Ako zvládnuť pauzu z manželstva?
Viem, napis znie hrozne.Ale je to presne to, co sa mi v zivote momentane deje. A sme proste sme dospeli do tohto stadia, ani neviem ako. Mame dve deti a dva mesiace byvame od seba. Sme kazdy den v kontatke, napiseme dobru noc. komunikacia slusna. Akurat je uplne,uplne obmadzena na deti. Nic ine nezdielame. A teda,mne je strasne tazko, pretoze akonahle piseme o detoch, ja mam pocit, ze je to ako za starych cias a mam tendenciu sklznut do osobnejsich tem..aky si mal den, co si robil atd. On ani nie. Dajak sa ma na osobne veci nepyta.
Ja by som to velmi chcela dat spat ale mam strach, ze ked nebudeme o sebe zdielať osobne veci,ze sa uplne vzdialime. Ci nechat to tak? Ze naozaj nic osobne a potom zrazu sa akoze dame do kopy? Za tie dva mesiace sme spolu absolvovali 3 vylety, kedy sme sa bavili doslova o "pocasi"
A dôvod tejto pauzy je aký?
Co povedal?
Iba ty vieš, aký ste mali vzťah.
To si ako predstavuje, že si odpocinie a vráti sa?
A, ty celá happy ze sa rozhodol pre Vás?
A za polroka znova?
Nemá gule jednať na rovinu?
Nikde som nepostrehli dôvod odlúčenia, mali ste problémy? Ale prečo sa manžel odsťahoval?
Co sa tyka dovodu, posledny rok sme sa odcudzili, dost sta hadali - nevedeli sme sa zhondut, co sa tyka vychovy deti. V podstate, posledny rok dost zlyhavala komunikacia medzi nami. Hadky boli stale o tom istom. On sa pohruzil do prace, mne vadilo, ze s nami travi malo casu - tj.nepomer pracovny a rodinny zivot. Vlastne, to boli hadky - deti a jeho workoholizmus. Este aj pocas dovolenky pracoval. Ale, stale sme fungovali. Len, chyba bola ta, ze sme si nikdy nesadli ..ano, toto hneva mna, toto teba..ideme stanovit nejake pravidla...to bol ten posledny rok nas.
On ťa už asi nechce, len dal tomu nálepku pauza aby si to ľahšie strávila. Pre mňa pauza= koniec. Zatúžil po niekom inom, a ja by som na takého chlapa už nečakala..
v takejto situácii bola moja kamarátka , pol roka čakala ako taká husička na neho . Po polroku mu povedala vieš čo Fero , buď sa vrátiš alebo sa rozvedieme . Viac menej s ním prestala komunikovať, len absolútne základné veci o deťoch , nulový fyzický kontakt . Sústredila sa plne na seba , na svoje potreby a na deti . Žiadne výlety , žiadne spoločné dovolenky . Po mesiaci ju muž zavolal do reštaurácie a chcel sa vrátit.
Zameraj sa na seba , obmedz kontakt fyzický , výlety a aj to ostatné . Daj tomu absolútne minimum .
Ako keď ti toto vadilo pri workoholikovi, si myslíš že ti to už nebude vadiť? Ako teraz skĺbi prácu s výchovou detí ma zaujíma..... nebola si ty veľmi na neho naštartovaná, bez väčšej tolerancie k jeho práci a teraz si si to až uvedomila?
Ako nechýbate si fyzicky a u teba sa všetko vytratilo, skrz jeho práce?.....toto nechápem...
Ako píše
@dharmasanata pauza je zač konca.
A určite by som si s ním vyjasnila, čo sa pocas pauzy smie a nesmie.
A dokedy plánuje žiť život slobodného mládenca.
A ci si vbc uvedomuje, že robí guláš aj detom.
On nie je slobodný, že si dobehne odpočinúť, ma záväzky voči tebe, deťom, ste rodina.
Zaujímalo by ma ako to vnímajú deti, že prečo musia pendlovat hore dole..kvôli ockovi? Nie je mu to voči deťom blbé?
Trosku sebecký je tvoj muž, uprace sa a deti nech si lietajú..
@subartic áno, tak by trebalo dať tomu ultimátum. Žiadna pauza, buď manželstvo, alebo rozvod. Mať svoju hodnotu, nečakať na chlapca ktorý nevie čo chce.
Takze ste sa stale hadali a zlyhavala komunikacia.... Kto bol iniciatorom hadok? 🙂 Nebolo to nahopdou tak, ze si ho sustavne "uhanala" na prkotinach az mu jedneho dna pretiekol pohar v zmysle, ze toto nema za potreby? .... Ked si si s nim urobila dieta, vtedy si este nevedela ze preferuje pracovny zivot? 🙂 Ja sa ho nechcem silou mocou zastavat. Je mi vsak jasne, ze tvoja verzia je prifarbena a rad by som pocul aj tu jeho.
@subartic Odpoviem protiotazkou. Ona nevedela, ze nie je mozne partnera "vychovat"? Myslela si, ze sa zmeni? 🙂 .... Kazdopadne: neviem ako to maju nastevene - ale ak domov prinasa obnos penazi ktory je dostacujuci a robi vsetko preto aby bol tento obnos vacsi - je jasne ze starostlivost o dieta bude do istej miery disproporcna. Minimalne dovtedy, kym sa zena nevrati opat do prace..... Chlap maka, nechce ziadne problemy. Na druhej strane tu moze byt zena, ktora tiez maka (okolo dietata) - a postupne ho zacne uhanat na prkotinach, pretoze ma pocit, ze jej protejsok sa dostatocne "nepodiela" na spolocnych aktivitach. Poviem ti moju skusenost - vzdy ked mam co i len trochu volneho casu, beriem decka von aby si zena oddychla. Pomaham tiez pri udrzbe domacnosti.... Na konci dna som vzdy ten blb, od ktory nikdy nerobi dost a mohol by pomahat viac... V skutocnosti ma problem moja zena so sebou samou 🙂 V tomto pripade to mohlo byt podobne.
Myslím že po tomto bude táto paisa začiatok konca, nakoľko obaja máte iný pohľad na život a nie je snaha o komunikáciu alebo vyriešenie problému a ani jeden a teda hlavne manžel .
Napr ja keď som navrhla pausu vedela som že je to začiatok definitívnehi konca. Utvrdenie že naozaj tohto muža nepotrebujem. A on to v podstate tušil aj keď si to nepriznal, u nás tomu predchádzalo jeho prakticky polročné mlčanie. Výnimka pár strucnychninfo o dietati
@zelenina1 neodpovedaj mi otázkou ale odpovedz mi na moju otázku . Ak si muž vedome urobí dieťa, vedome vstúpi do vzťahu priemerne inteligentnému mužovi musí byť jasné že bude musieť zbrzdiť a čas venovať aj rodine. Na to si ju obstaral nie? Ak nerátal s týmto , mal zostať slobodný , bezdetný a mohol pracovať donekonečna.
A ďaľšia vec je rozdiel disproporcia a workoholizmus, ktorému sa tu v tejto diskusii čelí .
@subartic Mozno travi radsej cas v praci, ako s vlastnou zenou. Mozno sa z jeho zeny stal pomerne otravny spolocnik, ktory 10 krat denne utrusi nejaku ustipacnu poznamku. Autorka sa tu vykreslila ako panenka Maria, vyzera to tiez tak, ze jej manzel ma vztah k detom. Co sa preboha muselo stat, ze sa postavil a odisiel od nej a od deti? Nemyslim si ze to bolo skratove jednanie, to vyzera na dlhodobe nahlodavanie 🙂
@zelenina1 autorka doplnila aký bol ich posledný rok.. Zrejme jeho odchod bol vyvrcholením ročných hádok.. Isto to nebolo rozhodnutie zo dňa na deň.
A možno keby si prečítame verziu pána manžela, by mu tu pár žien dávalo medailu za výdrž.. Ktovie.. Iba autorka vie co také vážne sa udialo, že sa proste vzal a odišiel.
Odchod, hoci pauza, je proste koniec, alebo jeho začiatok.
@subartic Bud si ista, ze na chode domacnosti a ohladne starostlivosti o deti particupujem ovela viac, ako je priemer + mam nadstandardny plat 🙂 Do toho nevyhladavam konflikty a snazim sa mat doma pohodovu atmosferu. Problem je, ze raz za cas pride den, ked jej vsetko vadi. Napr ze pohar je v obyvacke a ona mi 100 krat vravela, ze ho tam nemam nechavat. Akonahle ma v niecom vychova, najde si nieco ine a ma potrebu sa v tom sprtat a neustale pripominat. Vie ju to rozculit do nepricetnosti 🙂 Su dni, ked je proste hnusna, ustipacna a dokonca utoci na moju muznost. X krat som jej vravel, ze nech vazi slova, X krat som jej vravel - najdi si kamosky, chod s nimi von, najdi si nejaky fyzicku aktivitu. Nie. Jej je najlepsie doma. No a to je ten problem - nema sa kde vyburit. Schytavam to ja.... Nevravim ze v tomto pripade sa jedna o obdobnu situaciu. Viem si ale predstavit, ze chlap bol dllhodobo nahlodavany, az si jedneho dna povedal STACI.
@zelenina1 a možno si tento muž nemal založiť rodinu a nemal mať vôbec ženu .
@mk22 on sa nezobral a neodišiel , bola to vzájomná dohoda.
@zelenina1 to je smiešne kto bol iniciatorom hádok , ak jedna strana nerieši , necháva vyhnívať problémy , zametá ich pod koberec lebo sa nechce hádať, druhá strana automaticky sa snaží riešiť a preto sa musí hádať.
Autorka......veľmi mi pripomínate nás.Aj my sme sa dokázali len hádať,miesto toho,aby sme si sadli a porozprávali sa.
A áno,taký rok sme sa bavili len o deťoch.Potom sa začali topiť lady,nasratost ustúpila s zrazu sme zistili,že sa po xy rokoch dokážeme rozprávať a smiať sa s tým druhym.To bol taký bod zlomu a taký signál,že to ešte nie je celkom stratene
necitala som vsetko, ale pauza to je obvykle len nazov konca pre zbabelcov. bud sa muz bal kriku alebo, ze sa zena psychicky zlozi...
@zelenina1 v domácnosit participuješ viac ako priemer, máš nadštandartný plat a tvoja žena má dni kedy je hnusná . Chybou mužov je od ženy očakávajú že sa bude správať ako muž , pristupujú k nej ako k mužovi a veľmi sa čudujú že žena je nevrlá , nechce s ním spať , vyťahuje staré nedoriešené veci . Žena má inú optiku ako muž , je cyklická , viac podlieha hormonálnej búrke , skvelú pamäť a je veľmi citlivá na to ako s ňou ten muž komunikuje, ako sa k nej chová . Zvyčajne je žena odrazom svojho muža .
@subartic Vyborne. Ak podlieha hormonalnej burke, nech na sebe maka , nech v danom momente identifikuje "aha, teraz mi startuje samonasieraci proces, musim so sebou nieco robit tu a teraz" a nech si ten problem sama so sebou vyriesi. Preco do toho zatahuje mna? 🙂 Aby som len nepindal, je to skvela zenska a dobra matka. Len ma obcas taketo mrzute obdobie, ktore musim hrdinsky zniest 🙂
@zelenina1 V akom zmysle útočí na tvoju mužnosť? Lebo ak je aj človek nahnevaný, nemal by vyslovene zhadzovať toho druhého.
Možno, že ak ti vytkne niečo sexuálneho, tak ti vlastne hovorí, že čo by chcela zmeniť? Možno by si sa aj takto na to mohol pozrieť?
A predtým, než ste si dali pauzu, tak ste mali aké problémy? Deti sú aké veľké? A on kde býva teraz? V nejakom prenájme alebo u rodičov? Nenavrhovala si skor nejakú manželskú poradnu ako toto? Vačšinou je to skor koniec vzťahu, ja si tiež myslím, že niekoho má, alebo minimálne je zaľúbený do nejakej ženy, s ktorou si možno len píšu a ešte nevie, na čom je. Lebo máloktorý chlap odíde len tak.

vieš dôvod prečo nechce byť s tebou? žiadne také že pauza...lebo....oddýchnuť si... si v kontakte s jeho rodinou?