Ako zvládnuť konflikty so svokrou?
Prosím vás , musím sa tu v skratke vyrozprávať lebo ja som povaha čo si robí často výčitky a nad vsetkym premýšľa. Nemám rada konflikty a zle vzťahy…
Mám priateľa už 9rokov , syn má 6rokov a dneska som sa dozvedela že snáď odkedy mame deti (ja som nemala zo svokry dobrý pocit a mali sme aj situácie pred deťmi ) no ale teda odvtedy že máva často nejaké poznámky na mna typu že vkuse jazdím na aute, ako si môžem dovoliť niekam chodiť , ako je možné že muž keď berie dieta nemá nabalené veci a podané do ruky, že som panička , že ako si môžeme dovoliť chodiť po výletoch keď na ti nemáme … a bohvie čo všetko.
Len v skratke mame uz teda dve deti , mladšia má rok , som na ne sama celé dni kým nepríde muz z roboty , posledný čas chodil vždy ešte aj po práci k mame takze väčšinu času sama s deťmi , ked s jeho mamou bolo treba k lekárovi išla som sama s dvoma deťmi snou , ked potrebovala cokolvek vždy som isls s pomohla keď bol muž v práci … nesedela mi nikdy jej povahou ,mala som z nej stres celé roky, ale rešpektovala som ju.
Ja sa starám o domacnost , varím na 2krat, peciem si pečivo doma , snazim sa si všetko sama doma prípravovat , asi viete kolko to všetko stojí času pri 2detoch. Dcérku kojím stále takze sa mi podarí niekam ísť aj to sa musím donútiť raz za polroka do kina napríklad a aj to mi poza môj chrbát vyčíta, muž berie dcéru von a nevezme si plienky ja som na vine že ich nemá … proste veľa je toho ale ide o princíp.
Svokra je chora niekolko rokov. Sestru má v zahraničí no teraz prišla , išla vybavovať opatrovateľku , no vraj je dlhá čakacka a jedine čo sa dá robiť je že by sme vybavili príspevok ktorý budem ja poberať že sa o ňu akoze starám , dám si tam prechodný ale vraj nebude odo mna chcieť nič len aby som ráno vždy išla skontrolovať či má vodu , zavolala jej 3krat za deň a keby niečo treba kúpiť a podobne… ja som nad tým uvažovala , naozaj je toho má mna veľa s dvoma malými deťmi a necitim sa na opatrovanie. Povedala som jej že má to mrzi , ale tie papiere nepodpíšem. Že proste rada svokre pomôžem ako doteraz, aj snou pôjdem k lekárovi aj obed jej zanesiem , ale proste žiadne peniaze na ňu poberať nechcem. Citila by som ss potom zaviazana a to sa pri dvoch deťoch nedá.
A tak sa sestra zobrala a povedala že tým pádom somnou viac nemá nemá čo riešiť. 🤔
A tak si to snou išiel vyriešiť že sa za to na mna nemôže hnevať že to nieje moja povinnosť a že mám toho s deťmi dosť. A ona nasrata že nič nechcela len nám pomôcť aby sme mali 700€ navyše 🙄 (jasne a keď som povedala nech nájde niekoho iného čo môže poberať a starať sa povedala že a kto by to vládal) ale mne povedala že stačí nabrať vodu ráno a zavolať 😃 no a tak sa tam pohádali oni obe na mna ponadavali a povedali že keď si má zastáva má vypadnúť z bytu a vrátiť kľúče, že oni si poradia …
Muž mi večer toto všetko zoslzami v očiach povedal , že to celé tie roky počúval a ja som z toho hotova, ja krava som jej chodila vlasy cesat a ruky mastit … normálne neviem čo ďalej , neviem ako “stym pracovať” aby som sa stále neobviňovala keď som si vedoma že robím maximum
Ani sa nedaj prehovoriť.roky pribudnú, ona zostane viac ak ostane na posteli kto ti bude pomáhať sa o ňu starať? Sama budeš na prebaľovanie, kúpanie,varení, pranie a vlastnen2x lebo aj u seba aj u nej.a prispevok daco davali,že dochodk dali viac a ubrali tomu co opatruje.( neviem presne daco som zazrela v TV) žiadny vylet s deťmi,dovolenka lebo veď beries opatrovne tak sa staraj.
Vsetko to treba ignorovat.
Ahoj,
mam dve malé deti - 4 a 1 ročne. A neopazrovala by som ani vlastných rodicov. Nemám na to kapacitu a to som 3 roky robila opatrovatelku! U cudzích mas odstup, u vlastných nie. Sme radi, keď si s muzom ukradnuté cad popri deťoch. Opazrovat rodicov by nám zničilo uplne vztahy - s detmi i náš. A ja nie som ochotná o etovat náš s detmi. Mohol by sa urážať kto ako chce, nech sa páči. A naviac, opatro at takú "dobru" babku je peklo na zemi. Neznáša ta ale skákať mas okolo nej! Nech sa ta sestra presťahuje, o rating si život na ruby a pichopi! Lebo to ise by sa stalo aj vám!
Nie si zla, maď rozum a oni sú bi a budú len vychcani zmetkovia - aj svokra. Debilny charakter sa totiž starobu ešte zhoršuje.
Mám známu ktorá na toto pristala.... Mala peklo zo života. Furt ju sikanovala neustále sa jej vyhrážala, že ju nahlási atd

.. dobre si urobila a super si sa ich zbavila ..ukazali sa ake jedovate su ..staraj sa o seba a svoje deti a muza ..vobec ich neries ..svokra ma dceru, nech sa stara ona ..