Ako zvládať výlety s deťmi bez manžela?
Ahojte, su tu maminy, ktore chodia s detmi na vylety alebo aj vikendy same, bez muza? Manzelovi sa s nami nikam nechce chodit, ze ho to nebavi, ani na dlhsiu dovolenku nejdeme, napriklad k moru, lebo jeho to s nami nebavi. Kebyze ideme s niekym tak ano, to ide. Napriklad Ide na tyzden s kamosmi na splav a s nami nic neplanuje (panska jazda).
Mne to nevadi naplanovat a ist s detmi, ale ja som z toho uplne vyflusnuta, ked idem s nimi sama a este ma stve, ze on si uziva sam doma klud a ja sa takeho nikdy nedockam. Kamosky na vylety nemam, ako sa mam nastavit, nech ma to tak nestve? Je mi to strasne luto kvoli detom a jeho nezmenim.
Chlapi co sa smeje druhým, keď sa starajú o deti sú v skutočnosti zakomplexovani a sami v sebe si pripadajú neschopní. Rovnako ako tvoj muž je zakomplexovany a hľadá utvrdenie v kamarátoch aky on je frajer. Chlap co sa stará o deti mu ukazuje to co si on v sebe nechce priznať, že byt chlapom neznamená byť sebcom a ignorantom. Byt chlapom zameraná prevziať zodpovednosť za seba a svoju rodinu, on sa zodpovednosti boji a on vie, ze sa jej boji a teda je skutočný zbabelec. Je pre neho ľahšie to hádzať na teba a na druhých, lebo skutočnosť je oveľa tvrdšia pre neho. Skus mu toto povedať a pravidelne mu to opakovať, ze skutočný chlap sa správa ako chlap, ktorého žena ľúbi a teší sa na neho, on je len imitácia muža, kde má tvar a telo muža, ale srdce a dušu zbabeleca.
P.S. Keď povieš takémuto mužovi, ze je zbabelec alebo neschopný chlap to je veľmi veľký úder na ego.
Chlapi co sa smeje druhým, keď sa starajú o deti sú v skutočnosti zakomplexovani a sami v sebe si pripadajú neschopní. Rovnako ako tvoj muž je zakomplexovany a hľadá utvrdenie v kamarátoch aky on je frajer. Chlap co sa stará o deti mu ukazuje to co si on v sebe nechce priznať, že byt chlapom neznamená byť sebcom a ignorantom. Byt chlapom zameraná prevziať zodpovednosť za seba a svoju rodinu, on sa zodpovednosti boji a on vie, ze sa jej boji a teda je skutočný zbabelec. Je pre neho ľahšie to hádzať na teba a na druhých, lebo skutočnosť je oveľa tvrdšia pre neho. Skus mu toto povedať a pravidelne mu to opakovať, ze skutočný chlap sa správa ako chlap, ktorého žena ľúbi a teší sa na neho, on je len imitácia muža, kde má tvar a telo muža, ale srdce a dušu zbabeleca.
P.S. Keď povieš takémuto mužovi, ze je zbabelec alebo neschopný chlap to je veľmi veľký úder na ego.
@mircalla nemyslim si, skor mam z neho pocit, ze nemozem oddychovat, takze ked budu deti v skolke, tak urcite mu nebude robit radost, ze ja budem doma.
@777januska777 ano, chce to rozhovor ale cokolvek mu poviem, ci milo ci tvrdo, ide automaticky do protiutoku a vie byt naozaj hnusny a bez sebareflexie. Rozmyslam, ze skusime paroveho terapistu ale myslim, ze ma s tym posle do prdele a povie, ze co mam furt za problem, ako stale. Podla neho mam len ja problem, uz velakrat som rozmyslala. ci naozaj nie som ja len nejaka vadna
@mircalla nemyslim si, skor mam z neho pocit, ze nemozem oddychovat, takze ked budu deti v skolke, tak urcite mu nebude robit radost, ze ja budem doma.
@777januska777 ano, chce to rozhovor ale cokolvek mu poviem, ci milo ci tvrdo, ide automaticky do protiutoku a vie byt naozaj hnusny a bez sebareflexie. Rozmyslam, ze skusime paroveho terapistu ale myslim, ze ma s tym posle do prdele a povie, ze co mam furt za problem, ako stale. Podla neho mam len ja problem, uz velakrat som rozmyslala. ci naozaj nie som ja len nejaka vadna
@autor Nie, nie si vadna. Vadny je on a jeho kamosi. A nie je hanba pomahat s detmi, pre inteligentneho chlapa bezna vec
Ja som chodila vždy s deťmi sama a parádne sme si to užili. Vymýšľam program do poslednej bodky, nad tým teraz keď sú väčší už prevracaju oči, ale majú zážitky, užívajú si to. A to čo robil (už je ex) ma nezaujimalo
Nie si vadná! Vadný je jedine on. Ak nebude chcieť párovú terapiu (čo je pravdepodobnosť hraničiaca s istotou), tak choď aspoň sama. Možno ti pomôže veci si v sebe upratať a urobiť čo najlepšie rozhodnutia do ďalšieho života. Aby si mala aspoň niekoho, kto ťa vypočuje bez nejakých predsudkov a znevažovania.
Ak by som isla sama s malymi detmi, tak booknem all inclusive hotel s peknou plazou a nejakymi atrakciami pre deti a to je uplna pohoda. Orientuj sa na priame lety, zabezpeceny transfer, nie dlhe presuny, pripadne miniclub s animatormi…jednoducho si to co najviac zjednodus a mozno si aj ty trosku oddychnes…je smutne, ze tvoj muz nema zaujem travit cas s tebou ani detmi, to by ma stvalo asi najviac :(
Ak nemas kamosky, tak skus pripadne ist s mamou napriklad, ale dovolenku cez cestovku urcite zvladnes aj sama s detmi. My sme tak chodili s mamou vzdy kym sme boli deti.
Vyzerá to tak, že tebe ostali deti a jemu bezstarostný život s kamošmi. Môj manžel je tiež teraz s kamošmi na motorkách, ale budúci mesiac ideme ako rodina. Za trest idú aj moji rodičia (robím si srandu)
Ak by som isla sama s malymi detmi, tak booknem all inclusive hotel s peknou plazou a nejakymi atrakciami pre deti a to je uplna pohoda. Orientuj sa na priame lety, zabezpeceny transfer, nie dlhe presuny, pripadne miniclub s animatormi…jednoducho si to co najviac zjednodus a mozno si aj ty trosku oddychnes…je smutne, ze tvoj muz nema zaujem travit cas s tebou ani detmi, to by ma stvalo asi najviac :(
Ak nemas kamosky, tak skus pripadne ist s mamou napriklad, ale dovolenku cez cestovku urcite zvladnes aj sama s detmi. My sme tak chodili s mamou vzdy kym sme boli deti.
@milanemila nemam ani mamu, nikoho. Ale nieco popozeram, dakujem
Autorka - ja by som takému chrapunovi deti nedokázala nechať, asi by si veľa zábavy neužili..
Ale ja by som s mužom, ktorý má nepovažuje za partnerku a nemá o rodinu záujem, byť nedokázala..
Ak sa mám starať o deti sama, tak sa budem starať sama.

@mircalla do prace mi urcite nezakaze ist, skor mam stres z toho, ze mi k tomuto vsetkemu pribudne este praca. Ked sa ho pytam, ze ako si predstavuje ako to u nas bude, ked nastupim do prace, tak povie, ze vsak to je ine, to sa uz bude doma spolupodielat (nie som blba aby som tomu verila, ked ma teraz problem upratat po sebe co i len omrvinky). Vyjde nam to tak, ze on bude vodit deti do skolky a z toho mam uz teraz stres, ze bude po nich len hucat a bit ich
@autor To si myslis teraz, tvari sa naoko. Taketo typy potrebuju mat zenu doma a nie v praci