icon

Ako zvládnuť pravidelné komentáre muža o domácnosti?

14. dec 2023

Počúvate od svojich mužov kazdodenne nejaké poznámky ohľadom chodu domácnosti či dieťaťa? Kedy upraces chladničku, kedy umyjes okná, ešte si neprebalila malú? Ešte neni prezlečená z pyžama? Čo mám akože jesť? Naloz mi obed. To s ňou dnes nepôjdeš ani von? Už si mi naložila? Kedy sa tu naposledy umývalo ? atď atď .... Ja som už z toho v nervoch 🫣🤔 samozrejme to všetko robím i keď niesom žiadny upratovaci atlét čo chodí s mopom za zadkom ale upratujem pravidelne a v rámci možností pri dcérke tak aby som stihla navariť, oprať, povenovať sa jej, upratať i trochu na vzduchu sa vyvetrať a aby to u nás nebolo ako v zoologickej. Z týchto komentárov som neskutočne znechutená a už som asi alergická na každú takúto reakciu,. ktorá ma dokáže dostať do totálnej vyvrtky. Máte to žienky niektorá doma podobne? Podarilo sa vám nejako mužovi s rozumom vysvetliť aby s týmito hlúpymi komentármi prestal? Ja sa snažím ale už ani nemám nervy a energiu niečo hovoriť lebo to skončí akurát tak tým že som neschopná.

malinovka333
18. dec 2023

V zivote mi nkc taketo nepovedal. Skor opak, sadni si,chod si oddychnut,nerob kasli na to ,kasli na okna,o chladnicku sa staram ja a ked vidim ze je spinava tak to utriem..to je len zrazu taky ci taky bol aj predtym?ved ste neni asi tyzden spolu tak to musrl aj predtym robit

elvia
18. dec 2023

Prepáč ale to je čo za muža 🤦‍♀️🤦‍♀️ To nieje aj jeho domácnosť?Jeho dieťa??Otras, nezniesla by som takého neschopáka. Čo si jeho slúžka??
Nerozumiem ani ženám čo takýchto jednoduchých mužov trpia.

mariazatkova
18. dec 2023

A prečo nejde s malou von aj on? Ty zatiaľ môžeš niečo poupratovať. Alebo co robí on keď je doma?

diana20
18. dec 2023

No to by skúsil..... by som sa zobrala na dva dni, nechala mu malú a po návrate by som kontrolovala čo neurobil a pýtala sa ho prečo a čo robil keď to nestihol..

cimage
18. dec 2023

Ani raz som toto nepocula vo svojom zivote. Ani u rodicov, ani u mna v domacnosti. Moj otec nerobi domace prace, max da riad do umyvacky a tam to konci, ake nikdy nekomandoval moju mamu, ze nie je urobene. U nas muz porobi vsetko ak je treba. Ja ked povzdychnem, ze mala by som umyt okna, len nemam kedy, tak mi povie, aby som sa na to vykaslala a radsej si oddychla, este aj kavu mi donesie.
Skusil by mi nieco take povedat, tak by som mu nakopala rit a dala handru do ruky. Ma snad 2ruky a este by som dala dietatu latkove plienky, aby mohol prat po prebalovani.

vanilka83
18. dec 2023

🙈🙈🙈 toto fakt nemyslíš vážne!?toto by raz mal takúto poznámku tak by som ja začala tak isto hneď keď dôjde domov:kedy sa tu na posledy malovalo,kedy pôjdeš na nákup,smeti si už vyniesol?kedy pôjdeš pribaliť malú?potrebujem ísť do mesta kedy ju pôjdeš pokocikovat?už si zohrial tu večeru pre mňa?už sú nakŕmil malú?treba dokúpiť toaletak, povysaval si už?ten by to počúval tak dlho až by pochopil a prestal!veď to je čistý manipulator!urobil si z teba služku a dievča pre všetko!nedovol mu to!

ariesi
18. dec 2023

Jooj a ešte veľa iného. Už roky mi nikto doma zbytočne nehučí, neponižuju, nekritizuje. Ešte aj mrkvu som nesprávne skrabala, uteráky zle skladala, proste všetko som zle robila. Nedalo sa takto žiť.

lenkavalova
18. dec 2023

Raz by niečo také skúsil a už by mal vydaný umrtny list

aceris
18. dec 2023

Takeho chlapa by som nakopala do zadku. Moj sa uz naucil to zaobalit "nic nestihame", "boze tam je bordel". Ale neadresuje to priamo mne...ak hodi poznamku na mna, tak ho tak sfuknem, ze sklopi usi a seka dobrotu a este mi aj veceru urobi🤣 Ked si nechas skakat pohlave, tak skakat bude.

marcipanovatorta
18. dec 2023

Ak to vôbec autorka ešte číta - je to dlhá reťaz tak trochu “útokov” na Teba, že si to nemáš nechať a nie si slúžka a podobne… neviem, či tu bola nejaká konštruktívna rada… ale mne skôr zamyslenie, že tvoj muž, ak má takéto reči, niekde to začalo… bolo to už predtým, len si to nevnímala? Alebo to začalo s príchodom dieťaťa do rodiny? Možno je frustrovaný z práce a niekde si to kompenzuje - nie je správne, že na Tebe, ale asi keď tomu prídeš na koreň, bude skôr šanca, že by sa aj on nad sebou zamyslel, že Ti robí psychický teror v živote 😵‍💫 a ak už máš v jeho blízkosti pocit znechutenia, týmto si to on ešte viac kazí. Asi by som v nejakej kludnej chvíli a atmosfére skúsila pátrať po jeho pocitoch, čo sa mu deje, keď si takto na Teba dovoľuje. Držím palce, určite je šanca to zmeniť.

ankare
18. dec 2023

Domácnosť a dieťa nie sú len Tvoje, sú spoločné. Manžel nepomáha, ale spolupodiela sa na chodbe domácnosti. Takže skúste si podeliť robotu...

lulu0123
18. dec 2023

Bohuzial ano.U nas doma je to podobne.A momentalne naozaj uvazujem nad rozvodom.Nijako sa mi nepodarilo to zmenit.Dohovarali mu dokonca aj jeho rodicia.Nie na moj podnet.Ja sa s nimi o tom nebavim.Len videli ako sa sprava.Nebol taky.Az teraz pri 3.dietati akokeby mu preplo.

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
koniarova
18. dec 2023

Daj mu chmuľovi toto všetko prečítať. 😀😀😀 Alebo mu to prečítaj sama,keď mu naložíš obed.😂

isis234
18. dec 2023

Nie.... kamoška má odpoveď, keď jej povedia... nalož mi... "A požuvať nechceš?"
Gazda by mohol občas urobiť "čašníka" a pripraviť na stôl, naložiť.... Nech si vyskúša i on umyť okná.. aj chlapi to robia. aj upratujú, žehlia....
Navrhni že bude týždeň "naopak" ona bude upratovať, variť..... Ty si dáš pivo, budeš čítať noviny... a kibicovať.... Či sa mu to bude páčiť
On pôjde do práce a ty sa staráš o dieťa

koniarova
18. dec 2023

@marcipanovatorta šanca toto zmeniť? Snívajte s nami. 😂😂😂

majaa81
18. dec 2023

Tvoj muž musí byť s prepáčením ch*j na entú. Je malomocny? Či od otca odkukal? Kopla by som ho do členka až by letel. Vďakabohu za tolerantného, milujúceho, nápomocného muža. 🙏🙏🙏 Uvedomujem si aký poklad mám doma

olivia1425
18. dec 2023

Nie nekomentuje, obaja chodíme do práce, mame malé dieťa, vo všetkom si pomahame aj s domacnostou aj s malou

tiezjedna
18. dec 2023

... a on sa len škriabe po guliach predpokladám. Teda hneď po čarovnej formulke "ja chodím do práce"😎

lilitela
18. dec 2023

@evaachesa Tazko povedat, niektori iba skusaju, kam az mozu zajst a ked ukaze, ze toto nie, tak prestane. Ano potom su ti hulvati, ktorym je jedno, co im povies, aj tak si pojdu svoje. Takym treba na kazdu poznamku odpovedat, prestan, nie som zvedava na tvoje komentare. Alebo ho vysmiat na otazku ze co mam jest, normalne ho odpinkat, ze hadam si uz vysiel zo skolky kde ti pani kucharky nalozili az pod nos.

saxana000
18. dec 2023

@mane01asi digitálny bezručičkový...

jeennyv
18. dec 2023

Nudi sa ocividne, hned prva rada dobra, zapoj ho do chodu domacnosti, ale nech robi…ako byva tam aj on, aj dieta jeho nie…toto robia bud chlapi, co maju nejaky problem alebo sa nudia…u nas to bola nuda, ked som bola mladsia take decko, ocinovi sa odstahoval do zahraniciataky clovek, skoro rodina, chodil do prace a potom po praci, aj na ukor nas vkuse s nim, mu pomahal atd on odisiel, zacal doslova doma oxidovat, kym si nenasiel novych ludi relax atd…presne do vsetkeho sa staral, jak keby bol v nasom byte prvy den..mamca to vyriesila tym, ze zacal pomahat riad umyvat vsetko a videl, hned bol klud…

zuzanna33
18. dec 2023

Aký vzor mal v detstve(ak jeho mamička slúžila a otec ju stále napomínal je nato zvyknutý)tak sa správa a neobhajujem ho môže sám za to ako sa správa ale lepšie to nebude ak pribudnú deti či roky o to bude mrzutejší chce byť na koni ...Je len na tebe koľko si ťa omotá okolo prsta

zuzana76
18. dec 2023

ja sice jedlo nakladam kazdemu, ked ideme jest spolocne, ale v zivote by si nieco take nedovolil, ani ja k nemu

olvedicsilla
18. dec 2023

@viestta tvoje komentare lubim najviac❤️uprimné

andreatytler
18. dec 2023

Toto je tvoja klucova veta:
"Podarilo sa vám nejako mužovi s rozumom vysvetliť aby s týmito hlúpymi komentármi prestal?"
Na taketo poznamky sa nereaguje s rozumom a nevysvetluje sa a nie su to hlupe komentare.
Na taketo ponizujuce buzerovanie sa treba poriadne rozculit a dat mu to patricne najavo aby bolo jasne ze to uz nikdy tolerovat nebudes. Ty musis drasticky zmenit svoje myslenie a postoj, inac on s tym nikdy neprestane.
Je mi to velmi luto ze to zazivas. Fakt je to smutne ze zena takto zije.

andreatytler
18. dec 2023

@rebeka7501 Presne, niektore tie hlasky akoby boli od invalidneho cloveka co lezi na posteli a nemoze sa pohnut.

eva233
18. dec 2023

@andreatytler bohužiaľ ak to je o tom, že on ma takéto správanie zakódovane v sebe ako vzor. Tak taky človek nepochopí krik ani rozculenie z druhej strany. Takýto človek si mysli, že také "upozornovanie na nedostatky" je úplne v poriadku. On sa bude ešte cítiť dotknutý prečo mu žena niečo vyčíta. Bohužiaľ ak je to taky chlap, nie je iná možnosť len náprava z jeho strany. Jasné treba to odkomunikovať ako to žena vníma, ale krik, prieky ani oduvanie nepomôže. Mám 4 takýchto chlapov v rodine a nepomoze tým ženám nič.... Bohužiaľ to ich správanie si začali uvedomovať až keď prišli deti..... Ja mať takého a je to aspoň trochu možné tak zabalím seba deti a idem od neho....

andreatytler
18. dec 2023

Podobne temy su tu casto a vzdy zasnem kde su tie zeny, ktore takych chlapov maju, lebo vsetky prispevky tu (az na jeden) su o tom ze toto je absolutne neakceptovatelne. To znamena ze modry konik je komunita osvietenych zien, ktore maju v tomto smere normalnych chlapov. Kde su potom vsetky tie zeny chudata, ktore nechapu ze takto sa zit nema. Ved by sa mali ozvat vsetky tie zeny, co podobne prispevky pisali v minulosti.

eva233
18. dec 2023

@andreatytler tie umývajú okná, riady a drhnu kachlicky v kúpeľni lebo o šiestej príde chlap z roboty a budú mu musieť naložiť teplé jedlo, lebo on chudák je unavený z roboty 🤦‍♀️