Ako zvládať vzťah so starším partnerom po rokoch?
Ahojte,
Tie z vas, ktore mate manzelov alebo partnerov ovela starsich, ako fungujete po rokoch, ked chlapi uz zostarli. Maju tiez take cudne spravanie? Prekaza im vsetko? Hundru si popod nos 7 hodin z dna? Mam pocit, ze ma slak trafi a len sa drzim, lebo prisahala som pred Bohom v dobrom aj v zlom, ale to uz je aj na vola vela, co ten moj stary doma predvadza. Na dovolenku nie, lebo je tam horuco a jemu to dobre nerobi. Ale ked nejde on, nemozem ist ani ja s dcerou, lebo vydata zena bez chlapa na dovolenku nema ist. Doma prstom nepohne, lebo pri dvoch zenach v domacnosti on nebude upratovat. Co uvarim, to ohundre, malo slane, velmi slane. Starie sa kazdemu do zivota, ze aj kelisova zo slunce, seno... by sa od neho mohla skolit. Intimna stranka ani nepisem. Posledny rok nic. Lebo ci ho chcem zabit v jeho veku. Vcera mi dcera povedala, ze sa nevie dockat, kedy bude plnoleta, aby z domu vypadla, lebo s otcom zit je bozi trest. Doteraz bolo vsetko v poriadku, posledne 2 roky sa to zacalo kazit a posledny rok to ide uplne dokelu. Mam pocit, ze to uz nezvladam a nechcem takto zit. Po tom, co vcera povedala, uz vobec. S nim nie je ziadna rozumna rec, vsetko ohunsre, zneguje.
Autorka, tak on ti na sex povie ze ci ho chceš zabiť? Tak mu povedz, milý môj, chcel si mladú, tak teraz sa snaž. Vtedy nato nemyslel co bude o 20 rokov?
Ináč mal aj dieťa dosť neskoro keď ešte nie je ani plnoleta. Darmo, vek nepusti.
Nasa dcera ma 16 rokov. Doteraz bolo vsetko v poriadku, manzel bol vybornym manzelom a vybornym otcom. Posledne 2 roky sa to zacalo zhorsovat, posledny rok uz uplne. Ona je v puberte, prchkejsie reaguje, on pre nu nema stipku pochopenia. Na nu huci, ak ju vidi po siestej nieco jest, lebo je to nezdrave a bude tucna. Svojim vnukom bez problemov ide robit o deviatej vecer palacinky, lebo chudatka su hladni. S tou dovolenkou je to tazko, viem aky je, nemam chut ist s nim do konfliktu, lebo potom budem mesiac pocuvat vycitky.
@anonym_autor 19.38....chyba❗
Povedz mu, ze on ma odzite a ty nemas zarovno s nim, ty kvoli nemu neodpalis buducich 20 rokov na jalove, lebo on si svoje do 60.uzil..... Nasrat mu. Este by som mu ustupovala s dovolenkou, aby mii dedo nefrflal... iba ak by si bola na nom financne zavisla... Postav ho pred hotovu vec, ideme s Dankou do Turecka a ty sa chod starat o milovanych vnukov synovi. Velmi rychlo sa uvedomi, kde je jeho miesto. Mozno ho klofne exka naspat, ked existuje a ty mozes este normalne pozit, nie mat doma geriiatriu,aj ked si si to takto zariadila ty sama. 🍄
presne tak. argument.. ty si bol od 46 do 67 aktivny. mam narok aj ja.
navyse, mysli na to ako to poznaci dceru, ak zacne v 16 rokoch zit v rezime “domova dochodcov”
Chuda dievča.A tebe sa autorka veľmi čudujem.Len sklapas uši a suchas nohami.Smutne
dnes je aj rýchla doba, už pár rokov rozdiel je iné zmýšľanie, veľa ľudí má deti v neskoršom veku, deti im nebudú rozumieť a oni nebudú deťom, v minulosti nebolo až tak veľa možností ako je dnes a bude ešte viac, len naivní si myslia že vek nič neznamená
Môj otec je trochu mladší, a už to na ňom trochu vidno.. mal možnosť ísť do dôchodku, mama ho presvedčila, že božechráň, lebo vieme, že vtedy by to už ozaj išlo dolu vodou. Je to vekom.
Chaplin mal 54 rokov keď si vzal svoju poslednú ženu Oonu ktorá mala 18. Mali osem deti, laska jak trám. Chradnúť začal až po 80 čiže tých 25 rokov mali zevraj ukážkové manželstvo.
@anonym_autor pre boha ta prosim, chod s dcerou na dovolenku. Toto budes neskor tak velmi lutovat, len bohuzial, cas sa neda vratit spät.
Chaplin mal 54 rokov keď si vzal svoju poslednú ženu Oonu ktorá mala 18. Mali osem deti, laska jak trám. Chradnúť začal až po 80 čiže tých 25 rokov mali zevraj ukážkové manželstvo.
@bubuska davat chaplina ako priklad v akomkolvek vztahu je chore, ved o nom cely svet vie, ze to bol uchyl zatazeny na neplnolete panny. aj oona mala 16, ked sa dali dokopy. jeho prva manzelka mala 15.
Chuda dievča.A tebe sa autorka veľmi čudujem.Len sklapas uši a suchas nohami.Smutne
@doriiis Presne tak, strasne mi je luto tej dcery. Nielen ze ma debila otca, ale aj matku, ktora radsej nesmierne sklame dceru, lebo dedko by mesiac hundral.. 16rocne dievca sa nevie dockat 18tky, aby mohla ujst z domu a matka drzi hubu a krok..
To, že si niekto nájde o toľko rokov staršieho partnera síce nechápem, ale beriem, ale to, že si niekto nechá rozkazovať od vlastného muža nepochopím. Či už má ten muž 30, 40, 50 či 70.
@anonym_autor Tvoj muž nemá žiadne pravo obmedzovať ťa v pohybe a ty si nemáš čo od neho pýtať povolenie ísť na dovolenku. Zober sa a choď, ak nežiješ v nejakej moslimskej krajine nepotrebuješ jeho súhlas.
Veľmi cítiť z tvojho písania, že okrem vzťahu/nevztahu čo máte s manželom...aj manžel s vašou dcérou...ti hodne vadí, koľko pozornosti sa dostáva vnúčatám...
Myslím že by vám bolo lepšie to ukončiť...máš ešte skvelý vek užiť si život ako si predstavujes a citis...
Mám sestru v podobnom manželstve (je tam dokonca ešte väčší vekový rozdiel)...nemajú sa zle, ale ja som dodnes ten vzťah nepochopila....
Moja sestra ma tiez muza pred 60. Uz je z neho na nervy. Len by doma sedel, co volakedy ruka hore, nevydrzal doma pol dna. Zacal obmedzovat aj ju. Tak dali rec, bola ochotna sa odstahovat. Len mam pocit, ze u nich sa to opakujem v cykloch. Chvilu pokoj a potom to iste.
Abdolutne nepochopím zeny, čo si vyberu o 15-20-25 rokov starsieho.Zrejme nemal nikto o nich zaujem , tak brali co ostalo.Len ono ich to dobehne, zial.
Najviac mi je luto deti, lebo oni na to doplatia, ze si im deda vybrala.Mna az striasa keď si zmyslím , ze o 15-20 rokov starsi si ku mne ľahne do postele.Ten generacny rozdiel je vidno vzdy, aj ked sa neviem ako o seba stara, tie co majú dedov doma, jasne nepriznaju.
Abdolutne nepochopím zeny, čo si vyberu o 15-20-25 rokov starsieho.Zrejme nemal nikto o nich zaujem , tak brali co ostalo.Len ono ich to dobehne, zial.
Najviac mi je luto deti, lebo oni na to doplatia, ze si im deda vybrala.Mna az striasa keď si zmyslím , ze o 15-20 rokov starsi si ku mne ľahne do postele.Ten generacny rozdiel je vidno vzdy, aj ked sa neviem ako o seba stara, tie co majú dedov doma, jasne nepriznaju.
@anonym_002f8f ale zas aká to musí byť láska keď ona o tie intímnosti aj stojí 🙂) ( život je ťažký....jeden z najťažších )
@anonym_002f8f si pobavila. Že zrejme nemal o nich nikto záujem.
@basska_b pary bez vekoveho rozdielu starnu spolu. Ked hundre muz, hundre uz aj zena. Ked sa nechce k moru muzovi, nechce sa uz ani zene. Ked nechce intimitu muz, uz ju nechce ani zena. Isla som do vztahu s tym, ze moj manzel zostarne rychlejsie, milovala som ho, vazila som si ho, bol pre mna vsetkym. Predpokladala som, ze nas vek istym sposobom rozdeli, necakala som ale, ze tak skoro. Bol aktivny, behaval, bicykloval, predpokladala som, ze to, cim si prechadzam teraz, budem riesit na prahu svojej 60 narodenim. Nie ako 46 rocna.
@anonym_autor Ano, toto chapem, ze v ideálnom prípade páry zostarnú/zoslabnú/uzavrú sa pred svetom postupne spolu. Chápem, že tuto už sú potreby o generáciu vzdialené, lebo už ten starší nechce "držať krok" s mladou raketou. Ten odchod na dôchodok musí byť brutálna zmena, vidim to aj na mojich rodičoch.
Zamýšľam sa, že žena keď je na dôchodku, tak jeden deň uvarí, upečie, ďalší ide na nákupy, ďalší s kamoškou na kávu, potom vnúčatá , potom čosi uprace, hneď jej to rýchlo zbehne, ale ten chlap pokiaľ sa nemôže/nevládze niečomu venovať, tak môže zatrpknúť. Je to určite nepríjemné si musieť vydupávať "opušťák" na dovolenku, obzvlášť ak vieš, že pubertálna dcéra to potrebuje ako soľ. Riešenie vlastne nemám, lebo nie je to také priamočiare. Ak má nejaké srdce, mal by ťa pustiť. Ty by si nemala s dcérou sedieť doma a upratovať a variť jeho vnukom. Napríklad sa tu celkovo v každej druhej diskusii skloňuje rozvod, hoci ak sa problém nerieši, nevyhnutne to k nemu speje.
@anonym_002f8f treba taká Ketrin Zeta Jones. Určite nemal o ňu nikto záujem.
@anonym_002f8f si pobavila. Že zrejme nemal o nich nikto záujem.
@mateson2004 Hej, presne. Ked si niekto zacne s o 20 rokov starsim, tak ma na to asi nejaky dovod, ze ten muz bol pre nu atraktivny. Ak by mala brat, co zostalo, tak si vezme tych rovesnikov zavislakov na PC hrach a mamahotel domasedov 😃
Babule, dovolujem si 😂navrhnut tu hlasovanie...
Nech ide autorka s dcerou na dovolenku, bez ohladu na dosledky😂✈️🌞🛟🌴🐬🐠
@basska_b ma 67, ja 46. Do prace uz rok nechodi. Jeho syn ho presvedcil, aby zostal doma, lebo mladi potrebovali pomahat s vnucatami. Veru mam aj ja dojem, ze tou pracou, stratou kolektivu to u neho ide dole vodou.
@anonym_autor fuha tak to je uz dedo. Ja mam 50 muz o 3 viac a zacina to podobne - hundranie. Vidim to na nasich starsich pacientoch. Len sa stazuju a nic im nienje dobre. Tak isto aj 2 kamosky co maju starsich muzov po 50tke. Des. Uz ich nemozeme ani my vystat. 😆
Samozrejme nech ide na dovolenku aj si oddýchnu od seba...
Je to hlavne o povahe. Moj otec ma 75, za cely zivot som ho pocula zavzdychat tak 2x - ked mu baran rozdrvil koleno na kasu a ked mu rupla slacha v ramene. Ked chytil rakovinu, ziadna beznadej, zacal robit osvetu prevencie. Sedi akurat tak pri jedle a na zachode, inak ma vrtulu v riti, minuly rok paddleboardoval v Chorvatsku, kam sa vybral zo dna na den. Ked sme s nim v lese, nemame sancu mu stihat. Chce vysvetlenie k vsetkym moznym novym technologiam, cudzim slovam. Mama je z neho cely zivot na prasky, lebo nezvlada jeho tempo. Chova sliepky, zajace, ovce, holuby, psy, macky, ma posadenu celu zahradu. Uhnal by este aj 40-rocnu, co sa zivotneho elanu tyka. A ja mu len ticho zavidim.😁
@mandzula No presne, aj moji rodicia 70nici toho zvladaju viac ako ja 🙂 Otec sa stale uci rozne nove veci, teda okrem toho, ze este pracuje na plny uvazok. Mama je na dochodku, ale program stale nabity. Beru si raz za cas nasho maleho, ale teda navstevy su podla ich volnych terminov v kalendari 🙂 A ani nehovorim o tom, ako maju obrobenu velku okrasnu zahradu a doma ako zo skatulky, na rozdiel od nas mladych, ktorym na to niekedy nezostava energia 🙂
@mandzula No presne, aj moji rodicia 70nici toho zvladaju viac ako ja 🙂 Otec sa stale uci rozne nove veci, teda okrem toho, ze este pracuje na plny uvazok. Mama je na dochodku, ale program stale nabity. Beru si raz za cas nasho maleho, ale teda navstevy su podla ich volnych terminov v kalendari 🙂 A ani nehovorim o tom, ako maju obrobenu velku okrasnu zahradu a doma ako zo skatulky, na rozdiel od nas mladych, ktorym na to niekedy nezostava energia 🙂
@marianarem Tiez sa mi tak zda, ze ak ten clovek nema naplnenie, tak sa na dochodku musi nudit. Zahradnicenie napr.nieje pre kazdeho, ale ak sa takato vyhovorka aplikuje na vsetko, tak ten clovek ozaj sa citi zbytocny na tomto svete - v zamestnani mu niekto vlastne daval ulohy, "zamestnaval ho" aktivitami. Autorkin muz ma vnukov, ale to zjavne chlapovi nestaci. Moj muz ma planov, ze by musel zit do stovky. Ak bude zdravie, urcite ich bude realizovat.
Nasa dcera ma 16 rokov. Doteraz bolo vsetko v poriadku, manzel bol vybornym manzelom a vybornym otcom. Posledne 2 roky sa to zacalo zhorsovat, posledny rok uz uplne. Ona je v puberte, prchkejsie reaguje, on pre nu nema stipku pochopenia. Na nu huci, ak ju vidi po siestej nieco jest, lebo je to nezdrave a bude tucna. Svojim vnukom bez problemov ide robit o deviatej vecer palacinky, lebo chudatka su hladni. S tou dovolenkou je to tazko, viem aky je, nemam chut ist s nim do konfliktu, lebo potom budem mesiac pocuvat vycitky.
@anonym_autor “S tou dovolenkou je to tazko, viem aky je, nemam chut ist s nim do konfliktu, lebo potom budem mesiac pocuvat vycitky.”
Tak toto je strasne zly dovod. A moze sa ti vypomstit.
Radsej ho nauc, ze ak on chce vychadzat v ustrety svojej pohodlnosti a zjednodusovaniu denneho programu na minimum, tak kludne moze, ale tebe to vnucovat nebude.
Ze sa mate radi a vzajomne respektujete svoje potreby tym, ze sa nestaviate jeden druhemu do cesty svojimi protichodnymi pozaidavkami, ale davate si priestor si ich naplnat.
A ine zase zdielate.
Sustred sa na to, aby si dcere nedavala nechtiac na vedomie, ze to ma s vami este chvilu nejak vydrzat a radsej od vas odist. Aj ked to hovori, to nie je to, co chce. To je len frustracia z bezmocnosti, ked vidi, ze nema zastania. A ked este aj jej matka sa radsej prisposobi najukricanejsiemu cloveku v domacnosti, len aby nemusela nic riesit, to nie je dobre.
Lebo sa ti moze paradoxne stat, ze az dcera z puberty vyjde, s otcom zacne mat zas pekny vztah, ale na teba bude mat tazke srdce a vztah s tebou komplikovany.
Lebo od neho neckala vela, bol, aky bol.
Ale od teba ma ocakavania.
Kolegyňa môjho otca mala otca, ktorý po odchode na dôchodok sa urazil na celý svet, že ON už nie je žiadany, potrebny, ... A to sa chodilo do dôchodku skôr, tuším v 62. Normálne si zabral 1 izbu v byte, kam nikoho nepustil a vychádzal len kvôli hygiene. Všetko nechal na svoju ženu, krížom slamku neprelozil. Dokonca, keď im doma okná menili, nevpustil majstrov do svojej izby, tak ostalo 1 nevymenene.
@letfenixa toto s tým oknom by aj bolo dosť vtipné, keby to nebolo také smutné

@autorka, je medzi vami velky vekovy rozdiel,uz to je chyba,pan spohodlnel. Ja mam doma seberovneho manzela,ale aj ten zial spohodlnel,zacal chodit na ryby,takmer denne,v noci chodieva neskoro domov,doma nikdy takmer nic neporobil,ale odkedy ma konicek ryby,tak len spi,alebo sedi na rybach. Uz som.z neho zufala,vzdy bol spomaleny,ale toto je uz extrem. Nic ho nezaujima,nic ho netrapi,riesi si svoje konicky a spi. Podotykam cez den, v noci chodieva spat o 03.00 hod.rano. Je podnikatel,ma zabehnutu firmu,zamestnancov. Doposial som bola trpezliva,ale pohar trpezlivosti sa uz naplna. Je to moja gula na nohe. K zivotu ho nepotrebujem. Je len otazkou casu,kedy sa rozvedieme, ale aj na to caka,aby som vsetko riesila ja. A co som chcela tymto svojim vylevom povedat? Zi! Nepremarni svoj zivot,je prilis kratky. Dedo nech sedi doma na gauci a ty cestuj,chod s dcerou na dovolenku,vylety. Drzim palce!