icon

Ako zvládnuť falošné priateľstvá v susedstve?

3. feb 2025

Ahojte.
Niekedy rozmýšľam nad tým, či je v chyba vo mne a chcem od ľudí príliš veľa, alebo je to touto dobou..?.

Pred pár rokmi sme sa presťahovali do novéj lokality rodinných domov. V našej lokalite je veľa rodín s malými deťmi. Najprv sme začali všetci družne vychádzať, kamarádiť sa, stretávať. Deti sa spolu hrávali.
Neskôr sa začali prejavovať zmen medzi nami. Hádali sa deti, zazerali po sebe matky, dospelí sa odcudzili. Začali sa prejavovať aj naše zamestnania, kde jeden je veľký podnikateľ, majszer sveta, druhý kšeftár, treti zatrpknuti.

Ja som vychádzala so všetkými. Lenze ludia sa začali časom ohovárať. Nepáčilo sa mi, že suseda, s ktorou som vychádzala, ohovára iných, stále rieši kto má aké auto a pod. No a teraz vidím, že tí, čo najviac obovárái inych sa vzájomne kamošia a ja, čo som sa tomuto vyhybala som sama. Ano, nepotrebujem falosných ludi za priatelov, len ja uz nechapem tento svet. Som tu najmladsia zena, mam 35 a ostatne zeny tak okolo 39-42, je to tymto? Tej mojej susede vsetci vadia, tak tvrdi predo mnou , ale pritom sa navonok kamosia.

lesoto
Odpoveď bola odstránená
balerina2025
3. feb 2025

radsej samota, ako falosna spolocnost.

bystrozraky
3. feb 2025

Hehe, dobre som sa pobavil. Presne toto som videl už párkrát, aj u nás na ulici. Tí, čo najviac ohovárajú, sú nakoniec najväčší priatelia. Ale neboj sa, oni sa len tak tvária... nie je to nič príjemné. Tí ohovárači si vždy nájdu nejakého nepriateľa, na ktorom sa vybúria. Najlepšie je, keď ten ich nepriateľ neohovára a je dobrý, lebo vedia, že im od neho nič nehrozí. Oni ho ešte tak poohovárajú, aby mu potom aj tak nikto neveril. Ale neboj sa, po čase to bude každému jasné... len občas to trvá dosť dlho. Moja rada je: nereagovať a zabávať sa na ich malosti. 🙂 Neviem, či je takých ľudí stále viac, ale definitívne sa zgrupujú...

earlgrey
3. feb 2025

Poznám to 🤣 a buď rada, že ťa nejako vyradili zo svojho "spoločenstva"...radšej sama ako s takými ľuďmi...ja tiež nemienim ohovárať a tak som pre tie ženy nudná...nepijem alkohol, tak som nudná 🤣 tak nech sa zame zgrupujú, opíjajú sa po večeroch a ohovárajú celé mesto...toto mne k šťastiu určite nechýba...
Mňa zarazila ešte aj iná vec...stretávali sme sa cca 5 mamičiek...všetky sme boli "veľké"...spolok hrošíc 🤣 no a dohodli sme sa, že schudneme do leta...všetko dohodnuté a nakoniec samé výhovorky z ich strany...tak som do toho išla sama..schudla som 25kg a čuduj sa svetu, ani jedna sa so mnou nebaví 🤣🤣🤣

nifnea
3. feb 2025

Och, a ja som si myslela, ze len na nasej ulici su zvlastni ludia😞

peterp85
3. feb 2025

Falošných ľudí som zo svojho života tiež eliminoval, je to to najlepšie, čo môžeš urobiť.

viky173
3. feb 2025

ja by som sa na nich vykaslala, naco s takymi ludmi stracat cas? tiez to nemam rada, maximalne by som ich pozdravila a tym by moj kontakt s takymi ludmi koncil

autor
3. feb 2025

@peterp85
@viky173
@nifnea
@earlgrey
@bystrozraky
@balerina2025
@lesoto dakujem vam, mna trapi obcas to,ze ostanem taks sama a asi citim krivdu, ze ja som nic zle nehovorila a aj tak zbtoho “ nic nemam” nie som pre nich lepsia, ako ta, vo ohovara ….
A citila som sa hrozne medzi nimi, ked som vedela, ako na seba kydaju, a potom usmiati sa stretavaju a pozyvaju deti na oslavy… Mate vsetci pravdu, ken to cloveku pride luto, tento divny svet

ahhola
3. feb 2025

Neber to az tak osobne, mozno zavazi aj vas stredny vek, napr. si sympaticka nejakej susede, ale boji sa, ze budes symp. aj jej chlapovi a tak hodi spiatocku. Aby to nevyzeralo, ze bezdvovodne, nejaky dovod sa vyfabrikuje. (socky, co chodia do lidlu, maju 6.r auto, adhd deti) niekedy sa z tych absurdnosti cloveku rozum zastavi.... Aj ked... Ked som bola mlada, chodili sme na Silvestra na namestie a sused mi dal skoro jazyckovu, debil😅tma, jeho zena krakorila s kamkou, ohnostroj trieskal a on konal.

nifnea
3. feb 2025

Uuuplne ta chapem, mam dost obdobny pribeh ale zial nemozem sem napisat verejne..zial tiez som vysls najhorsie s myslim ze nepravom

autor
3. feb 2025

jedneho casu som mala pocit, ze sused po mne kuka, resp. dvaja…. ked som isla sama, vzdy sa prihovorili a viem, ze jedna suseda je dost ziarliva, v minulosti cosi riesili. To asi chapem, ze nechce mat kamosku mladsiu zenu…. Ale ked si myslim, ze uz mam aspon jednu susedu blizsiu, ved aj pracujeme v rovnakom odvetvi, aj jej deti k nam chodia, aj som ju par krat volala von ( kde riesila vsetkych z ulice, kto je aky bohaty), tak zrazu nic, vobec nemam pocut, ze niekoho zaujimam. A som prekvapena, ze pisete viaceri s takouto skusenostou. Akoby uz nemohli byt medziludske debaty bez ohovarania inych.

balerina2025
3. feb 2025

aj mna samota ubija, ale radsej ako pocuvat ich ''problemy'' o nenalakovanych nechtochm, o tom kedy zas pojdu na dovolenku , o tom ako im je dobre domka, lebo ich muzi zarabaju . ked zacnes rozpravat o svojich problemoch, tak to aj tak nepochopia, oni nemaju zaujem pocuvat skutocne problemy ludi, lebo ich nemaju. a radsej stale riesia zivoty inych.

martin96321
5. feb 2025

Sme tradicne založeny narod a v poslednej dobe si na tom zakladame. Nejviac naserie uspech druheho a potesi neuspech. Nemozes chodit po ulici usmiata a pekne kazdeho zdravit.....vies kolko zloby tym narobis? Vzdy isiel sused proti susedovi,horny koniec proti dolnemu, dedina proti dedine........Ved ohovaranie a stazovanie sa je nas narodny sport. Co ine by sme mali robit predtym nez pojdeme sa pekne pomodlit do kostola a podakovat,ze niesme takí ako iní😇

earlgrey
5. feb 2025

@martin96321 👏👏👏

martin96321
5. feb 2025

@bystrozraky Mozno sa nezgrupuju,len sa riadia tym,ze priatela si drz blizko,ale nepriatela este blizsie))))) Ak chces obmedzit aby Ta ohovaral,maj ho pri sebe......pred Tebou nepovie nic😂