Ako zvládnuť podozrenie z nevery vo vzťahu?
Ahojte baby vedeli by ste mi poradiť?mám 10 ročný vzťah.3 ročné dievčatko.no mám také tušenie že má priateľ podvádza.zistila som že chodí na pokec čo by ani nevadilo.len to čo som tam prečítala to ma zarazilo.vo profile ma napísané že hľadá si niečo šteklivé.iz ani náš vzťah není ako kedysi.poradte mi čo mám robiť.dakujem
No aj ja si to tak myslím ale ak sa ho spytam tak ešte on má bere za sprostu.a že som z toho chorá už
A ako si to myslela že je pod ciarov
A ako si to myslela že je pod ciarov
@sandra184 no keď niekto hľadá niečo šteklivé, tak asi nehľadá kamoša na šach ... Myslela som to tak že je to vo vzťahu už dosť zlé, keď niekto vysedáva na pokeci. Ja by som na vašom mieste ho postavila pred hotovú vec a ak by skúsil ešte zo mňa spraviť hlupaňu tak maj sa chlapec. A to bez pardonu. Máte ale dieťa a to není len tak že ahoj čau. Preto v tomto prípade by som volila veľmi otvorený, priamy rozhovor. Nevieme s kým a čo si tam píše, takže asi by som nástojila na Tom že to chcem vidieť. Ale ak by mal zo mňa ešte robiť že som vlastne ja tá pokazená...tak smola. Ale to som ja. Len píšem čo by som robila ja. Cítim že ale by ste možno potrebovali trošku osmelenia sa nebáť.
Ďakujem za radu
Ahoj, ako sa inak správa k Tebe? Máš pocit, že si rozumiete? Ako trávite spoločný čas? Zmenilo sa nejak jeho správanie?
Otvorene sa s ním porozprávaj, bez výčitiek, pokojne, bez obviňovania a uvidíš, ako zareaguje.
Vies, co chlapa neskutocne stve? Ked ma pocit, ze ho nemas problem nahradit.
Pozri. Ty teraz mas prirodzene chovanie kazdeho, kto ma podozrenie na neveru (alebo o nej vie). A to take, ze sa sustredis na neho.
On tak dostava spatnu vazbu, ze tu svoju babu ma doma istu (lebo aj ked negativne, ale davas mu najavo, ze tvoja hlava sa toci iba okolo neho. Ze je centrom tvojho sustredenia a nikam sa nechystas od neho. Ze zobronis, aby bol len tvoj a venoval sa tebe. To je fuk, ze realne neprosikas. Chovanim davas najavo, ze si v prdeli a bezmocna voci jeho chovania a moze si robit, co chce.).
A ze sa teda moze sustredit na ten obrovsky rybnik zabiek okolo a rozhodovat sa, ktora ho zaujme a kolko energie vrazi do jej ulovenia.
Proste mu davas pocit, ze to on je tu dolezity a to on si vybera. Ty len poslusne tam v uzadi cakas, remcáš, paprčíš sa a hryzies si od zlosti nechty.
Takze mu potrebujes dat najavo, ze to, ze je len priatel, znamena, ze aj ty si volna. Nie len on. Ze aj ty mas otvorene dvere najst si ineho. Lepsieho.
To totiz chlapom casto unikne pri vsetkej tej ich dolezitosti.
Zvycajna myslienka chlapa: kto by ju uz len s deckom chcel? Ta je uz uviazana u mna.
Chyba - aj zeny s detmi si nasli ineho partnera. A hodnotnejsieho.
Ak si doteraz robila vycitky, argumentovala, hadala sa, dozadovala, dokazovala, tak s tym skonci.
Sustred sa na seba. Obzri sa okolo seba. Nehanbi sa priatelit. Nemusis hned flirtovat. Ale nezatvaraj si dvere.
Neplytvaj vernostou a uctou tam, kde ti na nu zvrchu pluju.
Ked tvoj hlupy priatel ti tie svoje dvere priviera, nestrkaj do nich nohu, aby si ho nutila, aby ta pustil dnu.
Tvoj priatel potrebuje od teba pocut nie: Co to ma znamenat? S kym si pises? Preco take veci pises? Podvadzas ma?
Ale: Tak som si uvedomila, ze je super, ze nie sme svoji, lebo takto vlastne nielen ty mozes odist odomna zo dna na den, ale aj ja od teba, ak niekoho stretnem. Ja som vlastne volna.
(Nie priamo takto, ale davat mu to na vedomie. Ze on ta vobec nema istu.)
A ked skusi trapnu pripomienku: Kto by ta uz s deckom chcel? (Alebo s takym vzhladom. Alebo iny pokus o ponizenie, aby zas nabral svoju dolezitost.), tak mu so spokojnym usmevom povedz: O to uz ty nemaj starost. Nie kazdy muz je ako ty.
A ver, ze si to vylozi presne podla svojej nevernej natury: Ta uz niekoho urcite ma.
Vsetky jeho rozrobene zabky hned o 50% stratia svoju stavnatost. Lebo bez partnerky, ktora na nom citovo visi a zobre o jeho pozornost, ziadna nevera nema tu spravnu stavu a vzrusenie.
Lebo uz si zrazu nevybera. Cele to caro je prec. Uz je odkazany len na zaujem tych zabiek. Ak si vobec daku ziska.
Ďakujem za radu
@sandra184 ty si v prvom rade premysli, co urobis ak sa nevera potvrdi alebo ak ti povie, ze uz s tebou nechce byt, alebo aj v pripade, ze sice bude zapierat ale ty mu nebudes verit. Lebo zbytocne je poznat pravdu, ked sa nikam neposunies.
Mas male dieta, mozno ho aj stale lubis… ale teda co bude nasledovat “ak” … ? Opustis ho? Mas kam ist, mas z coho platit ucty? Ak ano tak super, ale malokedy to tak je… alebo zostanes, a budes plakat do vankusa a este mu aj spravis lepenak na cestu za niecim steklivym?
No aj ja si to tak myslím ale ak sa ho spytam tak ešte on má bere za sprostu.a že som z toho chorá už
@sandra184 všetci chlapi, ktorí sú obvinení partnerkou z nevery jej povedia, že je paranoidna, chorá, zrelá na psychiatra a ma sa ísť liečiť....nepoznam chlapa, ktorý sa pri rozhovore prizná k niecomu
Pozri. Ty teraz mas prirodzene chovanie kazdeho, kto ma podozrenie na neveru (alebo o nej vie). A to take, ze sa sustredis na neho.
On tak dostava spatnu vazbu, ze tu svoju babu ma doma istu (lebo aj ked negativne, ale davas mu najavo, ze tvoja hlava sa toci iba okolo neho. Ze je centrom tvojho sustredenia a nikam sa nechystas od neho. Ze zobronis, aby bol len tvoj a venoval sa tebe. To je fuk, ze realne neprosikas. Chovanim davas najavo, ze si v prdeli a bezmocna voci jeho chovania a moze si robit, co chce.).
A ze sa teda moze sustredit na ten obrovsky rybnik zabiek okolo a rozhodovat sa, ktora ho zaujme a kolko energie vrazi do jej ulovenia.
Proste mu davas pocit, ze to on je tu dolezity a to on si vybera. Ty len poslusne tam v uzadi cakas, remcáš, paprčíš sa a hryzies si od zlosti nechty.
Takze mu potrebujes dat najavo, ze to, ze je len priatel, znamena, ze aj ty si volna. Nie len on. Ze aj ty mas otvorene dvere najst si ineho. Lepsieho.
Zvycajna myslienka chlapa: kto by ju uz len s deckom chcel? Ta je uz uviazana u mna.
Ak si doteraz robila vycitky, argumentovala, hadala sa, dozadovala, dokazovala, tak s tym skonci.
Sustred sa na seba. Obzri sa okolo seba. Nehanbi sa priatelit. Nemusis hned flirtovat. Ale nezatvaraj si dvere.
Ked tvoj hlupy priatel ti tie svoje dvere priviera, nestrkaj do nich nohu, aby si ho nutila, aby ta pustil dnu.
Tvoj priatel potrebuje od teba pocut nie: Co to ma znamenat? S kym si pises? Preco take veci pises? Podvadzas ma?
Ale: Tak som si uvedomila, ze je super, ze nie sme svoji, lebo takto vlastne nielen ty mozes odist odomna zo dna na den, ale aj ja od teba, ak niekoho stretnem. Ja som vlastne volna.
A ked skusi trapnu pripomienku: Kto by ta uz s deckom chcel? (Alebo s takym vzhladom. Alebo iny pokus o ponizenie, aby zas nabral svoju dolezitost.), tak mu so spokojnym usmevom povedz: O to uz ty nemaj starost. Nie kazdy muz je ako ty.
A ver, ze si to vylozi presne podla svojej nevernej natury: Ta uz niekoho urcite ma.
Vsetky jeho rozrobene zabky hned o 50% stratia svoju stavnatost. Lebo bez partnerky, ktora na nom citovo visi a zobre o jeho pozornost, ziadna nevera nema tu spravnu stavu a vzrusenie.
Lebo uz si zrazu nevybera. Cele to caro je prec. Uz je odkazany len na zaujem tych zabiek. Ak si vobec daku ziska.
@moonlight1210 Úžasný príspevok... stopercentne súhlasím, no musím dodať.. platí to aj naopak 🙂
@moonlight1210 otazka vsak je, co tymto autorka ziska. Pozornost chlapa, ktory o nu vlastne nestoji? Aj tak je taky vztah odsudeny na zanik, akurat sa to takymito hrami moze este dlho natahovat.
@moonlight1210 otazka vsak je, co tymto autorka ziska. Pozornost chlapa, ktory o nu vlastne nestoji? Aj tak je taky vztah odsudeny na zanik, akurat sa to takymito hrami moze este dlho natahovat.
@mandzula tu ide o to, aby sa prestala v tejto situacii citit, ze ona je ta, co prehrala. Ze je v prdeli. Te ak nema tohto chlapa, svet zhasol. Je zbytocna. Bezcenna. Nikto ju nechce. Neviditelna. Skoncila.
Lebo aj ked si to neuvedomuje, ona ma miznosti. A ma uch dost. Len ich vedome odsuva bokom.
Kvoli komu?
Nevernemu niktosovi.
Takze ked si ich uvedomi, ziska naspat sebavedomie a s najvacsou pravdepodobnostou prestane v tom chlapovi vidiet toho uzasneho muza, ktoreho straca (ako to vnima teraz).
Zacne ho vidiet, aky naozaj je.
A sama sa rozhodne, co s nim.
Je kludne mozne, ze ked chlapec spadne zo zlateho piedestalu, tak rovno do smetneho kosa pod nim. 😁
@mandzula tu ide o to, aby sa prestala v tejto situacii citit, ze ona je ta, co prehrala. Ze je v prdeli. Te ak nema tohto chlapa, svet zhasol. Je zbytocna. Bezcenna. Nikto ju nechce. Neviditelna. Skoncila.
Lebo aj ked si to neuvedomuje, ona ma miznosti. A ma uch dost. Len ich vedome odsuva bokom.
Kvoli komu?
Nevernemu niktosovi.
Takze ked si ich uvedomi, ziska naspat sebavedomie a s najvacsou pravdepodobnostou prestane v tom chlapovi vidiet toho uzasneho muza, ktoreho straca (ako to vnima teraz).
Zacne ho vidiet, aky naozaj je.
A sama sa rozhodne, co s nim.
Je kludne mozne, ze ked chlapec spadne zo zlateho piedestalu, tak rovno do smetneho kosa pod nim. 😁
@moonlight1210 ak to ma mat takyto vysledok, tak v tom pripade sa neda nesuhlasit.

@sandra184 rozhovor, určite nie je ok , "len byť na pokeci" ...na pokec môže ísť s kamošmi na pivo. Takže sadnúť si a narovinu si povedať kde, kedy a prečo sa to pokazilo a či je záujem o záchranu vzťahu. To že vzťah sa dynamicky mení a neni ako kedysi je bežná vec. Čo bežne nie je hľadať šteklivé veci na pokeci to je akože za čiarou...