icon

Ako zvládnuť nepríjemnú svokru na návšteve?

15. mar 2024

Mam naozaj hroznu svokru, vela mi naublizovala. A uz je to v takom stadiu, ze len si ju predstavim a boli ma zaludok, a uz mam na nu taku alergiu, ze ani nic nemusi povedat, staci mi s nou byt v jednej miestnosti a vsetko mi na nej vadi. Je to taky ten clovek, s ktorym sa ani nerozpravate a ona stale do vas utoci a podrypuje bud otazkami, alebo recami. Mne je uz luto mojho manzela, ze toto musi trpiet, ona kyda na mna a ja tiez mu vravim, ako ma ona stale uraza. Ako sa da zvladnut byt s clovekom, svokrou ktoru neznasate na navsteve a tvarit sa, ze e vsetkoOK?

alexnina777
15. mar 2024

Pokial si neurčíš hranice čo si k tebe može a nemože dovoliť a nezastaneš sa velmi radikálne sama seba, keď to Tvoj muž nie je schopný urobiť, tak ti ani 10 persenov nepomože.. vnútorná nervozita a potláčané emócie sa ukladajú v žalúdku a sposobujú
celkom závažné ochorenia, začína sa to kŕčmi a zápalom žalúdka a končí to rakovinou… preháňam ale takto to reálne je.. pokial neodstrániš príčinu problému tak len budeš lepiť náplaste v podobe liekov na ukludnenie..

januska12323
15. mar 2024

"Drahý, už nezvládam návštevy tvojej matky nie je u nás vítaná." ťažké?

personality
15. mar 2024

A prečo jednoducho, keď má tetka prísť, neodides na ten čas z domu? Taká prechádzka po lese, ešte by si sa aj zregenerovala psychicky. 🙂

guudy
15. mar 2024

Autorka, problem je v tvojom manzelovi, aj ked to tak nevidis. Ak sa ta nedokaze zastat, tak nemas vela moznosti. Ziadny trik neexistuje. V prvom rade prestan lutovat manzela. Bud je zbabelec alebo mu je jedno, ze ta svokra takto nici. Riesenie je zrusit navstevy u vas doma. A ty k nej chodit nemusis.
Takze si len pekne sadnite s muzom a dohodnite sa ako dalej.

jaond19
15. mar 2024

Netrpiet jej pritomnost. Príde? Ok, obuj sa a chod von, na prechadzku, na bicykel, kamaratke. S usmevom. Povedz ze konecne mas cas len pre seba, ze moze chodit castejsie, ze si si dala zavazok ze vzdy ked pride, pojdes sportovat a robit nieco zabavne pre seba. Toto radsej rob a nie pchat sa liekmi. A zarucene ju tym naseries. Ona je upir ktory z teba nasava energiu, su take typy ludí, ktori potrebuju robit zle. Ked po case zistí ze nereagujes na jej zlo, skludní... za pokus to stojí. Ale je to beh na dlhu trat... roky si jej to dovolovala, tazko sa to bude menit. A co sa tyka muza, je to trtko co sa mamy bojí, ale to tiez nezmenis, preto to musis zacat robit po svojom. Jemu povedz nech ti napise ked svokra odíde a on zas zacne byt manzelom a nie deckom.

glorikarebeka
15. mar 2024

Baby ste normálne tie ktoré jej píšete aby odišla z domu?no ja by som veru nechodila preč z vlastného domu....skôr by som si išla ľahnúť a nech sa syn o vlastnú mamu postará keď je dokonalý

nairia
15. mar 2024

no moj ty boze, minimalne 15r ti toto robi svokra a tvoj muz sa tomu len prizera? stary cap sa nevie zastat svojej zeny, az taky je dokonaly? este keby mal mozno 25-30 rokov by som prizmurila oci, ze je podriadeny matke a nevie sa vzopriet, ale po takej dlhej dobe, co ste spolu uz by to mal vediet. a tebe sa cudujem, ze toto nechas tiez so sebou robit.
1. sadla by som si s muzom a povedala mu, ze si neprajes jeho matku u vas, pokial ta mieni urazat.
2. oznamila to aj ctenej pani a vypoklonkovala ju z bytu a zbalila jej aj synacika v momente ako by odignorovala moju informaciu o tom, ze ak ma neprestane urazat, moze sa zbalit a ist odkial prisla a aby jej nebolo smutno, syn pojde s nou.
a tam by skoncili jej navstevy u nas, ku nej by som nechodila.

jaond19
15. mar 2024

@glorikarebeka ano sme normalne. Ved ma odist z domu kvoli vlastnym aktivitam, vyuzit cas pre seba. Miesto toho ako lezat, pchat sa ukludnovákmi a z vedlajsej izby pocuvat tupé kydy. Raz je to jeho matka, nechce ist proti nej (toto mali riesit pred 15rokmi), teraz uz jedine maximalny ignor z autorkinej strany, mozno sa aj manzel spamata ked mu zacne zena chybat miesto matky, lebo doteraz pri nom poslusne sedela a nechala si kydat na hlavu.

hopsas
15. mar 2024

Ja mám podobnú svokru a pre dobro v rodine k nej na návštevu idem len na Vianoce na dve hodiny, keď príde ona ja mám vždy strašne dôležitú prácu a nemôžem byť doma..asi takto

personality
15. mar 2024

Švagriná to robila tak, že svokrine návštevy využila na stráženie detí a ona si išla zatiaľ v pokoji nakúpiť. 😀

lenka.25
15. mar 2024

No tvoj muž musí byt fakt “super “ že si ta nezastane . Môj ex bol taký , jeho mater , na ňu aj škoda slov . Samozrejme , že ma vôbec nerešpektoval , že si neželám , aby k nám chodila , tak vždy keď prišla , som sa zdvihla a urobila si super program mimo domu . Ex aj jeho mater išlo roztrhnúť od jedu .

aurora33
16. mar 2024

Tak to je fakt dokonalý a úžasný muž, ktorý nechá svoju matku aby mu pred jeho očami ničila manželku. Tlieskam. Asi si dlho hladala tak dokonalého chlapa.

luccija
16. mar 2024

@unicornlady presne si trafila klinec po hlavičke.Moj muž má takú mamu a oni sú všetci zvyknutí, že taká je.Ked som po rokoch videla, že to nemá význam prestala som tam chodiť jediné šťastie, že ona sa neposúva k nám.Muz, keď jej niečo povedal 3 m sa s ním nerozprávala a nakrúcala naňho do telefónu.
Tak odchádzaj preč s dieťaťom s kamarátkou, do obchodov...žiadne lieky musíš sa naučiť jej oponovať, to je naša vec ďakujeme, to si vyriešime sami a pod...

zdena1990
16. mar 2024

@glorikarebeka radšej odísť a mať svoj vlastný program ver mi vlastná skúsenosť mám cez 50 ...potom by všade roznašala že nič nerobí len spí ...

zdena1990
16. mar 2024

@personality aj to je dobre riešenie 🙂

emiw
16. mar 2024

V prvom rade je to matka Tvojho manzela, a teda by jej on mal nieco povedat. No pokial sa na to diva a nerobi nic, tak v tomto pripade by som si usta otvorila ja. Raz a naposledy. Je nemyslitelne, aby si trpela zenou, ktora sa nevie spratat do koze. Inak to nevidim, len tak, ze jej nieco povies. Ale prepac, manzel nemoze byt taky dokonaly, pokial sa nevie zastat svojej zeny!

candii
16. mar 2024

Povedať na rovinu jej aj manželovi že si neželás aby k vám domov chodila a že sa doma nenechas urazat. Keď sa chce manžel s ňou stretávať tak výhradne u nej doma .. koniec. Nepustila by som ju.

senta_sofia
16. mar 2024

A manzel to vidi? Dokaze si priznat, ze je taka?

juliacenc
16. mar 2024

Tak tu asi pomoze len otvorena ignoracia

zooeynka
16. mar 2024

A nie si autorka len vztahovacna? Cim ta tak vytaca? Co ti hovori? Ako ta uraza? Ja mam dobru svokru a neviem si predstavit co take by mi musela hovorit aby ma nasrala tak, ze nezvladam jej navstevy....nevesty su casto negativne naladane voci svokre uz len z principu, cim konkretne ta nasiera?

majorek
16. mar 2024

Tu pomoze iba kyanid🤣🤣🤣🤣

zazka666
16. mar 2024

Daj si slúchadlá a púšť hudbu

zazka666
16. mar 2024

@personality tiež super nápad 😃

katkati
16. mar 2024

@candii Zakázať jej návštevy u nich doma a manželovi to iba oznámiť? Ten domov je obidvoch, nemala by sama rozhodovať o tom, kto tam môže prísť a kto nie. Keď sa tak rozhodnú obidvaja, ok. Takýmito zákazmi alebo príkazmi si rešpekt nezíska, naopak.

zooeynka
17. mar 2024

....stale neviem co take strasne ti svokra rozprava ze si z nej na prasky....

diana20
17. mar 2024

Na tvojom mieste by som ku nej nechodila a keď príde ona tak hádam je to oznámené predom? Tak by som odišla, naplánovala by som si niečo iné, mužovi by som povedala daj vedieť keď odíde...

galikova_mata
17. mar 2024

Ahoj. Toto je asi 1x, co sa zapajam do takejto diskusie. Len teda budem zdielat svoju skusenost a ako som to robila ja. Aha moment bol, ked som si uvedomila, ze toho druheho cloveka nezmenim. Proste nie. Dolezite je, aby si sa postarala o seba, lebo tebe to ublizuje na zdravi (bolest zaludka, vredy a pod.). Porozmyslaj, co by si najradsej urobila, ked si v jej pritomnosti. Odisla von? Do drubej izby? Pretvarovat sa nie je pre teba zdrave, zostane ti opat len zle. Nakoniec na to doplatis ty. Takze, ked uz budes vediet, ze to s nou v jednej miestnosti nezvladas, proste sa zober a chod prec. Urob to tak vzdy. MOZES (mozes cokolvek, toto je dolezite si uvedomit a v tomto pripade nerobis nic zle). Mozno budu spociatku na teba zazerat, ale zvyknu si casom. Aj ty si zvyknes, hoci sa budes spociatku citit trapne. Manzela upovedom, ze to takto budes robit, kedze s jeho mamou sa necitis prijemne a aj on si casom zvykne a nikdy nevies, ci aj jemu to casom nedojde, co jeho mama robila ( ale na to sa nespoliehaj). Proste v zivote je najdolezitejsie postarat sa o seba, lebo len na to mas v skutocnosti dosah. A mozno to raz vypali tak, ze ju sama budes domov volat, aby si si ty mohla spravit volno...lol... a este, co sa tyka manzela. Netahaj ho medzi seba a matku. Moze vam to narusit vztah. Opat sa len vrat k sebe a zariad si to tak, aby si ty nasla v sebe pokoj. Drz sa!

vikes
17. mar 2024

Svokra príde, Vy odídete a kľudne im môžete povedať, že odchádzate, aby ste predišli nepríjemným situáciám. Je dôležité sa zastať samej seba, pred manželom, pred svokrou, pred každým. Každý si k Vám dovolí len toľko, koľko mu VY dovolíte. Človekom stanovené hranice sú dôležité pre zachovanie vlastného duševného zdravia.

adelamodrykonik
17. mar 2024

Tak si kúp kvalitné slúchadlá a predplat spotify. Príde svokra a to bude tvoja chvíľka na hudbu a podcasty. Dobre využitý čas :D Ale liekmi by som sa ozaj nekrmila z takéhoto dovodu

minenkak
17. mar 2024

Inak mňa aj zaráža,že svokra môže prísť na návštevu