icon

Ako zvládať vzťah so starším partnerom po rokoch?

28. júl 2025

Ahojte,

Tie z vas, ktore mate manzelov alebo partnerov ovela starsich, ako fungujete po rokoch, ked chlapi uz zostarli. Maju tiez take cudne spravanie? Prekaza im vsetko? Hundru si popod nos 7 hodin z dna? Mam pocit, ze ma slak trafi a len sa drzim, lebo prisahala som pred Bohom v dobrom aj v zlom, ale to uz je aj na vola vela, co ten moj stary doma predvadza. Na dovolenku nie, lebo je tam horuco a jemu to dobre nerobi. Ale ked nejde on, nemozem ist ani ja s dcerou, lebo vydata zena bez chlapa na dovolenku nema ist. Doma prstom nepohne, lebo pri dvoch zenach v domacnosti on nebude upratovat. Co uvarim, to ohundre, malo slane, velmi slane. Starie sa kazdemu do zivota, ze aj kelisova zo slunce, seno... by sa od neho mohla skolit. Intimna stranka ani nepisem. Posledny rok nic. Lebo ci ho chcem zabit v jeho veku. Vcera mi dcera povedala, ze sa nevie dockat, kedy bude plnoleta, aby z domu vypadla, lebo s otcom zit je bozi trest. Doteraz bolo vsetko v poriadku, posledne 2 roky sa to zacalo kazit a posledny rok to ide uplne dokelu. Mam pocit, ze to uz nezvladam a nechcem takto zit. Po tom, co vcera povedala, uz vobec. S nim nie je ziadna rozumna rec, vsetko ohunsre, zneguje.

Strana
z5
nelili1978
29. júl 2025
@anonym_autor

@basska_b ma 67, ja 46. Do prace uz rok nechodi. Jeho syn ho presvedcil, aby zostal doma, lebo mladi potrebovali pomahat s vnucatami. Veru mam aj ja dojem, ze tou pracou, stratou kolektivu to u neho ide dole vodou.

@anonym_autor určite je to tým,že je doma. Môj svokor je odvtedy ako išiel do dôchodku gaučovy povalač. Ani cigarety sa mu nechce ísť kúpiť. Všetko ho obťažuje. Len aby všetci okolo neho, ale u neho doma. Stále ho niečo bolelo, úžasná bol snáď u všetkých lekárov. Ked nie je po jeho vôli, je agresívny.
A tak to aj dopadlo. Do manžela sa pustil pred silvestrom, tak sme u neho odvtedy neboli.

anonym_e1121a
29. júl 2025
@nelili1978

@anonym_autor určite je to tým,že je doma. Môj svokor je odvtedy ako išiel do dôchodku gaučovy povalač. Ani cigarety sa mu nechce ísť kúpiť. Všetko ho obťažuje. Len aby všetci okolo neho, ale u neho doma. Stále ho niečo bolelo, úžasná bol snáď u všetkých lekárov. Ked nie je po jeho vôli, je agresívny.
A tak to aj dopadlo. Do manžela sa pustil pred silvestrom, tak sme u neho odvtedy neboli.

@nelili1978 nemyslím si že je to tým že je doma. Mňa vychovávali starý rodičia, keď si ma zobrali k sebe mal dedko 70 a babka 59. Zomrel keď som bola v puberte vo veku 82 rokov. Do tej doby sa mi denne aktívne venoval, chodili sme kade tade na výlety v okolí na bicykli, k druhým starým rodičom čo bolo asi 35 km, popri tom choval ošípané, obhospodarovať veľkú záhradu a pravidelne kosil, riadnou kosou, ručne. Mali sme aj hydinu o tie sa starala babka. Celý deň sa nezastavili.

letfenixa
29. júl 2025
@anonym_e1121a

@nelili1978 nemyslím si že je to tým že je doma. Mňa vychovávali starý rodičia, keď si ma zobrali k sebe mal dedko 70 a babka 59. Zomrel keď som bola v puberte vo veku 82 rokov. Do tej doby sa mi denne aktívne venoval, chodili sme kade tade na výlety v okolí na bicykli, k druhým starým rodičom čo bolo asi 35 km, popri tom choval ošípané, obhospodarovať veľkú záhradu a pravidelne kosil, riadnou kosou, ručne. Mali sme aj hydinu o tie sa starala babka. Celý deň sa nezastavili.

@anonym_e1121a tiež si nemyslím, že je to tým. Aktívny človek si nájde činnosť stále. Pasívny gaučiak nie.

senta_sofia
30. júl 2025

@anonym_autor mam takto sesternicu, ona si uz dlho chodi po svojom, takze by som mu oznamila, ze ty nebudes kysnut doma, pretoze si vo veku, ked si mozes dovolit cestovanie financne aj zdravotne. Ked on nema zaujem travit cas spolu ako rodina, to je jeho problem, ale nemoze obmedzovat teba s dcerou. Neviem, ci mate nejakych znamych alebo rodinu, co by mu boli schopni naznacit, ze sa zmenil…

tykat
31. júl 2025
@anonym_autor

@enmery ved to porozpravat, keby to bolo mozne. On vsetko otoci, zneguje, lebo vymyslam. Na dovolenku mi povedal, ze vydate zeny bez manzelov nechodia, ci sa chcem v bikinach pretrcat a niekoho si nabalit. Pritom som chcela ist s dcerou a kamaratkou. Moja mama mu tiez dohovarala, ze co je zle na babskej dovolenke. Nakrical aj na nu, ze sa to nehodi a viac nediskutuje. Dcery mi je luto, tesila sa.

@anonym_autor "...ci sa chcem v bikinach pretrcat a niekoho si nabalit..."
No tak na to by som mu povedala ze o tom zacinam uvazovat kedze sa v poslednom case chova ako ako stary protivny dedo.

luccija
31. júl 2025

A bude to aj horšie ešte buď rada, že je zdravý.Iba jedna rada na dovolenku s dcérou choď aj, keby ste sa nemali mesiac rozprávať dcéra za to nemôže, že otec nechce ísť.Ja som mala raz frajera o 10 r staršieho, ale som sa zľakla toho vekoveho rozdielu.Minuky rok som ho po rokoch stretla dobre som spravila🤪veľa ľudí úplne upadne, keď ide do dôchodku tam sa porozprávajú, majú režim s potom doma nuda a vymýšľajú chobotiny.A hlavne veľa ľudí ani nemá žiadne hobby poznali roky iba prácu a tv ..ženy sa podľa mňa dlhšie držia v kondícii deti, vnúčatá vždy nájdu v niečom potešenie.

luccija
31. júl 2025
@anonym_d0ff92

@cafelatte ja zas mam opacne skusenosti. Chlapi su na dochodku akcnejsi a zeny v podobnom veku nevladzu, cize co by robil mladsi chlap so starsou?

@anonym_d0ff92 to je strašne individuálne.Medzi mojimi rodičmi je rozdiel 4 roky mama ma 67 a mama ma milión plánov a otec ako išiel do dôchodku nastúpil na režim som dôchodca budem oddychovať aj zajtra je deň rozrobi 3 veci nič nedokončí..Mama je akčná až príliš a v kuse sú v sebe.On sa sťažuje na mamu ona na neho.
Autorka hlavne nech jej muž nehovorí, že bude tučná, keď bude jest po 18

anonym_7dd716
31. júl 2025

Kamoška opatruje 82 ročného Rakúšana, on vstáva 5:30hod aby prešiel celú dedinu čo je nové, urobí jej raňajky, on umýva okná a ona sa opaľuje, obed im nosí syn.
Poobede starý umyje riady a sadajú do auta a idú na kávu kdesi na zámok.
Celý deň sa starý nezastaví, všetko leští, poleje záhradu, ona nemôže nič robiť, musí oddychovať kvetinka.
Večer starý pozrie správy a ide spať.
Nie je dôchodca ako dôchodca😊 A to ešte kamoška má za to ničnerobenie pekný plat.
Takže nie všetci chlapi na dôchodku sú neznesiteľni. Proste je to mierené na teba, aby si to nemala také jednoduché.

ahhola
1. aug 2025
@anonym_7dd716

Kamoška opatruje 82 ročného Rakúšana, on vstáva 5:30hod aby prešiel celú dedinu čo je nové, urobí jej raňajky, on umýva okná a ona sa opaľuje, obed im nosí syn.
Poobede starý umyje riady a sadajú do auta a idú na kávu kdesi na zámok.
Celý deň sa starý nezastaví, všetko leští, poleje záhradu, ona nemôže nič robiť, musí oddychovať kvetinka.
Večer starý pozrie správy a ide spať.
Nie je dôchodca ako dôchodca😊 A to ešte kamoška má za to ničnerobenie pekný plat.
Takže nie všetci chlapi na dôchodku sú neznesiteľni. Proste je to mierené na teba, aby si to nemala také jednoduché.

@anonym_7dd716 a este sa citi ako mladozenac pri nej😅aj tak koná

Strana
z5