Ako zvládnuť každodenné otravné návštevy svokry?
Zdravim. Chcem sa spýtať či to je normálne keď každý deň tu chodí mojej svokry dcéra s jej rozmaznanym príveskom (21), a vždy sa bavia l Tom istom pletky,pletky,chvalene čo majú čo nie ... Mne to príde otravné a trápne... Keď prídu a ja som hore , nebezim dole ako sa zjavia som typ človeka,ktoré také hlúposti nezaujímajú ... Nemám problém ,že prídu ale skoro každý deň. Bohužiaľ nemám slovo ani keď som budúca nevesta ... V Tom nič nezmením,ale zase nezmením sa kvôli nim,nech si tarakaju .. mám kamamosky a okruh ľudí,s ktorými sa bavíme o normálnych veciach nie o Tom ,kto čo má ,že na to majú atď .. ako povedala moja známa nie je to tvoja povinnosť tam byť, je to jej návšteva, nerob čo nechceš a riadim sa tým. Má niektorá niečo podobné aký máte na to názor čo by ste robili? Opakujem je to pravidelne niekedy to bol iba víkend ....
@dominikatomas ja byť na mieste tvojej "svokry" ukážem ti dvere a choď odkiaľ si prišla. Ona je tam doma, čo stále nechápeš?
Podla mna horsie je na tom tvoja mozno buduca svagrina. Pride domov pozriet svoju mamu, a tam ty v podstate cudzi clovek kazdy den.
@maciatkoe ona s tým tiež nič neurobí raz malá poznámku a svokra jej sama povedala ,že ona nemá čo riešiť ktomu kto tu je alebo nie. To môže iba majiteľ domu ak ona povie chod odídem alebo priateľ nikto iný takže máš odpoved
@dominikatomas neries svokrine navstevy, jej dom, jej pravidla.
Ak ti to vadi, lahka pomoc, najdi si ine byvanie.
A nie, nemusis sa ty svokrinej navsteve venovat. Ale dala ti strechu nad hlavou, takze trochu respektu by nezaskodilo..
@dominikatomas treba sa odsťahovať. Radšej bývať v garsónke a týždeň pred výplatou jesť len suché rožky ako toto. Priateľ nemá odstrihnutú pupočnu šnúru alebo aký má dôvod ostávať u rodičov? Ja by som také nevyzreté decko nechcela za partnera.
Ehm, z pohladu "dcery tvojej svokry" si dovolim povedat, ze kebyze pridem domov za maminou a tam nasackovana frajerka mojho brata gula ocami, ze o com sa s mamou bavime a ci tam musim chodit kazdy den (ano, bavime sa aj o kravinach a hoci byvam daleko od mamy a nenavstevujem ju casto, tak viem, ze keby byvam blizko, napr. v susednej dedine, aspon kazdy druhy den sa zastavim ju na par minut pozriet), tak ma mrdne.
Kto si ty, ze sa ides rozculovat, ze za svokrou chodia jej deti? Dom je svokrovcov a aj keby si tam dceru aj s priveskom nastahovali natrvalo, teba moze akurat tak rozdrapit od jedu, ale nic nezmozes. Ak ti vadia taketo veci, tak najvyssi cas odstahovat sa.
A este k tomu, ze tam sedis pri nich a nechces.. ved tam sediet nemusis, ani kavu im varit nemusis. Ja by som bola radsej, kebyze pridem za mamou a mozeme sa pobavit aj osamote, bez svagrinej.
@erikab82 môžeš sa ho spýtať sama 🙂 prečo je decko? Lebo býva s mamou? A koľko je takých chlapov aj žien a sú to tiež deti? Lebo niekto býva samostatne a niekto tak? Tam je iný porblem
@beronsche keby som nemala rešpekt nie je to tak ako je 🙂 viete iba torksu zo všetkého 🙂 nevyliala som si tu celý zivot
@dominikatomas a pozor na to, ze tvoj chlap nechce z rodneho domu odist a este to tam aj preraba.
Budes tam x rokov byvat (nespokojna), deti pridu a ty budes vlastne len podnajomnicka.
Do toho by nik sudny ist nemal.. toto je velka chyba!
Planujete spolocnu buducnost?
Budujte si ju spolu, tak, aby ste boli obaja vlastnikmi nehnutelnosti!
@diewcatqoo podľa mna celkovo keď sa dcéra baví s mamou nemusí mať odposluchy aby to museli iní počúvať keď chcú niečo preberať iba dve... Pre každého by to bolo nepríjemné keby počúvali dokonca aj súkromné veci
@beronsche vieš koľko ľudí nechce ísť z domu alebo nemá na výber? Teraz sa všetci porozchadzjau lebo pozor nechce ísť z domu? To nemyslíš vazne
@dominikatomas tu nejde o to, čo je tebe blízke alebo cudzie... ale ty si len synova frajerka, ona je ich vlastná dcéra, hádam vidíš rozdiel... A teda ja už mám dosť rokov na to, aby som "preskakovala", bývanie mám svoje, nepotrebujem sa sťahovať k chlapovi a byť odkázaná na jeho láskavosť. A tak ako smerujem svoju dcéru, poradím aj tebe - nebuď závislá na chlapovi. Lebo po láske je raz dva a ty potom budeš vyplakávať, že si zostala s holým zadkom. Aj to je milé, že ty nie si na majetky - lenže byť v situácii, že sa chlapovi niečo stane, ale mu pomotá hlavu iná šuška, a tebe len oznámia, že máš odísť, to asi nechceš...
Ok ked uz u nich byvas, tak sice sa stazovat mozes, ale tak na lamparni … dom je svokry a koho tam pusti nepusti a ako hlasno rozprava je len jej vec. Ty si hlavne odkladaj na vlastne byvanie a Blocky z prerabky, lebo ak raz skonci vztah s tvojim priatelom manzelom odides s holym zadkom… momentalne je to este ok, ked budes mat viac rokov a male deti na krku tak si uvedomis, kde soudruzi z DDR udelali chybu
@dominikatomas ako si napisala sama, vsetko sa pise na neho, cize tvoje nie je nic a ani po svadbe, tvoja svokra moze vo svojom dome prijmat akekolvek navstevi a ze za nou chodi jej dcera je uplne na mieste, ze sa tam ty citis ako doma to je pekne, ked ze tam planujete ostat byvat, ale ked ze to nie je tvoje musis akceptovat urcite pravidla, co sa tyka chodenia dole, ked pride tvoja svagrina, dole ist nemusis a nemyslim si, ze by to bolo neslusne, leb nemas cas.
@sissy27 nedramatizuj preboha. Nechá má chlap? Preboha ty si orajna ako vidieť , som rada ,že ťa nestrtnem... Byt chlap tvoj hneď utekam
@olimuc vy ste pekne feministky a čo keby vás nechal chlap? Teraz každý hridna po vojne ako sa vraví pritom ešte možno vybtake boli pred xy rokmi...som zhoršená z vás zien
@dominikatomas pozri, zostat cely zivot byvat u niekoho je riziko. Ak mas inu vlastnu nehnutelnost, tak ok. Ale ak nemas (co iste nemas, inak by ste boli tam), nerobis dobre..
Ja som realistka.
Skus len tu na koni popozerat, kolko smutnych ludskych osudov, kolko matiek s detmi nemoze z nefunkcneho vztahu odist, lebo jednoducho nema kam..
A darmo sa certis a si z komentarov "zhorsena" (ak je to preklep, tak celkom vtipny 😉), realita je taka, ze cca 50% manzelstiev konci rozvodom.
Takze ano, ja by som trvala na tom, ze ak s partnerom planujeme spolocnu buducnost, budeme ju budovat spolu a nie v byvalej detskej izbe/ rodicovskom dome.
A ze nechce odist? Nuz s mamickarom si zivot predstavit veru neviem..
Pytas sa, ze co keby nas, co sa nam to nezda ok, takto byvat, nechal chlap, tak to odpoviem za seba - ano, zranilo by ma to velmi, ale ja by som dokazala svoje deti a seba aj bez mojho manzela v pohode uzivit. A k tomu vediem aj svoju dceru, aby bola vzdy schopna sa sama o seba postarat!
Autorka kde vidíš problém? Veď ťa tam snáď nedržia na silu? Veď pozdravím vstanem a idem si po svojom
Autorka, ty si nevyrastla na dedine? Ved matka s dcerou preberaju dedinske klepy. Hadam im nechces diktovat, co sa maju rozpravat 🙈
Veď ona tam chodí za jej mamou a nie za tebou. Prečo by si sa mala "vtierať"? Ja by som takú načúvačku nechcela pri sebe, takže buď a čistým svedomím zavretá v izbe 😀
@dominikatomas do akej miery akceptujes, že priateľ nechce odísť z tade? Si ochotná si ho vziať aj za týchto podmienok? Prečo?
@natall113 autorka sa nudi, čučí v cudzom dome, do roboty pravdepodobne nechodi, konicky na dzedzine asi tiez moc nie, auto asi nema, a ak by aj auto bolo, nie je na benzin. Tak sedzi a čaka kto pride navštivit buducu možnosvokru aby sa aspon trochu prebavila.
@prasiatko30 tvoj nick svedčí o tvojom IQ... Žena a takto s a vyjadrovať ... Z dediny ľudia majú mor alebo? Mám prácu predstav si a dokonca taký, kde by taká,,múdra" ako ty nevydržala ani deň 🙂🙂 podľa teba súdim seba ,že?
@dominikatomas aký je rozdiel v tom, že u mamy býva syn a k mame príde dcéra? či syn tam môže bývať, a dcéra je iba neželaná návšteva?
@dominikatomas 😂😂😂pobavila si
@prasiatko30 chápem ale nechápem tomu čo tu rieši, že dcéra navštevuje matku každý deň? Keď to im dvom vyhovuje budiš, že sa prišla pochváliť blúzkou? Čo sa chválila autorke či mame. Ja ti vidím skôr žiarlivosť na dobré vzťahy
@prasiatko30 aj ty nás 🙂
@natall113 automaticky to je žiarlivosť? Nemám na vo naozaj nie. Vôbec ste nepochopili temu
@natall113 vsak problem je ten, ze nic nerobi kebyze nieco robi tak nestiha byt kazdy den pri navstevach moznosvokry - ale to je tazko ked si niekto po mesiaci okupacie cudzej izby mysli, ze je vo svojom 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️

Prestahuj sa do svojho a nemusis znasat navstevy mozno buducej svokry a jej dcery. Je to svokrin barak a dokonca aj jej dcera ma vacsi narok chodit dennodenne na navstevy ako ty tam byvat. Nepaci sa ti? Spakuj ten jeden kufor co si si doniesla a hajde do tvojho