icon

Ako zvládnuť pauzu z manželstva?

14. okt 2024

Viem, napis znie hrozne.Ale je to presne to, co sa mi v zivote momentane deje. A sme proste sme dospeli do tohto stadia, ani neviem ako. Mame dve deti a dva mesiace byvame od seba. Sme kazdy den v kontatke, napiseme dobru noc. komunikacia slusna. Akurat je uplne,uplne obmadzena na deti. Nic ine nezdielame. A teda,mne je strasne tazko, pretoze akonahle piseme o detoch, ja mam pocit, ze je to ako za starych cias a mam tendenciu sklznut do osobnejsich tem..aky si mal den, co si robil atd. On ani nie. Dajak sa ma na osobne veci nepyta.

Ja by som to velmi chcela dat spat ale mam strach, ze ked nebudeme o sebe zdielať osobne veci,ze sa uplne vzdialime. Ci nechat to tak? Ze naozaj nic osobne a potom zrazu sa akoze dame do kopy? Za tie dva mesiace sme spolu absolvovali 3 vylety, kedy sme sa bavili doslova o "pocasi"

earlgrey
17. okt 2024

Veď ho zavolaj jeden večer, keď deti budú spať a majte spoločnú komunikáciu 🤦‍♀️

autor
17. okt 2024

@mondolina jasné, že mi nestačí..ide skôr o to, že počul našu konverzáciu a kúpil.

zuzanka.zuzu
17. okt 2024

a nechce sa už vrátiť domov? možno len nevie ako ti to povedať 🤷 tak hrá hry, prinesie múku. tu je každá hrrr hrdinka ale boli by možno posr*tejšie a stratenejšie než ty... daj mu tú šancu. to nebude tvoja slabosť ale veľkorysosť 😊

mk22
17. okt 2024

Si pre tvojho muža ľahká korisť, hráš jeho hru, robíš, čo povie. Čakáš, vyčkávas. Je si tebou viac než istý. Nemusí mať strach.. Vidí, cíti tvoj záujem.
Ideš na to zle.
On nemusí robiť nič. Nemusí ta dobíjať, dokazovať ti.. Proste sa vzal a zmizol.. Fungujete ako rozvedení, kazdy ma svoju domácnosť deti si posúvate.
Véd mu povedz, celé toto nové fungovanie môžeš poriesit aj cez súd lebo ty nie si micka na šnúrke ze tu budeš čakať na jeho nálady, chute.
Ide ti hádzať odrobinky ako je kúpenie múky.
Ty ochotne spolupracujes, možno máš strach, čo povie. Iná by ho obrazne chytila pod krk nech vyklopi zo seba, čo vbc chce, a nehrá sa tu blbé hry..

mondolina
17. okt 2024

lebo má výčitky svedomia 😉

autor
17. okt 2024

@zuzanka.zuzu ja to tiež tak vnímam. Každopádne, nevyvíjam snahu o stretnutia, nechávam to na ňom. Hlave, si ja sama musím pre seba dat čas, ako chcem ďalej pokračovať.. Zvažujem, moje "podmienky" návratu, čo sa mi páči a čo nie. Nevyckavam, ako niektoré píšu. Žijem si svoj život. Som zranená a nie pripravená na rozhovor a riešené veci. Nemám chuť tu chodit do wellnes, nikde. A tváriť sa, že som v pohode, keď nie som. Venujem sa deťom, sebe, záhrade.. proste robím to, na co mám chuť. Chodím aj von, ale skôr s kamoškami na kávu, kino, divadlo. A uvidím, čo prinesie budúcnosť. Určite, som schopná mu odpustit.

autor
17. okt 2024

@mondolina aj to je kľudne možné. Uvidíme

earlgrey
17. okt 2024

@autorka
Zvažuješ podmienky návratu a keď on o návrat nestojí? ty mu o niekoľko mesiacov špliechneš do tváre svoje podmienky a on ti s úsmevom na tvári povie, že on sa vrátiť nechce...počítaš aj s týmto?

autor
17. okt 2024

@earlgrey samozrejme, že rátam. Mne sa fakt nechce momentálne nič riešiť. Som naňho aj nahnevana, takže ako píšem, musím si to najskôr sama v sebe ujasniť. A tie podmienky sú skôr, ako si predstavujem ďalšie fungovanie. Proste, viem, čo chcem aby sa zmenilo a na čom chcem aby zapracoval. Proste, chcem byť šťastná. Najlepšie s ním ale, ak to nepôjde, tak sama

earlgrey
17. okt 2024

@autorka
Super. Tak držím palce a dobrú chuť k palacinkám 😉

autor
17. okt 2024

@earlgrey 😆 tak teraz neviem, či to bolo myslené ironicky. Ja inak, som začala chodit aj k terapeutke, aktívne pracujem na svojej sebahodnote. Vlastne, ona mi povedala, že momentálne nemôžem urobiť žiadne rozhodnutie, lebo by to bolo veľmi emočné. Tak som si sama pre seba povedala, že do vianoc si dám čas iba pre seba. A čo sa týka jeho, už som aj niečo zrušila, čo chcel ak som mala svoj program. Takže, idem si fakt podľa seba

earlgrey
17. okt 2024

@autorka
Vôbec som to nemyslela ironicky, ak to tak vyznelo, ospravedlňujem sa 😉 A super, pokiaľ to robíš pre seba, tak si dopraj čas, len neskáč tak, ako on bude pískať. A vlastne rob všetko tak, aby si bola šťastná ty a deti. A pokiaľ ťa poteší aj tých 10kg múky, tak sa vykašli na blbé komentáre na MK. A aj ak ho vezmeš späť po Vianociach, necíť sa blbo, je to tvoj život, tvoje rozhodnutia. Ešte raz držím palce, aby si urobila správne rozhodnutie.

hopsas
17. okt 2024

Autorka nehnevaj sa ale keď to bol jeho nápad a keď sa o teba ani v najmenšom nezaujíma čo sa týka osobných veci tak už dávno má za teba náhradu. Neviem ti poradiť lebo veľa veci si nevysvetlila aké boli dôvody na túto divnu odluku a podobne.

janickacrazy
17. okt 2024

Daj nám potom vedieť, ako sa to u vás vyvíja. Budeme držať palce, aby to dopadlo dobre.

autor
29. okt 2024

Ahojte, tak sa ozyvam po case. Pri poslednom stretnuti sme stravili prijemne poobedie. Konecne to bola taka pohoda po dlhom napati medzi nami. Prvy krat sa zaujimal o deti a tak. Po tomto stretnuti sa celkovo zmenil. Robi voci mne male a mile gesta (nic extra) ale robi. Prestal mi pisat, zacal mi v pripade potreby telefonovat. Ale, drzi si neskutocny odstup. Nejak nevyhladava moju pritomnost. A ja som ako na hojdacke. Tak som sa rozhodla, ze seknem. Nebudem mu pisat prva, nech sa ozyva on, nech sa snazi on. Aj ked na mna zacina doliehat viac ta samota a bezny zivot..bliziace sa vianoce. Musim povedat, ze chodi veselsi, vysmiatejsi, spokojnesi. Najskor som si myslela, ze to je kvoli mne, tomu stretnutiu, lebo po tom sa sprava uplne inak. Ale, vcera ma napadlo, ze kludne moze byt zalubeny a preto je taky vesely. Takze, je to fakt tazke. Asi je najvyssi cas sa uplne odstrinut.

mondolina
29. okt 2024

on je rád, že mu nerobíš výstupy a na 99% si užíva iný vzťah
takže pekne začať riešiť rozvod, výživné, majetok a stretávanie s deťmi. potom už taký vysmiaty chodiť nebude.
a na rovinu sa ho opýtaj či má nový vzťah!

autor
29. okt 2024

@mondolina no ale, ktora zena toto da? Bo aj tie vylety, fotky deti co posielame, ked mi treba nieco ohladom deti, nic ho nezastavi. Uz teraz mi jej luto. Bo nikdy ho nebude mat len pre seba. A dufam, ze si to neodnesu nase deti. Jedno, co on neznasa, je ziarliva zena a zena ktora borti proti detom.

autor
29. okt 2024

Ale, kazdy sme si strojcom svojho stastia samozrejme. Aj on. Jeho rozhodnutie. Prisiel o dobru zenu a o rodinu. Jeho smola. On stratil viac ako ja...

mk22
29. okt 2024

To sa všetko zmení.. Aj muži sa menia.. Keď sa rozveduete, bude žiť s druhou.. Prispôsobí život novej..

mondolina
29. okt 2024

ju ľutovať nemusíš, doriešiť treba vaše manželstvo.

autor
29. okt 2024

@mk22 on nie, nezmení. Rodina je preňho dôležitá. Možno prvý pol rok/rok.
@mondolina To veru treba.

enmery
29. okt 2024

Prestaň sa klamať. Muži vedia oddeliť sex a lásku. Ak on má inú, ešte stále môže milovať svoje deti a príde. Ibaže ty už teraz píšeš, že Ti jej ľúto. Keby mu tak išlo o vás, nie ste od seba. Prestaň si niečo nahovárať. Buď rada, že sa zaujíma o všetko okolí detí, je tu x tém, kde muž prdí po všetkých stránkach na deti. Ja viem, že si nechceš priznať pravdu, ale už to uzatvárať tak, že ona bude žiarlivá a on to neznesie. Neskutočne Ti šrotuje mozog a generuje divné teórie, aby Ťa ochránil. Ja Ti nechcem ublîžiť, len proste pozri sa na to aj inak. Ako partneri ste si urobili deti, aj keď partnerstvo skončí, rodičmi budete stále a nemá to nič spoločné s citmi k Tebe. Čím skór si priznáš tieto tvrdé slová, tým skôr sa Tvoje srdce a duša bude môcť začať liečiť. Aj keď Ty si to nemyslíš. ❤️Prajem Ti pokoj v duši a všetko šťastie sveta. To príde, keď sa postavíš za seba.

mk22
29. okt 2024

On je spokojný, usmiaty.. Lebo ty si zatiaľ kľudná, všetko mu klape, hra.. Véd začni riešiť, otvor tému rozvod, deti, striedavu, ako stratí úsmev.. Postáv ho pred hotovú vec, uvidíš tu zmenu.

unicornlady
29. okt 2024

Ja tiež súhlasím, že tvoj ex si užíva ako slobodný mládenec, a preto je taký vysmiaty. Nikto mu nič nevyčíta, nič nemusí.
Áno, to, že má rád deti, môže byť stále dobrým otcom. Ale nie dobrým manželom.

Neviem, prečo by ti malo byť ľúto jeho budúcej novej frajerky. To treba trápiť nemusí.

autor
29. okt 2024

Tak jasne dievcata, ze sa citim strasne zradena a zranena. Zacinam pocitovat hnev. Ako riesil celu tu situaciu, ze sa nie schopny sa postavit voci tomu celom a nechava nas v neistote..ze mozno...a podobnych zvastoch. A samozrejme, ze neprajem jeho novej ani jemu. Zatial som vo faze, kedy mi toto nedokaze byt jedno, pretoze z mojej strany su tam city. Snad, casom bude.

diamont00
29. okt 2024

jasne, ze pocitujes hnev, nenavist, smutok a vsetky tie emocie... chce to len cas a hlavne vsetky tvoje sily, aby si sa posunula dalej, lebo ver mi, ze tento tvoj akoze manzel si vas ako rodinu nezasluzi... akceptovala si jeho rozhodnutie dat si pauzu, bola si ochotna popracovat na vztahu ale zabudas, ze to musia chciet dvaja! davam vykricnik, pretoze to je sakra dolezite... darmo sa budes snazit, davat si nadeje, ked ten druhy ma v pazi... takze zena, pozbieraj sa a zacni zit... mas deti, ktore ta potrebuju a snaz sa urobit pre ne v ramci moznosti vsetko, aby z nich vyrastli dobri ludia

mk22
29. okt 2024

Ja by som to riešila úplne ináč, ale to som ja.
Natvrdo sadnúť si niekde von, oproti sebe, položila otázky a čakala na odpoveď.
Je preč 3.mesiac a teda vysmiaty.
Zvláštne, logicky by mal byť bez sexu a skôr podráždený, možno by ta zvádzal pokúšal sa o ten sex..
Je vysmiaty, zrejme sexuje.. Inde..
Prečo sa nepýtas na priamo, bojíš sa čoho, že sa nahnevá?
Postav ho pred hotovú vec a ukáže ti ci chce alebo nechce byť s vami.

diamont00
29. okt 2024

@mk22 jasne, ze suka inde 😉 jemu to takto vyhovuje, bez starosti, deti len na par hodin, oddychnuty, vyspinkany, uspokojeny... zivot bohema... ja osobne by som tiez toto nevydrzala, ja uz by som bola asi rozvedena (resp. ziadost by uz bola podana)

mondolina
29. okt 2024

a hlavne s ním prestaň tráviť poobedia, výletíky spoločné a iné srandy.
Daj mu deti pri dverách a sprav si svoj deň.

matkahelka
29. okt 2024

Nechcem ti brat iluzie, ale takych chlapov uz bolo ojojoj, co pre nich boli rodina a deti na 1.mieste... stacilo, ze prisla (casto omnoho mladsia) milenka, chlap sa zalubil ako pubertiak a deti uz boli nie na prvom, ale na piatom mieste. Aj tu na MK by ti o tom z vlastnych skusenosti vedeli zeny pisat doslova romany ako popri milenke uz nie je cas na deti. A ak ta milenka este nema deti, resp. bude chciet dalsie a budu mat spolocne dieta, tak tie deti z prveho vztahu u chlapa uz budu len povinnost platenia vyzivneho. Je cas zlozit si ruzove okuliare a zacat riesit prakticke veci. On mal inu zenu uz vtedy, ked od teba odisiel. Chlapi nikdy, nikdy, nikdy neodchadzaju od zeny, kym nemaju inu zenu.