Ako zvládnuť pauzu z manželstva?
Viem, napis znie hrozne.Ale je to presne to, co sa mi v zivote momentane deje. A sme proste sme dospeli do tohto stadia, ani neviem ako. Mame dve deti a dva mesiace byvame od seba. Sme kazdy den v kontatke, napiseme dobru noc. komunikacia slusna. Akurat je uplne,uplne obmadzena na deti. Nic ine nezdielame. A teda,mne je strasne tazko, pretoze akonahle piseme o detoch, ja mam pocit, ze je to ako za starych cias a mam tendenciu sklznut do osobnejsich tem..aky si mal den, co si robil atd. On ani nie. Dajak sa ma na osobne veci nepyta.
Ja by som to velmi chcela dat spat ale mam strach, ze ked nebudeme o sebe zdielať osobne veci,ze sa uplne vzdialime. Ci nechat to tak? Ze naozaj nic osobne a potom zrazu sa akoze dame do kopy? Za tie dva mesiace sme spolu absolvovali 3 vylety, kedy sme sa bavili doslova o "pocasi"
@matkahelka presne tak.. To som napísala aj ja.. Príde nová žena, nová rodina, život..ti co platí dnes, za mesiac platiť nemusí..
A ako pisu baby, ziadne kavicky, vyletiky. Nech zabezpecuje logistiku detom v rovnakej miere ako ty. Rozvozy do skol, kruzky, sople, lekarov. Na vylety je kazdy otec king, na beznu starostlivost uz je vacsina z nich v prdeli.
Autorka, presne ako tu niekto uz pisal....muzi NIKDY neodchadzaju od svojej zeny, ked v tom nieje ina zena. Asi to nechces pocut a priznat si to a uplne to chapem, ale je viac nez iste ze niekoho ma a ze ju mal uz aj pocas vasho vztahu.
Najhorsie je, ze ty stale veris (co chapem), nastavuj sa ale postupne na to ze je to z jeho strany koniec.
Je to úplne možné. Ja som to celkom nevylúčila. Čas ukáže
A dovod pauzy je....???
Vieš naisto, že niekoho má, alebo si to len myslíš ?
@sandria večere je určite sám, je doma. Tiež určite s nikým nespí. Ale, myslím si, že si s niekym píše. Čiže , nie je to ešte vzťah ale "motýle" v bruchu kľudne môžu byť
V prvom rade, prečo si dovolila mužovi odísť len tak a umožnila si mu život slobodného mládenca bez záväzkov? Je otec. Prečo mu posielaš fotky deti, prečo spolu len výletujete? Ešte raz, je to otec, ma rovným dielom participovať na starostlivosti o deti. Aký to je otec, keď mu stačia fotky deti a byť s nimi občas poobede na výlete? Nastaviť urýchlene pravidlá - voziť do školy, vyberať zo školy, učiť sa, chystať večeru. Raz ty raz on. V tom okamihu zistíš, ze až taky výborný otec, za akého ho považuješ, nie je.
V druhom rade, neviem aká si stará, ale si nekonečné naivná. Tvoj muž mal milenku už počas toho, ako ste spolu bývali. Od teba odišiel preto, ze to prerástlo do citov a chce s nou byt neobmedzene. Čítala som to tu na koni už dávnejšie a považujem to za svätú pravdu - chlapi sú ako opice, ženy liany. Žiaden chlap sa nepusti tej svojej liany, pokiaľ nemá istotu v inej liane. Ten tvoj od teba odišiel práve preto, ze už tu istotu v inej žene ma. Reči o tom, ako si si istá, ze nie, lebo ty ho poznáš, lebo bol stále s tebou, lebo ty vieš co robí. Nie nevieš. Píšem ti z vlastnej skúsenosti ako žena, ktorá bola žiaľ na tej opačnej strane, ta oficiálna by si dala aj ruku odtat za to, ze jej muž milenku nemá, lebo vždy vedela co robí, vedela, kde je. Aj keď sa chlapa z očí do očí opýtaš, ci niekoho ma, bude ti do očí klamať, ze nie. Chlapi sú zbabeli chudáci, milenku nepriznaju ani keby im niekto mieril zbraňou pri hlave. To, ze ma inú ženu zistíš veľmi ľahko - urobíš mu pár prekvapení, bez ohlásenia donesieš deti na noc. Bez ohlásenia ho prídete pozrieť s deťmi. Ver mi, budes počuť toľko výhovoriek, vykrucaciek, koľko si ešte nepočula. Razom vaše dobre vzťahy budú zlými vzťahmi, pretože mu ten jeho krásny bezstarostný život slobodného chlapa obrátis hore nohami.
@milovnickakvetov Toto je celkom dobrý nápad, urobiť zopár prepadoviek, že "idem niekam von, tak nech stráži deti, alebo že deti chceli ísť za ním", a ľahšie odhalí pravdu o svojom exovi.
@unicornlady stavím sa o čokoľvek, ze pokiaľ sa ona vopred neohlasi, on ju do bytu k sebe nepusti, alebo nebude večer doma. Toto je taky priehľadný prípad, ze je na 100% iste, ze ma inú. Autorka je buď taká nekonečné naivná, alebo taka zamilovaná, ze si túto skutočnosť nechce pripustiť.
@milovnickakvetov
@unicornlady dievcata, tuna pekne vidno ako funguje zenska predstavivost a domyslavost. Muz chodi pre deti do MS, ZS, k lekárom, vozi na kruzky. Kluce mam stale od jeho domu, chodim tam neobmadzene, nakolko tam mame 80% percent veci. Casto su prepadovky vecer, nakolko si dieta vecer spomenie, ze ma to alebo tamto doniest do skoly, skolky. Vyraba co treba, beha. Najmladsieho mava cez vikendy, ked mi so starsimi robime vikendove akcie. A dnes poobede mame tiez naplanovanu spolocne stretnutie - veceru, vsetci spolu.
Milenku urcite nemal. Mali sme na mobiloch zdielanie polohy, JPS v autach. Heslo do telefonu som vedela cely cas, nikdy ho neskryval, nikdy mu nepipal. A aj ak pipol, tak mi casto povedal, pozri kto pise. Ja som zazila uz podvadzanie vo vztahu a viem, ako sa taky chlap sprava. Navyse, on je strasne priamy typ cloveka. Ak by si niekoho nasiel, uz by sa s nou objavoval na spolocenskych akciach. Ale, ako som pisala, kludne uz teraz moze s niekym pisat. Uz nemam prehlad o nicom.
Autorka, toto ťa citovo položí.
Toto je taká situácia "ani, ani", a tvoj muž to kurevsky využíva. Načo máte spoločnú večeru všetci spolu? Prečo sa hráte na rodinu? Tvoj muž tebou manipuluje, a ty len kvôli tomu, že máš voči nemu city (čo chápem), to nevidíš.
On ti dá pár omrviniek, aby si nevyvádzala, ale v skutočnosti ti nedáva to, čo potrebuješ. Jeho správanie je nevyzreté. Dostal čas, má sa teda zachovať ako chlap a rozhodnúť sa, čo chce.
Večeru?
To je hra na čo?
Véd mu daj pocítiť o co prichádza keď odišiel.
Nechce byť doma, nebude mať žiadne rodinné akcie..
Takto mu nič nechýba, žije si život mládenca..
Fotky deti mu na čo posielaš?
Ma deti doma, chce vidieť deti, príde.. K čomu fotky, lebo on odišiel, a jemu chýbajú?
Ja sa ti čudujem, že hráš tu jeho hru.. Fotky, písanie, večera.. Smiešne.. Véd udri rukou po stole.. Tajto vidí ze si vlastne spokojná..
na tej večeri sa ho už opýtaš čo plánuje ďalej?
či nie lebo deti? 🙈
a to vy ste odišli zo spoločného domu kam? a in tam ostal či ako.
To co mate za hry medzi sebou? on sa hra na ali pasu a ty na jednu z jeho poslusnych zienok? to cele manzelstvo si bola taka submisivna? on chce hrat spolocensku hru s rodinou, ty cela natesena prides. on chce vylet s rodinou, ty cela natesena ides. on chce veceru s rodinou, ty cela natesena pribehnes. on si po 2 mesiacoch zmysli, ze chce sex, ty mu cela natesena das? a potom si on opat odide do svojho a opat pride, ked sa bude chciet hrat na rodinu? nechcete, aby deti vyrastali v dusne, tak ste sli od seba. a toto, co teraz robite, to detom ako vysvetlite? ze oteckovi sa trvale fungovanie v rodine zunovalo, chce si zit svoj zivot a rodina ste len vtedy, ked otecko sa chce hrat na rodinu? dokedy? do vianoc? do velkej noci? ci kym on nebude mat inu, s ktorou si tu tuzbu po rodinnej atmosfere nebude naplnat?
ty ho stale ospravedlnujes!!!! ale tak ked to tebe takto vyhovuje na co si otvorila diskusiu... co si cakala? slova utechy, ze ake si chuda a same suhlasne komenty na tvoju situaciu? ako nehnevaj sa na mna ale toto moj mozog neberie...a ver mi, doma sulozit nemusi😉(ked uz si domyslame a on je cisty 😁)
No tak počkať, to akože ty si s deťmi odišla z jeho domu, keď máš kľúče a máte tam 80% vecí? Lebo na začiatku si písala, že on odišiel od vás. Takže akože vám zbalil kufre, že chce byť sám vo svojom dome a vy ste kde? Toto už je fakt psycho. Deti to ako berú?
@janickacrazy my máme dva domy, jeden v meste, jeden víkendový. Ja som odišla na víkendový dom. On chcel aby sme išli od seba, miesto pobytu som vybrala ja. Deťom som to vysvetlila, že teraz nie sme ako manželia ale sme stále rodičia. Preto aj tie stretnutia, sú ako rodičia.
Ja viem, strašne to je domotane, sama by som sa už teraz k nemu nevrátila zatiaľ. Aj keď z mojej strany city tam su
Ty si nemala odísť. S deťmi si mala ostať tam, kde bývate.
Odísť z domu, keďže chcel pauzu, mal on.
A vbc by som nependlovala hore dole s deťmi, kvôli čomu?
Ved on vyrobil tento stav, vďaka nemu ste v tejto situácii, prečo ty a deti sa máte prispôsobovať?
Akože on určil pravidla a deti!! Sa majú prispôsobiť? Deti?
On je kto, boh, poloboh, že si zmyslí, odíde a hra sa na otca roka?
Ty máš poslušne pribiehat na každý jeho nápad?
Daj mu deti, nech majú večeru a ty si chod po svojom.
Sucho oznam, prepáč, ja si musím utriediť, či toto, čo s deje, mam chuť znášať, trpieť, hrať.. Dám ti vedieť.
Lebo neuveríš, prestalo ma to baviť. Celé to divadielko fotky a výlety. Co si na šnúrke?
Kde je tvoj názor, tvoje pocity.. Daj teraz tvoje pravidlá, nech vidí ze si tebou nemôže byť až tak 100perc istý, lebo on si je istý.
Skaces, hráš, robíš co povie on.
Daj mu deti v piatok, oznam ze odchádzaš a vrátiš sa v nedeľu, ideš si vyčistiť hlavu. Nehovor viac, kde.. Ani ty o ňom teraz nič nevieš, správaj sa ako on.
Autorka, ja to chápem. Asi si bola naučená prispôsobovať sa iným (rodičom, súrodencom, jemu), vyhovieť iným, ustupovať. Tak ti príde úplne divné, že prečo ty by si mala nastavovať nejaké pravidlá a hranice. Ťažšie sa učí na niečo iné, ale dá sa to.
Ale MÁŠ NA TO PRÁVO.
Máš právo zamyslieť sa nad tým, ako ty to chceš mať, ako ty sa chceš v tom celom cítiť. Bez ohľadu na to, či sa k sebe vrátite alebo nie.
Začni pomalými krôčikmi. Možno práve tú večeru, čo si tu spomenula. Nechaj mu deti a choď si preč a nech ti ich potom prinesie.
Bude ťa to stáť možno vnútorné zožieranie sa výčitkami (toto by som nemala, čo si pomyslí, nechcem byť "tá zlá"...), ale vydrž a časom to povolí.
Časom sa naučíš, že aj ty si dôležitá a že aj na tebe záleží.
A že nie, nemusíš sa zmieriť s omrvinkami a môžeš si vybojovať rešpekt.
Táto večera nebol jeho nápad ale môj. Syn mal mensi úspech v súťaži, takže ideme oslavovať. Čiže, ja som pozvala jeho. Akurát mi pisal, že nemôže, aby sme to posunuli o hodinu. Tak som mu na to napísala, že pre mňa to je neskoro, že my ideme a ak chce, nech sa pridá.
Čo sa týka sťahovania, ja som si vybrala väčší a lepsi dom.
A v podstate, som sa rozhodla, že si pre seba nechám čas a rozhodnem sa ja, čo chcem. Nechám veci prirodzene plynúť. Nemám chuť ani energiu riešiť nič. Dala som si čas do vianoc, kedy nebudem nič riešiť. A uvidím. Určite teraz nepobezim podať žiadosť o rozvod. Tento krok by bol vyvolaný vlnou emócií. Možno by ho to donútilo vrátiť sa ale nebol by to správny dôvod navratu.
Autorka, ako pokracujete? este stale pauzujete?
@matkahelka Ahoj, ano. Este stale. Mali sme debatu cez vianoce a teda, povedal mi, ze jemu to takto vyhovuje,ze ja mu nechybam. Ze ma svoj klud, ziadne vycitky doma. No, ani sa mu nedivim. S detmi je kedy chce - nevari, najedia sa vonku. Ale, zase maka okolo nich, co sa tyka kruzkov, lekarov. Ja som sa uplne stiahla, zrusila som spolocne stratavanie a vylety. Otazka rozvodu este neprisla zo ziadnej strany. Od januara sa veci ustalili, dohodli sa presne hodiny stretavania. On si zije zivot stareho mladenca, "uziva" si slobodu, chodi na vylety s partiou. Neviem, ci niekoho ma ale uz to ani neriesim. Som sklamana, zranena. Budujem si zivot bez neho.
@dharmasanata ja neviem, ci mam na toto sil.
@autorka
Začať žiť svoj život neznamená, že máš randiť, hľadať iného partnera atď. ale myslieť hlavne na seba, usporiadať si myšlienky v hlave, odosobniť sa od manžela...byť sama...s deťmi samozrejme, ale čo sa týka lásky, citov atď. a to potrvá istý čas, takže čím skôr začneš, tým skôr to ťažké obdobie prejde a začneš poriadne žiť, byť šťastná. Držím palce a veľa síl prajem.
Maká okolo nich?
Rieši krúžky, maká?
A čo čakal ze odchodom sa uplne zbaví všetkých povinnosti.
Ci to ty nazýva, že maká?
Navrhni mu striedavu, nech funguje 100perc, nie Le keď si zmyslí..

Začni cítiť ten hnev, práveže začni sa hnevať ešte viac.
To ti dodá energiu konfrontovať ho.
Čas dostal, ale zachoval sa ako zbabelec a riešiť nechce nič.
Je to neúctivé voči tebe, zaslúžiš si lepšie zaobchádzanie.
Dobre sa naser!