icon

Ako zvládnuť obťažovanie od doterného kolegu?

25. jún 2025

Ahojte, mam doterneho a slizkeho kolegu (60r), ktory ma v minulosti pravidelne slovne obtazoval sexualnymi narazkami a "vtipkami". Napriek tomu, ze som mu jasne davala na javo, ze sa mi to nepaci, v tom pokracoval. Obratila som sa s tym na vedenie, oni ma vysmiali, ze ved o nic nejde a som citlivka.
Zdepatalo ma to, citila som sa bezbranne, ponizene a zahanbene (najma pred ostatnymi kolegami, ktori boli casto svedkami jeho nevhodnych komentarov).

Tento jeden slizniak sa mi neskutocne zhnusil a prerastlo to do akejsi neznasanlivosti, ktoru pred nim samozrejme neskryvam. Priznavam, som na neho naozaj velmi neprijemna, ale bohuzial nedokazem sa pretvarovat. Avsak, odkedy sa s nim nebavim (a ak uz, tak len raznym tonom), dal mi viac menej pokoj.

Napriek tomu nedokazem zniest jeho obcasnu pritomnost v kancli, okato sa mu vyhybam. Uz mi je to aj trapne, ale nedokazem inak. Co by ste robili na mojom mieste vy?
Inak svoju pracu milujem a urcite ju menit nechcem.

Strana
z2
mischy00
26. jún 2025

Ach...títo obstarožní seladóni 🤦‍♀️. Si myslia, že človek caka iba na ich debilne reči, že žena je celá happy počúvať sexuálne frustrovaneho jedinca.
Mam tiez zopár kolegov, tiež podobné typy....ibaže u mňa stačí pohľad a vie, že ďalej ani nepokračuje. Akože sem tam poznámka hej, v rámci srandy.....ale stále? Vždy a všade? To by sa zhnusilo každému.
Ja byt tebou tak na neho doslova nahulakam, a bolo by mi jedno že ma počuje aj pol firmy.

viestta
26. jún 2025

Presne toto. Hulvat a buran moze, lebo moze. A ked sa este nejaka zena ohradi, tak obvinia ju. Toto nikdy nepochopim. Proste je hranica, ktoru nemoze nikto prekrocit. To, ze niektora zena ma t hranicu dalej ako tie ostatne, to nie je jej chyba. Kazdy ju mame niekde inde a to treba akceptovat.
Vsak vidis to aj v tejto debate. Mas ho ignorovat, ale maloktora (a to tu pisu vacsinou zeny) napisala, ze treba riesit jeho spravanie. Ty mas tisko trpiet, vyhybat sa mu, nepripustat si to, on moze vsetko, lebo vsak je "len vesely chlapik s divnym humorom" (ak to mam zhrnut)

jana_eyre_2
26. jún 2025

U nás by mal za toto minimálne papier, ak nie výpoveď, toto sa proste nemôže stavať a je smutné koľko ľudí to berie ako "srandu".. ale bohužiaľ ak ti nepomohlo sa sťažovať, tak to už asi inak ako ignoráciou nepôjde.. skúsila by som to ešte raz sťažovanim u nadriadeného /na personálnom Ako ti to je nepríjemne.. skús sa spýtať ostatných kolegýň či im to akože nikdy nevadí a cinby do sťažovania nešli v Tom s tebou? Opýtala by som sa nadriadeného či bude pre neho ľahšie ak by si ty dala výpoveď a stratí tak človeka ktorý má pred sebou ešte mnoho produktivnych rokov kvôli niekomu kto o dva roky ide do dôchodku? Mal by dostať aspoň napomenutie a upozornenie, v civilizovanej spoločnosti to tak chodí..

juliet86
26. jún 2025

chyba nie je v tebe je v spolocnosti. v zdravej spolocnosti ak vedenie je zle tak ostatni kolegovia by sa razne postavili na tvoju stranu. robis to jedine co momentalne mozes

Strana
z2