icon

Ako zvládnuť pauzu z manželstva?

14. okt 2024

Viem, napis znie hrozne.Ale je to presne to, co sa mi v zivote momentane deje. A sme proste sme dospeli do tohto stadia, ani neviem ako. Mame dve deti a dva mesiace byvame od seba. Sme kazdy den v kontatke, napiseme dobru noc. komunikacia slusna. Akurat je uplne,uplne obmadzena na deti. Nic ine nezdielame. A teda,mne je strasne tazko, pretoze akonahle piseme o detoch, ja mam pocit, ze je to ako za starych cias a mam tendenciu sklznut do osobnejsich tem..aky si mal den, co si robil atd. On ani nie. Dajak sa ma na osobne veci nepyta.

Ja by som to velmi chcela dat spat ale mam strach, ze ked nebudeme o sebe zdielať osobne veci,ze sa uplne vzdialime. Ci nechat to tak? Ze naozaj nic osobne a potom zrazu sa akoze dame do kopy? Za tie dva mesiace sme spolu absolvovali 3 vylety, kedy sme sa bavili doslova o "pocasi"

subartic
14. okt 2024

@zelenina1 môj muž prišiel na to napríklad veľmi rýchlo keď bol tvrdo konfrontovaný s realitou .

pribinak
14. okt 2024

@subartic toto hentaka manipulácia až to pekne nie je
Neviem či to nechceš vidieť alebo nedokážeš vidieť, ale toto čo
Píšeš sa vie veľmi nepekne obrátit aj voči zene

Myslenie že alebo je to podľa mna a ona sa prispôsobí je jednoducho manipulácia

zelenina1
14. okt 2024

@subartic Jasne. K tomu nemam co vytknut. Jedine co mi prekaza je vasa predpojatost. Urobili ste z neho blba, ktory nevie co chce a pravdepodobne isiel za inou.... Ine varianty ani len nie ste ochotne pripustit.

kp7333
14. okt 2024

@zelenina1 presne tak, nevieme. a obavam sa, ze to nevie ani autorka. z fleku vylucila neveru - na zaklade coho? mame malo informacii, aby sme vyvodili zavery. ja by som ale utek zo vztahu, ci uz ho nazveme pauzou ci inak, netolerovala. Ani tichu domacnost. Problemy sa riesia komunikaciou, nie tichom a utekom. Obcasna hadka vztahu neuskodi, aspon sa vycisti vzduch.

mk22
14. okt 2024

@kp7333 do posl bodky s tebou súhlasím

subartic
14. okt 2024

@zelenina1 žiadna predpojatosť.
Ja mám mužov rada. Ale nemožno očakávať od hociktorej strany že bude čakať kým si to ten druhý rozmyslí a utriedi . Jednoducho nemožno , ten človek kľudne môže žiť po svojom a často aj začne, nič inému nezostane. A pri tom žití často stretne aj druhého partnera.
Treba zobrať do úvahy aj rozdielnosť v ženskom myslení a mužskom myslení . Syndróm zahrabanej kosti u mužov funguje dokonale , zahrabem si kosť a nevšímam si ju . Ale boh chráň ak ju vyhrabe iný pes a začne ju obhrýzať. Mnoho mužov má snahu svoje expartnerky kontrolovať ešte aj po rozvode, kde chodia , čo robia , či tam nebol žiadny ujo atď.

subartic
14. okt 2024

@pribinak
Manipuluje ten kto odíde a očakáva že ten druhý bude čakať a znesie všetko . Pošle sem tam nejaku sms , sem tam sa ide na výlet a sem tam podhodí nejakú návnadu , kde tej druhej strane dá nejakú nádej že MOŽNO sa rozhodnem pre teba. Ani s tebou , ani bez teba.
ALE druhá strana to vôbec nemusí akceptovať, nemusí na neho čakať , kľudne mu to aj môže povedať a žiť si podľa seba . A to aj platí v praxi , keď sa druhá strana rozhýbe , opustená strana už nechce aby sa vrátil . Úplne bežný jav .
Prečo ? Pretože zistila/ zistil že môže žiť ak inak ,lepšie , s niekým iným .

kp7333
14. okt 2024

@subartic presne, manipulatori su zvacsa navonok prijemni ludia, mili (az prehnane) a robia to ucelovo - aby si danu osobu omotali okolo prsta. Ked uz vidia, ze je na nich zavisla, robia si s nou co chcu. Sem tam podhodia navnadu, ale v skutocnosti to nerobia z lasky k druhemu, ale k sebe.

subartic
14. okt 2024

@kp7333 ešte čo mňa prekvapuje , že mnoho mužov očakáva , že keď odíde od ženy a detí , že bude strápená , chodiaca zombi . Na krátku dobu asi áno , ale potom zvyčajne pookreje, zjemnie , rozkvitne , často schudne , opeknie , prestane prosiť aby sa vrátil a začne žiť. Pretože má čas aj na seba, nerieši problémy ktoré vytváral muž , problémy ktoré neriešil on vyriešila alebo odišli s ním , samozrejme prirodzene vznikli iné ale tie už sú jej.

kp7333
14. okt 2024

@subartic toto ale plati aj v opacnom garde. Niektore zeny odidu od muza, vychovavaju deti s novym partnerom a ked si ich byvaly najde znamost, zacnu robit problemy. Lebo predstava, ze deti si cez vikend u otca aj s "cudzou tetou", ich desi. Ako keby len ony mali pravo na lasku.

subartic
14. okt 2024

@kp7333 súhlasím . A nechápem to .

earlgrey
14. okt 2024

@kp7333 Poopravím ťa...nie niektoré ženy...ale VÄČŠINA žien 😉

autor
14. okt 2024

Som nestihla dopísať. Dôvod odchodu som písala. Hádky kvôli tým dvom veciam. Pri poslednej hádke povedal, že si potrebuje premyslieť čo ďalej. Čakala som mesiac, lebo on nevedel či ma chce. V podstate, som dosť naňho tlačila, nech sa rozhodne, že takto žiť nemienim. A rozhodol sa pre rozchod s možno.
@zelenina1 ja tu nikde nerobím z neho chnupa. Na rozpade vzťahu sú na vine vždy dvaja. Akurát, to rozhodnutie toho rozchodu, s možno prislo z jeho strany. Z mojej strany prišiel návrh na pokus o riešenie. To zamietol. Takže, v podstate som ani nemala na vyber.

Čo sa týka tej milenky, určite nemal nikoho, s nikym nespal a nestretával sa. Máme firmu vedľa domu, takže celý čas bol tam. Čo sa týka písania, to uz samozrejme vylúčiť neviem, ale celý čas som mala prístup do jeho telefónu, na počítači mal WhatsApp aj FB, takže som sa mohla hocikedy pozrieť keď som chcela. Keď mu aj správy chodili, videla som ich v rýchlom okne. Večere sme trávili spolu, chodili spolu spávať. Takže, tam fakt nebol priestor na nejaké vypisovanie a uz vôbec nie na stretávanie.

subartic
14. okt 2024

a dokedy mu budeš tolerovať to možno ? Treba dať tomu určité hranice , a potom začať žiť život tak ako ty chceš.

earlgrey
14. okt 2024

@autorka
No vidíš, že vieš, prečo odišiel. Lebo nechce byť s Tebou, veď ti to povedal priamo. A ak raz nechce, tak nechce...ak by chcel niečo zachráňovať, tak už dávno zachráňuje...ale prešli 2 mesiace a on ešte stále je miml domu...proste ťa nechce a s tým sa musíš zmieriť...

autor
14. okt 2024

@subartic nedá sa s ním komunikovať moc teraz. Ja potrebujem čas aj pre seba, sama sebe som si dala do vianoc. Žijem normálne, tak ako ja chcem. Preco si myslíš, že nežijem?

subartic
14. okt 2024

@earlgrey muži takto nefungujú . Ak by chcel ... oni zachraňujú päť minú po 12 hodine, obzvlášť ak druhá strana sa pohne iným smerom ako predpokladali .

autor
14. okt 2024

@earlgrey možné to je. Že to len nechcem pripustiť.

subartic
14. okt 2024

nežiješ. Stále očakávaš že bude riešiť, očakávaš že bude písať .. pohni sa vpred a bez neho , akokeby nebol . J aby som osobne nepripustila žiadne výlety, ani sms, je to len trápenie a udržiavanie teba v neistote.

earlgrey
14. okt 2024

@subartic Ale no, ty nevieš ako fungujú všetci muži...a nevieš ako funguje manžel autorky...to nevie nikto, okrem autorky...takže takto zovšeobecňovať...neviem či je na mieste...ja len vyjadrujem svoj pocit z toho, čo píše autorka...lebo si vezmi...logika nepustí...pokiaľ bol doma, stále bol v práci, hádky, že sa nevenuje rodine..akonáhle odišiel, zrazu sa rodine...teda deťom venuje...16 x ich mal za 2 mesiace cez týždeň, 2-3x cez víkend a 3x rodinný výlet, kde s autorkou skoro vôbec nekomunikoval...teda komunikoval o počasí...jasne jej povedal, že s ňou nechce byť...S ŇOU...nie s deťmi...takže odišiel kvôli nej...ak by s ňou chcel byť, trávil by čas doma s ňou a deťmi...ono logika nepustí...bol doma - práca nepočkala, bol tam stále, čiže unikal z domu, od autorky...nie je doma - má čas na deti, výlety, práca počká...tak čo ti z toho vyplýva? A dávať niekomu ultimáta, keď je viac než jasné, že to nikam nevedie, neviem...no...radšej by som riešila ten rozvod a nečakala do nekonečná...možno rozvodové papiere jeho rozhodnutie urýchlia...a možno bude šťastný, že to urobila ona a nie on...🤷‍♀️ my vieme len toľko, čo napíše autorka...a ona potvrdila všetko, čo som si o tom od začiatku myslela...už je len a len na nej ako si to v hlave usporiadá a vyrieši..ale čakanie na neviem čo, nie je správna cesta...

mameha7
14. okt 2024

Nájdi si frajera. Ak nezačne žiarliť, je koniec.

mk22
14. okt 2024

Na jeho dobrú noc nereaguj..alebo ak dobrú noc píšeš prvá, tak nenapíš, neodpovedaj.
To k čomu je dobre písať si dobrú noc?
Nenapíš dnes, zajtra.. A uvidíš.. Ak si všimne, a opýta sa, napíš.. Sorry, príde mi to trápne a zbytočne.
A vbc, neuveríš, ale aj ja si potrebujem utriediť myšlienky, presne ako ty.

diamont00
14. okt 2024

nememu ani vlastna mater nerozumie.... tym chcem povedat to, ze sa ho na spolocny zivot (ako si to predstavuje dalej, ci sa chce vratit atd.) jednoducho spytaj.... ked povie, ze nevie alebo sa nevyjadri, podaj o rozvod a posun sa dalej.. pretoze ked je nejaka laska medzi vami tak pauzy sa nedavaju... problemy sa riesia a neuteka sa od nich...

subartic
14. okt 2024

@earlgrey pozri ja práve viem ako všeobecne fungujú muži . A nie je to z mojej hlavy ,ale práve z tej mužskej ,pozerám podcasty a ešte o tom aj školia samotní muži .
Muži si dlho ani neuvedomujú že problém majú , uvedomia si ho v momente keď je narušený ich komfort alebo ak sa veci nevyvíjajú ako by oni sami radi chceli . Nevnímajú tú ženu , ani jej výčitky , ani je prosby , až kým nepríde také rozhodnutie tej ženy ktorým sú riadne zaskočení . Oni sú furt v pohode , problém je u ženy.
Tak ak s ňou nechce byť , je potrebné ho postaviť pred hotovú vec , nič tým autorka nepokazí , ak s ňou chce byť , alebo si uvedomí že chce , tak začne konať. Takto je to naťahovanie na škripec.

subartic
14. okt 2024

@mk22 presne tak .Nepísať , neodpisovať , nechodiť s ním nikam .
Autorka kto iniciuje tieto trapné výlety ?

mk22
14. okt 2024

@subartic mňa by tie sms z povinnosti urážali.
To ma ma potešiť, že napíše dobrú noc?
Odisiel si, nechceš byt so mnou, chceš rozmýšľať, fajn, rozmýšľaj, ja sa zariadim podľa seba.
Aj tie vylety.. To sa ako cítia tie deti.. Co je to za hru, na čo je to dobre?

subartic
14. okt 2024

@mk22 na nič . Absolútne nanič .

mk22
14. okt 2024

@subartic iba mu ukazuje, ako poslušne čaká, na čo príde..

earlgrey
14. okt 2024

@subartic Tak ja zase poznám veľa mužov, ktorí bojujú o ženu a tí, ktorí nebojujú, jednoducho záujem nemajú...on dobre vie, že autorka ho chce, chce napraviť ich manželstvo, snaží sa o komunikáciu...a on robí čo? nechce o tom komunikovať...to je nepriamy náznak toho, že nemá záujem...veď už je 2 mesiace preč...no ja by som nečakala...načo vlastne? ešte týždeň, dva možno...ale 2 mesiace alebo do Vianoc? V žiadnom prípade...a s tými smskami úplne súhlasím.

mk22
14. okt 2024

@earlgrey do Vianoc sú ďalšie dva mesiace 🤦
Pan manžel už dávno vie co chce, len nemá gule to priamo vyklopiť, tak bude smskovat a držať ženu v nádeji..
Ona si tak isto môže určiť pravidlá.
Do konca októbra si zhrn svoje myšlienky, inak sa zariadim aj ja. Hotovo. Bodka.