icon

Ako zvládnuť pocit osamelosti a zúfalstva doma počas dažďa?

esmera50
18. apr 2025

Ahojte, poznáte to niekto? Doma, prší...Nechuť k životu. Osamotenie. Kamošky vydaté a vy nemáte vlastný život, vracajú sa spomienky na minulosť...čo s tým? A to som veriaca, a predsa ma toto prepadá...Čisté zúfalstvo. Pls, poraďte nejako, pomôžte!

esmera50
autor
18. apr 2025

@dianka3 mám malý plat

zmrzlinka2021
18. apr 2025

@esmera50 dobre a vo chces?

esmera50
autor
18. apr 2025

@zmrzlinka2021 sama neviem, chcem byť šťastná

done
18. apr 2025

@zmrzlinka2021 cestoval som, spoznával som nových ľudí, po návrate pár dní doma a išiel som znovu na cestu a spoznaval ďaľších ľudí a tak dokola. Bol som viac v zahraničí než na SK.

domiklik
18. apr 2025

@esmera50 chod si zacvicit

luccija
18. apr 2025

@esmera50 teraz sa hlavne liec pásový opar je hnusoba.Skus porozmýšľať čo zmenis v živote, keď vyzdravies.Nove hobby, ísť von s kolegyňou, ísť cvičiť, čokoľvek čo ťa bude baviť, chodiť do knižnice, niečo tvoriť vence...ale dnes je fakt veľmi depresívny deň, tak snáď ti bude zajtra lepšie
Minulosť už bola už netreba nad tým rozmýšľať budúcnosť je dolezita

esmera50
autor
19. apr 2025

@luccija lenže ja so furt viazaná k minulosti, mne sa ja páči niekto, ale je zadaný...Tak čo s tým.

esmera50
autor
19. apr 2025

@domiklik no neviem, som štíhla

esmera50
autor
19. apr 2025

@soncafarma nemožem, pásový opar je infekčný

luccija
19. apr 2025

@esmera50 nechať to tak je zadaný....je veľa mužov čo nemajú záväzky.Kolko budeš čakať a mrhať časom?rok, päť, desať?je čas ísť dalej

bielasovicka
19. apr 2025

@esmera50 dnes už vyšlo slnko, tak možno už máš lepšiu náladu 🤗

mischy00
19. apr 2025

Ja ti odporúčam prečítať si zopár diskusií žien, čo majú doma za mužov a prejde ta hneď depresia. Ako keby iba život s mužom je to jediné a uspokojujúce v živote. ....ale neboj, trosku ta aj chápem. Ale len trošku 😀

eva8
19. apr 2025

@esmera50 si naviazana na minulost a vytvaras si len iluziu o tom chlapi i. Vsetci sa casom menime. Kvoli niecomu si ho nechala, mozno si len nebola pripravena na vztah, vsetko je tak, ako ma byt. Ked pasovy opar prejde, hor sa do sveta. Doma nikoho nestretnes. Skus sa teraz rozpravat cez socialne siete - zoznamky (badoo), nadobudnes sebavedomie. U hylakov vylucis, nech ta neodradia. Bud anonymne, ked spravis preslap, nevadi, nech ta to netrapi.
Das to, zadani su tabu. Uvar si nieco dobre 🙂 🍀🍀🍀

esmera50
autor
19. apr 2025

@eva8 ano, lenže on moc trpel pre mna, to neodčiním

esmera50
autor
19. apr 2025

@mischy00 nuž vidíš

esmera50
autor
19. apr 2025

@bielasovicka ani nie,práve plačem

esmera50
autor
19. apr 2025

@luccija ale tu nejde len o mužov, moja kamoška má dom, 5 detí, xcestovanie, peniaze, partnera, je lekárka...ja nič

liusa82
19. apr 2025

@esmera50 no neviem ja som tiež dr a pri predstave že mám 5 detí ako tá tvoja kamoška je mi až fyzicky zle.Nemám ani jedno😀 lebo nechcem.A vzťah som tiež nemala velmi dlhú dobu.Teda myslím to tak, že dlho som bola sama.A potom keď už vzťah je musíš si zas zvykať lebo sa treba aj sem tam prispôsobovať.Ja ked si to tak dám dokopy mne bolo najlepšie asi samej.Ale z tvojich riadkov to je jedna chodiaca depresia.Mala by si isť za odborníkom a tam pokecať na nejaké terapie.S tým nič nepokaziš.Ako to tak čítam po tebe.A to cestovanie je fajn ale teba ako tak vidím nezaujima asi ozaj nič a ozaj nevieš či tam na niekoho nenatrafíš

eva8
19. apr 2025

@esmera50 trpel kvoli tebe, teraz je stastny. Zradila som priatela, ktory ma poziadal o ruku. A teraz vidim, ze je stastnejsi s inou, nez by bol so mnou. Dovtedy, kym som nevidela jeho stastie, som mala vycitky svedomia. Tvoj byvaly sa ozenil, cize mu to dopraj a ty nebud smutna, ze si sama. Tazko sa hlada vychodisko, lahsie je najst "preco sa to neda". Viem to podla seba. Ale ked sa zatnes, das to. Len si treba povedat "musim". Zivot nie je dokonaly. Vsetci robime chyby. A niekedy tie chyby nas privedu k tomu pravemu cielu

esmera50
autor
20. apr 2025

@eva8 ja viem, ale co ked som ja mohla byt s nim teraz miesto nej...

eva8
20. apr 2025

@esmera50 mozno mohla. Aj ja som mohla byt s tym muzom miesto jeho manzelky.
Minulost nezmenime. Obidve sme odmietli lasku toho druheho. Ak ho lubis, tes sa, ze si nasiel novu cestu. A uvidis, budes stastna, ked to prijmes. Odpust sama sebe, ze si ho odmietla. Bol tam dovod, preco si ho odmietla. Nemaz inu moznost, len sa zmierit s tym, co nevratis spat. A budes stastna, len sa musis "otvorit svetu". Pisem z vlastnych skusenosti. Pri upratovani som nasla svoje zapisky, kde som dookola pisaa svoje smutnenie po rozchode. Po tolkych rokoch som rada, ze sme neostali spolu. Nezakukli sa v spomienkach, daj sancu novemu zivotu. Cokolvek podniknes, stoji za to. Aj ked ta to nebavi, nevidis v tom zmysel. Teraz sa polutij pocas PN, aj to treba (nazyvam to "svtabol"), skus tie blbe zoznamky na zvysenie sebavedomia a uvidis, svet sa nezrutil. Nie je lahke si najst partnera, ale pozri, kolko stastnych mamiciek je napr. aj na MK. Ani nevies, ako ta chapem

esmera50
autor
21. apr 2025

@eva8 ale možno som nemala, čo ak sa dodnes trápi, že neni so mnou, čo ak ho jeho žena dostatočne nelúbi?

esmera50
autor
21. apr 2025

@eva8 tu nejde len o lasku, ja chcem Brana a este dvoch muzov, ale nemam ani ejdneho...a chcem byt stastna aj ja konecne po vsetkych strankach!

maja22
21. apr 2025

@esmera50 Príliš fantazíruješ… Čo by bolo, keby… Čo, ak… Načo je to dobré? On je ženatý, bolo to jeho slobodné rozhodnutie, tak ty nefantazíruj o tom, že on je nešťastný a sníva o tebe 🙄🙄🙄Nie, nesníva. A ako veriaca vieš, že nech sa v manželstve deje čokoľvek, pred Bohom je platné až do smrti jedného z partnerov. Ani v myšlienkach mu nepraj, aby mu bolo v manželstve zle! Práve naopak! Žehnaj mu, nech je v manželstve aj so svojou ženou a deťmi šťastný. Týmito myšlienkami čo by bolo keby sa rútiš do pekla. Absolútne nijako ti nepomôžu, je to len tvoja fantázia a tvoje sebecké túžby, to ani nie je láska. Láska je spojená s obetou. Láska je, keď chcem, aby bol ten druhý šťastný. Ty máš sebecké túžby. Modli sa o to, aby si spoznala Božiu vôľu vo svojom živote a žila život tak, aby si okolo seba šírila pokoj a dobro. Minulosť ti už nepatrí, na budúcnosť nemáš dosah, patrí ti len aktuálna prítomnosť. Očisti svoju dušu pred Bohom, začni nový život, to zacyklenie vo vlastných predstavách ti skutočne vôbec, ale že vôbec nepomôže. Dávaj si pozor na svoje rozhodnutia, lebo raz sa za ne budeš zodpovedať zoči-voči Ježišovi a Bohu Otcovi, to budeš tiež nezvratné, keď sa pred nimi raz ocitneš…

esmera50
autor
21. apr 2025

@maja22 ve dja mu nechcem rozbiť manželstvo a ani nechcem, aby mu bolo zle. ked je zle men, nemusí byť aj jemu, jalen, že sme teraz mohli byť spolu my dvaja...aj ked ktovie, či by sme sa nevadili

eva8
21. apr 2025

@esmera50 nie, nemohli ste byt tetaz spolu. Totiz, keby ste mohli byt spolu, boli by ste.
A ti dvaja dalsi muzi? Milujes 3 muzov naraz? Nie, ty len nechces byt sama. Preto sa vzdaj tych troch muzov, ktorych nemozes mat. Aby si nebola sama

mariynka
22. apr 2025

@esmera50 si zdrava? Tak mas vsetko.. bud vdacna za to, co mas a ostatne pride..

esmera50
autor
22. apr 2025

@mariynka ale minulosť ma straší

mk22
22. apr 2025

@esmera50 co tu riešiš bývalého.. Keby a keby a ci ho ľúbi..
Je to minulosť, pokiaľ budeš vkuse otáčať hlavu gá tým, čo bolo a riešiť to.. Nikdy sa nepohnes vpred.
Ty minulosť nezmeníš tak sa sustred na to co ta čaká.
Najskôr sa vylieč, kúp si vstupy do fitka alebo nejaké skupinové cvičenie.. A užívaj kszdy deň, aj to, že si zdravá..

mariynka
22. apr 2025

@esmera50 preco sa zaoberas minulostou? Tu uz nezmenis. Nezaoberaj sa ani buducnostou. Nevies, ci sa dozijes.. zi tu a teraz🌸🩷