Ako zvládnuť oznámenie neplánovaného tehotenstva?
Ahojte všetky 🙂✋🏻
Chcela by som všetky poprosiť o rady či už budú pozitívne, alebo negatívne budem si vážiť každú jednu. V prvom rade napíšem, že si môžem za to sama a som si toho plne vedomá...spoznávali sme sa s jedným chalanom je odo mňa o 2 roky mladší ja mám 26 on 24, pár krát sme sa stretli, nonstop písali, mali sme naozaj veľa spoločných názorov, spoločné koníčky vyspali sme sa spolu viackrát, no ostala som tehotná aj keď sme si dávali extrémny pozor...oznámila som mu to a je samozrejme z toho v šoku ako ja nevie čo má robiť, po velmi dlhej dobe začal piť kvôli tomuto, fajčí krabičku za krabičkou, pred večerom sme sa stretli a povedal, že nech idem na potrat na čo som mu odpovedala, že na potrat určite nepôjdem..mám byt po mojej babke v ktorom bývam, takže by sme mohli žiť tu, ale povedal, že on sám nevie ako sa k tomu postaví, že najradšej by ušiel od zodpovednosti, ale nieje taký charakter...povedal mi, že tak či tak budem na to dieťa sama, lebo budeme žiť v rozdielnych domácnostiach hovorím, že prečo by sme mali žiť v rozdielnych? Na to mi povedal a čo sa mám ku tebe nasťahovať? Najprv povedal, že rozmýšľa aj nad tým, že by to dieťa nikdy v živote nevidel ani nepoznal, ale na druhu stranu sa boji toho, že keď skončí v 30 alebo 40 sám a bude chcieť spoznať svoje dieťa bude na to neskoro..hovorim mu, že tak ho neuvediem ako otca dieťaťa do rodneho listu a ani s tym nebol stotožnený, on sám nevie...potom zas povie, že sa to nejak vykryštalizuje... On nieje zlý chalan, ale je v strašnom šoku to mi povedal aj sám tým, že sa nepoznáme dobre a že sme sa len spoznávali a nechodili spolu..dieťa nieje žiadna hračka, alebo opička na gumičke dnes som mu napisala, že: Zariadim sa aj s bábom sama a on mi odpísal, že: Nie ja potrebujem vedieť info... čo mi riadíte spraviť, najlepšie bude mu dať nejaký čas možno pár dní neodpisovať, nedvíhať? 🥺 dnes som bola v nemocnici dostala som kŕče z tohto všetkého.. som vo veľkom strese ako to dopadne 🙏🏻😣
@sisska96 "Nikdy nebude šťastné dieťa bez kompletnej rodiny" to ako fakt? Toto si myslíš?
@zltalienka no však jasné. Kopec deti aj dospelí, ktorí vyrastali v takej rodine /nerodine chodia na terapiu lebo ešte aj v dospelosti majú traumu.
@sisska96 a deti/dospelí ktorí vyrastali v "kompletnej rodine nechodia na terapie/nemajú traumy?
Lebo z fleku viem povedať 2 ženy z môjho okolia, ktoré vyrástli v kompletnej (ale nie veľmi funkčnej) rodine a traumu teda majú...
A naopak poznám 3 rodiny, kde buď jeden z rodičov zomrel alebo odišiel a deti sú v pohode.
V Tvojom výroku mi vadí hlavne to slovo "NIKDY"
Aj človek ktorý vyrástol v ťažkých podmienkach môže byť šťastný. Šťastie človeka nezávisí len od druhých ľudí.
@zltalienka Úplná pravda, amen 🙏🏻
Mne je jedno, každí tak má ako si zariadi 🤷🏻♀️
@lonely66 Ja som to jeho matke nevytrúbila, keďže ju vôbec nepoznám oznámil jej to on sám.
@sisska96 zivot dietatu kazia aj rodicia v kompletnej rodine. Kolko tu mame nevernikov, nasilnikov , narcistov, alkoholikov, tyranov.
Alebo len benevolentna vychova, nezaujem o deti, alebo az moc despoticka výchova.
Kolko ludi, deti , rodicov zomrelo samovrazdou, vrazdou, ...
Clovek to stale pocuva a vidi.
aj auto ta može zajtra prejst a predsa autom cestujes, alebo ako chodes prechadzas cez cestu. Netreba byt prehnane uzkostlivý ,negativne naladený.
Ak je zena zabezpecena, ma kde bývat, ma pracu, vie si v hlave prepocitat pre a proti, vie sa o seba a o dieta postarat aj sama, prijala dieta, na co taký komentar?
@daniela1911 Ty si dobre pomýlená. Správne rozhodnutie? Ži a nechaj žiť.
@loliki áno som pomýlená, preto sú detské domovy a ústavy plne deti, ktoré majú ťažký život. A každé leto občianske združenia zbierajú peniaze na teple jedlo za deň, pre deti cez prázdniny, ktoré bez školy nemajú obed. A nie, nejde iba o romov, ale o kopu ľudí na hranici chudoby.
No autorka.. ja na tvojom mieste by som sla na potrat. A ak by som sa aj z nejakeho dovodu rozhodla nechat si to, tak len s tym vedomim, ze som na to sama. Neocakavala by som od chalana vobec ziadnu podporu, nemalovala by som si obrazok kompletnej rodinky. Potesilo by ma, ak by sa chlapec zaujimal, ale urcite by som sa neurazala preto, ak by tak neurobil. Podla mna je teraz tlaceny z kazdej strany, aby prevzal zodpovednost, preto si protireci. Sam po tom netuzi, len sa snazi naplnit ocakavania.
@maxalla nieje vôbec tlačený od nikoho...mama mu povedala nech spraví ako uzná za vhodné...nikto o tom zatiaľ nevie len ja,on, jeho mama takže tak
Hovoris, ze nie je tlaceny, ale ked si dovolil neprejavit dostatok zaujmu o teba a tvoj stav, bola si urazena, vadilo ti, ze "panko" nevie, co chce, ze ti neurobil odvoz z nemocnice, ze sa nezaujimal. Reci su jedna vec, ciny ina. Mama mu tiez podla tvojich vlastnych slov povedala, aby dieta neodmietal. Mne z toho vyplyva, ze sa chlapec snazi najst co najlepsie riesenie, resp. co najspravnejsie, nechce sa zachovat ako chrapun, ale sam to tak neciti. Lenze ty si uz rozhodla za oboch, co je sice v poriadku, tvoje telo, no prenho to moze byt ozaj hrozna situacia. Kazdopadne ti drzim palce, byt sama s dietatom, bez skutocnej podpory, to nezavidim ziadnej slobodnej mamicke. Drz sa.
@daniela1911 Si pomylena. Preco ti splietas ustavy? Je vela matiek, co sa staraju o svoje deti bez otcov, su to normalne deti, slusne, vychovane, bez traum. Moja kamaratka vyrastala od 6mesiacov bez otca, vyborna baba, sama je dnes mamou dvoch deti.
@lonely66 V prvom rade by mi asi neuveril, že som išla na potrat keďže som mu povedala, že za žiadnu cenu tam nepôjdem a v druhom rade je na prd to, že býva odo mňa pár minút autom, vie kde bývam, takže ma môže prsť hocikedy navštíviť, lebo si myslím, že tomu nebude veriť a bude si to chcieť určite overiť.
@lonely66
@dadis reagovala som na komentár, že nie vždy je len rozhodnutie nechať si dieťa za každú cenu - to správne! To je celé. Autorka o sebe nič nepovedala, len zúfalo sebecky plače za bývalym a tlačí naňho. Vyššie som jej písala, že ak to zvládne nech ide do toho, ale sama.
Samozrejme, akýkoľvek jednorodič, ktorý sa vie o dieťa postarať je skvelé a tie deti sú mnohokrát šťastnejšie ako v nefunkčných rodinách. Bodaj by to bol prípad autorky…
Najblizsie by som mu povedala,ze vyplakaval uz dost stacilo,teraz nech sa vzchopi a preberie zodpovednost ako chlap za to male i teba a teraz ho uz potrebujete ty a babo. Ze nie je male decko hadam aby reval nad rozliatym mliekom,nic zas tak strasne sa nestalo, nesplodil dieta s mentalne retardovanou zenou ale uvedomelou a ty kosko mega trpezlivou klobuk dole mimochodom. A hlavu hore i ty! Stalo sa. Ak mate byt spolu tak budete s dietatom ci bez, ak nie tak nie. Ale rodicia budete uz na furt tak sa k sebe obaja spravajte s respektom a primeranou vaznostou k rodicovstvu .. a drzim palce a blahozelam k miminku 🙂
@lonely66 Nemyslim si, ze narodenie dietata pred nim utaji. Aj otec, co o dieta spociatku nejavi zaujem, moze byt dobry otec. Tento chalan nechce este rodinu, co je normalne, o par rokov mozno dozrie. Pre take dieta je lepsie ak ma otca, ktory sa zaujma, aj ked trochu, nez nemat s rodicom ziaden kontakt.
@katuskamala1 On sám nevie čo chce, tak sa vyjadril, resp nevie čo má robiť..povedal, že nech to necháme tak, že ono sa to časom už nejak vykryštalizuje 🙈 jeho záujem je na bode mrazu...dnes mi volal až 1x a takto je to odvtedy čo zistil, že som tehotná hlavne, že hovori: Potrebujem info ako ti je, ako sa citis a keď mu napíšem, že som v práci odpadla to ma úplne v prdeli...Nespýta sa ma vôbec či a niečím nepotrebujem pomôcť, alebo pod 🙂
Ak ti vola 1x denne, tak zaujem o dieta prejavuje az az. Ty zabudni na to, ze zrazu budete ako dve hrdlicky. Dietatom si zena este ziadneho muza nepriputala.
Ak potrebujes konkretnu pomoc, tak o nu poziadaj pocas telefonatu. Ber to pragmaticky, nie citovo, ked nebol ani vas vztah o citoch, tak aj pri rodicovstve vas budu spajat iba city k dietatu.
Autorka, pochop už, že vy nie ste par, nema preto reálny dôvod sa o teba zaujímať... to je to iste, ako by si písala kamošovi, ze si odpadla. A co on s tým má? Načo ti ma volať? Zaujímať sa? Nechapes to? De facto si pre neho cudzia osoba.
Ty si to príliš idealizujes, to, čo ty vyžadujes od neho, tu pozornosť, tu venujú partneri svojim partnerkam, ktoré lubia a sú s nimi v reálnom vzťahu. Nie sexuálnom. A čím skôr s takýmto myšlienkami a vynucovanim si pozornosti skončíš, tým lepšie pre teba. Lebo ho fakt iba zbytocne este odplasis.
Mozes aj štyrikrát odpadnúť, aj tak sa nezmení nič na tom, že sa o teba nezaujíma. Jezin zbožňujem takéto citové vydieračky.
@lonely66 Nie takto veru ďalej pokračovať nechcem..volal mi znova, tak sme sa rozprávali pár minút a že už to nejak začína spracovávať, ale že to dieťa budeme vychovávať každý zvlášť, lebo on býva tam ja tam a ja že prečo by sme mali v rozdielnych? On že a čo sa mám nasťahovať ku tebe? Na to som mu povedala, že nemôžem ti nič rozkázať keď to tak necítiš a na to mi len povedal hm...🤦🏻♀️🤷🏻♀️
Ty ho poznáš najlepšie. Lienka 7 Ti to vysvetlila veľmi dobre. Nemaj príliš veľké očakávania. Ale to, že Ti denne zavolá, to mu naozaj môžeš byť vďačná a nie tvrdiť tu, že nemá záujem. Musíš sa naučiť komunikovať s ním ako s mužom. Ak ste si rozumeli doteraz, tak sa o to snaž aj naďalej a neobviňuj ho z nezáujmu. Prečo by ste sa nemohli aspoň pokúsiť pokračovať vo vzťahu?

Keď chceš pokaziť život dieťaťu, tak fajn gratulujem . Bude tvoja chyba keď v takom prostredí bude žiť. Nikdy nebude šťastné dieťa bez kompletnej rodiny