tu ocina...a nech sa s tym vysporiada ako chce...
@denithestrange1993 kašľal by na ne.
"On je super chlap" áno, presne takto vypadá super chlap ;) ) sa čítaš čo píšeš? A potom to ide z teba von. Ty si asi len nahováraš že je super chlap!!! A otázka je...???
@janulik2489 neviem co to je "odpytavat", ale urcite to NEMUSIS robit. Nechaj ho v jeho debilnej nalade a ty tiez NEMUSIS robit vsetko sama. Nechces mu urobit prekvapko, vylozit nohy a nekmitat v domacnosti? Relaxuj aj ty.
Ešte chcem dodať, že skoro pri každej hádke, alebo po nej keď je už všetko ok sa s ním snažím v kľude prebrať náš problém pre ktorý sme sa pochytili a on dobre vie, že chybu urobil on , tak si ju neprizná... Vždy to otočí proti mne a vždy príde s tým že začne mňa obviňovať z toho on je ten najhorší . On neunesie spätnú väzbu bez toho, aby sa necítil napadnutý – a preto ju otáča proti mne.
@janulik2489 Ahoj, mam taku otazku...lebo nech hladam akokolvek, v com je vlastne super chlap? Lebo v tvojom opise super chlapa som nenasla nic super😄🙈 Jedine, ze by bol super idiot, ale to od super chlapa neslo🤷♀️🙏 Co je super, ze chodi do prace? To je podla mna normalne, kedze ma rodinu,...ale aj keby nemal, z niecoho treba zit. Super je v tom, ze sa nevenuje detom, resp. takmer vobec, aby som bola presnejsia? Alebo je super v tom, ze sa nebavi niekolko dni s rodinou? Alebo ze by bolo super, ze si nikdy neprizna chybu a ty za nim musis doliezat? Autorka, skus si to pls po sebe precitat a najdi super chlapa🙏🙈 Ked ho najdes, daj mi vediet🤷♀️🙂
@janulik2489 vieš čo musíš urobiť? Keď príde z práce, chod vonku , povedz, že ideš na nákup, alebo niečo vybaviť, hocičo, a príď keď už budú mať deti večierku. Nezabudni im pripomenúť, že idú ráno do školy, do práce, že sa majú poučiť, navečerať, umyť. Ty prídeš ako keby sa nič nestalo. Tak urobiť minimálne raz týždenne a každú sobotu zaveliť, že sa ide vonku, a v nedeľu sa ide variť, každú druhú nedeľu on. Navarí, bude jesť, nenavarí, nech sa postará ináč. Tiež zakomponovať do domácich prác a aj deti. Ty si sadni, daj si kávu, čaj. Pozri telku. A vždy keď za tebou prídu deti, povedz im, že nech idú za otcom, že ty nevieš poradiť. Alebo že choď za ockom, on sa rád hrá s autami, choď za ockom, on lepšie vie čítať, choď za ockom, on je šikovný.
@janulik2489 s takým mužom by som ja žiť nemohla
@janulik2489 vieš čo musíš urobiť? Keď príde z práce, chod vonku , povedz, že ideš na nákup, alebo niečo vybaviť, hocičo, a príď keď už budú mať deti večierku. Nezabudni im pripomenúť, že idú ráno do školy, do práce, že sa majú poučiť, navečerať, umyť. Ty prídeš ako keby sa nič nestalo. Tak urobiť minimálne raz týždenne a každú sobotu zaveliť, že sa ide vonku, a v nedeľu sa ide variť, každú druhú nedeľu on. Navarí, bude jesť, nenavarí, nech sa postará ináč. Tiež zakomponovať do domácich prác a aj deti. Ty si sadni, daj si kávu, čaj. Pozri telku. A vždy keď za tebou prídu deti, povedz im, že nech idú za otcom, že ty nevieš poradiť. Alebo že choď za ockom, on sa rád hrá s autami, choď za ockom, on lepšie vie čítať, choď za ockom, on je šikovný.
@anonym_652bdc A budeme o nej čítať v kriminovinách....
@janulik2489 v čom je super chlap?
Ved si kludne vyloz nohy v nedelu. Nemusis makat, lestit, alebo varit cely den. A keby deti za mnou dosli, tak poviem, ze mam chvilu pre seba a mozu ist za otcom. Ja to tak robim a uz si zvykli ked ma vidia s knihou. Pri 3detoch by som sa nezastavila, lebo stale niekto nieco potrebuje. Je tam aj druhy rodic, nech si pomoze.
@janulik2489 Presne takehoto mam aj ja, este horsi, on castokrat nas opustal o deti zo zaciatku ziadny zaujem, az neskor som prisla na to ze moj manzel je psychopat, vestko len co on povie, ,no ale v poslednych cca 3 rokov sa trochu zmenil k lepsiemu,,uz ma tak strasne neuraza, ,lebo ja mu urazku vratim ,aj desat nasobne viac,,velke stastie ze ani ruku na mna nepolozi, a to sme mali strasne hadky,Dbaj na to ,aby ta nikdy ,teda nespravil neveru,,lebo to by bol uz posledny klinec do rakvy,uz ho nikdy nebudes lubit,,No Bohuzial, aj toto moj spravil, alebo robil , pred tym som o tom nevedela,, tak pre mna je to uz cudzi clovek,len co sa nanho pozriem sa m ihnusi, Zivot s nim bolo utrpenie
@janulik2489 bohužiaľ somára si si zobrala, somára máš. Porozmýšľaj, či by si o niečo prišla, keby si od neho s deťmi odišla
@janulik2489 Presne takehoto mam aj ja, este horsi, on castokrat nas opustal o deti zo zaciatku ziadny zaujem, az neskor som prisla na to ze moj manzel je psychopat, vestko len co on povie, ,no ale v poslednych cca 3 rokov sa trochu zmenil k lepsiemu,,uz ma tak strasne neuraza, ,lebo ja mu urazku vratim ,aj desat nasobne viac,,velke stastie ze ani ruku na mna nepolozi, a to sme mali strasne hadky,Dbaj na to ,aby ta nikdy ,teda nespravil neveru,,lebo to by bol uz posledny klinec do rakvy,uz ho nikdy nebudes lubit,,No Bohuzial, aj toto moj spravil, alebo robil , pred tym som o tom nevedela,, tak pre mna je to uz cudzi clovek,len co sa nanho pozriem sa m ihnusi, Zivot s nim bolo utrpenie
@anonym_528846 veru tak, takých narcistov, psychopatov a hraničiarov je az 25 percent obyvateľstva a tí čo majú len črty tých je ešte viac. Tiež mi príde že autorkyn chlap ako jeden psychopat. Má výkyvy nálad, nezáujem o rodinu, nulová empatia, nulová zodpovednosť za svoje činy, žiaden súcit, sústrasť s partnerkou. Empatia voči deťom a záujem takmer nulový. A ten truc, ak niečo nie je ako chce len dokresľuje pasívno agresívne správanie psychopata. Deti s takým chujom trpia tiež. Má ťa za slúžku, za nástroj pre svoju spokojnosť. Stavím sa, že sex je tiež na hovno. Buď žiaden, alebo si ho vyžaduje furt, je o ničom a ked nemá je nasratý az hrôza. Úkonči to s ním, tebe aj deťom sa úľaví, ver mi. 👍
@anonym_528846 to máš veľké šťastie, že na teba ruku nepoložil? Fakt? O takmto šťastí v manželstve si snívala? Mali stze strašné hádky, on ťa uráža a ty mu to vraciaš? A v tomto prostredí žijú vaše deti? A môžeš mi napísať, ako má dbať autorka témy na to, aby ju muž nepodviedol? Asi tak, že mu bude vždy k dispozícii? Som presvedčená o tom, že či ty alebo ona by ste s tými vašími pokladmi boli ďalej, aj keby vás podviedli
@janulik2489 dúfam, že máte aspoň super sex, lebo teda neviem, z čoho si usudila, že je to super chlap? A tiež prečo to riešiš až teraz po toľkých rokoch? Predtým bol taký istý, tipujem?
@denithestrange1993 kašľal by na ne.
@anonym_c9e5ad tak potom v com spociva to ze je tak strasne super?
@janulik2489 a aký máš teda problém s týmto super chlapom?
@janulik2489 akokeby som o mojom otcovi čítala. Odkedy si pamätám, boli hádky na dennom poriadku, mama často plakavala, chodila s prosikom. Ako otec starol, tak si asi viac a viac začal uvedomovať že keby mal znova 40 robil by veci inak. Po 38 rokoch manželstva... Ale napriek všetkému vydržali spolu.
Prestaň robiť veci aj za neho. Ako píšu, chod von a nechaj mu na starosti deti. Čas pre seba si urob.
@janulik2489 toto nie je o povahe,je to charakterova chyba,ktoru treba opravit lebo budes nestastna a zruti sa to skor ci neskor alebo prejde do zdravotnych problemov .terapia by mu pomohla.a na zaciatok ho konfrontuj,ze vyjdes s vasim problemom von-napriklad sa zveris rodicom,svokrovcom,spolocnym priatelom..
@janulik2489 super chlap vyzera inak , toto vyzera ako moj exmanzel 😀
@janulik2489 akokeby som o mojom otcovi čítala. Odkedy si pamätám, boli hádky na dennom poriadku, mama často plakavala, chodila s prosikom. Ako otec starol, tak si asi viac a viac začal uvedomovať že keby mal znova 40 robil by veci inak. Po 38 rokoch manželstva... Ale napriek všetkému vydržali spolu.
@anonym_899c51 a to je dobre, ze napriek tomu vydrzali spolu?

Ma poruchy nálad, žiadne svoje dni. Chodíš okolo neho ako okolo maľovaneho vajíčka a ešte ho aj ospravedlnujes. Dávno ste to mali tešiť.