icon

Ako zvládnuť city po rozvode s exmanželom?

31. jan 2025

Prosím o radu. Sme rozvedení cca rok. Ani jeden sme nemali partnera počas toho obdibia. Čo sa týka detí, riešime všetko dobre, až nadštandardne by som povedala. Napríklad aj Vianoce sme trávili spolu ako rodina - štedrú veceru. A ja som po roku zistila, že ho stále ľúbim. On, mi zo všetkým pomáha ale povedal, že je to len výpomoc, lebo si ma váži ako matku deti. A otázka, čo by ste robili na mojom mieste? Vyhovuje mi to ale som aj nestastna lebo chcem viac. Ťahať to ďalej a uzamknúť v sebe city alebo úplne prerušiť kontakt a riešiť čisto iba deti?

janinah
31. jan 2025

Spomeň si prečo ste sa rozviedli.si sama bez chlapa,tak by si brala hocico? Aj byvaleho,ktory uz raz sklamal? .

barka1
31. jan 2025

Kvoli niecomu ste sa rozviedli. Aky bol dovod? Kto bol iniciatorom?
Stáva sa, ze sa rozvedení opat zblizia a začnu odznova. Ale ak su z jeho strany neprekonatelné dovody, preco nechce s tebou tvorit rodinu a mat ta za partnerku, tak sa na to vykašli a odstrihni sa od neho. Inak sa budeš zbytocne trápit.

anos18
31. jan 2025

Asi by si mala obmedziť stretávanie sa s nim

perzskykocur
31. jan 2025

Pozri, sám sa vyjadril, že ti len pomáha lebo si ťa váži ako matku svojich detí. Neviem kvôli čomu ste sa rozviedli ale keby ťa ľúbil, vedela by si o tom. Najlepšie pre teba by bolo ozaj asi obmedziť stretávanie s ním, odpútať sa od neho a posunúť sa ďalej.

subartic
31. jan 2025

Spomienkový optimizmus a pocit že by to zas mohlo byť dobré . Rozumiem ti a chápem ťa, ja sama som sa s mužom po rozvode k sebe vrátili , ale my sme obaja chceli , môj partner o dosť viac .
Ale ak on nechce a len ti pomáha , tak načo tie spoločné večere ako rodina ? Pekne mu povedz ja si vážim tvoju pomoc, som za ňu rada a som rada že sa tak príkladne o deti staráš a že sa vieme na všetkom dohodnúť , ale tráviť čas spolu je kontraproduktívne a to pre oboch . Obmedz s ním výrazne kontakt ako žena. Postav sa do pozície dobrej bývalej exmanželky . Tebe sa uľaví a on možno zistí že to takto nechce.

lily246
31. jan 2025

Ty už nemôžeš ani tušiť, s koľkými ženami a kedy spí, či nejakú má, či len na sex alebo aj city. Prepáč, si naivná. Pre tvoje dobro to v sebe uzavri aby si sa mohla posunúť ďalej. On sa vyjadril jasne.

autor
31. jan 2025

Ale, tiez ma nedokaze celkom pustit.

mykaellle
31. jan 2025

Autorka, asi by bolo fajn pripomenúť si dôvod rozvodu. Páry sa nerozvádzajú "len tak." Muselo to byť veľmi vážne. Dokážete to prekonať? Mohli ste počas odlúčenia dozrieť, všeličo sa stáva...

subartic
31. jan 2025

tak pusti ty jeho . Ak sa obaja nechcete k sebe vrátiť ( ale len ty ) a on sa vyjadril jasne , tak buď len dobrou exmanželkou . Spíte spolu?

autor
31. jan 2025

@subartic nie 😀

subartic
31. jan 2025

no tak vidíš , tak nerieš. Nemá už k tebe citovú väzbu a nezaujímaš ho ani ako sexuálny objekt. Vážiť si ťa ako matku svojich detí môže do konca svojho života. Ale tie stretávky a život akože ste rodina to zruš. Ako pre neho život teraz super , chodí si k tebe ako sa mu zachce, určite mu dáš najesť , trávi s vami čas ale zároveň je slobodný a môže spávať s kým chce a chodiť kam chce. Uprac si v tom vzťahu, povedz mu počuj Fero, buď s deťmi koľko chceš , budem rada ak mi pomôžeš ale ja si tie ž už potrebujem budovať svoj život aj s niekým iným .

luccija
31. jan 2025

@subartic kde čítaš, že spolu trávia večer, dá mu najesť?to, že sú spolu na Vianoce je dosť bežne aj moje rozvedené kamarátky to tak majú.
Autorka prečo ste sa rozviedli?kto bol iniciator s ostatným súhlasím neziv v sebe nádej, ale je to fajn, že si kvôli deťom rozumiete

subartic
31. jan 2025

@luccija ja neviem ale keď ti niekto pomáha s deťmi a až nadštandardne spolu vychádza tak si predstavím aj to jedlo a aj občasné večere, aj niekde aj ten sex ak nemajú partnerov . bežná výpomoc . U mojich rozvedených kamarátok nie je zvykom aby trávili Vianoce so svojimi exmanželmi a to ani kvôli deťom hoci s nimi vychádzajú normálne , nie však nadštandardne.

luccija
31. jan 2025

@subartic vidíš každý si pod tým predstavuje iné.Ja zase, že sa netrha o každé euro pre deti na krúžky, že ich odvezie, vezme na výlet, ak by to bolo ako píšeš ty, tak to by som zatrhla aj kvôli sebe aj deťom, aby v nich nezivili falošnú nádej, že sa vrátia k sebe.

autor
31. jan 2025

@luccija presne takto to je. Písala som, že čo sa týka detí...vychádzame nadštandardne, nikde nie je zmienka o niečom inom.
@subartic

subartic
31. jan 2025

tak keď autorka je to tak ako píšeš tak čo riešiš ? Zruš Vianoce , zamedz výletom typu ja deti a on a buduj si vlastný život už s niekým iným Obmedz s ním kontakt na minimum . Tak keď je to len v rovine detí , tak ho nechaj nech sa realizuje. Len ty si sama písala že ani on ta nedokáže celkom pustiť.

barka1
31. jan 2025

Aj ja s exom vychadzame nadstandardne. Striedame sa v jednom byte, vychadzame si v ustrety, vykryjeme jeden druhého, ked treba. Robíme detom spoločné oslavy.
Ale neprechovavam k nemu ziadne romantické city a nevrátila by som sa k nemu, ani keby bol posledny muž na zemi.
Takže nadstandardne vztahy kvoli detom neznamenaju city medzi rodičmi.

efka77
31. jan 2025

Ty musis vediet ako ste to mali s dovodom rozvodu. Ci trva......je pravda ze niekedy sa ludia rozidu aj pre blbost a moze sa stat ze obaja uznaju ze to bola chyba. Ale teda obaja.
Ja zasa nesuhlasim ze treba zrusit spolocne Vianoce ak obaja nikoho ineho nemaju - ak takto je to pre nich ok. Ved mozu mat spolu vianoce ako normalny rodicia deti. Ci?

domkakvet
1. feb 2025

Nadalej s nim vychadzaj, ale viac od toho neocakavaj.