icon

Ako zvládate život s rodinným príslušníkom, ktorý trpí schizofréniou?

15. aug 2023
citron25
Odpoveď bola odstránená
autor
15. aug 2023

ludia s tou diagnozou ziju bezne ako iny medzi nami, niesu zavreti v ustave.

apolka77
15. aug 2023

@citron25 lenže ľudia so schizofréniou (keď majú správne nastavenu liečbu) bežne chodia aj do práce. Nie každý je na Tom tak zle. Máme vo vzdialenej rodine a chlapík dokonca hra vo filharmónii. Takže tvoj koment he dosť od veci.

citron25
Odpoveď bola odstránená
apolka77
15. aug 2023

Švagriná môjho ex má manžela so schizofréniou áno je to ťažké dokonca uvažuje o odchode ale tam je toho viac...

apolka77
15. aug 2023

@citron25 zrejme nebol liečený alebo nebral lieky alebo tam toho bolo viac ...ono ľudí so psychiatrickými problémami netreba hneď do ústavu hádzať. Možno máš medzi sebou plno ľudí o ktorých ani nevieš že sa liečia u psychiatra a bežne chodia do práce, obchodu , zabávať sa. . Jeden je fakt že títo ľudia z liekov bývajú dosť utlmeni a unavení. Plus závisí charakter osobnosť ..táto choroba môže postihnúť kohokoľvek aj teba.

citron25
Odpoveď bola odstránená
evickuska
15. aug 2023

je v Sucanoch uz par rokov, cize OK

dorothee
15. aug 2023

Mam svagrinu s paranoidnom schizofreniou,ked ma dobre nastavene lieky,tak sa s nou da takmer normalne fungovat..Bohuzial,ona svojvolne lieky vysadza a vtedy je to velmi tazke,robi hluposti..Takze je to ako na hojdacke..Schizofreniu ma uz asi 20rokov,vychovala syna-sama,je rozvedena,soferuje auto,a chodi do prace..Takze fungovat sa da aj s touto chorobou,aj ked je to ako hovorim,obcas pre nas pribuznych velmi tazke..

mamina7070
15. aug 2023

za mna tiez nie, nedala by som to. Urcite by som si so schizofrenikom nezakladala rodinu