Ako zvládate život s rodinným príslušníkom, ktorý trpí schizofréniou?
ludia s tou diagnozou ziju bezne ako iny medzi nami, niesu zavreti v ustave.
Švagriná môjho ex má manžela so schizofréniou áno je to ťažké dokonca uvažuje o odchode ale tam je toho viac...
@citron25 zrejme nebol liečený alebo nebral lieky alebo tam toho bolo viac ...ono ľudí so psychiatrickými problémami netreba hneď do ústavu hádzať. Možno máš medzi sebou plno ľudí o ktorých ani nevieš že sa liečia u psychiatra a bežne chodia do práce, obchodu , zabávať sa. . Jeden je fakt že títo ľudia z liekov bývajú dosť utlmeni a unavení. Plus závisí charakter osobnosť ..táto choroba môže postihnúť kohokoľvek aj teba.
je v Sucanoch uz par rokov, cize OK
Mam svagrinu s paranoidnom schizofreniou,ked ma dobre nastavene lieky,tak sa s nou da takmer normalne fungovat..Bohuzial,ona svojvolne lieky vysadza a vtedy je to velmi tazke,robi hluposti..Takze je to ako na hojdacke..Schizofreniu ma uz asi 20rokov,vychovala syna-sama,je rozvedena,soferuje auto,a chodi do prace..Takze fungovat sa da aj s touto chorobou,aj ked je to ako hovorim,obcas pre nas pribuznych velmi tazke..
za mna tiez nie, nedala by som to. Urcite by som si so schizofrenikom nezakladala rodinu