icon

Ako zvládnuť nákupy s nezainteresovaným partnerom?

20. feb 2026

Ahojte, nejako som sa vytočila a priateľ povedal, že vôbec na tom nevidí nič zlé a ja reagujem prehnane. Nebývame spolu, zatiaľ... a možno ani nebudeme. Bolo mi treba domov kúpiť vysávač. Pozerala som na nete nejaké možnosti, ž tri dni len porovnávam. Aj som tu písala ohľadne rady na tyčový vysávač. Dnes som ho chcela ísť dopoludnia kúpiť. Priateľ mi volal, že nemám ísť, že pôjde pozrieť poobede so mnou. Tak ok, ja som mala dopoludnia čas, ale teda, že počkám na neho. Dnešný nákup vyzeral takto. Po ceste ma poprosil, či môžeme ísť do stávkovej kancelárie podať, chce na hokej na slovákov. Ok, tak teda podal. Ja nepodávam nikdy, nikdy. Ale teda keď sme už boli tam, tak som povedala ok, ja dám na američanov. Prajem slovákom, budem happy ak vyhrajú a ak nie, tak aspoň budem mať niečo doma. Pani v stávkovej sa na mňa oborila, že či som normálna dávať na američanov, že žiadny slovák by to neurobil. Na to môj priateľ žartom povedal, že aspoň vidíte, čo mám doma a potom jej poznamenal, že keď pôjdem nabudúce okolo, može po mne niečo hodiť. Chcel byť vtipný, pani sa smiala, ja som pozerala a len som poznamenala, že asi je niekde vo mne skrytý američan... nemala som čo dodať.

Prišli sme do predajne elektro, ku vysávačom. Nechal ma tam samú. Išla som k pokladniam zohnať predavača. Medzitým mi predavač radil, ktorý si mám vybrať, porovnávali sme, môj priateľ bol pri telefónoch, absolútny nezáujem. Išiel potom okolo, povedala som mu, poď pozrieť, ktorý som si asi vybrala, čo na neho povieš? Iba sa pozrel, nič nepovedal a zase išiel o uličku ďalej. Tak som išla zaplatiť, a dali mi ťažkú krabicu a jeho nikde. Vonku fúka ako hrom, tak som ho hľadala s tou krabicou po celej predajni. Nikde nebol. Našla som ho vonku fajčiť. Tu už som sa nahnevala a povedala som mu, na čo to bolo dobré? Na čo išiel so mnou, keď nie je pri mne? Že vraj čo on mi bude pomáha vyberať niečo, čomu nerozumie.. že som bola rozhodnutá. Ale preto so mnou išiel, že som chcela počuť jeho názor, radu, možno aby mi povedal, počkaj, rozmysli si to, kúpime to zajtra.

Napokon keď som to nakladala do auta, tak mi povedal, aby som si to išla vyniesť domov.
Nie, že mi pôjde pomôcť, že to vynesieme a zapojíme spolu, ale že si to mám vyniesť domov...

Tak som ho vyhodila po ceste, zastala som mu blízko pri jeho bloku, povedala, že môže ísť a že ja si to teda vynesiem a že ďakujem za to, že bol so mnou a poradil mi.

On mi povedal, že toto je vrchol, že toto nemá zmysel so mnou, že ho chytám za slovíčko a on na takéto veci nemá náladu.

A teraz mi povedzte, vnímam to iba ja tak, že v ňom nemám žiadnu oporu?
Sorry za výlev.

Strana
z3
crazy_cat_lady
20. feb 2026

Je to idiot :D vazne, naco chcel ist teda s tebou? Vyzera, ze mas po svojom boku nevyzrete decko

viera
20. feb 2026

Vnimam to aj ja ako ty🙂...A p.s.vy.er sa nanho...

anonym_d2bb47
20. feb 2026

a povedala si mu, že chceš aby ti poradil s výberom? či odkiaľ si to mal vycucať?

Jediné čo uznávam, že s nosením ti pomôcť mohol... ale zas, robí to aj inokedy?

anonym_632c47
20. feb 2026

Obaja ste rovnako toxicki

cyberk
20. feb 2026

Takze chcel ist s tebou len preto lebo mal odvoz do stavkovej :D joj mudry to chlapec

anonym_ac4894
20. feb 2026

takto by som sa k partnerke nikdy nespraval. Podla tohto ta vyuziva, navyse ta zhadzuje aj pred cudzimi a kasle na teba.

13uzivatelka11
20. feb 2026

@anonym_d2bb47 zas nerobme z tých chlapov totalnych mumakov že im fakt treba všetko hlaskovat. Načo chcel ísť s ňou, keď ju aspoň nepočkal pri predajni, aby jej pomohol s vysávačom? Či naozaj len preto aby mal odvoz do stávkovej kancelárie? Neviem teda akého máš doma muža ty, ale môjmu takéto základné veci hovoriť nikdy nebolo treba

anonym_6f756e
20. feb 2026

Jednoznačne ťa chápem a ja by som sa v sekunde na neho vykašľala a pre vela dôvodov čo si napisala

anonym_d2bb47
20. feb 2026
@13uzivatelka11

@anonym_d2bb47 zas nerobme z tých chlapov totalnych mumakov že im fakt treba všetko hlaskovat. Načo chcel ísť s ňou, keď ju aspoň nepočkal pri predajni, aby jej pomohol s vysávačom? Či naozaj len preto aby mal odvoz do stávkovej kancelárie? Neviem teda akého máš doma muža ty, ale môjmu takéto základné veci hovoriť nikdy nebolo treba

@13uzivatelka11 no vidíš, a aj tak je plný kôň chlapov čo nevedia ísť ani do obchodu na nákup bez ženy...

krisbar
20. feb 2026

Uz mu nevolaj, nepis. Tento vztah nema vyznam.

evienmk
20. feb 2026

Nevidím to perspektívne. Nie je tu pre Teba.

motylik2559
20. feb 2026

@anonym_autor Mas pri sebe vola, autorka. Doslova! Vyuzil ta len na to, aby si on poriesil stavkovanie a pozrel to co on chcel. Aj keby sa vysavacom nerozumel, zrejme ma tolko v hlave, aby vedel, ze krabica s vysavacom bude väcsia a teda by ta pockal a pomohol ti z predajne do auta s nou a taktiez pripadne aj doma vyniest by malo byt pre neho najmenej, co by mohol pre teba spravit. To aj v inych veciach sa sprava ako idiot?

anonym_69d900
20. feb 2026

Fajčiar je sebecký, myslí len na seba a svoj pôžitok, ty si na druhom-treťom mieste.

anonym_a7e479
20. feb 2026

@anonym_autor to kde si natrafíla má taký vadny kus?

marci9
20. feb 2026

Pre mňa by bola stopka už len to, že chodí stávkovať.

autor
20. feb 2026

Ale ja som tá vadná, ja som ten debil, ja vyvolávam hádky a som náladová a on toto nemá za potreby počúvať, že ho chytám za slovíčka ( choď si to vyniesť domov).

viestta
20. feb 2026

Presne pre toto chodim na nakupy sama. Necakam rady od nikoho. Som svojpravna, takze viem si vybrat aj vysavac, aj maso na varenie a dokonca aj tricko.
Vam viazne komunikacia. Nespoliehaj sa na to, ze okolie ti vidi do hlavy. Ci uz je to frajer, kolega alebo suseda. Nauc sa jasne sformulovat svoje poziadavky, pomoze ti to v zivote.

13uzivatelka11
20. feb 2026
@marci9

Pre mňa by bola stopka už len to, že chodí stávkovať.

@marci9 tak na druhej strane, teraz si veľa ľudí vsadi na výsledky hokeja, ktorí bežne nestavkuju počas celého roka. To by mi nevadilo ak je to len raz za rok počas veľkých zápasov.

autor
20. feb 2026
@viestta

Presne pre toto chodim na nakupy sama. Necakam rady od nikoho. Som svojpravna, takze viem si vybrat aj vysavac, aj maso na varenie a dokonca aj tricko.
Vam viazne komunikacia. Nespoliehaj sa na to, ze okolie ti vidi do hlavy. Ci uz je to frajer, kolega alebo suseda. Nauc sa jasne sformulovat svoje poziadavky, pomoze ti to v zivote.

@viestta sama so zrekonštruovala byt, riadila robotníkov, sama som sa 3x sťahovala, sama si riešim auto, servis, opravy v domácnosti, nákupy všetkého. Aspoň v niečom keď už mám priateľa, som chcela mať niekoho pri sebe. Ten pocit, že je tu niekto ... ale nebol tam.

o__o
20. feb 2026

Aky milacik 😍 lol.. tento by nebol mojim partnerom.. da sa toto este nazvat partner? Nie kamen na nohe?

aurelia2000
20. feb 2026

Fajčiar, stavkuje, neochotny, džentlmen 0%, hlúpy z techniky, sprosté reči o tebe... fuj, fuj, fuj

anonym_814b54
20. feb 2026
@anonym_autor

@viestta sama so zrekonštruovala byt, riadila robotníkov, sama som sa 3x sťahovala, sama si riešim auto, servis, opravy v domácnosti, nákupy všetkého. Aspoň v niečom keď už mám priateľa, som chcela mať niekoho pri sebe. Ten pocit, že je tu niekto ... ale nebol tam.

@anonym_autor to ze mas priatela neznamena ze ti bude aj oporou

viestta
20. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak aspon vies, ze toto je vadny kus a treba ho vratit do obehu. Mozes byt nakoniec rada, ze sa ukazal.

cina1
20. feb 2026

to čo je za odroňa? to, že by mi nepomohol s výberom ok, vyberiem si sama, ale že by ma nechal niesť krabicu a ešte že vynes si ju sama, tu len liek "kopdoricín" pomôže...

thereisabear
20. feb 2026

Ešte napíš, že ani auto nemá a býva s rodičmi. Ale to je jedno, je to decko a viac mu záleží na svojom pohodlí ako na tebe.

aurelia2000
20. feb 2026
@viestta

@anonym_autor tak aspon vies, ze toto je vadny kus a treba ho vratit do obehu. Mozes byt nakoniec rada, ze sa ukazal.

@viestta Akože vrátiť do obehu? Veď toto je nezhodny výrobok, to sa označí a vyradí.

aurelia2000
20. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Napíš, k čomu ti je dobrý, ja ťa nechápem.

dora281
20. feb 2026
@13uzivatelka11

@marci9 tak na druhej strane, teraz si veľa ľudí vsadi na výsledky hokeja, ktorí bežne nestavkuju počas celého roka. To by mi nevadilo ak je to len raz za rok počas veľkých zápasov.

@13uzivatelka11 Raz som vyhral 18000 Sk na výhernú vkladnú knižku, ešte za starého režimu. Kúpil som som si za to staršiu garáž. Od tejto výhry som už ale istotne všetky vyhraté peniaze vrátil do kasy stávkových kancelárií. A posledný klinec do rakvy môjho tipovania bol futbalový zápas Belgicko - SR, predpár rokmi niekde na MS alebo ME, kedy som vsadil 1000 EUR na výhru Slovenska. Prehral som a týždeň som to predýchaval. Už nikdy viac. Kľudne si pozriem večer hokej Slovensko - USA, a je mi to v podstate jedno ako dopadne. Chlapcom by som doprial olympíjsku medailu, ale nemám dobré tušenie mojej povahy, pesimistickej Váhy. Radšej sa prichystám, že prehráme. Záver, tak tipovať, alebo nie? Už nikdy. Tipovanie je odovzdávanie dobrovoľnej dane štátu. Aby niektorí mali na zlaté vane a haciendy. Túdle..🙈

autor
20. feb 2026
@aurelia2000

@anonym_autor Napíš, k čomu ti je dobrý, ja ťa nechápem.

@aurelia2000 aktuálne k ničomu. Po ceste som mu povedala, že to si ai radšej zaplatím spoločníka. Na čo povedal, že spoločník je na niečo iné. Ja som mu povedala, že spoločník by bude robiť spoločnosť, tam kde budem chcieť a aspoň bude pri mne... keď si ho už zaplatím. Lebo v ňom nemám absolútne žiadnu podporu, záujem a pomoc.

autor
20. feb 2026
@thereisabear

Ešte napíš, že ani auto nemá a býva s rodičmi. Ale to je jedno, je to decko a viac mu záleží na svojom pohodlí ako na tebe.

@thereisabear v tej prvej veci máš pravdu, v tej druhej tak na polovicu 🙂

Strana
z3