Ako zvládnuť intrigy od nepríjemnej kolegyne?
Ahojte.
Mám kolegyňu, ktorá je stále zle naladená, negatívna a stavia sa do role obete. Je to veľmi nepríjemné. Na kolegov stále nadáva ale pred nimi sa tvári, že je všetko v poriadku. Počula som, že aj na mňa sa vyjadruje nevhodne keď tam nie som. S ňou sa nedá ani normálne porozprávať je to zvláštna povaha. Robí intrigy.
Šéf ju ,,má rád" a zastáva si ju, lebo ona žije sama a je vždy po ruke keď napríklad niekto ochorie hneď beží ona do práce.. v tomto je na ňu spoľah ale ta negativita a večne zdutá tvár na to sa nedá už pozerať.
Ja som nekonfliktný typ. V žiadnej práci predtým a ani v tejto nemám s nikým problém skôr naopak. Ja som vždy dobre naladená a v kolektíve obľúbená za svoju milú povahu. Nikdy sa nezapájam do ohovárania a svoju prácu si vždy splním. Túto kolegyňu sa mi vždy podarilo po odchode z práce vypustiť z hlavy ale poslednú dobu aj keď mám voľno stále myslím na to, že mi môže škodiť intrigami tak ako iným kolegom, keď tam nie som.
Čo môžem urobiť, aby mi dala pokoj, aby si ma nevšimala a neriešila ma pred ostatnými?
Z práce odísť nechcem, mám ju veľmi rada.
Keby odišla ona to by bol raj na zemi.
Keď tam budú ostatní kolegovia na ktorých nadávala a bude tam aj ona povedz jej, že nech teraz povie čo na nich hovorila
@barbie2023 ja velmi dobre poznam rozdiel. Udrziavam s ludmi na pracovisku standardne vztahy, s niektorymi lepsie, inde je to neutralne. Bohuzial mam aj zle skusenosti a preto mam taky pristup k ludom v praci ako mam. Aj napriek tomu si myslim, ze vychadzam s ludmi korektne a bez problemovo. Ale staram sa vylucne iba o seba, svoju pracu, nezaujimaju ma ziadne intrigy a klebety a nerozpravam nikomu sukromne veci. Nenecham sa zatiahnut do ziadnych veci ako su intrigy, klebety alebo to, aby som sa druhych riesila veci, lebo oni sa boja, nechcu a podobne.
Akoby si pisala o mojej byvalej kolegyni...ona bola uctovnicka a furt ma drbala za vsetko, robila som pre nu podklady..ja som po 2 rokoch odisla, uz sa to nedalo..tiez bola sama, 50 rocna, chudiatko..ja uz som chodila domov s placom a brucho ma bolelo, ked som mala ist do prace.
S takymito osobami sa nejedná v sukromí medzi styrmi ocami. Taketo sa konfrontuju pred vsetkymi, aby musela mat zrazu len jednu verziu....
@1aduliatko1 toto je velmi zle, ked uz mas neurozy z roboty a je Ti zle, ked tam mas ist. Ja som toto zazila, ale vydrzala som a dotycneho po par mesiacoch vyhodili.
@gaborka28 Túto by pomohlo,keby ju celý kolektív mal na háku,a ona by pochopila,,že sa s ňou nikto nechce baviť Hneď,ako začne trepať,po prvej vete, by som povedala, chod pracovať,alebo. napr. Môžem ťa natočiť ,čo rozprávaš?a dovi.Ja som mala podobnu závistliví,kto bol krajší od nej ,priam až nenávidela,skončilo to tak,že má šéf preložil. a bol pokoj.inak sa nedalo.V novom kolektíve tá istá práca,ale pokoj úžasný
@nikpa no mne tak jedna kolegyna uskodila - kvôli nej mam nizsi bonus, lebo ona podala sefovi jej verziu, kto sa ako pricinil na projekte. Bohuzial sa to da ťažko merať, dosť subjektivne to u nas rozdeluju, podľa toho, ako ma sef pocit. Ona ma nemá rada, tak mu stále vravi, ak mi napr. niečo dlhsie trvá. Ale to, že na to sú dovody, ktore su externe a ja ich nedokazem ovplyvnit (cakam na dodavatela, aby som mohla pokracovat), uz nechape, resp. nepovedala.
Možno jej skus podhodit nejakú temu, aby sa venovala tej. Niekoho,kto nie je v praci, celebrity, tragedie, konspiracie...
len sa chcem doplňujúco spýtať, či máte skúsenosti aj s intrigujúcim "kolegom", teda nie "kolegyňou", alebo "niečím medzi"
Buď sa musíš naučiť ju ignorovať, na to je cvičenie naučí ťa to psychológ ,alebo musíš docieliť aby sa ťa začala báť. Ja som to urobila tak, mala som tú česť s podobnou kreatúrou .Za chrbtom sa zo mňa smiala a snažila sa mi pridať aj svoju robotu...jedného dňa moja trpezlivosť skončila, išla som rovno za riaditeľkou. Všetko som jej citlivo vysvetlila a urobila poriadok. Už je kľud.
@pako24 taketo intrigy, ako sa tu popisuju, nie a pracovala som aj v muzskych kolektivoch. Ak tam bol problem, tak skor v zmysle "boj o moc", resp. nerespektovanie sefa, lebo si zamestnanec myslel,že je lepši odborníkom v danej oblasti a nepacilo sa mu, že ma jeho prácu niekto manazovat.
Osobná skúsenosť - nie nepomôže sa s ňou porozprávať, chvíľu si dá možno pozor a potom pridá na intenzite ohovárania a robenia napriek. jediné čo je prijateľné/zaberá je byť k nej milá slušná, nezapájať sa s ňou do rečí o súkromí seba, ani ostatných kolegov. Povieš, že máš veľa práce, usmeješ sa a ideš si po svojom. Zameraj sa na príjemné a korektné vzťahy s ostatnými, iba tak nepadne jej ohováranie na úrodnú pôdu
Je to asi nestastna osoba, ktora sa snazi, aby ju niekto ocenil a stale nema ten pocit, ze sa to deje. Pomohlo by, ju za jej pracovne kvality viacej chvalit. Urcite by som si z nej nerobila "nepriatelku". Na druhej strane, pri prilisnom chvaleni sa moze na teba zavesit, lebo bude chvalenie vyzadovat stale viac a viac, a moze to byt otravne, vycerpavajuce a ked jej to neposkytnes, nakoniec sa to aj tak moze cele otocit proti tebe.
Bavili ste sa niekedy o jej sukromi?

@muchotrafka298 ty asi nepoznás rozdiel medzi kamaratstvom a dobrými vzťahmi na pracovisku,súdiac podľa tvojich komentárov.