Ako zvládnuť partnera, ktorý dáva prácu na prvé miesto?
Ahojte, prosím radu čo mám robiť ja už nevládzem takto ďalej mám chlapa ktorý má na prvom mieste prácu. Máme dve deti a všetko okolo nich a domu musím robiť sama lebo on je do večera v práci, samozrejme živnostník nič si nemôže dovoliť naháňa doslova každý cent a ja už to nedávam. Samozrejme máme aj iné problémy ale najhoršia je jeho práca, ja už nemôžem o nej počuť ani slovo lebo buchnem. Hovorím mu že ma prijali na výšku a teším sa a on nič proste to prehodí na svoju prácu, stále o nej hovorí o 3 ráno vypadne o 7 príde, o tom že mam psychické problémy a silné depresie to ho tiež nezaujíma. Keď nemal túto prácu a robil v Holandsku síce bol týždeň preč alebo mesiac ale keď prišiel naplno sa nám venoval, odkedy je tu tak je to veľká katastrofa a ešte chvíľu tak sa balím a odchádzam. Minulý víkend bol z práce na Spartanovi, tak zase celý víkend sama, tento víkend sa ho človek pýta či nás niekam zoberie, a on odpovie no ja sa zoberiem a maximálne idem do práce, však toto není už normálne. Keby zarobil aspoň strašne peniaze ale nič proste, stále tvrdí jak maka aby sme mohli na dovolenku jak si ma chce zobrať ale to sú keci, keď zarábal v zahraničí veľké prachy tak nikam k moru sme nešli len po Slovensku ale aspoň sa nám venoval. Sex? Ten sme mali ani si nepamätám kedy, moje záľuby? Išli na totalku bokom, akurát čo som chcela strašne ísť na výšku a tak sa teším z prijatia ani to ho nezaujíma. Ja som ho vždy podporovala, on má len prácu, hovorím mu deti ti vyrastú pred očami ani nevieš ako toto obdobie majú len raz za život veľké budú už stále tak si to váž a venuj sa nám, už to nedávam. Už som mu povedala vyber si buď ja a deti alebo tvoja práca, ale nič sa nemení keby sme na tom finančne úplne že zle nepoviem, ale toto už čo stvára je vrchol. Čo mam robiť?
Chodis aj ty do prace, aby on nemal taky tlak na seba, ze musi makat, musi byt uspesny, musi zarobit a ty mu musis byt "neskonale vdacna" a robit vsetko ostatne? Taketo nepochopenie situacie toho druheho vidim dost casto...
@anjelicek26 ako mám chodiť do práce keď som s malým na materskej ? Má len 6 mesiacov
Chodis aj ty do prace, aby on nemal taky tlak na seba, ze musi makat, musi byt uspesny, musi zarobit a ty mu musis byt "neskonale vdacna" a robit vsetko ostatne? Taketo nepochopenie situacie toho druheho vidim dost casto...
@anjelicek26 keď začne chodiť plánujem ho dať do jaslí aby som mohla ísť do práce, ale teraz ho nikam nezoberú a je ešte veľmi maličký.
To si nikde nepisala, ze mas 6 mesacne babo... kazdopadne situaciu to nemeni, on si robi (sam sebe najviac )tlak, ze sa musi o vas postarat... ked bol v Holandsku a zarabal viacej, bolo to jednoduchsie. Teraz maka od nevidim do nevidim s vyplutou dusou... tie naroky ma najvacsie sam na seba on sam..potom unava, stres, doma ti vybuchne... to chce len rozhovor, bud ubrat s potrieb rodiny, znizit naklady, alebo nech ide zasa do zahranicia, lebo takto sa vam ta rodina raz dva rozpadne uplne...v tejto konstelacii zacinat este na vysku chodit inak - nebudes stihat... podla mna...
spartan bol sobotu doobeda, kde bol zvysok vikendu? preco ste si potom nespravili pekny den a nedelu
spartan bol sobotu doobeda, kde bol zvysok vikendu? preco ste si potom nespravili pekny den a nedelu
@amonet sme z ďaleka takže aj cesta tam mu trvala niekoľko hodín, takže prišiel až okolo 8-9 a v nedeľu zase do práce išiel
A si si istá, že chodí do práce? V čom má živnosť keď robí aj v nedeľu?
Ja asi nerozumiem, skús mi to objasniť. Vadí ti ako žijete. To chápem. Ja by som s takým mužom nebola. Väčšina žien. Ale nechápem, že to vadí tebe. Veď si si s ním urobila druhé dieťa napriek tomu, aký je. Z toho mi vychádza, že ti to nevadí. Pretože ak by hej, tak nemá logiku si robiť druhé dieťa. Však?
nevieš zobrať deti a ísť na pár dní k vašim napr? má byť pekné počasie niekam by ste sa prešli.. mala by si trocha zmenu aj ty... ja by som toto nedávala...
Ja asi nerozumiem, skús mi to objasniť. Vadí ti ako žijete. To chápem. Ja by som s takým mužom nebola. Väčšina žien. Ale nechápem, že to vadí tebe. Veď si si s ním urobila druhé dieťa napriek tomu, aký je. Z toho mi vychádza, že ti to nevadí. Pretože ak by hej, tak nemá logiku si robiť druhé dieťa. Však?
@melanta 🤦🏻 logicky som si s ním druhé dieťa robila keď pracoval v zahraničí a venoval sa nám prácu zmenil až ked som bola v 8. mesiaci a vtedy asi moc toho neurobím však? A takáto závislosť vznikla keď sa malý narodil
nevieš zobrať deti a ísť na pár dní k vašim napr? má byť pekné počasie niekam by ste sa prešli.. mala by si trocha zmenu aj ty... ja by som toto nedávala...
@mimaapeto hej plánujem niekedy v júni keď naši budú doma ísť k ním na týždeň, potrebujem vypnúť
Autorka,
Dom je koho?
Partner - ste manzelia, ci len je tvojim priatelom?
Treba mu naložiť nejaké domáce práce, keď je už taká usilovná včelička.
V dnešnej dobe podnikať nie je žiadna brnkačka. Vieš o tom ako ste na tom finančne? On len začína. To je ešte väčší tlak. Ideš do mínusu. Makáš ako kôň a doma Ti ešte aj partnerka hučí do hlavy. Ja netvrdím, že nemáš pravdu. Lenže to si musíte obaja zvážiť to, čo ste ochotní podnikaniu obetovať. Keď nastúpiš na vš, tak nebude môcť makať od vidím do nevidím a v podstate aj Ty budeš robiť to isté čo on, len pre vzdelanie. Rodina a vzťah pôjde trocha bokom. Naložili ste si ako na slony a vy ste pritom len poníky. Obrazne povedané. Keď si to nevyriešite medzi sebou, tak už teraz je jasné, že bude rozchod a nie svadba. On potrebuje Tvoju trpezlivosť a oporu v začiatkoch podnikania, Ty potrebuješ pocit, že nie ste na druhej koľaji. OBAJA musíte máknuť poriadne na vzťahu a nie len na kariére a vzdelaní.
Pracuje preto, ze stratil o teba zaujem a nie preto, ze nahana peniaze.
max. pracovne vytazeny, od ultra skoreho rana do vecera ...ale popritom zvladol natrenovat na Spartana ?
Nechcem byť hnusná,ale skúsenosť z rodiny ukázala, že živnostník môže síce robiť 7 dni v týždni od vidím do nevidím, ale nevedie to k ničomu.Znamy vďaka tomu tempu prišiel takmer o rodinu.Nahanal zákazky,robil na nich a domov prichádzal v stave,ze sprcha, posteľ a už odfukoval... Manželka sa to snažila chápať dlho,aj keď kamarátka do nej hucala,ze nemá nič zo života a z takého muža...,az prišiel šarmantný 40nik, ktorý ju obletoval,venoval sa jej, až sa stali milencami.Prevalilo sa to a manžel nechápal, že prečo, keď on drie,len aby sa mali dobre.Nastastie, ešte to medzi nimi celkom nevyhaslo a dokázali sa porozprávať o tom, že kto má od partnera aké očakávanie.Bolo to ťažké začať si vzájomne dôverovať, ale každý urobil zmeny.Jednou dôležitou zmenou bolo, že manžel, aj keby traktory padali, nedeľu si vyhradil ore rodinu, pre manželku,pre syna... väčšina zákazníkov to akceptovala a tých pár, ktorí nie,mali smolu...