icon

Ako zvládnuť pocit neistoty pri priateľovej ex?

Včera o 10:13

ahojte, mam dva roky priatela, nejdem sa tu rozpisovať, co ma ale trapi je, ze jeho matka ma zrejme ovela radsej jeho ex ako mna, casto ju spomína ked sme u nej, hockedy medzi recou “vtedy ked si bol este s …” … viem ze s nou je aj stale v kontakte … ku mne taky vztah nema, aj ked dajme tomu ze snazi sa tvarit ze ma ma rada, ale jednoducho to clovek citi … viem ze to bola priatelova velka laska a aj on ked sme spolu zacali mal po nej doma milion veci, nevymazal s nou ziadnu fotku, viem ze dlho dlho po ich rozchode ju este chcel … vadi mi to, pretoze sa citim ako nieco menej, ako nejaka náhrada, neviem proste … neviem vlastne ani co chcem pocut, asi sa len vyrozpravat, lebo je mi trapne o tom hovorit niekomu inemu, ale vnútorne som z toho smutna a trapi ma to … akoby som stale bola len “ta druha”

autor
Včera o 10:14

ze je s nou stale v kontakte som myslela jeho matku, nie jeho

autor
Včera o 10:15

ma s nou milion fotiek po sociálnych sieťach, vsetko si lajkuju komentujú, … mna ani na Soc sieťach nema pridanú … viem ze to moze znieť smiesne ale …

helen_167
Včera o 10:15

@anonym_autor asi by som mu zamávala , a hľadala niekoho kde budem na prvom mieste

autor
Včera o 10:17
@anonym_autor

ma s nou milion fotiek po sociálnych sieťach, vsetko si lajkuju komentujú, … mna ani na Soc sieťach nema pridanú … viem ze to moze znieť smiesne ale …

@anonym_autor myslim stale tu jeho matku … aby som sa zle nevyjadrila … priatel sa ku mne zle nechová

zdenusa4
Včera o 10:21

Je to smutné, chápem, že ťa to trápi, to by každú z nás, ale asi len potrebuješ dospieť do štádia, že budeš niekoho voľba číslo jedna, že si to zaslúžiš. A potom tento vzťah, v ktorom sa trápiš, ukončíš😉

anonym_4002d0
Včera o 10:24

Tak ju ma rada bez ohľadu, že nie sú spolu a to asi nejde len tak vymazat ich rozchodom
Podľa mňa je dôležité co tvoj priateľ...
No mať vo vzťahu pocit, že som len druhá,to nebude to pravé orechové

anonym_994c67
Včera o 10:25

Ja uz s byvalym nie som 16 rokov a s jeho rodicmi som stale v kontakte. Hlavne s maminou. Boli sme spolu dlhe roky a bola clovek, ktory mi velmi pomohol. Byvam na opacnom konci krajiny, ale raz do roka ich navstivim, uz aj s manzelom a mojimi detmi. Byvaly ma tiez deti. S nim v kontakte nie som. V podstate len od nej viem, ne ma deti, ale ani sa o nom specialne nebavime. Len spomenie, nieco medzi recou.

anonym_c98214
Včera o 10:34

Teba ani nemá na sociálnych sietach a jej lajkuje a komentuje fotky? Akože svokra či frajer?
Svokre by som povedala, že mi to je neprijemne a ex je minulosť tak nech sa kontroluje v tvojej prítomnosti.
A “frajerovi” by som dala jasne ultimátum nech si ju vymaže odvšadiaľ a nelajkuje jej veci alebo končíte.

Prepáč ale to znie strašne smutne. Ty SI náhrada očividne. Zdielal s tebou aspoň raz za ten čas čo ste spolu fotku? Vie svet, že ste spolu alebo si s ním len ty a on je single ?

anonym_4e6556
Včera o 10:36
@anonym_c98214

Teba ani nemá na sociálnych sietach a jej lajkuje a komentuje fotky? Akože svokra či frajer?
Svokre by som povedala, že mi to je neprijemne a ex je minulosť tak nech sa kontroluje v tvojej prítomnosti.
A “frajerovi” by som dala jasne ultimátum nech si ju vymaže odvšadiaľ a nelajkuje jej veci alebo končíte.

Prepáč ale to znie strašne smutne. Ty SI náhrada očividne. Zdielal s tebou aspoň raz za ten čas čo ste spolu fotku? Vie svet, že ste spolu alebo si s ním len ty a on je single ?

@anonym_c98214 ty asi nevies citat, lajkuju si so "svokrou", nie s frajerom.

anonym_c98214
Včera o 10:37
@anonym_4e6556

@anonym_c98214 ty asi nevies citat, lajkuju si so "svokrou", nie s frajerom.

@anonym_4e6556 akurát som si to dala dokopy a upravila odpoveď. Autorka sa vyjadruje jak hotentot. Každý komentar zvlášť a nenapíše to v jednej súvislej vete..

biba_18
Včera o 10:39

hm. ale ty nie si predsa vo vzťahu s jeho mamou - ale s ním ... ak on nijak neuprednostňuje bývalú - čo má teda robiť podľa teba - pohádať sa s mamou alebo akú máš predstavu? ... proste mama si s ňou rozumie bez ohľadu na to aký má k nej vzťah syn ...
ale ty môžeš byť asertívnejšia - a zapojiť sa do debaty - čo ja viem, spýtať sa že prečo si myslíš že by ťa mala zaujímať jej kamoška, alebo nech ti niekedy povie aj o iných kamoškách a tak ...

anonym_434c4c
Včera o 10:55

Určite by som s ním už nebola. Mňa by takéto blbé reči jeho rodiny urážali. možno keby mal možnosť sa ku nej vrátiť tak je s ňou, celé zle.

anonym_4d90d1
Včera o 11:05

@anonym_autor najvyšší čas odist od neho, tomu sa hovorí sebeúcta

anonym_55652f
Včera o 11:09

ak ma ju na sietach a teba an len neprida- tak si len chaba nahrada,ale minulost neuzavrel... taky clovek nieje zrely na novy vztah a ty budes len trpiet ... odid od neho .. bud sa spamata a aby ta nestratil to s nou uzavrie alebo ta necha ist lebo mu za to nestojis

danica2711
Včera o 11:21

či ťa má rada jeho matka, nie je až také dôležité ako to, či ťa má rád on. A to sa mi z toho, čo píšeš, veľmi nezdá

anonym_60ee55
Včera o 11:22
@anonym_autor

@anonym_autor ano, si stale ta druha. A akonahle by ex chcela, ani by Ti nestihol zubnu kefku pobalit a uz by bol u nej. Krute, ale je to fakt.

Je uplne irelevantne riesit jeho matku a jej vztah k Tebe, skor by ma trapil jeho vztah k Tebe - nieco tam pokulhava.

lienka.7
Včera o 11:25

@anonym_autor a načo si s nim. Je evidentne, ze keby mal možnosť, bola by si tou ex prave ty.

anonym_6f7e1a
Včera o 11:53

A aký postoj má k tomu on? To jediné je dôležité. Pre neho si len náhrada alebo iba pre svokru?
Priznávam, že aj partner mojej sestry nesadol do našej rodiny. Vždy radi spomíname na jej ex s ktorým nie je už 12 rokov. To bol člen, bol super, priatelsky, rozumel si s nami mladšími deťmi ale aj rodičmi. Tento jej ,,novy," s ktorým je 10 rokov nám nezapasoval nikomu, iba ho tolerujeme kvôli nej. Ale na nás nezáleží. Snažíme sa nič nedávať najavo pred ním samozrejme. Pre nás je to jeden negatívne naladený chronický sťažovateľ a lajdák, gambler a hulvát. Nám nepasuje, ona si s ním rozumie a ľúbia sa.
Ale to je normálne, nemôže byť každý sympatický každému a mať každý každého rád. Jednoducho ex sadla tvojej svokre viac ako ty, žiaľ, smutne a bolestivé ale je to tak. Mne napríklad oveľa viac sadol môj svokor ako svokra.. ale zasa svokre som sadla viac ja ako druhá švagriná (toto cítime všetci v rodine, avšak neviem to ovplyvniť, nerobím nič naschvál... možno mám bližšie k svokrinej povahe, možno vidí, že mňa viac baví byť žienkou domácou na rozdiel od švagrinej... a možno len pretože som tu bola skôr?)... kašli na svokru, najdôležitejší je postoj tvojho priateľa a od toho sa treba odvíjať.

petronelag
Včera o 12:11

@anonym_autor Ale aj toto môže kaziť vzťah dlhodobo, a ak by sa mu naskytla možnosť vrátiť sa ku nej, je dosť isté, že by išiel. Dajú sa nájsť aj muži s vysporiadanou minulosťou.

anonym_a5b56d
Včera o 13:08

@anonym_autor nuž.. ťažko... Ja som bola s bývalým niekoľko rokov, jeho mama ma mala veľmi rada a dosť ju náš rozchod zobral. Už je to 9 rokov od rozchodu a jej je stále ľúto, aj si poplace, stále má má veľmi rada aj keď už má dávno inú nevestu. Napíšeme si na sviatky, inak veľmi kontakt nezdržiavam lebo mi to ani nepríde nejak vhodné mať aktívny kontakt. Čiže u teba to je asi niečo takéto... Proste jeho mama si na ňu veľmi zvykla, veľmi jej sadla a má ju veľmi rada. Ty si prišla až po nej tak... Proste to tak je. Bude ťa asi akceptovať ale nebude ťa mať tak rada ako bývalú.
Mne by to veľmi vadilo...

watermelon
Včera o 17:14

Ja mam tiez syna a ma momentalne druhu znamost. Ale aby som pred nou spominala jeho ex, tak sama sebe dam facku. To je take prizemne, ze az. Nechapem, hlava mi to neberie, po dvoch rokoch vztahu zatahovat do rozhovorov ex.

tiezjedna
Včera o 17:38

si prevozník...

anonym_f7008b
Včera o 20:32

Vyjasni si to snim čím skôr . Nieje to dobre ak to tak berie že ona bola aj bude to najlepšie čo ho stretlo a to isté platí o jeho mame.Do budúcna to bude robiť iba problémy.Asi by bolo lepšie nájsť si niekoho kto nieje zaseknutý v minulosti