icon

Ako zvládnuť pauzu z manželstva?

14. okt 2024

Viem, napis znie hrozne.Ale je to presne to, co sa mi v zivote momentane deje. A sme proste sme dospeli do tohto stadia, ani neviem ako. Mame dve deti a dva mesiace byvame od seba. Sme kazdy den v kontatke, napiseme dobru noc. komunikacia slusna. Akurat je uplne,uplne obmadzena na deti. Nic ine nezdielame. A teda,mne je strasne tazko, pretoze akonahle piseme o detoch, ja mam pocit, ze je to ako za starych cias a mam tendenciu sklznut do osobnejsich tem..aky si mal den, co si robil atd. On ani nie. Dajak sa ma na osobne veci nepyta.

Ja by som to velmi chcela dat spat ale mam strach, ze ked nebudeme o sebe zdielať osobne veci,ze sa uplne vzdialime. Ci nechat to tak? Ze naozaj nic osobne a potom zrazu sa akoze dame do kopy? Za tie dva mesiace sme spolu absolvovali 3 vylety, kedy sme sa bavili doslova o "pocasi"

subartic
14. okt 2024

@earlgrey ale kedy bojujú ? keď si reálne uvedomia že majú problém . A to je dosť neskoro . Tento chlap ten problém nevníma, lebo žena má záujem . Keď jej záujem skončí nastanú dva scenáre , spozornie a začne riešit alebo nebude riešiť.
Pokiaľ tam je stále záujem tej ženy nebude konať.

subartic
14. okt 2024

@mk22 a možno nevie , ale hrá sa s ňou ako mačka s myšou . Sms sú fakt trapné.
Súhlasím , do konca októbra zhrň svoje myšlienky , inak sa zariadim podľa seba.

earlgrey
14. okt 2024

@subartic Veď áno, v podstate píšeme to isté, len inými slovami. Len ja osobne si myslím, že záujem z mužovej strany nie je a len to naťahuje, lebo vidí, ako sa autorka "trápi". A či mu to robí dobre, vie len on sám. Ale ja by som po 2 mesiacoch chlapa naspäť nevzala, načo...aby po čase mu niečo znova sadlo na nos a odišiel znova si utriediť myšlienky? Tak nech je tam, kde je a hotovo.

earlgrey
14. okt 2024

@mk22 Úplný súhlas.

margotka17
14. okt 2024

...., a možno by stačilo tak máličko,viac komunikovať, rozprávať čo kumu doma chýba, čo by chcel zmeniť, pridať do vzťahu či ubrať. Lenže teraz je doba pauz, až mám bolehlav, keď to počujem 🤕. A ďalšia vec, rozdielne povahy. No mňa ide urvat. Veď ste z rozdielnych rodín, ani deti jedných rodičov nemajú rovnaké povahy. Treba vedieť počúvať toho druhého, hľadať spôsob, ako spolu ostať, žiť a vychovávať deti, nie hľadať dôvod, ako sa rozísť, dať si pauzu. Možno by bolo dobré na takom výlete sa spýtať manžela, ako sú mu bez vás darí, či nasiel stastie bez vás, alebo mu je za vami smutno a chýbate mu. Možno mu aj povedať, že on vám chýba všetkým. Na ako dlho taká pauza sa dáva? My s mužom sme takpovediac 24 hodín spolu, doma aj v práci. Nikdy nás žiadna pauza nenapadla, všetko musíme vykomunikovat ohľadom domu aj práce. Inak by sa firma zosypala a domácnosť rozpadla. Čo tak pozvať manžela na kalistek lahodného vína a porozprávať sa? 🤔😍

mantilka
15. okt 2024

Autorka a prečo si nepísala tému "manžel navrhol pauzu...ako reagovať?".Teraz po 2 mesiacoch píšeš? Ste obaja nezreli.
Prepáč, a to vás nenapadla manželská poradňa?
Najprv treba spraviť všetky kroky na záchranu.
Pauza....bez jasných hraníc?
Veď on si pripravuje deti na rozvod. Toto ťa nenapadlo? Toto divadielko môže byť kvôli deťom...najprv ocko odišiel na chvíľu a keď si deti zvyknú môže pokračovať v kroku dva...rozvod.
Mala by si navrhnúť dátum rozhovoru v poradni. Veď keď si potreboval utriedit len myšlienky bude vedieť tie myšlienky pekne predostrieť na poradni.
Ak chces správny krok, potrebujete niekoho kto vás oboch usmerní. Pozrie sa na vás oboch.
Keď je podráždený, nič dobré to neveští.
Teraz by si mala ísť sama za psychológom a poradiť sa lebo máte v tom poriadny guláš a ten popis vedie skôr ku koncu ako ku reštartu.

mantilka
15. okt 2024

Len tak mimochodom autorka....nech sa prihlásia ženy, ktoré nemali problém vo výchove a rozdelení prác, starostlivosti o deti.
Pochádzate z dvoch odlišných rodín, je to prirodzené. V každej rodine je väčšia alebo menšia kríza práve v týchto otázkach....kým sa nedohodnú a "neobrusia kamene ". Koľko manželstiev si dalo kvôli tomu pauzu?
Bolo treba pracovať na obruseni hrán a hľadať aj kompromisy, deti rastú aj tie problémy sa menia...ako píšeš už je 5 ročný samostatnejší.
Nezi v omyle, že takáto pauza vám pomôže. Keď vôbec chces vyskúšať záchranu choď sama k psychológovi.

maya_hi
16. okt 2024

Ako žiješ keď sú deti u neho? Ja by som totiž skúsila poštekliť mužskú ješitnosť. Asi má v tebe veľkú istotu. Ty chceš a on "si to ešte premyslí". Ste od seba, skús si užívať to, že si sama. Nehovorím o nevere, ale užívaj si. Vyber sa večer s niekým von. Choď na nejaký wellnes víkend a zaves mu na nos len základné informácie. Chlapi si začnú ženy vážiť až vtedy keď zistia, že o ne môžu reálne prísť a nie je to ich pričinením. Vždy to boli lovci 🤷🏻‍♀️ Nehovoriac o tom, že možno naozaj prídeš na to, že bez neho ti je lepšie. Začni sa orientovať na to, ako budeš žit bez neho a nie ako za každú cenu udržať niečo po čom túžiš možno už len ty. Snaž sa dostať z polohy žobrajúceho psíka do polohy nezávislej cice- Mice. A nakoniec ho to možno preberie. 😏

mk22
17. okt 2024

Autorka.. Vrátil sa manžel?

autor
17. okt 2024

@mk22 zatiaľ nie a ani neviem.ci chcem. Včera sme sa spolu streli, zahrali spoločenskú hru. Musím povedať, že prvy krát sme sa tak normálne porozprávali, o deťoch, čo má kto nové. Povedal mi nejaké plány na budúci týždeň, kam ide, s kým sa stretne. Dnes mi už 2 krát volal, potreboval s niečím poradiť. Počas tých dvoch mesiacov, volal ohľadom pomoci hocikomu inému len nie mne. Mám zmiešané pocity. A neviem ako ďalej. Nechcem mu uspokojovat jeho potrebu po trávení času ako "rodina".

autor
17. okt 2024

Ja chcem buď všetko alebo nič.

mk22
17. okt 2024

Co to znamená - Nechcem mu uspokojovat jeho potrebu po trávení času ako "rodina". Ze hoci je odstahovany, chodí si k tebe pre sex?

janickacrazy
17. okt 2024

Buď trochu nedostupná, nedvihaj telefón, nebez hneď s ním hrať spoločenskú hru, prečo? On chcel odísť, tak nech si len berie deti a basta. Ty s ním netrav žiadny čas. Jedine ak by sa chcel porozprávať o tom, kedy tento stav ukončíte či už jeho navratom alebo rozvodom alebo ako.

unicornlady
17. okt 2024

@mk22 Ja to chápem tak, že autorka sa nechce tváriť, že je všetko v poriadku, a že manžel s ňou telefonuje a zdôveruje sa jej, akoby boli stále manželia žijúci spolu.
Ale on sa rozhodol opustiť ich, on sa odsťahoval. Ale rozhovory o fungovaní rodiny odmieta, a tvári sa, akoby všetko bolo v poriadku. Lenže je to v zóne "ani-ani".
Že on berie to, že je s deťmi, volá "manželke", akoby spolu boli, akoby mu mala poskytovať spoločnosť, bútlavú vŕbu, ale on si drží zadné vrátka.

subartic
17. okt 2024

existuje také slovíčko a je to slovo NIE. Cíti že sa mu vzďaľuješ a mohol by eventuálne o teba prísť a zas chce nastoliť svoje pravidlá hry. On nechce byť ani s tebou ale ani bez teba, tak na pol ceste hlavne aby to vyhovovalo jemu .
Keď sa bude chcieť s tebou stretnúť a hrať sa " akokeby sa nič nestalo " na to je to slovíčko NIE. Kľudne mu povedz všetko alebo nič .

mk22
17. okt 2024

@unicornlady práveže písala ze cely čas co je prec riešia iba deti, nie vzťah.
Nie je mu butl vrbou až dnes. Sa záhadné ozval.2x. Doteraz neriešili nič žiadne telefonáty, iba deti.

subartic
17. okt 2024

@mk22 cíti že povoľuje väzba a mohlo by sa udiať niečo čo on nechce, napríklad to čo už aj autorka napísala, ani nevie či chce aby sa vrátil .

autor
17. okt 2024

@mk22 áno, tak. Veď doteraz bolo trochu medzi nami napätie. Fakt sme sa bavili iba o deťoch a to skôr také inštrukcie. Kto, koho vyzdvihne, ktorý deň, aké oblečenie....včera, prvý krát, to bolo akoby osobnejšie. Presne, som mala pocit, ako za starých čias, sedeli v obývačke a hrali. Ešte ma išiel aj vyprevadit, že zamknut dvere. Ale, ja kľúče mám a vždy som zamykala ja.

mk22
17. okt 2024

@subartic a tak by som sa postavila do pozície, že vlastne už ani neviem, či stojím o jeho návrat.
Nech sa trasie aj on.. A urychly to triedenie myšlienok..

mk22
17. okt 2024

@unicornlady tak som to pochopila správne, pánko sa zjaví, keď ma chuť na sex.
Blbecek 😁 asi ma tlaky z toho množstva myslienok co triedi.

autor
17. okt 2024

@mk22 boli tam deti, sex nehrozil

mk22
17. okt 2024

Aha.. Lebo si mi odpovedala.. "áno, tak"
Sa ho opýtaj, prosím ta, keď ma prepadne chuť na sex, kam mám isť.
Jeho odchod, to mate aj nejaké pravidlá?
2mes je preč, ešte dva tri bude, ktovie.. Ze co máš robiť?

autor
17. okt 2024

@mk22 to bolo na margo toho, že sa ozval prvý krát. Hrali sme spoločnsku hru s deťmi

subartic
17. okt 2024

autorka , snaží sa ťa zas pritiahnuť , keď sa priblížiš , myslím že zas cukne . Ak ho chceš naspäť nehraj s ním túto hru .

mk22
17. okt 2024

A deti, chudence, dostali aké vysvetlenie, že musia takto fungovať?

autor
17. okt 2024

@mk22 normalne sme sa s nimi spolu porozpravali. Je jasne, ze by chceli aby sme boli spolu. Ale tiez, zit v rodine, kde je napatie, nie je bohvieco. Obaja sa voci detom snazime, aby mali obidvoch rodicov podla potreby.

autor
17. okt 2024

Akoze, ja sa ho nezastavam. Mohol to riesit inak...

mk22
17. okt 2024

A skončí to kedy, na čo by mal prísť?
Co ti povedal?
Skončí to, keď povie on?
Vieš o tom, že to celé môže skončiť, keď povieš ty, že vbc nemusíš čakať.

autor
17. okt 2024

@mk22 včera sme sa nebavili. Boli tam deti, mne sa nechcelo vyťahovať tu tému. Tiez som zranená a potrebujem si ujasnit čo chcem. A navyse, po 2 mesiacoch konečne príjemné bolo. Práve mi volal 3 ti krát. Včera sme sa bavili s deťmi, že si urobíme palacinky. Akurát som povedala, že nám došla múka. A volal mi, že mi kúpil 10kg múky a čakajú ma pred dverami. No, uvidím čo bude

mondolina
17. okt 2024

to ti stačí 10 kg múky? 🙈
veď stále tam budú deti...to si neviete nájsť čas na vyriešenie vašej situácie? buď alebo?