Ako zvládať výlety s deťmi bez manžela?
Ahojte, su tu maminy, ktore chodia s detmi na vylety alebo aj vikendy same, bez muza? Manzelovi sa s nami nikam nechce chodit, ze ho to nebavi, ani na dlhsiu dovolenku nejdeme, napriklad k moru, lebo jeho to s nami nebavi. Kebyze ideme s niekym tak ano, to ide. Napriklad Ide na tyzden s kamosmi na splav a s nami nic neplanuje (panska jazda).
Mne to nevadi naplanovat a ist s detmi, ale ja som z toho uplne vyflusnuta, ked idem s nimi sama a este ma stve, ze on si uziva sam doma klud a ja sa takeho nikdy nedockam. Kamosky na vylety nemam, ako sa mam nastavit, nech ma to tak nestve? Je mi to strasne luto kvoli detom a jeho nezmenim.
Mat deti je sebaobetovanie, robis im program, i ked sa ti nechce, si unavena... Ty to robis, on nie..
Mne keby chlap povedal, ze ho to s nami nebavi, tak moze ist. Naco je s vami? Aby mal oprane, navarene, upratane a kde gule vytriast? Tak na to som sa fakt nenarodila.
Ja chapem, ak niekoho nebavi nejaka konkretna aktivita (napr bicyklovanie) - ok, nepojdeme bicyklovat, budeme robit nieco ine. Ale ze nebavi ma s vami travit cas?? No dovidenia.
Mne keby chlap povedal, ze ho to s nami nebavi, tak moze ist. Naco je s vami? Aby mal oprane, navarene, upratane a kde gule vytriast? Tak na to som sa fakt nenarodila.
Ja chapem, ak niekoho nebavi nejaka konkretna aktivita (napr bicyklovanie) - ok, nepojdeme bicyklovat, budeme robit nieco ine. Ale ze nebavi ma s vami travit cas?? No dovidenia.
@sissy27 toto si vystihla uplne presne. Ze jemu vyhovuje servis co dostava doma ale tym to konci. Ma svoj zivot. A ze ho nebavi travit volny cas s vlastnou rodinou? To je konecna.
@sissy27 No ako napisala bavi ho to, len ak ide ak niekto iny s nimi....vlastna rodina ho nebavi.
@sissy27 rozmyslam, ze sa sbalim s detmi a odideme na dlhsie niekam prec. Ale on si to podla mna bude uzivat
@autor Tak nech si to uziva, naco ti je taky chlap? Vsak ho nebavite
@mircalla ale ja ho lubim, on je velice divny. Par dni dokonalost, vtedy je to naozaj dobre, aj sa milo sprava k detom a par dni hroza, a toto sa dokola strieda, uz to zacinam vnimat a uz zacinam “trpnut” aky den s nim bude.
Aké veľké sú deti? Byt/dom máte v rámci BSM?
Či by ti nebolo lepšie samej s deťmi, resp. deti do striedavky, nech si aj otecko užije.
ja som sla sama, raz, dvakrat, trikrat a na stvrty uz siel s nami...Sam od seba ze on sa sam doma nudi a navnadili ho aj fotky. Detto aj ked som sla na jednodenne vylety...Vedel, ze ja som samostatna a pojdem aj bez neho a jemu potom asi doma docvaklo, ze sa nudi sam....Teraz chodi s nami, destinacie vyberam ja, ale snazim sa prisposobit aj jeho poziadavkam, ja mam radsej pamiatky, poznavat on more tak to vymyslame tak aby aj vylety boli aj more....Ale prve roky bolo to presne, ze sa mu nechcelo....Dokonca ked som sla sama so synom do Pariza bol tak urazeny, ze mi ani nevolal, nepisal....chorvatsko uz nejako sa az tak nefucal,to bola moja druha dovolenka....Rovnaku skusenost ma aj kolegyna ten jej nikde nechcel chodit a ona spociatku chodila sama Chorvatsko, Kanada s malym dietatom....a ten jej doma potom rozmyslal ci sa mu vrati, ci si nenajde ineho ...🙂 tak zacal chodit s nimi...
ja som sla sama, raz, dvakrat, trikrat a na stvrty uz siel s nami...Sam od seba ze on sa sam doma nudi a navnadili ho aj fotky. Detto aj ked som sla na jednodenne vylety...Vedel, ze ja som samostatna a pojdem aj bez neho a jemu potom asi doma docvaklo, ze sa nudi sam....Teraz chodi s nami, destinacie vyberam ja, ale snazim sa prisposobit aj jeho poziadavkam, ja mam radsej pamiatky, poznavat on more tak to vymyslame tak aby aj vylety boli aj more....Ale prve roky bolo to presne, ze sa mu nechcelo....Dokonca ked som sla sama so synom do Pariza bol tak urazeny, ze mi ani nevolal, nepisal....chorvatsko uz nejako sa az tak nefucal,to bola moja druha dovolenka....Rovnaku skusenost ma aj kolegyna ten jej nikde nechcel chodit a ona spociatku chodila sama Chorvatsko, Kanada s malym dietatom....a ten jej doma potom rozmyslal ci sa mu vrati, ci si nenajde ineho ...🙂 tak zacal chodit s nimi...
@klementinka58 ale vaši chlapi zrejme nechodili na pánske jazdy ako keby boli slobodní.
To je chrapun..
Tak ho nalakaj, ze nech ide s vami na chatu aj nejaky jeho kamarat, taky, co ma rodinu... Mohlo by ste sa potom s jehou zenou spojiť, ze vecer pôjdete na wellness alebo cosi.. ale postaviť asi az ako hotovu vec pred chlapmi, ze caute, mame rezervovane, o 20min mame tam byt
Pripadne, ak poznas manzelky jeho kamaratov, tak rovno naplanujte tu chatu.. mozno ked uvidi ako sa kamaráti obracaju, pochopi
Akože sorry, ale ako ho môžeš ľúbiť? Veď si len jeho slúžka! Ja by som sa zbalila a už by ma nevidel, načo ti je taký chlap? Chudence deti. U rodičov nemáš podporu? Žeby mama išla s tebou a deťmi na dovolenku?
@klementinka58 ale vaši chlapi zrejme nechodili na pánske jazdy ako keby boli slobodní.
@alienkami s kamosom na pivo ano panske jazdy veru nie, za pokus to stoji ale ked ona sa len stazuje a nekona on nic nezmeni ked vidi ze bude doma
@alienkami s kamosom na pivo ano panske jazdy veru nie, za pokus to stoji ale ked ona sa len stazuje a nekona on nic nezmeni ked vidi ze bude doma
@klementinka58 podľa mňa lepší efekt bude mať, keď autorka pôjde na týždeň na "dámsku" jazdu " resp. nejaké sebapoznávanie a deti nechá manželovi na starosť.
Ak bude chodiť ona s deťmi a on s kamošmi (ktorí ho ešte utvrdzujú v tom, že starať o rodinu sa má len matka detí), tak sa žiadnej zmeny nedočká.
@klementinka58 podľa mňa lepší efekt bude mať, keď autorka pôjde na týždeň na "dámsku" jazdu " resp. nejaké sebapoznávanie a deti nechá manželovi na starosť.
Ak bude chodiť ona s deťmi a on s kamošmi (ktorí ho ešte utvrdzujú v tom, že starať o rodinu sa má len matka detí), tak sa žiadnej zmeny nedočká.
@alienkami ved aj sama len musi mat odvahu, kopec zien nema peniaze, vodicak, nevedia si naplanovat ani konat a tak len prevazne doma rozpravaju a hundru.....
Ach Boze, ďalšia, ktorej chlap predtým taký nebol. Urcite bol. Načo u je taký chlap? Pekne rozvod a striedavka. Aj on je rodič. Nie len ty.
Ahoj a co na nom lubis? Tych par peknych chvil, ked ma skrat, sprava sa ako otec a manzel a vyboci na chvilu zo svojho komfortu len aby sa nepovedalo? Toto na nom lubis,to fakt? Napisem ti to narovinu,tvoj chlap je cisty sebec a nepripada mi ani ako otec deti a ani ako manzel. Skutocny otec a manzel by praveze si uzival chvile s vami a robil vylety s nadsenim a nie ako ten tvoj ze jeho nebavi byt s vami??? wtf?? skus si to po sebe citat co pises, ci ti to ozaj lepsie nedocvakne co na tomto debilovi sebeckom lubis? Ved on si cisto zije svoj zivot popri vas ako za slobodna a vobec by som sa nedivila, ze by popri tebe riesil este aj nejaku inu zensku a mozno aj preto ho to nebavi s vami ist, lebo ma cas a prietor na ine zalezitosti. Co mas z takeho chlapa a co maju deti z takeho otca, s ktorym nemaju zazitky pritom moznosti by bolo viac? Ako by reagoval, kebyze ides ty niekde na 10dni a ze mu deti nechas nech sa postara? Uz len to jeho vyjadrenie zvratene, ze ty si matka tak ty sa mas starat a on je co? stryko z druheho kolena? on nie je otec aby sa staral? Fuj, hnusi sa mi len co som precitala tvoje vyjadrenia a nie este aby som dokazala takeho cloveka lubit. Spamätaj sa prosim a chod od neho a to ze si myslis,ze si to bude uzivat, ked odidete sa ti aspon potvrdi, ze vas ma totalne v pazi a tym padom o nic neprichadzas a moze ist ten chlap u teba do zabudnutia. By som mu len zakyvala arrivederci a nech si zije ako chce kreten.
Dúfam že vás aspoň tak finančné zabezpečí že okrem programu a veci kolo deti nemusíš nič iné riešit. Keď hľadal hlavne matku.
Osobne si myslím že toto je váš najmenší problem.
A píšeš že ho ľúbiš? Čo na ňom ľúbiš? Keď v podstate na vás kašle a nemá áno potrebu s vami tráviť čas.
Môj ex tiež nechodil rád po výletoch, najradšej bol doma ale nechodil ani po kamaratoch a ani po krčmách. A raz za mesiac sa obetoval, keď nám už vyšlo náhodou spolu voľno.
Nu povedz, ze keby si chcela dsrcu spermii, pojdes do spermobanky.
Tak ako hovoris, on si cas bez vas asi uzije. Lepsie by bolo aspon na par dni mu supnut deti a ist prec, nech aj on zisti, ake je to starat sa.
A k cestovaniu osve, mne sa najviac osvedcilo cestovat s bejakou dobrou kamoskou, ktora ma tiez deti. Mam dve pod 4 roky, a je to tazke, ked idem iba sama-nemozes ani na hajzel poriadne ist v restike napriklad, ked ti nema kto postrazit. A vecer, ked zaspia, je otupno, nemas s kym pokecat a pripadne vypit vino
Ahoj a co na nom lubis? Tych par peknych chvil, ked ma skrat, sprava sa ako otec a manzel a vyboci na chvilu zo svojho komfortu len aby sa nepovedalo? Toto na nom lubis,to fakt? Napisem ti to narovinu,tvoj chlap je cisty sebec a nepripada mi ani ako otec deti a ani ako manzel. Skutocny otec a manzel by praveze si uzival chvile s vami a robil vylety s nadsenim a nie ako ten tvoj ze jeho nebavi byt s vami??? wtf?? skus si to po sebe citat co pises, ci ti to ozaj lepsie nedocvakne co na tomto debilovi sebeckom lubis? Ved on si cisto zije svoj zivot popri vas ako za slobodna a vobec by som sa nedivila, ze by popri tebe riesil este aj nejaku inu zensku a mozno aj preto ho to nebavi s vami ist, lebo ma cas a prietor na ine zalezitosti. Co mas z takeho chlapa a co maju deti z takeho otca, s ktorym nemaju zazitky pritom moznosti by bolo viac? Ako by reagoval, kebyze ides ty niekde na 10dni a ze mu deti nechas nech sa postara? Uz len to jeho vyjadrenie zvratene, ze ty si matka tak ty sa mas starat a on je co? stryko z druheho kolena? on nie je otec aby sa staral? Fuj, hnusi sa mi len co som precitala tvoje vyjadrenia a nie este aby som dokazala takeho cloveka lubit. Spamätaj sa prosim a chod od neho a to ze si myslis,ze si to bude uzivat, ked odidete sa ti aspon potvrdi, ze vas ma totalne v pazi a tym padom o nic neprichadzas a moze ist ten chlap u teba do zabudnutia. By som mu len zakyvala arrivederci a nech si zije ako chce kreten.
@motylik2559 keby to bolo take lahke odist, ja som este na rodicaku s jednym. Ano, uz zacinam mat toho dost, ja si to uvedomujem. Ale vytvorila som nam nadherny domov, ja to nechcem opustit, on odtialto neodide, vlastnime vsetko spolu ale ani jeden toto nechce opustit. Ja si uvedomujem, ze som v zlatej klietke a neviem ako z toho von, nemam odvahu odist a este viac si stazit zivot. Lahko sa pise, ze arrivederci
Nu povedz, ze keby si chcela dsrcu spermii, pojdes do spermobanky.
Tak ako hovoris, on si cas bez vas asi uzije. Lepsie by bolo aspon na par dni mu supnut deti a ist prec, nech aj on zisti, ake je to starat sa.
A k cestovaniu osve, mne sa najviac osvedcilo cestovat s bejakou dobrou kamoskou, ktora ma tiez deti. Mam dve pod 4 roky, a je to tazke, ked idem iba sama-nemozes ani na hajzel poriadne ist v restike napriklad, ked ti nema kto postrazit. A vecer, ked zaspia, je otupno, nemas s kym pokecat a pripadne vypit vino
@majlo1234 presne toto, mam 2 a 3 rocne deti, vylety s nimi su fakt narocne (ale mne to stoji za to, ked ich vidim ako ich vsetko nove fascinuje). Aj vcera sme cely den boli prec, unavena som prisla nehorazne, az sa mi slzy tlacili do oci z unavy a pisem mu, ze nech pride co najskor domov, lebo uz naozaj nevladzem (to bolo prvykrat co som mu take nieco napisala), pomahal nieco kamosovi na dvore. Trebalo okupat deti, mne krize odchadzaju a on nikde, tak som zasa celu vecernu rutinu robila len ja a prisiel az ked uz isli spat, nic som nehovorila ale on sam povedal, ze mali vela roboty a dali si este jedno pivo a to ma dorazilo….a ked som mu povedala, ze nech ich ide aspon uspat, tak sa nastval, ze vsak dnes uspavam ja a furt si menim pravidla ako chcem, siel uspat s nervami az dal deckam po riti a to bola posledna kvapka (neznasam fyzicke nasilie) a vlastne odvtedy sa nebavime (ja s nim, ignorujem ho) a rozmyslam, ze co mam robit…
Tak potom je odpoveď ako sa nastaviť nech ťa to nestve ,tak ako si napísala v poslednom príspevku, nechceš opustiť to čo si vytvorila, nádherný domov možno ..ale len materiálne, pretože model vášho žitia si vezmú do budúcnosti aj vaše deti...že žena je len matka ktorá sa má starať, a otec si môže robiť čo chce, lebo je muz...takže máš možnosť len sa s tým zmieriť že to tak bude aj naďalej kým nebudeš mať odvahu to skutočne riesit
@motylik2559 keby to bolo take lahke odist, ja som este na rodicaku s jednym. Ano, uz zacinam mat toho dost, ja si to uvedomujem. Ale vytvorila som nam nadherny domov, ja to nechcem opustit, on odtialto neodide, vlastnime vsetko spolu ale ani jeden toto nechce opustit. Ja si uvedomujem, ze som v zlatej klietke a neviem ako z toho von, nemam odvahu odist a este viac si stazit zivot. Lahko sa pise, ze arrivederci
@autor Autorka tak ked to takto obhajujes ako to nechces a nevies opustit, tak potom ake rady tu cakas? Nerozumiem potom. Mam ti povedat, zacni sa spravat ako on? Zi svoj zivot ako slobodna? Ano aj to je moznost, len v tom pripade musis mu viackrat pichnut deti do starostlivosti, aby si si ten zivot vedela uzit minimalne ako on. A nezabudni,ze takymto pristupom od neho aj od teba najviac doplatia deti🤷♀️ Vies kolko zien vybudovalo domov? Vies kolkym zenam to bolo luto opustit? Ale vela zien to aj spravilo, nebola by si prva ani posledna. Ale teda ked mas taketo protiargumenty na vsetko, tak si sem nemusela ani pisat, pytat rady, lebo tebe nech by clovek napisala cokolvek, tak stale si to obhajis tym co tu....nech som ti napisala akukolvek litaniu nech sa spamätas. Komu nie je rady, tomu nie je pomoci - to nie je len znama veta ale vela krat zial aj plati. Podporu ti clovek moze dat, lutovat ta atd....ale uvedom si, co ti pomoze lutost?len to,ze budes este vo väcsej depke nez si... a to hadam nechces.
Tak potom je odpoveď ako sa nastaviť nech ťa to nestve ,tak ako si napísala v poslednom príspevku, nechceš opustiť to čo si vytvorila, nádherný domov možno ..ale len materiálne, pretože model vášho žitia si vezmú do budúcnosti aj vaše deti...že žena je len matka ktorá sa má starať, a otec si môže robiť čo chce, lebo je muz...takže máš možnosť len sa s tým zmieriť že to tak bude aj naďalej kým nebudeš mať odvahu to skutočne riesit
@sense len ja neviem ako to mam riesit, deti to tak nevnimaju, maju ho radi, aj tak su vacsinou so mnou sami doma, kebyze odidem, znizim im standard a budem v strese, proste mi to vychadza, ze pre nich to bude horsie ked odideme
@autor Autorka tak ked to takto obhajujes ako to nechces a nevies opustit, tak potom ake rady tu cakas? Nerozumiem potom. Mam ti povedat, zacni sa spravat ako on? Zi svoj zivot ako slobodna? Ano aj to je moznost, len v tom pripade musis mu viackrat pichnut deti do starostlivosti, aby si si ten zivot vedela uzit minimalne ako on. A nezabudni,ze takymto pristupom od neho aj od teba najviac doplatia deti🤷♀️ Vies kolko zien vybudovalo domov? Vies kolkym zenam to bolo luto opustit? Ale vela zien to aj spravilo, nebola by si prva ani posledna. Ale teda ked mas taketo protiargumenty na vsetko, tak si sem nemusela ani pisat, pytat rady, lebo tebe nech by clovek napisala cokolvek, tak stale si to obhajis tym co tu....nech som ti napisala akukolvek litaniu nech sa spamätas. Komu nie je rady, tomu nie je pomoci - to nie je len znama veta ale vela krat zial aj plati. Podporu ti clovek moze dat, lutovat ta atd....ale uvedom si, co ti pomoze lutost?len to,ze budes este vo väcsej depke nez si... a to hadam nechces.
@motylik2559 nemam protiargumenty, nemyslim to tak, len som asi slaboch na odchod
Ja len nemam nikoho kto by mi pomohol, az placem ked to tu vsetko pisem….
Ako ho môžeš ľúbiť? Ani ako spolubývajúci nie je fajn. Na tvojom mieste by som počkala kým pôjdem do roboty a potom plánovala odchod. Deti to zatiaľ veľmi nevnímajú ale časom si všimnú ako otcovi lezú na nervy.
@motylik2559 nemam protiargumenty, nemyslim to tak, len som asi slaboch na odchod
@autor No ano si slaboch, zial.... @sense pises,ze deti to tak nevnimaju a maju ho radi...ale deti odmalinka vnimaju aj to, ze ako si sebec, pardooon otec robi z mami handru🤦♀️ a cim budu starsie tym budu aj vnimavejsie a tym viac budu aj vnimat to, ze sa im "otec" nevenuje a ze vsetko tahas sama. Myslis,ze tento vzorec je spravny pre ich vyvoj? Raz sa ti potom decka podakuju, ked budu riesit v dospelosti veci, ze sa niekto podda na otca a niekto na puťku na matku a bude trpiet ci toho jedneho partner/ka alebo druhy sam lebo bude neviditelny v tom vztahu. Toto fakt chces? No ja ti neviem, ale mas krasne deti pri ktorych mas byt prave silna (aj ked zial sil ubuda) a spravit pre ne nieco skor nez by bolo neskoro. A takemuto sebcovi neviem ci by pomohla parova terapia, lebo mam pocit,ze by dokazal zblbnut este aj tu terapeutku.
Ja si nemyslim, ze musis hned odchadzat. Podla mna musis byt trosku tvrdsia na neho. A ne ho prosit, nech sa stara o vlastne deti. Proste je vikend, ty ides prec a nechavas deticky doma, uz sa tesia, ako sa s otcom zabavia.
A mozno mu obcas povedat, ze si videla Jozka alwbo Ferka, ako sa krasne venuje rodinke, kym ty si bola niekde sama s detmi. Mojho to zvykne vytocit do biela😀 alebo ked spomeniem, ze mi nejaky jwho kamarat pomahal, kym on bol prec.
Moj manzel je tento rok skoro cely prec pracovne, a mna to extremne serie, pretoze zatial co on ma po praci volno, ja nemam volno 24/7. Takze ked je doma, ma deti povacsine na starosti on. A ja sa vobec nepytam, len oznamujem. Aj tak to neni fer, ale aspon obcas si vydychnem

@autor Daj si otazku naco ma deti, ked na neho kasle Toto neni len o vyletoch....chudacika ho deti nebavia
@mircalla no presne, podme ho este polutovat, ze boze moj, musi sa detom venovat, chudacik 🙈