icon

Ako zvládnuť hádky a nedorozumenia?

6. sep 2025

Sme spolu 19 rokov, ale mám pocit, že to medzi nami začína dosť škrípať a to pre hádky a nedorozumenia, ktoré by vôbec nemuseli byť. Máme dve malé deti, 6 rokov na materskej, posledný rok som zamestnaná v oblasti medicíny, prácu mám odbornú, plat slušný. Domácnosť ťahám prevažne ja, varím, periem, upratujem, vodím deti každé ráno do škôlky/skoly, krúžky, úlohy, kúpanie, uspavanie, donedávna som mala ešte druhú prácu - ktorú som nedavno konečne delegovala na niekoho iného. Riešim bežné výdavky - potraviny, kozmetika, drogéria, krúžky, poplatky v škole/školke. Manžel platí skôr inkasá, phm. Manžel úspešný podnikateľ, doma väčšinou na pc alebo na telefóne, s domacnostou moc nepomôže. Zvykla som si, nemám od neho nejaké očakávania. Dnes ma ale zamrzela jedna situácia, ktorá sa udiala a asi mi nastavila zrkadlo. Išli sme do Tatier, lebo si chcel urobiť jeden športový kurz. Včera navrhol, že či by sme s deťmi išli tiež - ja s deťmi na výlete a on zatiaľ na kurze pol dňa. Vyrazili sme na našom novom aute a opýtala som sa ho, či by mi ho niekedy požičal - ťažký povzdych a potom zača, že možno áno ale úprimne sa mu nepáči, že neprinášam žiadnu hodnotu do rodiny (nepodnikám) a len si sedím v práci, ktorá ma baví vo svojom komforte. To ma dosť zamrzelo, lebo som od neho nič extra nežiadala a myslím si, že som ako ťažný kôň v rodine. Prišla mi tá situácia tak ľúto, že mi začali tiecť slzy po lícach. Hodnotí ma cez úspech a výšku platu, ktorým sa nikdy jemu nevyrovnám. Vypočula som si, že som mu nerovnocenný partner a ako si má vážiť keď dve hodiny stojím pri sporáku alebo behám s handrou v ruke. Ja som mu zas vytkla, prečo ma na ten kurz, ktorý si ide robiť nezavolal tiež a neurobili sme si to ako partnerský výlet bez detí. On na to zrazu, že ma chcel vziať ale neboli už voľné miesta a že to riesil na poslednú chvilu, vyčítala som mu, ze na mna nemyslí a žije si skôr ako osamelý vlk, na to už po mne zvyšoval hlas, že všetko len prekrúcam a klamem a že on sa mi miesto snažil vybaviť, doposiaľ ale nič také nespomenul až keď som mu to vytkla. Nakoniec zavolal do toho centra a kurz zrušil lebo som mu pokazila deň. Neskôr som tam zavolala ja, či by nám vedeli dať nejaký iný termín na september a že by sme išli dvaja a popritom som sa opýtala, či boli aj na dnes nejaké voľné miesta - boli 3.

Strana
z4
mikadooo
7. sep 2025
@anonym_autor

Pritom sa venujem deťom podstatne viac, učím sa so staršou, naučila som mladšiu pár dní dozadu bicyklovať, staršiu učím teraz korčuľovať. Ževraj by som ich ale mala viesť viac k samostatnosti. Beriem, že vždy sa dá robiť viac.

@anonym_autor prepáč, ale uvedomuješ do ako tvoj manžel všetko prekrúca, ako mu to aktuálne vyhovuje? Nič vlastne tak nemyslel, všetko si ty zle pochopila, ty si tá vadná, on nič on muzikant, len ty sa viac snaž a on ti potom hodí nejakú tú omrvinóčku lásky, keď si to "zaslúžiš"...? Strácaš sebavedomie? Sebahodnotu? Začínaš o sebe pochybovať? Možno má on pravdu? Hmmmm... Zamysli sa trošku.

martin96321
7. sep 2025
@enmery

@anonym_autor Ani on Ti nie je rovnocenný-nevynosil deti. Akože sorry, toto je povýšenecký magor.

@enmery To ze muz nemoze zo zrejmych dovodov otehotniet robi zenu nadradenou?? Muz a zena tvoria par a maju si byt vo vsetkom rovnocenní. Akekolvek odbocenie z jednej alebo druhej strany nieje dobre.

anonym_47c55f
7. sep 2025

@anonym_autor vieš prečo si vyfasovala takýto kúsok do života? Vieš prečo si takto dovoľuje? Lebo mu to umožňuješ. Ideš plakať? Pred ním? A potom, čo on to zruší, tak ty ideš znova objednávať? Handra si pre neho. Vzchop sa a nechaj ho, nech si žije svoj psycho život, v ktorom má jedine on hodnotu. Deti mu kľudne na tie dva týždne po rozvode nechaj. Ale pravdu povediac, takýto týpek nebude schopný sa o ne postarať. Ibaže by si našiel inú služtičku do domu.

anonym_6987de
7. sep 2025
@anonym_autor

@joannita ale áno, už sme riešili, že nie som pre neho - z jeho pohľadu - rovnocenná. Stále vnútorne bojujem s tým, že mu nie som dosť dobrá

@anonym_autor necitala som komentáre ale navrhujem ti prestať mu robit full servis. Ako v domacnosti tak aj v posteli. Nech sa blbecek uvedomí. Ja by som sa na to velmi nahnevala a velmi by ma sklamalo ze ma neberie ako rovnocennú partnerku preboha ved si vam vynosila a vychovala dve deti a niekoľko rokov skaces okolo ich aj jeho zadku robis doma slúžku a co mas za to? Povie ti ze ako si ta ma vážiť ked upratujes s handru v ruke alebo stojíš pri sporáku? Dalsi den by nemal nic opraté ani navarene

anonym_6987de
7. sep 2025
@anonym_6987de

@anonym_autor necitala som komentáre ale navrhujem ti prestať mu robit full servis. Ako v domacnosti tak aj v posteli. Nech sa blbecek uvedomí. Ja by som sa na to velmi nahnevala a velmi by ma sklamalo ze ma neberie ako rovnocennú partnerku preboha ved si vam vynosila a vychovala dve deti a niekoľko rokov skaces okolo ich aj jeho zadku robis doma slúžku a co mas za to? Povie ti ze ako si ta ma vážiť ked upratujes s handru v ruke alebo stojíš pri sporáku? Dalsi den by nemal nic opraté ani navarene

@anonym_6987de a majetky a investične byty aj to nove auto je spoločne ci iba na neho?

autor
7. sep 2025
@anonym_6987de

@anonym_6987de a majetky a investične byty aj to nove auto je spoločne ci iba na neho?

@anonym_6987de spoločné.

anonym_6987de
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_6987de spoločné.

@anonym_autor aspon nejaka dobra správa. Nemusíš sa báť ze v prípade rozvodu nebudete mat s detmi kam ist. Ale ako uz spomínali ženy vyššie rozmýšľaj ako dalej hlavne kvoli detom. Nech nemaju takýto vzor správania. Ak nie si stastna radsej sa rozvedte

Strana
z4