Ako zvládnuť finančné problémy vo vzťahu?
Skúsim to stručne. S priateľom sme spolu niečo cez dva roky. Čakáme dieťa. Som na rizikovom. Mám niečo odpracované takže poberám PN a tehotenské. Jedno dieťa už mám z predošlého vzťahu. Som snažia, pracovitá, ňou priateľovi od začiatku finančne pomáham. Ma obdobia kedy chvíľu pracuje napr tri mesiace a potom si hľadá prácu pol roka. Vzala som ho bývať k sebe do prenájmu. Ale keďže sa nejako nevie uplatniť, tak sú financie na mne. Za tých pár mesiacov v spoločnej domácnosti sme sa zadlžili úvermi lebo proste peniažky neboli, ja som dúfala že keď vraví že o chvíľu bude mať super platenú prácu a všetko bude platiť, tak že bude to tak. Lenže nejak sa do práce nehrnie. Mám už naozaj pocit že sa mu nechce pracovať a spolieha sa na nejaký zázrak. Dohodli sme sa aj keď sme nechceli že pôjde do zahraničia zarobiť a vyrovnať dlhy. Termín sa blíži. Ale bojím sa že sa znovu nebudem môcť spoľahnúť a že sa bude termín odkladať a ja budem počúvať ďalšie rozprávky a ja to už nezvládam. Dlhy sú na moje meno. Vie že sa s ním rozidem keď do zahraničia nepôjde
Bohužiaľ. Bojím sa že úplne zle dopadneme pretože dlhy sú na mne a ja nebudem mať s dvoma deťmi z čoho vyžiť ani vyplatiť veci nájom a neviem kde skončíme.
Som veľmi hlúpa že som si toto naložila na plecia. Boli dni keď som brala úver lebo sme vôbec nemali peniažky. Postupne sa to nabalili do vysokých súm. Nemá mi kto pomôcť pomôcť.
+ Ak nemáš nikoho kto by ti pomohol tak ak vlastnis auto alebo iné veci tak predať, popripadne požiadať v banke o odklad splácania úveru. Ak už je to naozaj zlé že úvery sú vysoké a nemáš čo predať tak by bolo vhodné zvážiť aj inštitút osobného bankrotu.
@jblheart myslím že moje auto naozaj budem musiet predať bohužiaľ. A tak som sa snažila aby som ho mala. A je možné že zbankrotujem. Poradím sa niekde v právnej poradni potom.
No co uz... bolo tazko s jednym ,bude este tazsie s dvomi na dlhe roky. Clovek by si myslel ze Ta zivot predtym pouci ked uz vies ze my matky to mame narocne. Hlavne vyhod hentoho, netreba aj jeho krmit
Zeny vam uz uplne je*e v makovici? To sa uz abi slusne neda povedat. Jedna byva s chlapom co jej za 4 roky ani nedal kluce, dalsia trtosi s novy starym bez ochrany, daslia najde ozranovy preverzne spravy s inymi a pyta sa ci jej to ma vadit a to je len 5.1.. co to mate za rodicov? A v akom chorom okoli zijete ked mate taketo vzory? Mne toto hlava neberie. Keby si aspon pisala jak negramota tak dajme tomu. Ale nedokazem pochopit ze zena s takymto pisomnym prejavom robi taketo kroky v zivote. Alebo si to tu zas nejaky trt vymysla lebo toto su oblubene temy
@really8 kiežby to nebola pravda. Mohla som si kľudne žiť. Dieťa sme chceli a tešíme sa ale žiť sa nedá zo vzduchu. Stále ma ubezpečuje že bude dobre. Prestávam tomu veriť.
Postavila by som ho pred jasnú voľbu: alebo ideš do zahraničia a ideš makat, alebo si pobaľ kufre a vypadni
@pribinak to aj urobím v termíne odchodu do zahraničia
Buď tam alebo preč. Vie o tom.
@jblheart myslím že moje auto naozaj budem musiet predať bohužiaľ. A tak som sa snažila aby som ho mala. A je možné že zbankrotujem. Poradím sa niekde v právnej poradni potom.
@anonym_autor momentálne, ak ti finančne nijako nepomáha a naopak ťa stojí peniaze, nebolo by riešenie aby odišiel? Len sa pýtam. Potrebuješ kľud a nie stres. Ak chceš vyhlásiť bankrot, potrebuješ minimálne rok mať exekúciu. Tu by som sa vopred informovala tam, kde máš úvery, aké máš riešenia. Prípadne by som sa išla vopred poradiť do CPP. Každopádne zbav sa ho. To, že pôjde do zahraničia neznamená, že ty budeš mať splatený úver.
Chcela si dieťa ale uživiť ho nevieš, hráš sa iba na obeť...
Preboha, ako môže pricetna žena napísať, že veľmi si inak rozumieme?
Uplatniť na trhu práce?Kuriér, logistika, sklady, montážne linky, stavby, normálny chlap by si rozkázal aj zlatú žilu v takejto situácii a išiel robiť hocičo! Už otvor oci, koho si s k sebe pustila a bohužiaľ s nim čakáš dieťa. Ok, to už nezmeníš, len preboha už nerob ďalšie hlúposti.
@anonym_a3c20a áno poučila som sa tak že mala som predtým zabezpečeného muža ktorý bol ku mne hrubý ponižoval má obmedzoval má dával mi najavo že som nula lebo on zarábal a tak som asi potom dostala nejaký záchranársky syndróm alebo neviem čo. Nezáležalo mi na peniazoch. Bola to chyba a naivita viem.
@anonym_autor ALE PRECO HNED SI SPRAVIT S NIM DIETA PRE BOHA ZIVEHO?????????????? Cakaju ta tazke casy, zena. Snad sa uz poucis..... :(
Ty ideš z extrému do extreme. Nie každý muž bez základných pracovných návykov je super a tvoj ex ta neponizoval preto, lebo zarábal, ale preto, že to bol jednoducho prepnutý magor. Strašné. Chudák detičky.
@anonym_b782d0 je to pravda čo píšem. Dlho som sa odhodlala tu napísať presne preto že je to silná káva.
Priateľ je ku mne naozaj mily dobrý. Preto ma to celé trápi ešte viac. Rodičia sú mimo mesto v malinkom byte. Nemám tam kde byť.
@anonym_autor a kto by nebol k tebe dobrý, milý, keby si ho živila? Začni sa správať ako dospelá zodpovedná osoba, o chvíľu matka dvoch detí
Vidis,ty sa nicis,hormony robia vela,co by si si toto obdobie mala uzivat,tesit sa na prichod noveho clena,kupovat vybavicku a tvoj muz to ma na salame.Ale ty mu das tolko sanci,stale veris a stale si mu verila,ani toto nedodrzis,ze ho vyhodis a ja napr.by som mu uz neverila ak aj odide,schova sa niekde a o par dni ho mas naspät.Ze robota bola zla,taky sef bol onaky.Rozpravky ti nabulika do hlavy a opät uveris.
Ach chudence deti.
@anonym_autor viackrát by som mu zo jasne povedala, buď pôjde robiť a každý mesiac prídu oeniaze, alebo sa odsťahuje, aby vedel čo ide byt
Ja by som nešla do prace a že dieťa nech sa stará on. Ja by som chrla byt aspoň do roka s dieťaťom
@really8 kiežby to nebola pravda. Mohla som si kľudne žiť. Dieťa sme chceli a tešíme sa ale žiť sa nedá zo vzduchu. Stále ma ubezpečuje že bude dobre. Prestávam tomu veriť.
@anonym_autor chceli ste dieťa? To naozaj? Ty si chcela dieťa s mužom, ktorý sa vyhýba práci? Si v nájme, ak vás majiteľ bytu vyhodí, pôjdeš kde? Kto prenajme byt matke na MD s dvomi deťmi? Chcem ho vidieť. Stále neverím, že toti nie je téma na rozprúdenie diskusie
@anonym_autor to je úťasné, že ťa ubezpečuje a ešte úžasnejšie je, že mu na to skáčeš. Keď odíde do zahraničia a nedá o sebe rok vedieť, urobíš čo? Pred Vianocami mohol okrem práce mať ešte brigádu, ponúk bolo habadej. Sused študent na VŠ brigádoval od polovice novembra., Napíš prosím, že si si to vymyslela, že sa nudíš
Nechcem ti nakladat, ale.. pozicky sa preniest nedaju. Su na teba a ty ich musis splacat. Na rodicaku, v podnajme. Jemu bez prijmu pozicku banka ani neda. Mas uz dieta, preco si nemyslela na neho... Ved nevyzijete. Pises, ze si dobra dusa, ale az tak hlupucka, naivna?? Budes slobodna matka dvoch deti zivoriaca v podnajme. Keby si bola moja dcera, tak by som sa velmi trapila.
@anonym_autor
Tvoj sucasny frajer je nespolahlivy a ty to sama vies.
Je velmi pekne, ze si rozumiete, ale pre vazny vztah, pre manzelstvo, rodicovstvo to nestaci. A podla toho co pises, s nim to nema pozitivnu buducnost a je tam velmi vysoke riziko, ze ty na to tvrdo doplatis. On je z kategorie ludi, co proste su nepouzitelni, nie su ochotni pracovat a uz vobec nie prijat zodpovednost za partnerku, za deti.
Uplne vazne:
1. Rozid sa s nim - kamosi mozete nadalej byt
2. Dieta po porode daj na adopciu
3. Nehrn sa do dalsieho vztahu a ked - tak bez sexu
Preboha, ako môže pricetna žena napísať, že veľmi si inak rozumieme?
Uplatniť na trhu práce?Kuriér, logistika, sklady, montážne linky, stavby, normálny chlap by si rozkázal aj zlatú žilu v takejto situácii a išiel robiť hocičo! Už otvor oci, koho si s k sebe pustila a bohužiaľ s nim čakáš dieťa. Ok, to už nezmeníš, len preboha už nerob ďalšie hlúposti.
@enmery Ja tiez nechapem, ako si mozu rozumiet, ked pomaly nemaju kde byvat a co jest. Asi problemy zametaju pod koberec a cele dni sa na seba usmievaju. Potom to dava zmysel.
@anonym_b782d0 môže a nemusí. V mnohých rodinách dievčatá dostávali, a bohužiaľ aj stále dostávajú opakovane na tanieri že chlapovi treba slúžiť "lebo inak ju nikto nebude chcieť". Nejaká sexuálna výchova, poučenie o ochrane tiež nebude bohviečo. Takto ide z jedných sračiek do druhých, lebo ani doma nemala normálne vzory.
@bomba36 ja som verila, že v súčasnosti už také rodiny neexistujú, aspoň v mojom okolí také nepoznám, asi som sa mýlila. Mám pár rokov pred dôchodkom, ale takto som teda vychovávaná nebola, ani moji rodičia tak nežili
No co uz... bolo tazko s jednym ,bude este tazsie s dvomi na dlhe roky. Clovek by si myslel ze Ta zivot predtym pouci ked uz vies ze my matky to mame narocne. Hlavne vyhod hentoho, netreba aj jeho krmit
@ivik4
Su ludia, ktori cely zivot preziju v srackach. Stale plati, ze mudry clovek sa pouci na chybach druhých, priemerný na svojích chybách a hlupak ani vtedy.
Zeny vam uz uplne je*e v makovici? To sa uz abi slusne neda povedat. Jedna byva s chlapom co jej za 4 roky ani nedal kluce, dalsia trtosi s novy starym bez ochrany, daslia najde ozranovy preverzne spravy s inymi a pyta sa ci jej to ma vadit a to je len 5.1.. co to mate za rodicov? A v akom chorom okoli zijete ked mate taketo vzory? Mne toto hlava neberie. Keby si aspon pisala jak negramota tak dajme tomu. Ale nedokazem pochopit ze zena s takymto pisomnym prejavom robi taketo kroky v zivote. Alebo si to tu zas nejaky trt vymysla lebo toto su oblubene temy
@really8 super si to vystihla 😂😂 toto je buď troll ktory sem postne fikciu a potom sa ukája na našich komentároch a emóciách, ale v prípade ak je toto real ženská s real príbehom, tak tam nemám čo dodať. Rozum sa jej presunul do vagíny, ale čudujem sa tomu lebo dnes je už iná osveta co sa týka takýchto výstrah ako dakedy, napr. ako neísť do vzťahu s povalacom, ako si zabezpečiť financie, antikoncepciu, ako byt zodpovedný atd... Ta..
Chcela si dieťa ale uživiť ho nevieš, hráš sa iba na obeť...
@anonym_680259
Dieta ma vzdy dvoch rodicov. Zena nema zivit sama dieta
@anonym_autor vy ste už zle skončili, ale môže to byť ešte horšie, pre teba. Bude ti platiť minimálne výživné, lebo veď ani prácu nemá, ani zázemie...a ty dostaneš na ulici s 2 deťmi, lebo s dlhmi ti asi nikto nepomôže.
@anonym_autor ty nie si snaživá a pracovitá. ty si sprostá. prepáč.
Nie nepoucila si sa. Jedno dieťa z nevydareného vzťahu už máš a zakvačila si si na krk neschopného mamľasa kvôli ktorému si sa navyše zadĺžila. A ty si s dlhmi a darebákom na krku urobíš ďalšie dieťa.
Píšeš, že ti je s ním dobre. Čo je na ňom také svetoborné keď ma holú rit, účet v mínuse a živit ho živíš ty a nie on teba?
Žena božia. Nakoniec skončíš sama s 2 deťmi od dvoch mužov.
Prečo si toto robíte? Deti s nezamestnanými a nezabezpečenými entitami mužského pohlavia (lebo tu sa o muzov v pravom zmysle slova hovoriť nedá).
@anonym_autor
Tvoj sucasny frajer je nespolahlivy a ty to sama vies.
Je velmi pekne, ze si rozumiete, ale pre vazny vztah, pre manzelstvo, rodicovstvo to nestaci. A podla toho co pises, s nim to nema pozitivnu buducnost a je tam velmi vysoke riziko, ze ty na to tvrdo doplatis. On je z kategorie ludi, co proste su nepouzitelni, nie su ochotni pracovat a uz vobec nie prijat zodpovednost za partnerku, za deti.
Uplne vazne:
1. Rozid sa s nim - kamosi mozete nadalej byt
2. Dieta po porode daj na adopciu
3. Nehrn sa do dalsieho vztahu a ked - tak bez sexu
@zmrzlinka2021 ešte by som dodala, že ak otec prvého dieťaťa je zodpovedný ako otec (však písala, že zabezpečený je... teda za predpokladu, že ten zabezpečený bol zároveň otcom toho dieťaťa), možno by nebolo od veci, keby sa s ním dohodla, že prvé dieťa prevezme do opatery on. lebo ešte aj to prvé skončí zle s takou matkou, ktorá je finančne mimoriadne negramotná a skočí na chvost hocijakému debilovi iba preto, lebo sa milo správa v čase, kedy ho ona živí... však to dieťa je tiež chúďa a poriadne. zo zabezpečeného domova do chajdy, kde čoskoro nebude mať čo do úst.. mal by si ho vziať otec...
@anonym_b782d0 je to pravda čo píšem. Dlho som sa odhodlala tu napísať presne preto že je to silná káva.
Priateľ je ku mne naozaj mily dobrý. Preto ma to celé trápi ešte viac. Rodičia sú mimo mesto v malinkom byte. Nemám tam kde byť.
@anonym_autor Keby bol taký milý a dobrý ako píšeš, tak by mal nejaké svedomie a hlavne zodpovednosť !! Tak tu nepíš hlúposti a neospravedlnuj toho povalaca a prizivnika !! Ako môže byť dobrý chlap ten, čo nechá všetku zodpovednosť, a starostlivosť o financie a choď domácnosti na žene s dieťaťom?? A teraz ešte na tehotnej žene? Toto je podľa teba dobrý chlap?? Sa preber. Chlap nie je chlapoom len preto že má dole pindura, chlap má byť chlap aby sa vedel postarať o rodinu. Ak to nedokáže načo ti je taký zbytočný prívesok ? Aby tí robil problémy? A ty ešte s ním čakáš dieťa, panebože, tiež si rozum nechala niekde
Super otecka si vybrala svojmu dieťaťu 👍
@anonym_autor dufam, ze si si vedoma, ktoru moznost si vyberie. Ostanes sama s 2 detmi, od neho neuvidis ani euro.
Prace je u nas dost, neviem aky harvard vychodil, ze mu nie je nic dobre. Keby chcel pracovat, tak uz robi. Taketo nieco, pomenovanim chlap, mame aj v blizkosti. Z roka robil max3 mesiace aj to nie vjuse. Vsade chodi do prace max mesiac, potom PN alebo ho vyhodia. Doma zena a dieta a on usmev na perach. Zeny, kam na tieto prizraky chodite.
No, tak tvoj chlap to má dobré vymyslené. Načo by šiel do roboty, keď ma doma full service a hádam aj vreckové mu dávaš. Až porodíš, po mesiaci Ťa pekne vyšupuje do práce, však musíš platiť svoje úvery a on pôjde na MD a potom RD. Síce mu výjde minimálna vzhľadom na jeho pracovné výkony, ale on bude "zahojený" a Ty mu ešte večer po práci navaríš na ďalší deň, aby chúďa neumrel od hladu. A ešte všade bude vyhlasovať, ako sa obetoval a nešiel do zahraničia, len aby Ti pomohol so starostlivosťou o malé. Taký zlatúšik! Hlavne, že inak vám to klape...

@really8 ja verím tomu, že je to vymyslené, stále sú prázdniny. Tiež ma zarazil ten písomný prejav, nekorešponduje so životnými krokmi
@anonym_b782d0 môže a nemusí. V mnohých rodinách dievčatá dostávali, a bohužiaľ aj stále dostávajú opakovane na tanieri že chlapovi treba slúžiť "lebo inak ju nikto nebude chcieť". Nejaká sexuálna výchova, poučenie o ochrane tiež nebude bohviečo. Takto ide z jedných sračiek do druhých, lebo ani doma nemala normálne vzory.