Ako zvládnuť finančné problémy vo vzťahu?
Skúsim to stručne. S priateľom sme spolu niečo cez dva roky. Čakáme dieťa. Som na rizikovom. Mám niečo odpracované takže poberám PN a tehotenské. Jedno dieťa už mám z predošlého vzťahu. Som snažia, pracovitá, ňou priateľovi od začiatku finančne pomáham. Ma obdobia kedy chvíľu pracuje napr tri mesiace a potom si hľadá prácu pol roka. Vzala som ho bývať k sebe do prenájmu. Ale keďže sa nejako nevie uplatniť, tak sú financie na mne. Za tých pár mesiacov v spoločnej domácnosti sme sa zadlžili úvermi lebo proste peniažky neboli, ja som dúfala že keď vraví že o chvíľu bude mať super platenú prácu a všetko bude platiť, tak že bude to tak. Lenže nejak sa do práce nehrnie. Mám už naozaj pocit že sa mu nechce pracovať a spolieha sa na nejaký zázrak. Dohodli sme sa aj keď sme nechceli že pôjde do zahraničia zarobiť a vyrovnať dlhy. Termín sa blíži. Ale bojím sa že sa znovu nebudem môcť spoľahnúť a že sa bude termín odkladať a ja budem počúvať ďalšie rozprávky a ja to už nezvládam. Dlhy sú na moje meno. Vie že sa s ním rozidem keď do zahraničia nepôjde
Bohužiaľ. Bojím sa že úplne zle dopadneme pretože dlhy sú na mne a ja nebudem mať s dvoma deťmi z čoho vyžiť ani vyplatiť veci nájom a neviem kde skončíme.
Som veľmi hlúpa že som si toto naložila na plecia. Boli dni keď som brala úver lebo sme vôbec nemali peniažky. Postupne sa to nabalili do vysokých súm. Nemá mi kto pomôcť pomôcť.
@anonym_autor ženy vážne ste tak ....???? s takýmto mat dieta? kde si hlavu podela. Uz sa necudujem, ze tu chodite vyplakavat. dufam, ze toto je dalsia vymyslena tema, MK by uz s tym mohol prestat lebo toto znie az neuveritelne.
Ano, skoncite zle. Ved je to prizivnik. Preco si si s nim urobila dieta? Ved uz jedno mas, tak si sa mohla poucit a mohla premyslat trochu aj hlavou, nielen funou, a nespravit si dieta s niekym takym.
Edit: je ti s nim dobre? Co? Vazne? Ehm, vazne?
@anonym_autor ženy vážne ste tak ....???? s takýmto mat dieta? kde si hlavu podela. Uz sa necudujem, ze tu chodite vyplakavat. dufam, ze toto je dalsia vymyslena tema, MK by uz s tym mohol prestat lebo toto znie az neuveritelne.
@anonym_8cfded keď mal prácu tak mi vedel pomôcť len škoda že nepracuje stále ale iba raz za pol roka chvíľu.
Niesi vobec rozumna ked si si s takym povalacom spravila dieta. To je ale tvoja chyba
@anonym_8cfded keď mal prácu tak mi vedel pomôcť len škoda že nepracuje stále ale iba raz za pol roka chvíľu.
@anonym_autor lutujem ta a vlastne viac tvoje deti uz teraz.
Ano, skoncite zle. Ved je to prizivnik. Preco si si s nim urobila dieta? Ved uz jedno mas, tak si sa mohla poucit a mohla premyslat trochu aj hlavou, nielen funou, a nespravit si dieta s niekym takym.
Edit: je ti s nim dobre? Co? Vazne? Ehm, vazne?
@anonym_a3c20a áno poučila som sa tak že mala som predtým zabezpečeného muža ktorý bol ku mne hrubý ponižoval má obmedzoval má dával mi najavo že som nula lebo on zarábal a tak som asi potom dostala nejaký záchranársky syndróm alebo neviem čo. Nezáležalo mi na peniazoch. Bola to chyba a naivita viem.
Ach jaj,hrozne.Jeden lepsi ako druhy,z blata do kaluze a budes sa musiet spolahnut len a len sama na seba.Drzim moc palce.
@anonym_a3c20a áno poučila som sa tak že mala som predtým zabezpečeného muža ktorý bol ku mne hrubý ponižoval má obmedzoval má dával mi najavo že som nula lebo on zarábal a tak som asi potom dostala nejaký záchranársky syndróm alebo neviem čo. Nezáležalo mi na peniazoch. Bola to chyba a naivita viem.
@anonym_autor vyšmar ho ešte dnes, na čo živíš povaľača? Na to, že niečo splatí, môžeš asi zabudnúť. Budeš rada, ak bude platiť biedne výživné. K rodičom sa vrátiť nemôžeš? Budú asi nadšení, ale dlho to neutiahneš, dve deti, nájom, splácať dlhy. Ako si sa poučila? Nijako. To bolo nutné si s ďaším mužom hneď robiť dieťa? Neverím, že si skutočná
@anonym_autor nezalezalo ti na peniazoch? A tie deti budu zit z lasky? Pozri, keby si bola sama, tak si mozes dovolit zachranarsky syndrom. Ale mas dieta. A budes mat druhe. Za tvoju blbost a tvoj zachranarsky syndrom, ako si to ty pomenovala, budu trpiet deti, nielen ty. A nielen financne, ale mat za otca idiota tiez nie je vyhra.
Tipujem, ze do 5 rokov si spravis tretie dieta s nejakym dalsim blbcom. Taketo zeny su nepoucitelne.
@anonym_autor To je tak, keď žena nemusí mať kkta za každú cenu. Uži si svoju sprostosť a vychovaj ďalšieho chudáka bez rodiny, bez domova, bez poriadnej výchovy a istoty.
Ženy, vás by mali kastrovať. Na čo si s každým chlapom, čo vám prejde cez posteľ, robíte decko? Veď vidíš, že o Teba nemá záujem, žiadny, ani minimálny, tak prečo si sa nechránila?
A z 500euroveho rodicaku,to bude hroza,na to mysli.
V čom si rozumiete? Myslím že je asi jedno v čom keď ťa nechá tehotnú trápiť a ešte ťa aj finančne zneužíva. Ak máš rodinu, priateľov poziadaj ich o pomoc a jeho sa zbav, lebo zo sľubov o parádnej práci a plate sa z dieťaťom a druhým na ceste nenajes. Keby chápal situáciu tak ide pracovať hocikam medzičasom dokiaľ nájde tú dobre platenú prácu aby ti pomohol, ale skôr ide o slubotechnu.
Už si skončila zle, prepáč ….urobila si si dieťa s idiotom
Takto.. dajú sa prepísať nejako pôžičky a úvery na neho? Zoberme situáciu, že do zahraničia nepôjde a prácu si nenájde. Čo sa dá urobiť. Môže ostať on s deťmi na materskej? Je schopný sa postarať aspoň o dieťa? Len hľadám cestu z toho von. Z dlhodobého horizontu je to naozaj nevhodný človek na život a od neho ruky preč. Len rozmýšľam nahlas ako z toho vykorčuľovať bez vážnych následkov...
Baby sorry ale hovno jej pomôže keď ju tu budete ešte viac deptat..treba jej skôr poradiť ako to urobil komentár nad mnou 🙏
Pozri, keby mu na tom záležalo, chodí dokladať tovar v Tescu, kým si nájde inú prácu atď. ... proste by robil všetko preto, aby sa o vás postaral ... a Teba súdiť nebudem, myslím, že vieš, v akých sračkách si aj s deťmi.
+ Ak nemáš nikoho kto by ti pomohol tak ak vlastnis auto alebo iné veci tak predať, popripadne požiadať v banke o odklad splácania úveru. Ak už je to naozaj zlé že úvery sú vysoké a nemáš čo predať tak by bolo vhodné zvážiť aj inštitút osobného bankrotu.
Kopat ho do riti po prvu fabriku a tam bude makat jak žeravy az kym nepride ta uzasna praca snov.. ty si tie uvery natiahni na co najdlhsie a splacaj splacaj splacaj.. casom sa uvidi ci sa o vas bude schopny postarat ak nie tak panko dovidenia vysudit aspo.
vyzivne a po materskej babo do jasli a ty do prace..
Zeny vam uz uplne je*e v makovici? To sa uz abi slusne neda povedat. Jedna byva s chlapom co jej za 4 roky ani nedal kluce, dalsia trtosi s novy starym bez ochrany, daslia najde ozranovy preverzne spravy s inymi a pyta sa ci jej to ma vadit a to je len 5.1.. co to mate za rodicov? A v akom chorom okoli zijete ked mate taketo vzory? Mne toto hlava neberie. Keby si aspon pisala jak negramota tak dajme tomu. Ale nedokazem pochopit ze zena s takymto pisomnym prejavom robi taketo kroky v zivote. Alebo si to tu zas nejaky trt vymysla lebo toto su oblubene temy
Zeny vam uz uplne je*e v makovici? To sa uz abi slusne neda povedat. Jedna byva s chlapom co jej za 4 roky ani nedal kluce, dalsia trtosi s novy starym bez ochrany, daslia najde ozranovy preverzne spravy s inymi a pyta sa ci jej to ma vadit a to je len 5.1.. co to mate za rodicov? A v akom chorom okoli zijete ked mate taketo vzory? Mne toto hlava neberie. Keby si aspon pisala jak negramota tak dajme tomu. Ale nedokazem pochopit ze zena s takymto pisomnym prejavom robi taketo kroky v zivote. Alebo si to tu zas nejaky trt vymysla lebo toto su oblubene temy
@really8 ja tiez neverim, ze toto si zas Modry kon nevymyslel. pretoze to uz rozum stoji. Tu je kazda druha tema vymyslena.
Koľko dlzite?
@anonym_autor veľa šťastia. Možno nepôjde, sľubu ti ďalšie modré z neba, ty mu uveris ako z rozprávky, vezmeš ďalší úver, veď treba výbavičku. Pán otecko bude hrdo kočíkovať (ak vôbec aspoň to) a ty si budeš robiť doma tabuľky kde čo komu splatiť prvé, aby ste z toho podnájmu nevyleteli. Ide ti karta, no. Šup šup, ešte dnes napísať výpoveď z nájmu, jemu, alebo ho rovno pošli do prdele a môže sa vrátiť keď zarobí toľko, že ti splatiť všetky dlhy. Aj to len na návštevu za dieťaťom. A nezabudni pri tom na výživné. Tak od bývalého, ako aj od budúceho bývalého.
Postavila by som ho pred jasnú voľbu: alebo ideš do zahraničia a ideš makat, alebo si pobaľ kufre a vypadni
@really8 ja verím tomu, že je to vymyslené, stále sú prázdniny. Tiež ma zarazil ten písomný prejav, nekorešponduje so životnými krokmi
@anonym_autor to je jedno kde pojde pracovat, len nech ide, nemusi to byt zahranicie.
@anonym_autor vyšmar ho ešte dnes, na čo živíš povaľača? Na to, že niečo splatí, môžeš asi zabudnúť. Budeš rada, ak bude platiť biedne výživné. K rodičom sa vrátiť nemôžeš? Budú asi nadšení, ale dlho to neutiahneš, dve deti, nájom, splácať dlhy. Ako si sa poučila? Nijako. To bolo nutné si s ďaším mužom hneď robiť dieťa? Neverím, že si skutočná
@anonym_b782d0 je to pravda čo píšem. Dlho som sa odhodlala tu napísať presne preto že je to silná káva.
Priateľ je ku mne naozaj mily dobrý. Preto ma to celé trápi ešte viac. Rodičia sú mimo mesto v malinkom byte. Nemám tam kde byť.
Takto.. dajú sa prepísať nejako pôžičky a úvery na neho? Zoberme situáciu, že do zahraničia nepôjde a prácu si nenájde. Čo sa dá urobiť. Môže ostať on s deťmi na materskej? Je schopný sa postarať aspoň o dieťa? Len hľadám cestu z toho von. Z dlhodobého horizontu je to naozaj nevhodný človek na život a od neho ruky preč. Len rozmýšľam nahlas ako z toho vykorčuľovať bez vážnych následkov...
@anonym_09904c prepísať pôžičky neviem či sa dá. Asi nie. Už som na neho nakrúcala že či si myslí že tehotná budem makať a že keď pôrodom tak že poletím do práce a on že bude doma?! Povedala som že v žiadnom prípade. Moje dieťa som dávala ešte počas rodicaku do škôlky a bežala do hocijakej práce, vstávala aj o 3-4 aby som stíhala. Musela som makať aby som mala na prenájom jedlo ošatenie. Mala som len mini úver na auto lebo niečo v živote chcem mať ale stále to pokazim. Aj v minulosti som pomáhala súrodencom a len som prichádzala o veľa peňazí. Ja som celkovo až veľmi dobrá na využívanie.
Na Slovensku je stale prace dostatok, lebo sem chodia Srbi, Bulhari a Rumuni za prácou - len je to práca vo výrobe a to sa tvojmu lenivcovi pacit nebude. Len som chcela povedat, ze keby naozaj musel, pracu si vie najst. Všetko ostatné su výhovorky. Nemusí cestovať do zahraničia, stačilo by aj do iného kraja, západné slovensko ma dostatok výrobných fabrík a stale hľadajú ľudí.
Ale teraz k tebe, ty si ho ubytovala u seba bez toho, by ti platil polku nájmu? Lebo tu si mu jasne ukázala, ze to za neho vzdy zatiahneš a on sa automaticky uz nemusi snazit. Normálne na rovinu mu povedz, že ak nezaplati dalsi nájom on, tak odchádza z bytu. S takým ako on nemôžeš jednať v rukavičkách, lebo ta vzdy bude len využívať.
A teda skus najprv co ti radia dievčatá, prepísať dlhy na neho. Alebo nech si on zoberie pôžičku a splati tu tvoju, proste ho nejako pomanipuluj, napr ze budes dostávať väčšiu materskú, ked ti ten dlh splati (viem, ze je to blbost, ale on to vediet nemusi). A ked ti tie peniaze da, tak ho pobal a vyhoď z domu.. a povedz mu, že sa stretnete na súde o výživné
Pozri, keby mu na tom záležalo, chodí dokladať tovar v Tescu, kým si nájde inú prácu atď. ... proste by robil všetko preto, aby sa o vás postaral ... a Teba súdiť nebudem, myslím, že vieš, v akých sračkách si aj s deťmi.
@dzulli1980 aj ja si myslím. Veď aj ja som veľakrát s prácou nemala na výber. Zobrala som čo sa dalo.

Je mi to veľmi ľúto lebo je mi s ním dobre. Je pre mňa super rozumieme si. Lenže ťahá ma to celé dolu. Bojím sa že nesplní to zahraničie
Som v treťom trimestri a som z toho nevyspata vystresovaná vyčerpaná.