Ako zvládnuť finančné problémy vo vzťahu?
Skúsim to stručne. S priateľom sme spolu niečo cez dva roky. Čakáme dieťa. Som na rizikovom. Mám niečo odpracované takže poberám PN a tehotenské. Jedno dieťa už mám z predošlého vzťahu. Som snažia, pracovitá, ňou priateľovi od začiatku finančne pomáham. Ma obdobia kedy chvíľu pracuje napr tri mesiace a potom si hľadá prácu pol roka. Vzala som ho bývať k sebe do prenájmu. Ale keďže sa nejako nevie uplatniť, tak sú financie na mne. Za tých pár mesiacov v spoločnej domácnosti sme sa zadlžili úvermi lebo proste peniažky neboli, ja som dúfala že keď vraví že o chvíľu bude mať super platenú prácu a všetko bude platiť, tak že bude to tak. Lenže nejak sa do práce nehrnie. Mám už naozaj pocit že sa mu nechce pracovať a spolieha sa na nejaký zázrak. Dohodli sme sa aj keď sme nechceli že pôjde do zahraničia zarobiť a vyrovnať dlhy. Termín sa blíži. Ale bojím sa že sa znovu nebudem môcť spoľahnúť a že sa bude termín odkladať a ja budem počúvať ďalšie rozprávky a ja to už nezvládam. Dlhy sú na moje meno. Vie že sa s ním rozidem keď do zahraničia nepôjde
Bohužiaľ. Bojím sa že úplne zle dopadneme pretože dlhy sú na mne a ja nebudem mať s dvoma deťmi z čoho vyžiť ani vyplatiť veci nájom a neviem kde skončíme.
Som veľmi hlúpa že som si toto naložila na plecia. Boli dni keď som brala úver lebo sme vôbec nemali peniažky. Postupne sa to nabalili do vysokých súm. Nemá mi kto pomôcť pomôcť.
Pardón, ďalšia hlupaňa v poradí. Pre penis ste ochotné urobiť čokoľvek. 🤢
Akoze prepac ale co ta to napadlo? Dosrat si svoj zivot takto, spravit si decko s neschopakom.
Teraz je prace hromada a robotu nema len lenivy. A chlap sa ma vediet postarat. Kde si si nasla pajaca co ani sa nevie uzivit. Poviem ti ja by som radsej brala chlapa co pije, ako lenivca. Lenivec je najvacsi odpad. Prizivnik s neustalymi vyhovorkami, vsetko vysaje okolo seba a skonci ako bezdomovec. To uz je len biologicky material teda od neho. Hanba fakt. To sa tu kazda necha nabuchat prvym idiotom lenivym neporiadnym.
LUDIA mk TO PISE ROZNE TEMY NEREAGUJTE. TO SU VYMYSLENE TEMY
@anonym_bbf18c to mi ani nenapadlo s tou finančnou pomocou. Keby som chcela tak to napíšem priamo.
@anonym_autor Autorka, ja Ti vezmem ilúzie. Žijem v zahraničí, ak sa tu chceš presadiť, musíš vedieť niečo ponúknuť, o jazyku nehovoriac. Ak je tvoj muž lenivý na SK, zahraničia bude ešte horšie. Pochybujem, že je to vyštudovaný raketový inžinier, lekár, učiteľ. Chlapov hľadajú všade. Chlap skutočne milujúci svoju zenu je k nej milý hlavne v tom, že nebude ani spať a zavesí sa aj na 2 robotu bez vymýšľali, lebo jej odobral stres v čase tehotenstva. Prečo je na Teba milý, ti už vysvetlili, dieťaťom sa chcel len poistiť.
Vygoogli si centrum právnej pomoci najbližšie k mestu, kde bývaš, poradia ti. Dlhy ti na nikoho iného neprenesú-su Tvoje a ešte tipujem, že nie z banky, ale nebankovky.
Navštíviť ÚPSVaR a informuj sa, čo môžeš robiť vo svojej situácii. Dúfam, že otec prvého dieťaťa ti platí výživné a ak nie, že si si vybavila náhradné od štátu.
Chlapa sa zbav, o mužský krk menej energií, jedlá, ti fakt minimálne v peňaženke uľaví.
LUDIA mk TO PISE ROZNE TEMY NEREAGUJTE. TO SU VYMYSLENE TEMY
@anonym_8cfded esteze si to napisala capslockom. To z teba robi hned doveryhodnu osobu
@anonym_8cfded esteze si to napisala capslockom. To z teba robi hned doveryhodnu osobu
@really8 ❤ urcite lebo das ist hlavny poukazovatel.
a co ak aj pojde do zahranicia, a nic ti neposle a ani sa nevrati?
@anonym_autor bože a ďalšie dieta na ceste a teraz nemysli na neho ale na tie deti....kam pôjdeš ked prides o podnájom? Zial kopnúť hentakeho do riti aj to zvážiť ci ho vôbec uvediete ako otca lebo výživné co 36eur dostaneš ked hniloba nepracuje...a uviesť dlhy na papier dat co najmenšie splátky....a bohuzial lebo sa to tak nabali ze ti to prerastie cez hlavu ...a ak chceš babatkovske veci ti kludne podarujem a aj pomôžem aspon potravinami ale ty sama si snáď natoľko rozumná ze vidis ze to není dobre
@anonym_autor ja si myslím, že 2 deti s dvoma chlapmi sú v tvojej situácii málo. Nájdi po pôrode ďalšieho, naozaj. Zbehni do najbližšej herne a hľadaj, možno sa nájde ďalší takí, aby si hneď mohla porodiť potom tretie. Uvidíš, uľaví sa ti
je naivné si myslieť o človeku ktorý nie je schopný robiť v tejto situácii aby aspon niečo zarobil, že bude robiť v zahraničí, leniví ľudia sa neuplatnia nikde
a co ak aj pojde do zahranicia, a nic ti neposle a ani sa nevrati?
@anonym_e4a0cc aj to sa môže stať. Logicky bolo by to jednoduchšie nový začiatok a nie riešiť úvery...
je naivné si myslieť o človeku ktorý nie je schopný robiť v tejto situácii aby aspon niečo zarobil, že bude robiť v zahraničí, leniví ľudia sa neuplatnia nikde
@alenka58 toho sa presne obávam. Pritom viem že vie robiť. Je šikovný. Ale stále akoby bol gauč na prvom mieste.
@alenka58 toho sa presne obávam. Pritom viem že vie robiť. Je šikovný. Ale stále akoby bol gauč na prvom mieste.
@anonym_autor Nie, nevie robiť. Ani nechce. Keby áno, tento problém ani dlhy nemáš a nepíšeš tu. Fakt sa nepoužíva a ešte ho ideš ďalej obhajovať?Tak si ho nechaj a deti jedno bývalému a druhej nech Ti vezme sociálka. Možno potom by sa konečne spamätala.
@anonym_autor Je to hnida leniva bez kuska svedomia a sebareflexie a ty ho uz konecne prestan opisovat v superlativoch, doviedol ta na psi tridsiatok, tebe este stale nedochadza vaznost tvojej situacie?
Boze ako mozes byt tak blba 🤦♀️
@anonym_autor či chceš alebo nie dlhy sú na tvoje meno. Čo spravíš ak do prace nepojde a nebudeš mat z čoho platiť nájom ? Dostala si sa do veľmi zlej situácie. Ak financie z predaja autá postačia na vyplatenie dlhov tak konaj čím skôr a zároveň ho výhod z domu. Čím dlhšie budeš v tomto kruhu tým horšie to bude do budúcna. Že si spravila chybu už vieš aj sama, ale strechu nad hlavou s deťmi potrebujes je dôležitejšia ako auto.
@anonym_autor či chceš alebo nie dlhy sú na tvoje meno. Čo spravíš ak do prace nepojde a nebudeš mat z čoho platiť nájom ? Dostala si sa do veľmi zlej situácie. Ak financie z predaja autá postačia na vyplatenie dlhov tak konaj čím skôr a zároveň ho výhod z domu. Čím dlhšie budeš v tomto kruhu tým horšie to bude do budúcna. Že si spravila chybu už vieš aj sama, ale strechu nad hlavou s deťmi potrebujes je dôležitejšia ako auto.
@lenkasarka Ona ho nikdy nevyhodí, bude chyby nabaľovať ďalej...
@lenkasarka Ona ho nikdy nevyhodí, bude chyby nabaľovať ďalej...
@enmery tak to už je jej hlúposť a skončí pod mostom. Deti jej vezmú a jej ostanú oči pre plač. Prenajímateľa nezaujíma či má či nie chce svoje Eura a dovidenia. Mozo ešte lepšie by bolo z predaja autá radšej nechať Eura na nájomné a na dlhy požiadať nejaký splátkový. Nenapisala v akej výške sú dlhy,alebo som to prehliadla. Ešte teda by na zaujimalo či prenajimatelovi spomenula,že čaká ďalšie dieťa. My platíme dcére podnájom v Trnave 560 eur jednoizbak. Mna sa tiež nepýta prenajímateľ či mám.
@anonym_autor hlavne že roztiahnuť nohy si mu vedela a nechať sa nabuchat 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ tak teraz plač... Na rizikovom 🤦🏻♀️ ako nemám slov ale ste sproste
@enmery tak to už je jej hlúposť a skončí pod mostom. Deti jej vezmú a jej ostanú oči pre plač. Prenajímateľa nezaujíma či má či nie chce svoje Eura a dovidenia. Mozo ešte lepšie by bolo z predaja autá radšej nechať Eura na nájomné a na dlhy požiadať nejaký splátkový. Nenapisala v akej výške sú dlhy,alebo som to prehliadla. Ešte teda by na zaujimalo či prenajimatelovi spomenula,že čaká ďalšie dieťa. My platíme dcére podnájom v Trnave 560 eur jednoizbak. Mna sa tiež nepýta prenajímateľ či mám.
@lenkasarka takéto hlúpe ženy by nemali mať dopriate byť matkami. ak je táto diskusia naozaj pravdivou, tak dúfam, že jej to mimi odoberú a o staršie sa postará otec. a autorka nech sa ide pásť v závese so svojím falusom. vraj pracovitý a šikovný... nuž, taký "vyzerá" inak, než ten jej.
@anonym_autor Paneboze. "Je sikovny"🤦♀️ A na to si prisla ako? Ze odrobi 3 mes. a potom je doma? Tebe fakt nie je pomoci.
@anonym_autor
Takto: tvoj chmulo zrejme robit nepojde, nijako to od neho nevymozes. Sama to vies, preto nespavas.
Daj mu na vyber, rozchod, alebo budes s nim dovtedy, kym bude riadne pracovat. Je mala sanca, ze sa casom vzchopi.
S dlhmi chod na nejake bezplatne pravne centrum, co sa da robit.
A samozrejme, povedat o vsetkom rodicom, prosit o pomoc. Prestahovat sa blizsie k nim, ak maju ochotu byt napomocni. Ak pomozu s detmi, mozes ist od mensieho do prace. (Ak by sa teda muz neumudril).
Neustupuj mu stale, nie je jediny na svete. Len tvoje deti su, postaraj sa o nich. Ziadna adopcia a podobne bludy, potom uz nebudes spat vobec. Casom sa vsetko utrasie.
@anonym_autor autorka, este stale si nenapisala na aku pracu caka ten tvoj pracovity chlap. Cim je, co ma vystudovane, ked si ani pred vianocami nenasiel pracu, ked sedi sikovnik na gauci a rodina zije na dlh.
@anonym_autor Paneboze. "Je sikovny"🤦♀️ A na to si prisla ako? Ze odrobi 3 mes. a potom je doma? Tebe fakt nie je pomoci.
@anonym_22664e musím uznať, je šikovný, dobre ju zmagoril. Kde nájde ďalšiu takú hlúpu, ktorá ho bude živiť?
@anonym_autor ten tvoj priateľ keď prode na platenie dlhov ta akurát tak kopne do zadku a pomerne sa za inou. Prepáč, ale ty si normálna? Co ti na títo povedali tvoji rodicia? Mne toto povedať dcéra, dám ju zbaviť svojpravnosti (obrazne povedane)
@anonym_autor
Takto: tvoj chmulo zrejme robit nepojde, nijako to od neho nevymozes. Sama to vies, preto nespavas.
Daj mu na vyber, rozchod, alebo budes s nim dovtedy, kym bude riadne pracovat. Je mala sanca, ze sa casom vzchopi.
S dlhmi chod na nejake bezplatne pravne centrum, co sa da robit.
A samozrejme, povedat o vsetkom rodicom, prosit o pomoc. Prestahovat sa blizsie k nim, ak maju ochotu byt napomocni. Ak pomozu s detmi, mozes ist od mensieho do prace. (Ak by sa teda muz neumudril).
Neustupuj mu stale, nie je jediny na svete. Len tvoje deti su, postaraj sa o nich. Ziadna adopcia a podobne bludy, potom uz nebudes spat vobec. Casom sa vsetko utrasie.
@anonym_49409c adopcia v tomto pripade nie je blud a nic "sa" casom neutrasie, to je alibizmus. Ide o prezitie autorky a dietata ktore uz ma a radikalne kroky autorky su na mieste. Nic "sa" same nespravi a nevyriesi.
Ten do zahranicia nepojde, akurat zbuchne dalsiu chuderu a neberie dlhy na jej meno. Kde si mala rozum, dievca?

@anonym_autor nechapem naco roztahujes nohy niekomu, kto ta ma v paži a nemáš uz s jedným deckom kde bývať a z coho zit. Preboha ty si z osady? No urcite uveríme tomu, ze si doteraz nebola schopná vyhodiť toho prizivnika a zrazu sa stane zázrak. Ďalšia co nema štipku sebahodnoty. Ze si čakala ci niekto neponúkne finančnú pomoc? To mi tak na tvoje odpovede sedí. V tehotenstve si na seba brat úvery, urob prosim láskavosť dieťaťu c. 2 a chod na anonymný porod nech ma to dieta aspon šancu na dobry život. Verim ze tych deti este budes mat habadej
@anonym_bbf18c to mi ani nenapadlo s tou finančnou pomocou. Keby som chcela tak to napíšem priamo.