icon

Ako zvládnuť konflikty so švagrinou počas tehotenstva?

4. jan 2025

Ahojte s manželom sme spolu 8 rokov, manželmi sme skoro 4... má staršiu sestru kým chodila do práce bola švagriná snov vedela som snou hovoriť o hocičom... po tom čo otehotnela začala byť mamkin cicek skákali okolo nej ako okolo vajca podotýkam ze kým nemali deti nemali na seba pekného slova... švagriná spohodlnela a mali druhe dieťa... my s manželom sme mali problém s otehotnenim nevyhli sme sa debilnym poznámkam typu kedy budú deti či nám treba prísť pomôcť alebo ze ona kľudne privíta aj tretie co ja ako kvázi "neplodná"... no zle sa to počúvalo... po 3 a pol roku sa na nás usmialo šťastie a som tehotná cez vianoce sme im to oznámili reakcia bola krásna slzy v očiach a pri ďalšej návšteve zabila ze počkajú do nášho termínu a ze budu mat ďalšie ide ma poraziť ako keby potrebovala uputat pozornosť na seba v novembri bol rok co robí a už chce ísť na materskú pritom s dvoma detmi bola skoro 7 rokov doma... ide mi len o to nech rodí ako čerešňa ale svokrovci rýchlo pri deťoch zabudli na krivdu ze sa nestretavali a idú sa z nej posrat a ona keď otehotnie pomoc z ich strany asi neprichádza do úvahy... som z toho na prášky neviem či som zaujata len ja alebo je proste drbnuta ona... ešte podotýkam mam skvelých rodičov ale svokrovci idú tento rok do dôchodku moji sú ešte pracujúci teda pomoc bude asi možná len cez víkendy... váš názor? Mam skludnit tehotenské hormóny? :D alebo jej dat facku lemre lenivej 35 ročnej? Ďakujem za každé prečítanie

petrao2
4. jan 2025

Asi som jedina co nepochopila aky mas problem?
Ak je svagrina lemra leniva ako sa dokaze postarať o 2 deti chodit do prace a chciet 3?
A tu facku akoze zaco?
Ty si len zatrpknuta, urazena a protivna
Takze daj si facku skludni hormon a pestuj si rodinne vzťahy

moonlight1210
4. jan 2025

Drviva vacsina zien, ked otehotnie, chce mat pocit, ze to jej dieta je najdolezitejsie pre vsetkych. Chce sa citit vynimocna, jedinecna, kralovna.
Ak nema zaujem o az taku pozornost, chce to byt ona, kto blahosklonne povie, ze si netreba o nu robit tolko starosti a skakat okolo nej. Nie, ze si to sami od seba o nej povedia druhi.
A nedajboh, ak niekto popri nej sa stane zaujimavejsi a “kradne” jej pozornost.

To, co sa ti deje, je bezne. Su za tym urcite aj hormony.
Ale skus tomu nepodliehat a nezacni sa riesit ukrivdene. Tes sa z babatka. Neries dopredu, ci budu svokrovci mat zaujem. Alebo cas. Vobec nevies, co bude.

A pocitom krivdy si teraz sposobis, ze v roznych situaciach budes reagovat neprimerane. Vztahovacne. Vopred ukrivdene. Cim vlastne vytvoris negativny postoj voci tebe a nezaujem.
A kym si budes najprv hovorit, ze na take reakcie mas pravo, lebo ty “moc dobre vies, ako to bude”, tak potom si to uz budes moct hovorit, lebo realne sa voci tebe tak chovat budu, ked ich vsetkych popudis.

Uvedom si, co ta nuti niekoho neznasat. Ci je to naozaj podstatna vec, ktora ta vazne ohrozuje, alebo malichernost, ktora len stve.

maminkadeticiek
4. jan 2025

Inak vies co,mnohe tu mame skusenost ze babatko v brusku je a zo dna na den sok!Uz nie je.Sustred sa na vas,na dieta,na pokoj,na lasku a nie na zavist a predbiehanie sa kto je viac.Abybsi niekedy nieco nemusela lutovat.

hellionka
4. jan 2025

čiže lepšie by si sa cítila, keby svokrovci sa s vlastnou dcérou radšej ďalej hnevali a svokrin cecok by si bola Ty a posratí by boli tiež len z Teba … K Tvojej povahe sa už vyjadrili mamky predommou, ale akože zíram, čo majú so starostlivosťou o tvoje dieťaťa svokrovci ? ... Ty sa nevieš postarať o vlastne dieťa? … moja dcéra ma 11 a vživote mi so starostlivosťou oňu nikto okrem muža nepomáhal … Trošku pokory a sebareflexie by Ti nezaškodilo. Prajem všetko dobré.

hendikep
4. jan 2025

a to ona si ma planovat deti podla Tvojej vole? A rodicia ju maju zavrhnut koli svojej neveste? Ma 35, ked chce tretie je navyssi cas, ale to pochopis ked porodis :D Ty musis byt tiez svagrina na pohladanie.

lussy203
Autor odpoveď zmazal
jednorozec007
4. jan 2025

Staraj sa o seba a svoju rodinu, do nich ta nič nie je, pokiaľ ich tvoj muž a ty neživíte, je ich vec koľko majú deti.dieta máš koli sebe nie koli nim

samik88
4. jan 2025

@lussy203 tak vieš ,dcéra vždy bude chodiť za mamou po rady,atď. Aspoň u nás to tak je. Logicky mám bližší vzťah so svojou mamou ,ktorá ma vychovala ako so svokrou ,ktorá sa mi stále kafrala do výchovy a teda najlepšie rady mi bohužiaľ nedávala. Ale ja priznám,že ani všetky rady od mojej mami neboli správne ,no jej som to aspoň vedela vysvetliť a pochopila ma. Za to svokra si išla stále svoje ,nerešpektovala moju výchovu,iba tie svoje staré praktiky. Pre ňu som proste cudzia ,nikdy nebudeme mať taký dobrý vžtah ako je medzi matkou a dcérou. Ale nájdu sa samozrejme výnimky ako pri všetkom. No vo väčšine prípadov je to proste tak 🤷🏻‍♀️

janetinka27
4. jan 2025

Ahoj, asi to vsetko vnimas trochu prehnane, pretoze si mala problem otehotniet. Teraz prisiel "tvoj cas" a mozno podvedome tuzis aby to s tebou vsetci viac prezivali. Bud stastna, ze cakate babo a dopraj stastie aj inym. Je dobre, ze svagrina opat dobre vychadza s rodicmi, nie? Alebo by bolo lepsie, keby boli pohadani?
Nech maju aj 10 deti. Nekalkuluj s pomocou svokrovcov. Ved ked budes potrebovat ist k lekarovi abo co, urcite pridu postrazit. Pokial budes zdrava a mat zdrave dieta, s manzelom starostlivost urcite zvladnete. Neboj sa dopredu. Este sa moze stat, ze ti bude prilisna pomoc svokry prekazat.
Su to hormony, prehanas. Je bezne, ze v rodine sa rodi viac deti naraz, obcas potrebujes pomoc aj pri starsom dietati, ak potrebujes nieco ist vybavit abo si chora, bolia ta zuby abo co. A tvoja mama si moze vziat prinajhorsom den dovolenky, nie? Vsetko sa da, mas muza a 4 starkych.

mimikarol
4. jan 2025

Mňa by hanba fackovala keby som čakala že mi budú s jedným dieťaťom chodiť pomáhať svokrovci alebo rodičia. Ešte chápem keď už žena chodí do roboty, že to dieťa nosia alebo vyberajú zo školky starý rodičia. Ale akú pomoc potrebuješ keď si doma???? Fakt nechápem.

malasandrika
4. jan 2025

Autorka o akej pomoci je reč? Nerozumiem akú formu pomoci očakávaš … a facku si daj Ty, hrozné vyjadrovanie, kypí z Teba zloba a závisť

sense
4. jan 2025

Myslím že si to hormonz a aj keď si to nepriznáva určitá závisť tam je ...svokra okolo nej skáče a ty nebudeš mať toľko pomoci ako ona

1ryba
Odpoveď bola odstránená
kepassa
4. jan 2025

Ja by som bola zvedava, kebyze sa tu v tvojej diskusii svagrina najde a da to precitat mužovi aj rodicom ako by si sa potom mudro tvarila...
Niektori ludia maju pocit nadradenosti a su strasne sebestredni. Vsetku pozornost strhavaju na seba a maju pocit, ze ich ostatni svojim vlastnym stastim chcú automaticky obrat o to ich.
Pravda je, ze nie, nemas vacsi narok na to aby si bola šťastnejsia a obletovanejsia ako svagrina. Kazda preziva svoje tehotenstvo a len sam pan Boh vie ako co bude. Nemas na to tehotenstvo a pozornost vacsi narok ani preto,ze si si nan musela dlhsie pockat a ona rodi ako jablon. Cim skor to pochopis a zacnes sa podla toho spravat, tym vacsia sanca, ze s tebou ludia - a to najma v blizsej rodine- neprerusia vztahy kvoli tvojej blbej zavistlivej a egocentrickej povahe. A nesuper tolko. Obera ta to o zivotnu energiu. Dopraj a bude ti dopriate...

lussy203
Autor odpoveď zmazal
rorino
4. jan 2025

Asi to bude hormónmi,veď dieťa nejdeš mať preto aby ho svokrovcov opatrovanie.Ak budú chcieť okolo toho zadku jej budú skákať,ak aj tretie mať nebude.Tes sa,že sa vám zadarilo a neboj poradíte si,ako ďalšie tisíce rodičov😏

liusa82
4. jan 2025

no dobre jej to ide 35 ročná ako ja a že tretie dieťa už.Mňa by drblo a odvalilo zároveň.Dobrá pásová výroba 😀 mne by liezla na nervy a nebavila by som sa s ňou.Nemám rada takéto pretekárky.Nech sa ide predháňať s niekým iným

ullala
4. jan 2025

Urob svagrinej radost a nestaraj sa do nej. Mierne to prehanas, este aj tie vyrazy. Precoma byt lemra leniva? Lebo ma ine priority ako ty?

abbey1
4. jan 2025

@liusa82 Tak nie každý je stavaný na materstvo. Že teba nenapĺňa, neznamená, že iné ženy považujú 3 deti za pásovú výrobu. Trápne vyjadrovanie matky.

liusa82
4. jan 2025

@abbey1 Ale ja nie som matka a ani sa nechystám byť 🙂No mňa zaujalo to pretekanie švagrovej.A ako vidíš, teda čítaš veď tá jej švagrinká robí iba naprotiveň.Ak zahlási že budú mať´druhé z trucu spraví ona hádam aj štvrté len aby nezaostávala.To je u mňa trápne.Teda ak je táto diskusia pravdivá

pralinka86
4. jan 2025

1. Nemas dieta, aby ti s nim pomahali druhi. S tymto ocakavanim ani sa nechystam otehotniet, ze bude chcieť niekto mi pomahat. Ja som rodic. Nie babka, stryko, sesternica.
2. Zijem svoj zivot, nie druhych.
3. Nazor iných nezmenis. Každý ma slobodnú volu, môže sa rozhodnúť ako chce, aj ked niekoho ineho (teba) rani. Je jedno ci ide o pocet deti, ci kto ma z čoho radost.
4. Ano, si zaujata. Mozno su to hormony, mozno nie. Ale dufam, ze ano.
5. Tes sa zo svojej rodiny

abbey1
4. jan 2025

@liusa82 Tak trápne vyjadrenie ženy.

liusa82
4. jan 2025

@abbey1 no mne je to akurát tak jedno čo si o mne nejaké kvázi anonymné internetové osoby myslia😀 poviem, čo si o danej veci myslím bez prikrášlenia a šmitec...či sa to niekomu páči alebo nie,ich problém nie môj

abbey1
4. jan 2025

@liusa82 Ja problém nemám. Tiež som len vyjadrila svoj názor. 🙂

ivik4
4. jan 2025

Autorka inak vidiet ze dieta este nemas. Lebo nazvat zenu s 2 detmi, hoc aj s jednym je dobre cez. Na materskej som sa nadrela jak otroč a aj psychicky hlavne. Do roboty som oddychovat chodila.
Okolo deti je roboty jak na kostole. Jasne, mas cas aj na seba ale to je uplne iny zivot ako ked mas dieta velke samostatne komplet alebo ziadne. Este väcsi zahul je robit to iste , plus chodit uz aj do prace.

prasiatko30
4. jan 2025

Zaujalo ma to, ze teba položí, ze tvoja svokra ti nebude pomahat - a tvoja mama je kde? Preco ti nebude pomahat tvoja mama a si tak upnutá na svokru, ktoru aj tak po 2-3 mesiacoch budes posielat do horehaja lebo robi veci uplne inak ako si zvyknuta ty

alickapusinka
4. jan 2025

Z akej veci TY by si jej mala dať facku.TY si dospela tak sa chova dospela žena že švagrinej mam vylepiť facku toto napíše dospela žena preboha však sa nad sebou zamyslí.Toto môže napísať niekto normálny.TY akým právom nazyvaš švagrinou lenivou teba je hovno po tom ked aj celý život nebude pracovať. TY ju živiť nebudeš.To je ich vec.Prečo by vám mali svokrovci pomahať. ONI svoje deti vychovali to nie je ich povinnosť vám pomahať.To je ich dobra vôľa.Budeš mať svoje dieťa tak pochopiš že či je lemra leniva potom tu budeš písať sice same somariny lebo dospela žena neuvažuje že ma dať švagrine facku toto je skôr take detinske chovanie.

dvanastka
4. jan 2025

Ja by som tvojej švagrinej dopriala aj 5 deti po sebe a ty by si podľa mňa aj praskla od závisti. Toto nebude len hormónmy, ale hlavne hnusnou závistlivou povahou.

zuzuliatko18
5. jan 2025

My sme tiez cakali vela rokov, kym nam bolo babatko dopriat, vsetci nasi surodenci Mali zatial po 2 deti. Ale nikdy som nerozmyslala nad tym, kto komu kolko pomahal. Sme predsa rodina, pomahame si kedy kto a ako moze.
Dieta sme tuzili mat, ale nie kalkulovat, kedy ho supneme rodicov na strazenie. Iste, ked treba, pomozu. Je mi napriklad jasne, ze asi tej pomoci bude menej ako ked pred 15 rokmi chodili svagrinej, pretoze boli znacne mladsi. No s muzom si co sa da zariadujeme tak, aby sme to zvladli. So starymi rodicmi dieta travi cas aby im bolo spolu prijemne a mali pekne zazitky.

butterfly14
5. jan 2025

A prečo ju nazývaš lemrou lenivou 35 ročnou? Kvôli veku? Kvôli tomu ze chce ísť do práce? Alebo preto, že by chcela ďalšie dieta? Toto som nepochopila