Ako zvládnuť nákupy s nezainteresovaným partnerom?
Ahojte, nejako som sa vytočila a priateľ povedal, že vôbec na tom nevidí nič zlé a ja reagujem prehnane. Nebývame spolu, zatiaľ... a možno ani nebudeme. Bolo mi treba domov kúpiť vysávač. Pozerala som na nete nejaké možnosti, ž tri dni len porovnávam. Aj som tu písala ohľadne rady na tyčový vysávač. Dnes som ho chcela ísť dopoludnia kúpiť. Priateľ mi volal, že nemám ísť, že pôjde pozrieť poobede so mnou. Tak ok, ja som mala dopoludnia čas, ale teda, že počkám na neho. Dnešný nákup vyzeral takto. Po ceste ma poprosil, či môžeme ísť do stávkovej kancelárie podať, chce na hokej na slovákov. Ok, tak teda podal. Ja nepodávam nikdy, nikdy. Ale teda keď sme už boli tam, tak som povedala ok, ja dám na američanov. Prajem slovákom, budem happy ak vyhrajú a ak nie, tak aspoň budem mať niečo doma. Pani v stávkovej sa na mňa oborila, že či som normálna dávať na američanov, že žiadny slovák by to neurobil. Na to môj priateľ žartom povedal, že aspoň vidíte, čo mám doma a potom jej poznamenal, že keď pôjdem nabudúce okolo, može po mne niečo hodiť. Chcel byť vtipný, pani sa smiala, ja som pozerala a len som poznamenala, že asi je niekde vo mne skrytý američan... nemala som čo dodať.
Prišli sme do predajne elektro, ku vysávačom. Nechal ma tam samú. Išla som k pokladniam zohnať predavača. Medzitým mi predavač radil, ktorý si mám vybrať, porovnávali sme, môj priateľ bol pri telefónoch, absolútny nezáujem. Išiel potom okolo, povedala som mu, poď pozrieť, ktorý som si asi vybrala, čo na neho povieš? Iba sa pozrel, nič nepovedal a zase išiel o uličku ďalej. Tak som išla zaplatiť, a dali mi ťažkú krabicu a jeho nikde. Vonku fúka ako hrom, tak som ho hľadala s tou krabicou po celej predajni. Nikde nebol. Našla som ho vonku fajčiť. Tu už som sa nahnevala a povedala som mu, na čo to bolo dobré? Na čo išiel so mnou, keď nie je pri mne? Že vraj čo on mi bude pomáha vyberať niečo, čomu nerozumie.. že som bola rozhodnutá. Ale preto so mnou išiel, že som chcela počuť jeho názor, radu, možno aby mi povedal, počkaj, rozmysli si to, kúpime to zajtra.
Napokon keď som to nakladala do auta, tak mi povedal, aby som si to išla vyniesť domov.
Nie, že mi pôjde pomôcť, že to vynesieme a zapojíme spolu, ale že si to mám vyniesť domov...
Tak som ho vyhodila po ceste, zastala som mu blízko pri jeho bloku, povedala, že môže ísť a že ja si to teda vynesiem a že ďakujem za to, že bol so mnou a poradil mi.
On mi povedal, že toto je vrchol, že toto nemá zmysel so mnou, že ho chytám za slovíčko a on na takéto veci nemá náladu.
A teraz mi povedzte, vnímam to iba ja tak, že v ňom nemám žiadnu oporu?
Sorry za výlev.
Cely vas vztah vyzera ako omyl, lebo je postaveny na nespravnych ocakavaniach.
On pohodlny typ, hlada silnu zenu. Ktora veci potiahne, taka Mama 2.0
Ty rozhodna zena, hladas slabeho muza. Ktory sa rad prisposobi. Nebude prilis konfrontacny, atd.
Potailto vyzerate pre seba ako idealna dvojka.
Problem je vsak v tom, ze ty zaroven chces chlapa ako oporu, spolahnutie sa, chces, aby viedol. Uistoval ta. Odbremenil.
On chce presne takym muzom byt. Ale nema na to. Alebo minimalne sa mu do toho nechce, lebo viest znamena aj zodpovednost, snahu, namahu, a to zas nie. Ale tuzi byt tak videny. Ako alfa. To by sa mu pacilo.
Tu na seba narazate. Ste vzajomne pre seba toxicki.
Kym si ty nepriznas, ze chces chlapa ako kombinaciu opory, veducej osobnisti, ktory ti ale zaroven necha volny priestor, aby si si veci robila po svojom.
A kym si on neprizna, ze chce zenu, co vsetko vybavi, urobi, zariadi, no bude k nemu pocas toho stale vzhliadat, ako k silnemu muzovi
Tak sa ani jeden z miesta nepohnete.
Btw. keby tam siel s kamosom, tak tam pri nom minimalne stoji, mudro pokyvuje hlavou a snazi sa vymacknut aspon daku vetu zo seba (podla moznosti k veci).
A myslim, ze ty to vies.
Ten text je jednostranny, emotivny a pisany z pozicie „ja som obet, ty si vinnik“. Je to premotivovane, plne emocii a nie snahy pochopit druhu stranu. Ked sa na to pozrieme z jeho pohladu, cele to mohlo vyzerat uplne inak. Ty si bola uz rozhodnuta, tri dni si porovnavala vysavace a mala si vybrane. On tam s tebou siel skor ako doprovod, nie ako niekto, kto ma rozhodovat. Ked videl, ze predavac riesi technicke detaily a ty to mas pod kontrolou, stiahol sa, lebo nechcel mudrovat do niecoho, comu nerozumie. Telefony a fajcenie mozu byt jeho sposob, ako sa stiahnut zo situacie, v ktorej ma pocit, ze tam vlastne nie je potrebny.
Stavkova kancelaria bola z jeho pohladu len hlupa sranda. Pubertalna, nie uplne citliva, ale nie zamerana na to, aby ta ponizil. To, ze teba to zasiahlo, si pravdepodobne vobec neuvedomil. Nie preto, ze by bol zly, ale preto, ze chlapi casto citaju situacie plytse nez zeny.
Pri vysavaci a krabici sa to cele zlomilo. On to mohol vnimat tak, ze si samostatna, mas auto, mas byt a zvladnes si to vyniest sama. V jeho hlave to nebol test opory, ale cista logistika. Ty si to vsak vnimala ako symbol, ze ak ti nepomoze teraz, nepomoze ti ani inokedy. Tu ste si uplne minuli vyznamy.
Ked si ho konfrontovala, on to nepocul ako „citila som sa sama“, ale ako „zase som nieco pokazil“. A ked ma clovek pocit, ze ho niekto chyta za kazde slovo, ide do obrany. Preto reagoval podrázdene a nie empaticky.
Nie je to ciernobiele. Nie je to o tom, ze on je kretén a ty chudinka, ale ani o tom, ze ty si hysterka a on chudak. Realita je taka, ze mate uplne ine nastavenie toho, co znamena opora. Ty ju vnimas v malych gestach, v pritomnosti, v tom, ze je pri tebe. On ju moze vnimat v tom, ze ti nezasahuje do veci a nechava ta konat samostatne.
Otazka nie je, kto ma pravdu. Otazka je, ci je toto kompatibilne. A este jedna vec, ktoru ten povodny text obchadza. Ty nie si nahnevana len kvoli tomuto. Toto bol len spustac. Keby to bola jedina vec, pustis to. To, ze to v tebe vybuchlo, znamena, ze sa tento vzorec opakuje.
Takze chyba tu jeho pohlad. Ale jeho pohlad neznamena, ze tvoje pocity su nezaujimave pre neho. Znamena to len to, ze ste sa nepochopili. A teraz ide o to, ci sa chcete naucit rozpravat rovnakym jazykom, alebo si len budete navzajom dokazovat, kto je premotivovany a kto nema naladu.
@anonym_bcc583 ten vysavac by som pomohol vyniest aj cudzej zene, nielen partnerke, ale to asi nepochopis, ze muz ma zenam pomahat aj ked nastupuju s kocikom do mhd, podrzat zene dvere, odsunut stolicku a podobne. Su to zaklady slusneho spravania a galantnosti, ktore ten jej partner zrejme nema. Autorka ho mala nechat uz v tej stavkovej kancelarii, lebo to spravanie voci nej tam bolo nepripustne.
Akoze sorry ale uz len to ako povedal tej pani ze nabuduce moze po tebe nieco hodit? Vobec si ta nevazi a ako pisala vyssie, len ta vyuzil na odvoz. Kus kretena, naco ti je taky debil? Posli ho di teplych krajin
Možno to niekto berie ako blbosť ale už pri takýchto situáciách keď sa takto chová ako by sa asi zachoval keby ste mali nejaký väčší problém ?keby spolu žijete.Nepodrzi človeka , nepomôže, uráža pred ostatnými .
Divne je, ze mlady clovek a chodi osobne do stavkovej kancelarie a nevsadza cez apku v mobilr
@anonym_autor utekaj.
Divne je, ze mlady clovek a chodi osobne do stavkovej kancelarie a nevsadza cez apku v mobilr
@belllinka on napokon natipoval cez appku, tak sa vkladali peniaze. Ja sa do toho nerozumiem velmi. Ale kazdopadne, vyzera ze som vyhrala 🙂
@belllinka on napokon natipoval cez appku, tak sa vkladali peniaze. Ja sa do toho nerozumiem velmi. Ale kazdopadne, vyzera ze som vyhrala 🙂
@anonym_autor ako znáša to že si vyhrala a on prehral?
@anonym_autor ako znáša to že si vyhrala a on prehral?
@anonym_69d900 neviem, volal mi po prvej tretine a už bol sklamaný, nie z prehry, ale z toho ako naši hrali. Na čo som mu povedala rovno, že veď bolo jasné, že USA majú all stars team a sú úplne inde ako my. Čo je zaujímavé, že som trafila strelcov Regenda, Slafkovský., ešte mi vravel, aby som dala môjho obľúbeného Miloša Kelemena, ale na to som povedala, že nie, Kelemen nedá gól, max ak bude mať asistenciu (a reálne to tak aj bolo). Ale myslela som si, že vyhrajú o dva góly, nie o 4. Výhry sú maličké, lebo sme vsadili za pár eur, to je na kávu.
@aurelia2000 aktuálne k ničomu. Po ceste som mu povedala, že to si ai radšej zaplatím spoločníka. Na čo povedal, že spoločník je na niečo iné. Ja som mu povedala, že spoločník by bude robiť spoločnosť, tam kde budem chcieť a aspoň bude pri mne... keď si ho už zaplatím. Lebo v ňom nemám absolútne žiadnu podporu, záujem a pomoc.
@anonym_autor Naco si potom s nim? Je neschopny na vztah. Jeho spravanie z teba robi furiu a ty s nim premrhas najlepsie roky zivota.
@anonym_autor Naco si potom s nim? Je neschopny na vztah. Jeho spravanie z teba robi furiu a ty s nim premrhas najlepsie roky zivota.
@marca12 nemam pocit, ze som sa zachovala ako furia, na mojom mieste by sa tak zachovala kazda druha zena. Jeho spravanie z neho robi neschopneho muza bez stipky zaujmu. Keby som chcela zotrela by som ho pred tou pani jednou vetou. Ale neurobila som to. Aj som mu to povedala do telefonu.
@marca12 nemam pocit, ze som sa zachovala ako furia, na mojom mieste by sa tak zachovala kazda druha zena. Jeho spravanie z neho robi neschopneho muza bez stipky zaujmu. Keby som chcela zotrela by som ho pred tou pani jednou vetou. Ale neurobila som to. Aj som mu to povedala do telefonu.
@anonym_autor Ano,kazda zena,ktora ma doma sebecke nemehlo sa meni na furiu. To som tym chcela povedat,ze keby si mala normalneho priatela,nemusela by si nanho vyletiet,lebo by ti ochotne a sam od seba pomohol,zaujimal by sa o teba a tvoje potreby.
@anonym_autor
Neuraz sa.
Si už žena v strednom veku, ale ty si zamotaná.
Pricetna žena by ho už dávno kopla do zadku. Som vydatá 16 rokov, ale muž je vždy k dispozícii, stojí za mnou, sme proste rodina, jeden tím
Toto vo tu ty opisujes, je vzťah s chlapom zaseknutym vo veku 10 rokov. Prečo minas na neho čas?
Je úplne ok byť single
Kks 3 dni špekulovať Na internet nad tyčovym vysávačom a potom hi ešte ísť vyberať do obchodu. To je presne toto co väčšina chlapov na ženách nenávidí. Nevedia si nič vybrať a sú extrémne nerozhodne. Poznám take páriky co 10 rokov opravujú dom/byt a to len kvôli tomu, ze žena trávi pol dna na Pintereste alebo sockach a nevie si potom nič vybrať. Obklad do kúpeľne vyberá 3 roky a podobne. S takou ženou žiť je utrpenie.
Kks 3 dni špekulovať Na internet nad tyčovym vysávačom a potom hi ešte ísť vyberať do obchodu. To je presne toto co väčšina chlapov na ženách nenávidí. Nevedia si nič vybrať a sú extrémne nerozhodne. Poznám take páriky co 10 rokov opravujú dom/byt a to len kvôli tomu, ze žena trávi pol dna na Pintereste alebo sockach a nevie si potom nič vybrať. Obklad do kúpeľne vyberá 3 roky a podobne. S takou ženou žiť je utrpenie.
@kabyko čiže zlatko, ja som si doma vyberala vysávač bez toho, aby som do toho jeho nejako zapájala, vôbec nemal ani poňatia, že niečo riešim, až v ten deň som mu povedala, že si idem pozrieť a kúpiť vysávač a on, že pôjde so mnou. Byt som rekonštruovala sama, sama som riadila robotníkov, chodila ráno o 7.00 na byt a zadelili sme práce na tento deň, po práci som prišla na prevzatie. Všetko som vyberala sama, od piky, on mi raz bol pomôcť vybrať stolík s umývadlom do kúpelne. Mala som jasnú predstavu o tom, ako bude vyzerať kuchyňa, ako bude vyzerať kúpelňa, aká bude podlaha, obklady, sanita, osvetlenie, lišty ku podlahe, dvere, kľučky. Skrine som si kúpila sama a len som mu poslala fotku, keď ich montovali a on ich vtedy prvý krát videl. Keď som kupovala auto, behala som dva týždne vyberať auto sama. Keď som si ho vybrala, tak som mu len ukázala fotku a prišla som pred jeho byt po kúpe. Teraz volal, povedala som mu, že riešim s poisťovňami novú PZP + HP a on nemá ani páru, koľko taká poistka stojí. Keď som sa pri predávačovi bavila o hepa filtroch, o náhradných baterkách, cyklónoch a hubicach, odišiel preč, lebo nerozumel ani pol slovu.
Podla toho, ako si ho zatial opisala, tak ja by som onho ani bicykel neoprela. Teba zaujal cim? Lebo mne pride, ze je to taky jednoduchy tutko (bez urazky).
Podla toho, ako si ho zatial opisala, tak ja by som onho ani bicykel neoprela. Teba zaujal cim? Lebo mne pride, ze je to taky jednoduchy tutko (bez urazky).
@luccys ja sa viem o veci postarať, nepotrebujem ho pri rekonštrukcii bytu, ani pri kúpe auta, som samostatná. O 99% vecí sa viem postarať vo svojej réžii. Žiadam len to, aby pri mne bol, keď povie, že pôjde so mnou a pomôže mi vybrať. Nepotrebujem ho tam, vyberiem si sama, zaplatím si sama, vynesiem si ten vysávač, zmontujem ho. Ale keď mi raz niekto povie, že pôjde so mnou, tak tam ide a je pri mne a nefajčí vonku na ulici. Na to som ho nepotrebovala a mohla som to ísť kúpiť dopoludnia sama. Sorry, ale ešte aj ten ticket som podala lepšie ako on a on nevyhral nič, mne vyšli oba tickety. Aj výsledok, aj góly na našej strane, aj asistencia. Dnes sa ma pýtal, že ako to vidím ja a aký tipujem výsledok. Nie je ťuťko, absolútne ho neobťažujem s mojimi vecami, teraz idem prerábať garáž, najala som si chalanov a idú mi to tam dať dokopy. Keď mi však niekto povie, že tam ide so mnou, tak nech tam je so mnou, nie pri telefónoch, nie vonku na ulici, nie bohvie kde.
@anonym_autor
Ja to vnímam uplne rovnako ako ty...
Takeho chuja nepotrebujes,ver mi!
Radsej by som bola sama...
@anonym_autor
Ja to vnímam uplne rovnako ako ty...
Takeho chuja nepotrebujes,ver mi!
Radsej by som bola sama...
@zuzu11166 to som mu dnes aj povedala. Chcel sa stretnúť, povedala som mu, že sme sa videli včera, keď ma zhodil pred pani v stávkovej a keď so mnou vyberal vysávač... nech si urobí vlastný program.
@luccys ja sa viem o veci postarať, nepotrebujem ho pri rekonštrukcii bytu, ani pri kúpe auta, som samostatná. O 99% vecí sa viem postarať vo svojej réžii. Žiadam len to, aby pri mne bol, keď povie, že pôjde so mnou a pomôže mi vybrať. Nepotrebujem ho tam, vyberiem si sama, zaplatím si sama, vynesiem si ten vysávač, zmontujem ho. Ale keď mi raz niekto povie, že pôjde so mnou, tak tam ide a je pri mne a nefajčí vonku na ulici. Na to som ho nepotrebovala a mohla som to ísť kúpiť dopoludnia sama. Sorry, ale ešte aj ten ticket som podala lepšie ako on a on nevyhral nič, mne vyšli oba tickety. Aj výsledok, aj góly na našej strane, aj asistencia. Dnes sa ma pýtal, že ako to vidím ja a aký tipujem výsledok. Nie je ťuťko, absolútne ho neobťažujem s mojimi vecami, teraz idem prerábať garáž, najala som si chalanov a idú mi to tam dať dokopy. Keď mi však niekto povie, že tam ide so mnou, tak nech tam je so mnou, nie pri telefónoch, nie vonku na ulici, nie bohvie kde.
@anonym_autor Tym tutkom som nemyslela to, ze ti nezrenovuje garaz, alebo nezlozi vysavac. Ale to, ze je to taky typ "kde ma postavis, tam budem", taky bez zaujmu, drive-u, akoby ina uroven(ked to blbo poviem), ako si ty. A zamilovany mi tiez prilis nepride. Aspon tak to na mna posobi...
@anonym_autor Tym tutkom som nemyslela to, ze ti nezrenovuje garaz, alebo nezlozi vysavac. Ale to, ze je to taky typ "kde ma postavis, tam budem", taky bez zaujmu, drive-u, akoby ina uroven(ked to blbo poviem), ako si ty. A zamilovany mi tiez prilis nepride. Aspon tak to na mna posobi...
@luccys Inak vídavám u nás hlavne pred sviatkami v obchodnom reťazci manželské páry, na ktorých hneď vidno, kto u nich v domácnosti nosí nohavice, kto rozhoduje. Manželka vyberá z regálov tovar a nakladá do vozíka , a muž - ťuťko, tlačí vozík a ani nekecne, drží bobríka mlčanlivosti. Ženy velia a rozhodujú, muži sú nosiči, hantlageri, hordári. Ale objektívne, vidím aj dosť mužov s nákupnými vozíkmi, bez spoločnosti manželiek. Platí, že čo rodina, to iný poriadok a rozhodovanie. A mužom, ktorých žena niekde postaví, a aj tak ho tam nájde o 2-3 hodiny, sa musí žiť celkom pohodlne. nemusia nič riešiť, iba počúvať svoje polovičky. Poriadok a disciplína musí byť, pretože tak je to správne, tak to má byť.
Auf - nieder, auf - nieder, auf wiedersehen.. ma napadlo nakoniec a čakám na hokej s Fínmi..

@anonym_bcc583 vysavac som nemala vobec dopredu vybraty. Povodne som isla pozriet iny, zvazovala som este jednu alternativu, napokon som kupila uplne iny. Cize som si nechala poradit. On vlastne si ani nemysel, ze ho idem kupit, vraj si myslel, ze ho idem iba pozriet. Iba pozriet? A preto mi povedal, ze si ho mam nechat zapnut? A preto ma videl zrejme ist ku pokladni? Tak on je chlap - vyuceny elektrikar, kto sa ma do vysavacov, vykonu, sacieho momentu, Hepa filtrov, baterii a cyclonov rozumiet viac? Uz ani nehovorim o tom, ze mi napokon povie, chod si to vyniest domov. A sadne do auta na sedadlo spolujazdca a necha sa odviezt. Presne to so mu aj povedala, som dobra na odniest, priniest, priviest, vybavit. Ak nieco potrebujem ja, musim si to zmanazovat vzdy sama. Nikdy, nikdy mi v nicom nepomohol.
@anonym_autor takto to vidis ty... takto to na 100% nevidi on. stale je to len jednostranny pohlad.