Ako zvládnuť oznámenie neplánovaného tehotenstva?
Ahojte všetky 🙂✋🏻
Chcela by som všetky poprosiť o rady či už budú pozitívne, alebo negatívne budem si vážiť každú jednu. V prvom rade napíšem, že si môžem za to sama a som si toho plne vedomá...spoznávali sme sa s jedným chalanom je odo mňa o 2 roky mladší ja mám 26 on 24, pár krát sme sa stretli, nonstop písali, mali sme naozaj veľa spoločných názorov, spoločné koníčky vyspali sme sa spolu viackrát, no ostala som tehotná aj keď sme si dávali extrémny pozor...oznámila som mu to a je samozrejme z toho v šoku ako ja nevie čo má robiť, po velmi dlhej dobe začal piť kvôli tomuto, fajčí krabičku za krabičkou, pred večerom sme sa stretli a povedal, že nech idem na potrat na čo som mu odpovedala, že na potrat určite nepôjdem..mám byt po mojej babke v ktorom bývam, takže by sme mohli žiť tu, ale povedal, že on sám nevie ako sa k tomu postaví, že najradšej by ušiel od zodpovednosti, ale nieje taký charakter...povedal mi, že tak či tak budem na to dieťa sama, lebo budeme žiť v rozdielnych domácnostiach hovorím, že prečo by sme mali žiť v rozdielnych? Na to mi povedal a čo sa mám ku tebe nasťahovať? Najprv povedal, že rozmýšľa aj nad tým, že by to dieťa nikdy v živote nevidel ani nepoznal, ale na druhu stranu sa boji toho, že keď skončí v 30 alebo 40 sám a bude chcieť spoznať svoje dieťa bude na to neskoro..hovorim mu, že tak ho neuvediem ako otca dieťaťa do rodneho listu a ani s tym nebol stotožnený, on sám nevie...potom zas povie, že sa to nejak vykryštalizuje... On nieje zlý chalan, ale je v strašnom šoku to mi povedal aj sám tým, že sa nepoznáme dobre a že sme sa len spoznávali a nechodili spolu..dieťa nieje žiadna hračka, alebo opička na gumičke dnes som mu napisala, že: Zariadim sa aj s bábom sama a on mi odpísal, že: Nie ja potrebujem vedieť info... čo mi riadíte spraviť, najlepšie bude mu dať nejaký čas možno pár dní neodpisovať, nedvíhať? 🥺 dnes som bola v nemocnici dostala som kŕče z tohto všetkého.. som vo veľkom strese ako to dopadne 🙏🏻😣
Autorka: predpokladám že tí, ktorí sexujú s náhodnými známosťami nemajú "problém" doriešiť neželaný stav aj takto. A tí, ktorí potrat neuznávajú, si poriadne rozmyslia s kým budú sexovať.... lebo nemajú "zadné vrátka" ak náhodou % nespoľahlivosti danej metódy zabráneniu počatia vyjde práve na nich. 100% metóda neexistuje....to je snáď každému jasné...
Vsak ale prečo sa ti rúca svet???Mas kde bývať, máš podporu rodičov, velice prevelice tu vypisuješ ze ty zvládneš vychovať dieťa aj sama.🤷Tak co tu sa rucas?Ze ťa nechce otec dieťaťa???Nechce teba,vase spoločné dieťa ano.Vsak vy ste nevyhodili spolu,ze to bol nejaký dlhodobý a plnohodnotný vzťah,v ktorom by sa chlap zachoval tak ze ťa opustí a tehotnú...ved vy ste spolu nechodili,spavala si s nim dobrovoľne.A ze si sa zaľúbila???No tak bohužiaľ,nie každá laska je opätovana.Ide ti o úplnú rodinu zrejme.Tak ale to si tteba plánovať zodpovedne a nie ze sa " smykne" a potom dupkat a hystercit a čakať ze z toho bude romantický vztah.Dieta nie je hračka a do budúcna bud taká láskavá,nech ti ani nenapadne ho vydierať a mstit sa cez dieťa,ak by si chlapec ( otec dieťaťa) nasiel skutočnú lásku a partnerku s ktorou by rodinu aj chcel.Nevypisuj tu hrdinské reči,ale skutočne aj tou hrdinkou buď a maj aspon kusok sebaúcty.Netlac na toho chlapca,sustred sa na svoje tehotenstvo.A v kolkatom týždni vlastne si?
Hlavne je smutné že pár krát sme sa videli a hneď sex.. Tak potom čo chcete ženy..
@322sima123
@322sima123 no ktovie ci nie uz na prvýkrát 🤷ale tak drzme sa toho co napisala autorka...nuz ale moderná doba.....a " extrémna ochrana" az taká,ze tteba kupovať kočík a postieľku 😂
No co @autorka... stále si v šoku? "Priatel" stále o teba nezáujem?
Všetkým čo ste mi tu zanechali nejaké rady, názory úplne všetkým ďakujem či už boli pozitívne, alebo negatívne každá ste mali v niečom pravdu a to si veľmi vážim 🙏🏻❤️ Pred chvíľou mi volal a povedal, že on nevie ako to bude do budúcna, že ako to bude všetko stíhať a zvládať keď bude mať niekedy svoju vlastnú rodinu...Ja som mu povedala, že nech sa pozerá na to čo je teraz nie na to čo bude o pár rokov a jednoducho mi povedal, že to takto nechce, že nechce to dieťa 😭 veľmi to bolí ja už naozaj nevládzem a nedávam to...tak som mu povedala nech sa na to vy*ebe keď to dieťa nechce a položila som mu telefón..BABULE ZARIADIM SA S BÁBOM SAMA, mám svoju rodinu, blízkych, známych ktorí mi pomôžu najviac ako sa bude dať, jeho k životu nepotrebujeme, lebo raz povie, že to dieťa chce a pomôže mi ako sa bude dať na druhý deň ho zas nechce...kašlať na neho je čas sa sústrediť na seba a na bábo! 🙂
Milá autorka, ver ci nie, neteší ma co sa ti stalo, lebo to dieta si to nezaslúži... ako sme ti písali viaceré, zial on ta nechce. Fakt sa vykašli teraz na neho, pokial mas oporu v rodine, mas vyhrané. Možno sa v ňom nieco pohne a začne sa po čase zaujímať, ale ja by som ho vobec nekontaktovala. Pokial by sa niečo pytal, odpísala by som mu, sme v poriadku, ďakujeme. Nepísala by som mu ani pohlavie, ani termín pôrodu...
Žiadne dnes mi bolo zle, a pod. Fakt to u neho nema zmysel vyvolávať falošný súcit. Drzim ti palce✊🍀
PS. Odkladaj si všetky bločky z nákupov, vitamínov pre teba a pod. Panko ma totižto zo zákona povinnosť sa podieľať na ich úhradách. Do 2 rokov dietata je to vymahatelne súdom.
@autorka je to smutne, no stavaju sa v zivote aj horsie veci. Mas svoje dietatko, lasku mu das za dvoch. Si mlada, najdes este muza, co ta bude lubit a prijme aj dietatko. Otec vsak na dieta prispievat musi, aj ma pravo ho spoznat, kedykolvek. Aj ked teraz ro vyzera, ze zaujem nema, o par rokov si to moze rozmysliet. A pravo maju jeho rodicia, urcite je lepsie s otcom a a jeho rodinou dobre vychadzat, nebranit im v kontakte. Takto na dietatko sancu mat v zivote viac ludi, co ho budu mat radi. Spravodlive to nie je, lebo ty su vsetko "odseries" a oni maju "pravo".. ale nejde o teba, ale o malicke a ty vies, ze pre neho to bude lepsie. Drzim palce ❤️
@lienka.7 Zajtra idem na ultrazvuk a on sám mi povedal, že chce aby som mu dala info ako som dopadla a poslala aj fotku z ultrazvuku, ale načo keď raz povie tak, potom povie tak ja už nevládzem..😔 a ďakujem ❤️
@autorka zariad sa, ako myslíš... ja by som chlapovi, ktorý ma posielal na potrat žiadnu fotku neposlala. Napisala by som ze všetko ôk, mame sa fajn, ďalšia kontrola o mesiac. A bodka. Uvidíš, ako bude. Pokial by nejavil nejaký záujem co sa tyka nákupu výbavy a pod., napisala by som mu až smsku, ze dieta je na svete. A potom riešila veci. Teraz sa sustred na seba a malé, co najviac byt v pohode a užiť si tehotenstvo.
Ale fakt sa zariad, ako myslíš ty.
@lienka.7 Ja mu žiadnu fotku z ultrazvuku ani posielať nebudem, bola by som hlúpa keby som poslala..a vôbec mu už nemám chuť ani odpisovať🙂 nemôžem mať z toho nejak zle, že mu nebudem dvíhať, odpisovať až do pôrodu? Pretože ten chlap sa ma nepýtala nič či niečo potrebujem napr pomoc s nákupom a pod...záujem na bode mrazu, chcem mať kľudne tehotensvo a vždy ako s ním volám sa buď zbytočne rozčulim, alebo som smutná:(
Nemusis s nim byt v intenzivnom kontakte, tak ako pise vyssie lienka. Informovat iba o dolezitych veciach, na spravu pravdivo, jednoslovne odpovedat. Ziadne ultrazvuky posielat nemusis. Nemozes ho bloknut, ani uplne ignorovat. Je to otec tvojho dietata a v urcitom kontakte budete teraz nasledujucich cca 20 rokov.
ja na tvojom mieste s nim vobec nekomunikujem, vobec. Na co? podla mna nemas absolutne ziadnu povinnost mu cokolvek oznamovat a hlasit. Dieta nechce, este si len tehotna. NEma ziadne prave, sud mu nic neodklepol, v RL ak nebude (zaital nie je), tak tiez nie. NEviem kto by ma donutil ho neignorovat a komunikovat :DD
@lonely66
@simca06022011 ano, mate pravdu v tom, ze kym nie je na rodnom liste ako otec, tak nema ako otec ziadne prava. Ale pride mi to zbytocne takto hrotit, ak otec zaujem o dieta nejaky ma. Ved to je len pre to deculo dobre, ak bude mat vo svojom zivote otca. Zbytocne by som konflikt nehrotila, ale ani sa nijako nevnucovala. Je viac nez jasne, ze chalan nechce tvorit rodinu.
@dadis pokým to jej nie je príjemné. Nevychádzajú. Nevidím.dovos aby sa rozčuľovala
@lonely66 "zas ja v tom nevidím nič divné, že dospelí ľudia sexujú preboha. snáď nebude čakať dva roky? od toho je ochrana..... a i tá ešte môže v nejakých tých promile zlyhať."
Nuž a potom tu máme takéto situácie... že chlapec sa stane otcom a vôbec na to nemá dosah....že žena aj keď vie že má možnosť ísť na potrat, tak zoči voči tomu rozhodnutiu sa rozhodne dieťa si nechať aj keď jej to kompletne prevráti jej doterajší život.
Babule ja som mu navrhla, že môžme dať nejaký výlet, alebo niečo resp sa viac spoznať keďže čakáme dieťa a chcem aby sme si vychádzali ako rodičia, ale povedal, že je to také na silu...Popravde už naozaj nevládzem vôbec nič nemám z toho, že som s nim v kontakte len zbytočné nervy s ničím mi nepomôže, neopýtal sa ani raz či niečo potrebujem a pod..RAZ POVIE, ŽE BUDE STÁŤ PRI MNE, ŽE MI POMÔŽE S BÁBOM A DÁME TO A POTOM NA DRUHÝ DEŇ TO DIEŤA ZAS NECHCE...Zajtra idem na ultrazvuk a chce odo mňa info ako som dopadla, fotku ale načo? Tu teraz nasilu, nenasilu malo ísť bokom, pretože nešlo o len o neho išlo o naše dieťa, ale chápem nič netreba siliť ja sa už nevládzem snažiť, lebo to nikam nevedie...🙂
@zltalienka Ten chalan mal na to dosah. Treba vychovavat zodpovednych muzov
Vylet je nasilu, to ma predsa pravdu. Netlac na neho. Vyjadril sa velmi jasne.
@dadis ako má na túto situáciu dosah? Predpokladám že mužskú ochranu použil.
Obaja si chceli iba zasexovat... ako píše lonely.
Zodpovedné ženy netreba vychovávať? Len mužov?
Jasne že to nikam nevedie. Ani neviedlo.
@zltalienka Asi bude nieco zle na tom, si len tak nezavazne zasexovat, ci?
@dadis to si myslím aj ja...ale napríklad taká lonely to považuje za normálne... stačí že sú dospelí....
Nečítala som všetko. V ktorom si týždni/ mesiaci?

A čo na Tvoja mama?
Prečo tohto chlapca odsudzuješ za to, že navrhol potrat? V tomto štáte je to regulérne riešenie. A ak ste túto tému nemali prediskutovanú, tak sa nečuduj, že máte na ňu rozdielny názor. Je veľmi pravdepodobné, že ešte v mnohých témach budete mať rozdielne názory....