icon

Ako zvládať výlety s deťmi bez manžela?

5. júl 2025

Ahojte, su tu maminy, ktore chodia s detmi na vylety alebo aj vikendy same, bez muza? Manzelovi sa s nami nikam nechce chodit, ze ho to nebavi, ani na dlhsiu dovolenku nejdeme, napriklad k moru, lebo jeho to s nami nebavi. Kebyze ideme s niekym tak ano, to ide. Napriklad Ide na tyzden s kamosmi na splav a s nami nic neplanuje (panska jazda).
Mne to nevadi naplanovat a ist s detmi, ale ja som z toho uplne vyflusnuta, ked idem s nimi sama a este ma stve, ze on si uziva sam doma klud a ja sa takeho nikdy nedockam. Kamosky na vylety nemam, ako sa mam nastavit, nech ma to tak nestve? Je mi to strasne luto kvoli detom a jeho nezmenim.

jaskolka
5. júl 2025

Ja by som sa jednoducho ráno zobrala a odišla,nech si ostane s deťmi on. Vypla telefón,a hotovo. Musel by sa postarať,či akože čo by urobil? Zavrel deti doma a šiel na splav?

autor
5. júl 2025
@motylik2559

@autor No ano si slaboch, zial.... @sense pises,ze deti to tak nevnimaju a maju ho radi...ale deti odmalinka vnimaju aj to, ze ako si sebec, pardooon otec robi z mami handru🤦‍♀️ a cim budu starsie tym budu aj vnimavejsie a tym viac budu aj vnimat to, ze sa im "otec" nevenuje a ze vsetko tahas sama. Myslis,ze tento vzorec je spravny pre ich vyvoj? Raz sa ti potom decka podakuju, ked budu riesit v dospelosti veci, ze sa niekto podda na otca a niekto na puťku na matku a bude trpiet ci toho jedneho partner/ka alebo druhy sam lebo bude neviditelny v tom vztahu. Toto fakt chces? No ja ti neviem, ale mas krasne deti pri ktorych mas byt prave silna (aj ked zial sil ubuda) a spravit pre ne nieco skor nez by bolo neskoro. A takemuto sebcovi neviem ci by pomohla parova terapia, lebo mam pocit,ze by dokazal zblbnut este aj tu terapeutku.

@majlo1234 ked nieco take poviem, tak zacne takych chlapov zosmiesnovat, ze su pod papucou:(

@motylik2559 a je lepsie, ze budu chodit na striedavku? Ze budu mat mamu v praci odnevidim do nevidim, aby som nas uzivila? Na mna nasrat, ale ja nechcem mojim detom ublizit.

autor
5. júl 2025
@jaskolka

Ja by som sa jednoducho ráno zobrala a odišla,nech si ostane s deťmi on. Vypla telefón,a hotovo. Musel by sa postarať,či akože čo by urobil? Zavrel deti doma a šiel na splav?

@jaskolka dal by mi to neskutocne vyzrat

jaskolka
5. júl 2025

Tak to daj "vyzrat"aj ty jemu, prečo nebuchnes rukou po stole? A chlape, spamätaj sa. Chcel si deti? Tak budeš aj otec.
Lebo pokiaľ ty budeš len prikyvovat a tíško akceptovať jeho šibnute nápady (že starať sa má len žena)tak on bude stále na koni.
Lebo takto dávaš presne taký istý príklad aj deťom. Ak sú to chlapci (chlapec)tak si vezme do života presne ten vzor a keď dievčatá (dievča)tak to isté...že chlap si robí,či chce a žena je len opatrovateľka a celá domácnosť aj s deťmi len na nej

motylik2559
5. júl 2025
@anonym_autor

@majlo1234 ked nieco take poviem, tak zacne takych chlapov zosmiesnovat, ze su pod papucou:(

@motylik2559 a je lepsie, ze budu chodit na striedavku? Ze budu mat mamu v praci odnevidim do nevidim, aby som nas uzivila? Na mna nasrat, ale ja nechcem mojim detom ublizit.

@autor Ved je moznosti vela co sa prace tyka aj za dobry plat, nemusis robit od nevidim do nevidim. Vsetko si riadne premysli, keby si odisla ake moznosti mas. Nehovor si, ze nemas, zvazuj co by sa dalo. Naozaj vela zien to dokazalo. A si predstav,ze mam jednu kamosku, ktora to takto dokazala aj s dietatom, ktore ma adhd a je nan sama. nemala to lahke vobec s tym chlapom, tiez zil cca taky zivot ako tvoj...preto sa ti snazim trosku oci otvorit🤗

majlo1234
5. júl 2025

Tak mu na to povedz, ze ale urcite dostavaju od svojich spokojnych manzeliek perfektne fajky. Jezis, jak ja by som si na tom tvojom zgustla. Ono je to asi ozaj tak, ze ty, ked s nim zijes dlho, mas strach mu oponovat. Neboj sa povedat si svoje a poslat ho do riti, ked sa sprava ako debil. To “pod papucou” su len reci uboziakov, pretoze iba spokojny par(taky kde du obaja spokojni a naplneni vo vztahu) zaziva to najlepsie. Aj ty by si mu bola urcite lepsou manzelkou a velkovo lepsou verziou seba samej, keby ti bol dobrou oporou. A neni tak, ze nasrat na teba. Ja ked som unavena, a citim sa vyhorena, nie som ani dobrou mamou, som nervozna a vylievam si to aj na detoch

motylik2559
5. júl 2025
@majlo1234

Tak mu na to povedz, ze ale urcite dostavaju od svojich spokojnych manzeliek perfektne fajky. Jezis, jak ja by som si na tom tvojom zgustla. Ono je to asi ozaj tak, ze ty, ked s nim zijes dlho, mas strach mu oponovat. Neboj sa povedat si svoje a poslat ho do riti, ked sa sprava ako debil. To “pod papucou” su len reci uboziakov, pretoze iba spokojny par(taky kde du obaja spokojni a naplneni vo vztahu) zaziva to najlepsie. Aj ty by si mu bola urcite lepsou manzelkou a velkovo lepsou verziou seba samej, keby ti bol dobrou oporou. A neni tak, ze nasrat na teba. Ja ked som unavena, a citim sa vyhorena, nie som ani dobrou mamou, som nervozna a vylievam si to aj na detoch

@majlo1234 lenze vidis,ze co autorka pise, ze ked sa mu aj postavi a oponuje mu, tak ju pomaly vysmeje do tvare...ten chlap nema ocividne zaujem nieco menit nech by autorka aj neviem cim treskla (alebo rovno aj jemu😄)...vyzera,ze tento typ chlapa nespravi nic aj keby spravila stojku na hlave. Toto nie je zivot, toto je prezivanie vedla sebca/spolubyvajuceho, ktory raz ked to ma v povahe tak jej max zalepi oci na 3dni co seka "dobrotu" a potom si aj tak pojde a ide svoje🤷‍♀️

luccija
5. júl 2025

Veľky hrdina, ktorý každého muža čo ide so ženou a deťmi musí zosmiešniť.Co ho potom baví?odliezol k susedovi neponáhľal sa domov, dal si pivo a ešte detom dal po riti, keď ich mal uspať.
Ak budeš chcieť mať nejaké zážitky pre seba a deti musíš chodiť sama podľa mňa si uz skúšala vsetko.Len sa potom pýtam načo mal deti a rodinu?A tebe od nervov povie naschvál, že si zlá mama či čo to povedal.A on je aký otec vykricala si mu to?Pochybujem, že všetkých mužov to baví na ihriskách, v zoo, ale robia to pre deti.Tvoj muž je sebec.Robte si pekne dni áno, ty budeš unavená, ale aspoň niečo zažijete.A on nech sedí u kamosa, alebo pri TV len týmto štýlom budeš vždy všetko robiť sama učenie, krúžky, domácnosť, deti.Pochybujem, že takýto typ chlapa sa zmeni

anketkarka
5. júl 2025

Načo si robil ten chlap deti, keď ho to s nimi nebaví? Pravidelne by som ich nechala ockovi a išla sa vyvetrať. Je rovnaký rodič ako Ty. Bol pri výrobe, tak nech sa podieľa aj na výchove. Deti potrebujú aj mužský vzor, nie uja čo sa príde vyspať na tú istú adresu. Mala som podobného ako je Tvoj. Už je exmanžel. Zlatá klietka mi nestála za to. Teraz sa venuje deťom aspoň každý druhý víkend a buduje si s nimi vzťah.

mircalla
5. júl 2025
@anonym_autor

@majlo1234 presne toto, mam 2 a 3 rocne deti, vylety s nimi su fakt narocne (ale mne to stoji za to, ked ich vidim ako ich vsetko nove fascinuje). Aj vcera sme cely den boli prec, unavena som prisla nehorazne, az sa mi slzy tlacili do oci z unavy a pisem mu, ze nech pride co najskor domov, lebo uz naozaj nevladzem (to bolo prvykrat co som mu take nieco napisala), pomahal nieco kamosovi na dvore. Trebalo okupat deti, mne krize odchadzaju a on nikde, tak som zasa celu vecernu rutinu robila len ja a prisiel az ked uz isli spat, nic som nehovorila ale on sam povedal, ze mali vela roboty a dali si este jedno pivo a to ma dorazilo….a ked som mu povedala, ze nech ich ide aspon uspat, tak sa nastval, ze vsak dnes uspavam ja a furt si menim pravidla ako chcem, siel uspat s nervami az dal deckam po riti a to bola posledna kvapka (neznasam fyzicke nasilie) a vlastne odvtedy sa nebavime (ja s nim, ignorujem ho) a rozmyslam, ze co mam robit…

@autor Ok, tak neries, rob sluzku, hlavne ze zijes v zlatej klietke s chlapom, co ma zenu za handru a deti ho nebavia. Ale mas nadherny domov, tak sa nestazuj. Zmenu necakaj, je tak vychovany.

muchotrafka298
5. júl 2025

Komu niet rady, tomu niet pomoci. Tak si ostan s muzom, ktoreho lubis a vytvorila si mu krasny domov, aj napriek tomu, ze na tebe serie ako na placaty kamen, deti ho obtazuju a zije si zivot slobodneho muza. Kasle na domacnosti, kasle na deti, na teba. Si pre neho len sluzka, co ma 100 % denneho svojho casu venovat domacnosti a starostlivosti o deti. Tak mas, co si chcela. A ziadnu zmenu od neho necakaj, preco by sa aj mal menit? On zaraba, ty doma ticho sed a suchaj nohami.

muchotrafka298
5. júl 2025

Ja mam kamaratku, ktora je pracovne vytazena aj jej muz. Venuju sa dietatu ako ktory je doma a k dispozicii. jej muz neuteka za kamaratmi ani sa nevyhovara na to, ze ide do roboty. Pride z nej, vyzdvihne dieta z kruzku ak treba, uci sa s nim po robote, alebo sa pohraju karty, stolove hry, da mu veceru, ked napriklad kamoska je mimo. Nikto ho o to neprosi, robi to dobrovolne, bez toho, aby mu niekto nieco hovoril. Chodia na vylety, kupat sa cez vikendy. Neflaka sa nikde s pochybnymi kamaratmi po chatach alebo splavoch ako slobodny chlap. Co z tohoto robi ten tvoj uzasny muz? Stara sa takto o deti? Pomaha?

romiada
5. júl 2025

Podľa mňa Ty ho nemáš čo prosiť aby sa postaral o deti. Je rovnako otec ako Ty matka. A inak, takéto sprosté reči majú chlapi ktorí potrebujú mať ženu pod kontrolou zavretu doma. Začína to jemnou manipulaciou: si žena, staraj sa o deti a domácnosť. Si žena, variť a prať musíš, upratovať. Tvoje miesto je "u plotny" a muž "panem tvorstva" . Ani sa nenazdaš a chlap bude mať milenku. Alebo pôjdeš do prace na 8h ako tvoj muž a teba bude čakať druhá šichta s deťmi a domácnosť. A pánko si bude ležať na gauči alebo s kamošmi niekde.
Co sa týka dovolenky s deťmi kým sú takéto malé, tak ja by som to nejak nehrotila za každú cenu ísť sama s nimi k moru (len aby si mu dokazala že just pôjdeš a zvládneš to sama). Je to fakt únavné aj pre dvoch ,nie pre samu. Dovca niekde tu u rodiny na dedine, na kúpalisku, s kamoškou s rovnako starými deťmi. A potom si bez mihnutia oka oddýchnuť a ísť niekam sama aspoň na 3 dní. Bez deti aj bez muža. A to Ti úprimne radím z vlastnej skúsenosti ako žena ktorá bola 10x do roka sama s 2 deťmi (5-7dni) lebo muž na služobkach alebo lyžovačka a bajk s kamarátmi 1x do roka. Bud rovnaký sebec ako on. Nie k deťom. K nemu. Podla mňa Ty viac potrebuješ oddych sama.

sense
5. júl 2025

Oni ho môžu mať radi ale do budúcna si model kde otec ma matku za nič a si ju neváži a nevenuje sa deťom vezmú ako niečo čo je normálne. A ak máš dcéru bude pre ňu normálne že muž ju má za nič, a ak máš syna tak bude pre neho normálne že ženu si netreba vážiť lebo ona je len matka

mikadooo
5. júl 2025

No, tak chodím, že vezmem auto, deti a ideme. My len jednodňovky. Snažím sa zavolať sestru alebo švagrinú, nech nejdeme sami. Mám výhodu, že máme veľké auto, tak sa zmestime spolu. Keď mám+1 dospelú osobu a deti nejakých bratrancov, tak je to oveľa lepšie. Tak skús niekoho zohnať k sebe... Ja niekedy vezmem len synovcov / neterku bez dospelého. Len pre mňa je to potom o to väčší záhul. Zo školy alebo škôlky nejakú kamošku s maminou, by sa nepridala? Najprv môžete skúsiť len nejaké jednodňovky (či si sadnete vôbec) a keď to klapne, potom by som skúsila možno nejaký víkend aj... Teda ak nemáš rodinu.

jesenzima
5. júl 2025

Ja chodievam s deťmi na výlety sama a áno, je to náročné, ale nevadí mi to. Aj môj muž chodieva s deťmi na výlety sám,bezo mňa a ešte sa nesťažoval...

sissy27
5. júl 2025

Autorka, ty nezijes v ziadnej zlatej klietke. V zlatej klietke je k dispozicii neobmedzeny (alebo velmi vysoky) budget na pani v domacnosti, kadernicku, kozmeticku, baby-sitterku, auto, drahe handry, kabelky, sperky a nie dom s hypotekou a ty chudinka, co nemoze odist lebo nema za co zit. V zlatej klietke by si mala z coho uliat aby si mohla s detmi odist a pohodlne bez stresu zit, stacilo by sem tam predat niektoru z kabeliek. Ty zijes v jaskyni s neandrtalcom a nie v zlatej klietke.

alienkami
5. júl 2025

"vlastnime vsetko spolu ale ani jeden toto nechce opustit."
Takže takto: nemá ťa v hrsti. Vlastníš polovicu zo všetkého, takže z domu ťa vyhodiť nemôže a s deťmi už vôbec nie. Skús vyhľadať nejakého právnika alebo mediátora a skús sa poradiť, aby si bola v obraze. A potom hoď s manželom reč. Takto sa dlhodobo fungovať nedá.

berta100
5. júl 2025

Je to typ chlapa ktory nieje rodinne zalozeny.Takych je dost a doplacaju na nich len chudence deti .Zena chce dieta, vacsina muzov to dieta sice urobi aj ked nieje vnutorne presvedceny, že ho chce a nevie stopercentne co to obnasa.V poriadku to prve dieta, nevedel, do coho ide ale to druhe dieta? Uz si musela vidiet, že ho rodinny zivot nenaplna a bavia ho kamosi.A urcite si si aj pred detmi vsimla, že inklinuje k traveniu casu s kamosmi.Zrejme je to extrovert , potrebuje spolocnost kamosov .Nebavi ho rodinny zivot, ale takí muzi si nerobia deti.Takto sa trápite obe strany.Ked na chvilu s detmi odídete, on bude len rad.Ked ho nezaujimaju vlastne deti , obavam sa, že to je zaciatok konca.Poznam jednu pani, tiez mala takeho muza ale ten zase ani z domu nevychadzal,ziadne vylety, dovolenky, kamosov nemal ale po prvom dietati od neho odisla.Do dnes je v byte sam.Takze skusit este rozhovor a uz rozhodnutie je na tebe, či chces takto zit do konca zivota a nebude ti s detmi lepsie samej.

autor
5. júl 2025
@berta100

Je to typ chlapa ktory nieje rodinne zalozeny.Takych je dost a doplacaju na nich len chudence deti .Zena chce dieta, vacsina muzov to dieta sice urobi aj ked nieje vnutorne presvedceny, že ho chce a nevie stopercentne co to obnasa.V poriadku to prve dieta, nevedel, do coho ide ale to druhe dieta? Uz si musela vidiet, že ho rodinny zivot nenaplna a bavia ho kamosi.A urcite si si aj pred detmi vsimla, že inklinuje k traveniu casu s kamosmi.Zrejme je to extrovert , potrebuje spolocnost kamosov .Nebavi ho rodinny zivot, ale takí muzi si nerobia deti.Takto sa trápite obe strany.Ked na chvilu s detmi odídete, on bude len rad.Ked ho nezaujimaju vlastne deti , obavam sa, že to je zaciatok konca.Poznam jednu pani, tiez mala takeho muza ale ten zase ani z domu nevychadzal,ziadne vylety, dovolenky, kamosov nemal ale po prvom dietati od neho odisla.Do dnes je v byte sam.Takze skusit este rozhovor a uz rozhodnutie je na tebe, či chces takto zit do konca zivota a nebude ti s detmi lepsie samej.

@berta100 deti chcel viac ako ja, dlho sa nam nedarilo, bol stastny, ze sa podarilo a potom hned druhy, ja neviem co sa mu udialo. Nie som tak blba, ze by som si robila deti s niekym kto o ne nestoji, preto ma to tak stve. Ja som z tych kto chcel vela deti, aj on, stale sme sa o tom bavili, aj k cudzim detom bol priatelsky, dokonca viac ako ja…takze ja neviem co sa deje, naozaj mam roztrhane srdce na milion kuskov lebo toto je hrozna buducnost pre moje deti, ci uz ostanem alebo odidem, stale budu kvazi bez otca. A myslim si, ze ked odidem, tak ich bude huckat proti mne a bude robit vsetko proti mne. Aj teraz sme vonku a ja som sa chvilu zakecala s kamoskou a uz asi videl, ze sa dobre bavim a uz mi zacal hnusne hovorit, ze kde som a ze mu mam povedat, ze idem prec, lebo nevedel kde je jeddn syn…kamoska mu na to hovori, ze snad ti nebude hovorit, ze si sla so mnou pre vino..proste posledne dni/tyzdne zacinam vsetko vidiet naostro a fakt toho zacinam mat plne zuby

muchotrafka298
5. júl 2025

Typicke prvky manipulatora....kde si, kam ides, skoncis doma uvaznena medzi 4 stenami a ak nahodou pojdes do prace, tak sa budes hlasit, kde si, s kym si a kedy prides domov. A ked sa nahodou omeskas co i len o minutu, tak potom uvidis ten cirkus. Proste sa prestava pretvarovat, toto je realita a bude horsie.

mircalla
5. júl 2025
@muchotrafka298

Typicke prvky manipulatora....kde si, kam ides, skoncis doma uvaznena medzi 4 stenami a ak nahodou pojdes do prace, tak sa budes hlasit, kde si, s kym si a kedy prides domov. A ked sa nahodou omeskas co i len o minutu, tak potom uvidis ten cirkus. Proste sa prestava pretvarovat, toto je realita a bude horsie.

@muchotrafka298 To si myslim, ze tam ist do prace nehrozi, to jej zakaze, ked deti budu vacsie, ze ma byt doma a starat sa o ne

muchotrafka298
5. júl 2025
@mircalla

@muchotrafka298 To si myslim, ze tam ist do prace nehrozi, to jej zakaze, ked deti budu vacsie, ze ma byt doma a starat sa o ne

@mircalla ja som mala taku kamaratku, ktora toto prezila a vydrzala 10 rokov. Deti nemali. Zoznamila sa s nim, velmi jej imponovalo, ze aky je starostlivy, uzasny, ako sa stara, nenecha ju samu chodit vecer domov a pod. Toto bola od neho cista pretvarka, vydrzal to 8 rokov, do sobasa. Potom sa zacalo peklo, lebo podla neho ma byt zenska iba doma, starat sa o muza a domacnost a neskor o deti. Nema co kam chodit, lebo po vonku chodia len stetky. Ked isla do roboty, tak sa mu musela hlasit, ked prisla, z roboty mala presny cas vyhradeny na to, aby dosla domov, ak neprisla, tak peklo zacalo. Takto sa zacal prejavovat az po sobasi a ona to vydrzala 2 roky. Nikam nemohla ist sama, len s nim, mala ho za zadkom 24 hodin denne. Posledna kvapka bola to, ze neprisla nacas z roboty, lebo vypadla elektrika na trati elektricky. On ju isiel hladat (!!!!!!!) a prehladaval elektricky po ceste co stali. KEd ju nasiel, tak na nu ziapal tak, ze chceli spolucestujuci volat policiu. A bol to uzasny, mily clovek, co vlastne sa o nu bal, tak nechodila nikam sama. A dopadla takto. On si samozrejme robil co chcel, chodil kam chcel a s kym chcel.

autor
5. júl 2025
@mircalla

@mircalla do prace mi urcite nezakaze ist, skor mam stres z toho, ze mi k tomuto vsetkemu pribudne este praca. Ked sa ho pytam, ze ako si predstavuje ako to u nas bude, ked nastupim do prace, tak povie, ze vsak to je ine, to sa uz bude doma spolupodielat (nie som blba aby som tomu verila, ked ma teraz problem upratat po sebe co i len omrvinky). Vyjde nam to tak, ze on bude vodit deti do skolky a z toho mam uz teraz stres, ze bude po nich len hucat a bit ich

sissy27
5. júl 2025

Deti chcel preto, aby si ta k sebe priputal, aby ta cez ne vedel ovladat, uviazal ta doma a on si mohol zit svoj zivot. Vie, ze s detmi a bez prijmu sa ti bude tazko niekam utekat. Cim viac pises, tym je jasnejsie, ze to, ze s vami nechce chodit na vylety, je vas najmensi problem… ale obcas je zlatunky, tak ho lubis, no…

kukuk29
5. júl 2025

Dobre si to zariadil.O deti a neho je postarané a ty sa aj zblázniť môžeš...Sa čudujem , že mu to stále toleruješ 🙈🤷🏽‍♀️A ešte aby sa druhému posmieval ,že je pod papučou - to z kadial vyliezol - 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🙈

vilma7
5. júl 2025

A prečo by ich mal bit? Bije ich už teraz?
On chcel.asi len deti preto, aby teba udržal a manipuloval cez ne...čo vlastne už teraz aj robí.
A už sa s nim o tom rozprávala? Že ako.to vidíš ty a všetko čo tu píšeš?

vilma7
5. júl 2025

Deti máš dosť malez nemyslím ze ich treba naťahovať po celodennych výletoch. Stačí ísť po obede niekam na ihrisko, alebo do lesa na prechádzku, na aké výlety s nimi chodíš?
Ja mam medzi deťmi 2.5 roka a veru kým boli malé, bol s nimi manžel.najradsej doma (keď som robila). Organizačné to bolo jednoduchšie ako všetko.so sebou brat a ísť.
Teraz keď sú väčšie, chodí s nimi aj sam...Maju 8.5 a 6 rokov, u svokry bude s nimi manžel 3 týždne sam, ale to som s nimi aj ja u mojej mami...takto sa s nimi striedame, ale na výlety s nami nemá problém ísť, je rodinné založený.
On sa možno len vyhovára, že ho to nebaví, skúste ísť niekam na výlet, kam.by ho to.mozno bavilo. Ale ako spomínam, deti sú malé, možno to bude lepšie, keď podrastu.

berta100
5. júl 2025

Autorka nebol uprimny, v otazke ci chce deti, za cloveka hovoria ciny a nie slova.Kolko takych chlapov je , povie chce dieta, lebo však aj druhí majú a tak to je v spoločnosti, narobia ich a to je ich cela robota a viac ich nieje.Nemali by si tito muzi vobec zakladat rodiny a bolo by menej nestastnych deti a zien.Ved to musis vidiet na jeho spravani, ze nieje rodinny typ.Mozno ich chcel len ucelovo, teba si nimi priputat ako ti vyssie pisu.Keby ich chcel a mal rad travi s nimi cas a nehuci po nich a nebije ich .Never jeho klamstvam.Budes to mat este velmi tazke s nim a ked sa neuvedomi vas vztah sa rozpadne.

muchotrafka298
5. júl 2025

Jasne, ze chcel deti, aby si Ta cez ne priputal doma, manipuloval nimi proti tebe a robil si co chcel. Lebo ty budes sediet doma,starat sa o deti a domacnost. To je tvoja robota, nie jeho. A pokial slusne zarobi, tak na robotu zabudni rovno. A ze Ti bude pomahat? No tak to urcite. Budes utekat z domu do skolky, do roboty a naspat a nastane Ti dalsia vecerna/nocna sichta. Lebo bude treba domacnost udrziavat. A teraz sa pozri realite do oci, ci toto naozaj chces a ci chces, aby toto videli tvoje deti a v buducnosti boli rovnake.