icon

Ako zvládať život so svokrou? Poraďte!

8. apr 2026

Poraďte mi prosím co mám robiť. Bývame u svokry, manžel odtiaľ nechce odísť…svokra si robí co chce kedy chce, keď jej niekto niečo povie urazí sa a je naštvaná potom. Hovoriť jej niečo je márne…zasahuje taktiež do mojej výchovy deti . Hádala som sa s ňou už velakrat, manžel taktiež bol na ňu naštvaný a hádal sa ale stále robí to iste…

Strana
z2
anonym_048291
8. apr 2026

Bolo chybou isť tam bývať. Ja by som tam už dávno nebola. Zbaliť si kufre a dovi dopo

anonym_fb196b
8. apr 2026

Ona je doma. A moze si robit, co chce🙃 komu sa nepaci, ma sa odstahovat. Jednoduche.

pribinak
8. apr 2026

Povedať mužovi aby si vybral medzi tebou a mamickou
Nič iné. A priprav sa aj na variant že možno si vyberie mamičku.

anonym_30387c
8. apr 2026

@anonym_autor Skus vysvetliť manželovi, že hádky k ničomu nevedú, kým samostatné bývanie vyrieši veľa vecí.Je lepšie sa mať v láske na diaľku, než hádať sa pod jednou strechou.

januska12323
8. apr 2026

Ona je tam doma, vy ste len hostia a keď sa vám nepáči môžete odísť.

anonym_fa161d
8. apr 2026

Fungovanie u svokrovcov ktorehokolvek z partnerov nebude nikdy fungovať.
Ak nie ste v hmotnej núdzi a dokážete financovať hoc prenájom 2-3 izbovej bytu, choďte. Budete obaja spokojnejší (vlastná skúsenosť). Deti budú môcť k babke chodiť na prázdniny a aj ich vzťah sa ešte viac zlepší lebo si budú vzácnejší. Začiatkok bude určite zložitý (výčitky svokry, finančná neistota, nové miesto atď.) ale ver mi, bude to stáť za to ☺️

crazy_cat_lady
8. apr 2026

Ona je tam doma, bohuzial, toto ste mali riesit este kym ste sa vobec rozhodli pre taky blby napad tam ist byvat.. manzelovi dat ultimatum, bud nech sa s tebou odstahuje, alebo nech ostane mamicke na krku. Nic ine nepomoze

motylik2559
8. apr 2026

@anonym_autor Ahoj, moj nazor je taky, ze po jednej stranke ano je to svokrine byvanie, cize si moze robit co chce, ale po druhej stranke uz ked prijala dobrovolne niekoho k spolocnemu byvaniu, tak aj ona by sa mala trochu prisposobit. Verim, ze ju syn nevydieral alebo inak netlacil do toho, aby ste tam mohli byvat - k tomu aktualnemu stavu. Kazdopadne, podla mna ste tam nemali ist byvat vobec, ako si s tym mohla suhlasit? To si naozaj ani len netusila, ze ked byvaju 2-3 generacie pod jednou strechou, ze to nedopadne dobre? Mohla si aj tu pozriet na MK je tu kopec tem o takomto byvani, kde sa zeny stazuju ake je to zle🤷‍♀️ Inu radu ako odist odo mna zial nedostanes, presvedcit muza a odist.

autor
8. apr 2026
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, moj nazor je taky, ze po jednej stranke ano je to svokrine byvanie, cize si moze robit co chce, ale po druhej stranke uz ked prijala dobrovolne niekoho k spolocnemu byvaniu, tak aj ona by sa mala trochu prisposobit. Verim, ze ju syn nevydieral alebo inak netlacil do toho, aby ste tam mohli byvat - k tomu aktualnemu stavu. Kazdopadne, podla mna ste tam nemali ist byvat vobec, ako si s tym mohla suhlasit? To si naozaj ani len netusila, ze ked byvaju 2-3 generacie pod jednou strechou, ze to nedopadne dobre? Mohla si aj tu pozriet na MK je tu kopec tem o takomto byvani, kde sa zeny stazuju ake je to zle🤷‍♀️ Inu radu ako odist odo mna zial nedostanes, presvedcit muza a odist.

@motylik2559 ahoj…myslela som si, že to bude v poriadku…zo začiatku keď som tam len chodila na víkendy pred rokmi tak bola milá..keď som tam už prišla bývať úplne sa zmenila…myslela som si, že spolu budeme vychádzať, pretože niektoré svokry sú v poho….

motylik2559
8. apr 2026
@anonym_autor

@motylik2559 ahoj…myslela som si, že to bude v poriadku…zo začiatku keď som tam len chodila na víkendy pred rokmi tak bola milá..keď som tam už prišla bývať úplne sa zmenila…myslela som si, že spolu budeme vychádzať, pretože niektoré svokry sú v poho….

@anonym_autor Ja by som nesla byvat ani k milej svokre. To je proste fakt, ze to nerobi dobrotu pre spoluzitie, nech by bola predtym akokolvek mila a by sme si vychadzali. Skus teda presvedcit muza. Naozaj inu moznost nemas, svokra sa kvoli tebe v ramci spolubyvania nezmeni a mozno sama chce, aby ste isli byvat inde len to nepovie nahlas.

anonym_49add2
8. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ako dlho tam bývate? Najlepšia varianta je odsťahovať sa.

sasa1310
8. apr 2026

@anonym_autor to je mi veľká novinka, že človek, ktorý býva sám u seba doma si robí čo che a kedy chce. A vy dvaja totálni neschopáci sa tomu ešte divte. Skuste sa pozrieť do zrkadla a povedať si, že čo ste vlastne vy dvaja dokázali, keď musíte bývať v manželovej detskej izbičke.

anonym_38b6f1
8. apr 2026

Nech by som akokoľvek dobre vychádzala si svorkou, bývať by som tam nešla. Každý má mat svoje
Ona starne, má svoje stereotypy, ktoré kvôli tebe meniť nebude. Pribudli tam deti, tie tiež pýtajú svoje
Proste sa odsťahuj. Nechcem sa tá dotknúť ale nasťahovať sa mužovi do detskwjnizby a očakávať že všetci budete jedna velka šťastná rodina je povedzme to pekne naivná prestáva
Proste si hlúpa, že si s niečim takým súhlasila

sasa1310
8. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a prečo haníš a nadávaš a riešiš svokru? Veď ona vám poskytla domov. Bez nej by si kde bývala? Sa trošku preber a pozri sa na seba až potom na ňu. Čo keby si začala nadávať na tvojho ťuťmáka, ktorý nie je schopný vám zabezpečiť vlastné bývanie?

anonym_69c874
8. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor áno, niektoré svokry sú v poho… práve preto, že bývajú zvlášť!

domkakvet
8. apr 2026

@anonym_autor ist byvat ku svokre, je velke nie, prave preto, ze potom uz nic neurobis.

maryetta
8. apr 2026

Niekto nedokaze byvat ani s rodicmi. Celkovo je vyzva ist takto byvat. Obzvlast ak muz je aky je... zial, nemas a nebudes mat tam ziadne slovo a casom ta to uz pohlti uplne.

lienka.7
8. apr 2026

@anonym_autor odsťahovať sa. To jediné pomôže.

anonym_24b78a
8. apr 2026

@anonym_autor a prečo nebyvas vo svojom, prečo jej tam zavadzas? Ona je doma, jej pravidlá. Ty si iba návšteva.

xckaretxxx
8. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nezmenila si sa náhodou ty? Prečo všetky ociernuje iba svokry. Chod bývať ku svojej matke a tam vystrkuj rožky.

olimuc
8. apr 2026

Odstahovat sa … nic ine nepomoze. No mozes este pomoct svokre do hrobu, ale to nie je schodna alternativa🤷‍♀️ takze nemas na vyber… odist alebo ju strpiet. Ona je doma, ty si stale navsteva. Ries muza nie ju.

anonym_048291
8. apr 2026
@anonym_69c874

@anonym_autor áno, niektoré svokry sú v poho… práve preto, že bývajú zvlášť!

@anonym_69c874 toto by som netvrdila, ja som u nej nebývala ani deň a predsa mi na každom kroku robila prieky, Práveže ona si myslela že po svadbe u nej budeme bývať a štedro prispievať minimálne aby jej.vyslo na hypo a ďalší úver čo mala na rekonštrukciu. Keď som jej povedala jasné nie, dala má na čiernu listinu.

anonym_efff9f
8. apr 2026

@anonym_autor Keď sa urazí neprávom tak je to manipulácia od nej. Ťažko radiť,ale pravdepodobne jej musíte DAŤ TVRDÝ MÚR.Ona ide tvrdo,vy musíte ísť ešte tvrdšie. Asi musíte posúvať hranice vašej slušnosti.Potrebuje si urobiť REŠPEKT!!!!

Poviem príklad z jedného príbehu o prevádzaní otrokov z Južnej Ameriky do Severnej Ameriky na slobodu.Robila to aj istá H.Tubmanová. Pol roka makala ako chyžná a pol roka oslobodzovala otrokov.A s času na čas sa stalo, že sa niektorý otrok zľakol a chcel sa vrátiť naspäť.Ale to by ho zlynčovali a vyzradil by ostatných.

Tak takému otrokovi priložila H.Tubmanová pištoľ k hlave a povedala: mŕtvy nehovoria.Bolo to drsné ale potrebné pre dobro všetkých.TYM SAMOZREJME NECHCEM POVEDAŤ, ŽE MÁTE UROBIŤ TO ISTÉ, bože chráň.Ale musíš byť drsná a urobiť si rešpekt.

anonym_efff9f
8. apr 2026
@anonym_efff9f

@anonym_autor Keď sa urazí neprávom tak je to manipulácia od nej. Ťažko radiť,ale pravdepodobne jej musíte DAŤ TVRDÝ MÚR.Ona ide tvrdo,vy musíte ísť ešte tvrdšie. Asi musíte posúvať hranice vašej slušnosti.Potrebuje si urobiť REŠPEKT!!!!

Poviem príklad z jedného príbehu o prevádzaní otrokov z Južnej Ameriky do Severnej Ameriky na slobodu.Robila to aj istá H.Tubmanová. Pol roka makala ako chyžná a pol roka oslobodzovala otrokov.A s času na čas sa stalo, že sa niektorý otrok zľakol a chcel sa vrátiť naspäť.Ale to by ho zlynčovali a vyzradil by ostatných.

Tak takému otrokovi priložila H.Tubmanová pištoľ k hlave a povedala: mŕtvy nehovoria.Bolo to drsné ale potrebné pre dobro všetkých.TYM SAMOZREJME NECHCEM POVEDAŤ, ŽE MÁTE UROBIŤ TO ISTÉ, bože chráň.Ale musíš byť drsná a urobiť si rešpekt.

@anonym_efff9f ...... malo byť na konci prvého odseku: Potrebujete si....

anonym_69c874
8. apr 2026
@anonym_048291

@anonym_69c874 toto by som netvrdila, ja som u nej nebývala ani deň a predsa mi na každom kroku robila prieky, Práveže ona si myslela že po svadbe u nej budeme bývať a štedro prispievať minimálne aby jej.vyslo na hypo a ďalší úver čo mala na rekonštrukciu. Keď som jej povedala jasné nie, dala má na čiernu listinu.

@anonym_048291 no však píšem, že niektore 😉 ja mám šťastie na svokru, ale aj tak by som s ňou nebývala pod jednou strechou, a so svojou mamou tiež nie

belllinka
Včera o 06:20
@sasa1310

@anonym_autor a prečo haníš a nadávaš a riešiš svokru? Veď ona vám poskytla domov. Bez nej by si kde bývala? Sa trošku preber a pozri sa na seba až potom na ňu. Čo keby si začala nadávať na tvojho ťuťmáka, ktorý nie je schopný vám zabezpečiť vlastné bývanie?

@sasa1310 Hmm, prečo by sa iba on mal snažiť o zabezpečenie bývanie? Ona je princezná?

sova7
Včera o 06:24

Ďalší mamickar. Prečo si robite deti s takýmito neschopakmi? Svokra je vo svojom jej dom jej život jej pravidlá syn poslúcha ako je zvyknutý. Ak čakáš na zázračnú zmenu ta nepríde

danica2711
Včera o 09:29

jej dom, jej hrad, jej pravidlá. Prečo si s bývaním u nej súhlasila pred svadbou a deťmi? Dobré vzťahy kedysi neznamenajú, že musíte bývať spolu. Uvedom si, že ty (aj synáčik) asi idete na nervy aj jej, každý predsa chce mať svoj kľud a priestor, nie sa furt potkýňať o neschopného syna s nevestou, ktorá si na ňu bude ešte aj otvárať hubu

anonym_6e6c0a
Včera o 16:06
@anonym_autor

@anonym_autor kazzda svojka je v poho, kym s nou nebyvas... vlasstna skusenost. Po 10 rokoch sme sa odstahovali a mame klud

sasa1310
Včera o 16:08
@anonym_6e6c0a

@anonym_autor kazzda svojka je v poho, kym s nou nebyvas... vlasstna skusenost. Po 10 rokoch sme sa odstahovali a mame klud

@anonym_6e6c0a no 10 rokov zabitých. Toto nikdy nepochopím, že niekto dokáže takto bývať toľko rokov a nie je schopný odísť skôr

Strana
z2