icon

Ako zvládnuť pravidelné komentáre muža o domácnosti?

14. dec 2023

Počúvate od svojich mužov kazdodenne nejaké poznámky ohľadom chodu domácnosti či dieťaťa? Kedy upraces chladničku, kedy umyjes okná, ešte si neprebalila malú? Ešte neni prezlečená z pyžama? Čo mám akože jesť? Naloz mi obed. To s ňou dnes nepôjdeš ani von? Už si mi naložila? Kedy sa tu naposledy umývalo ? atď atď .... Ja som už z toho v nervoch 🫣🤔 samozrejme to všetko robím i keď niesom žiadny upratovaci atlét čo chodí s mopom za zadkom ale upratujem pravidelne a v rámci možností pri dcérke tak aby som stihla navariť, oprať, povenovať sa jej, upratať i trochu na vzduchu sa vyvetrať a aby to u nás nebolo ako v zoologickej. Z týchto komentárov som neskutočne znechutená a už som asi alergická na každú takúto reakciu,. ktorá ma dokáže dostať do totálnej vyvrtky. Máte to žienky niektorá doma podobne? Podarilo sa vám nejako mužovi s rozumom vysvetliť aby s týmito hlúpymi komentármi prestal? Ja sa snažím ale už ani nemám nervy a energiu niečo hovoriť lebo to skončí akurát tak tým že som neschopná.

maranco
15. dec 2023

Robte veci spoločne, ty umývaš riad, on utiera a ukladá. Varíš obed on očistí zemiaky, nakrája zeleninu.

jessx
15. dec 2023

Nie nikdy som takúto vec nepočula, nie som na to zvyknutá čiže viem ze ani v inom vzťahu by som to tak nechcela, nefungovalo by to porovnávala by som ho s chlapom pri ktorom to tak nebolo, človek keď je spokojný chce asi potom aj v inom vzťahu keby sa tu niečo pokazí to iste, aspoň ja
Mne toto príde zzenstele som asi stará škola ale toto beriem za moju výsadu a od chlapa zase čakám niečo iné. Doma sú veci tak ako ich ja porobim, ten môj ani nevie kedy a koľko vysavam umývam riady a mne sa to tak páči, on robí toľko ,,mužského,, že mna toto nijak neobmedzuje a asi by som na neho divne pozerala keby niečo take povie, radšej nech opraví doma niečo pokazené čo mu stále pripomínam
Veľakrát som nadavala keď nechal po zemi ponozky alebo nejaký bordel a potom som si povedala že radšej ja miniem 5 sekúnd čo to dvihnem než by som mala sa báť že chlap príde a bude kontrolovať poriadok
Nechcem sa niekoho dotknúť ale muži ktorých poznám a sú takito tak aj celkovo v živote mi neprídu veľmi mužní ale riešia skôr take ženské veci

andrea78
15. dec 2023

A predtým, ako si s ním mala dieťa bol aký? Tiež si nakladala, odkladala, umývala, upratovala len Ty? Nejako neverím, že už predtým nebol takýto nesvojprávny, toto sa takto extrémne príchodom dieťaťa nemení, už predtým musel mať full servis a byť nič neschopný sám urobiť. Len si to možno tak nevnímala, lebo vtedy bol len on. Teraz máš starostlivosť v prvom rade o dieťa a jeho nestíhaš a práveže očakávaš zapojenie sa, zámerne nepíšem pomoc. Nemá pomáhať, má sa tiež starať.

trema
15. dec 2023

Nuz co uz.. ak je to taky nervak, ze by ti jednu struhol, keby si mu oponovala, tak sa s nim rozid alebo to trp. Ak je z tych normalnejsich, tak mu odpovedaj tak ako on na teba. Co si varila? - A ty si co varil? Kedy upraces? - A ty kedy upraces? Naloz mi obed - Naloz ty mne. Kedy sa tu naposledy umyvalo? - Neviem, kedy si umyval? Uz si mi nalozila? - A ty mne?

vilma7
15. dec 2023

Som vydatá 8 rokov a ani raz mi niečo také nepovedal. Ja tiež pracujem, takže sa upratuje vtedy keď je na to čas.

majlo1234
15. dec 2023

Moj muz nie je nesvojoravny, ale aj tak ma nejaku fantasmagoricku predstavu, ze on na rodicaku by zvladal vsetko lepsie. Haha, chlap, ktory vecne nevie najst svoje trencle a bez nakupneho zoznamu polovica veci chyba.
V kzdom pripade si treba nastavit hranice, ja na podpichovanie reagujem rovnakym podpichovanim

veronicka1901
15. dec 2023

Nie, nikdy sme to tak nemali nastavené. Pri troch deťoch by som sa zbláznila. Čo nemá ruky či čo?

lalilla
15. dec 2023

Nie nemame to takto doma a nemyslim si ze to je spravne.
Nie si sluzka, na jeho otazky by dom mu odpovedaal ze kludne to moze spravit. Ako naozaj niektore zeny lutujem co maju doma, toto hy som ja nedala, starat sa o domacnost dieta muza s ten by bol este kreten. Sorry ale otazka uz si mi nalozila??? To ako vazne by som ju tresla zufanou po hlave

janickacrazy
15. dec 2023

Nechaj mu pekne dieťa doma ráno v sobotu spolu so zoznamom prác, ktoré bežne v ten deň robíš ty. Ty sa zober a choď ku kamarátke, von, do obchodov, k mame, proste kdekoľvek na celý deň. Večer prídi a začni jeho obľúbené otázky: A čo mám jesť? Nalozis mi? A to si ani jedno okno neumyl? A hračky kedy upraces? Joj by som si ho riadne vychutnala!

kamkalu
18. dec 2023

Ahoj, ako by som o mojej situácii čítala.....😔

angelous1991
18. dec 2023

Včera sme prišli domov z víkendu od známych čo majú 1 ročnú dcérku a jej manžel varil podieľal sa na starostlivosti o malú okupal uspal prebalil a krásne sa dopĺňali . A tak to ma byt keď ona niečo netihala urobil on a naopak . Veľmi sa nám to s mm páčilo

tiumen
18. dec 2023

Áno, mala som takého pána úžasného a už je exmanžel 🤩🤩👍🏻 aktuálny manžel je zlatíčko, pomôže bez zbytočných slov s čím môže

nikolv
18. dec 2023

Nie.. max okomentuje, boze aky je bordel uz na zemi, vezme vysavac a povysava😁to iste ak je to v kuchyni alebo v inej izbe. Keby ma takto komanduje poslem ho do kelu. Nie si otrok ani sluzka, nech prida ruku k dielu

mimi3008
18. dec 2023

Nie, mam to presne naopak😅naco to prehanas tolko s vysavanim, naozaj nepotrebujeme mat sterilne peostredie a pod. Pri tom by som nepovedala, ze tu luxujem, teda urcite sa to neda porovnat s tym, co bolo pred detmi, lebo teraz je samzrejme casu ovela menej. Ale snazim sa, aby bol doma pravidelne poriadok a ak by nahodou niekto necakane prisiel, aby som sa nemusela hanbit

rebeka7501
18. dec 2023

Prečo si si vzala invalidného muža?
Robíš zo seba slúžku?
Prečo?
Keď si doma na rodičovskom neznamená, že si vagína hause.
Tvoj manžel asi takto vyrastal. Jeho mama robila to, čo vyžaduje od teba. Žijeme v roku 2023 a nie 1890.

tiika
18. dec 2023

Nie, ani ja nemám. Rozmýšľam, kde začať.
Nechala si to zájsť príliš ďaleko. Odkiaľ máš takéto správanie ty, odkiaľ on? Pouvažuj.
Ste DVAJA dospeli a jedno dieťa. OBAJA sa v ideálnom prípade staráte o seba, o domácnosť, o dieťa a váš vzťah. Zacni prerozdelením úloh.
Ako prispievaš do domácnosti ty, ako on? Asi povie, že chodí do roboty a zarába peniaze. Ok, to je 8-9h a čo zvyšok? Ako sa dohodneme?
Môžeš povedať, vidím, že si nervózni, že ti to a to vadí, keď nie je niečo hotové. V poriadku, čo navrhujes? Keď nechceš prebaliť, môžeš vyniesť smeti a prestriet na stôl..
Nečakaj však zázraky hneď, bude to trvať. Každý posun k lepšiemu je dobrý. Je potrebné o tom hovoriť ešte veľakrát.

basska_b
18. dec 2023

Toto je trochu silná káva... čo si ty slúžka? A ako reaguješ ty a ako reaguje on? V zmysle, že zapotí takúto poznámku, ty sa vytočíš a navrieskaš na neho a ...? Aký je výstup? On to robí zas a zas, ty sa naštveš zas a zas? Tak ho to asi baví, lebo to je provokovanie a la 7ročný školák. Alebo len mlčíš a vnútri seba sa hneváš? Tak to nerob a ohraď sa.

amis89
18. dec 2023

Ahoj, ano mala som taketo vety, dokonca aj narazky na to ze ine popri materskej pracuju a zarabaju ako taku korunu este navyse.... Kupila som sebe aj 8r synovi cez letne prázdniny letenky k mojim rodicom do zahraničia tyzden pred odletom...neriesila som jeho dovolenku co ako kedy on bude mat riesit .. nas*ať...nech si poriesi ostal s 3rocnym v dome sám na 2 tyzdne a nech sa stará a vyskusa si. Ja som si so starsim uzila krasne chvile konecne som si pospala, a vies ake su mamky ze ranajky obed urobia tak mi to dopriala a fakt mi to padlo vhod bola som jej za to vďačná.

veronicka88
18. dec 2023

@subartic veru toto je feat podpasovka a zabrala by aj na môjho muža...ale našťastie som ju nikdy nemusela použiť

Sme dospeli ľudia,ak sa má chce niečo opýtať urobí to ako komunikácia nie príkaz ani ryoanie,ak malý nie je 9.15 prezlečený lebo robím doobedu niečo iné vezme ho a prezlečie...nespadne ani zem ani sa svet nezrúti. Obed si nakladané spoločne,ale má ruky a vie nabrať aj deckam....zopakujem!sme dospeli ľudia ktorý komunikujú.

eva233
18. dec 2023

Môj muž niekedy zhodnotí, že och už by sme mali... Áno mali.... Umyť chladničku a podobne... Nikdy mi nepovedal že prečo nerobím to alebo hento... Jedlo si dokáže naložiť sám.. Niekedy naloží aj mne a inokedy ja jemu... Ved to je normálna vec.. Mužovi treba objasniť, že ty nie si chyžná, upratovačka ani catering. Si na materskej dovolenke čo znamená že si uvoľnená z prace aby si sa starala o dieťa..... To malé.... Nie to veľké. Takže je to aj jeho domácnosť tak keď mu niečo vadí nech sa činí aj on... Môj muž nie je ani zďaleka dokonalý, ale robí fyzicky 12tky dokáže sa venovať malému, niekedy aj navarí, uprace...teraz sa stále stará o syna lebo ja som v nemocnici.... Kebyže odídeš na týždeň a necháš mu dieťa nech sa stará v akej špine, neporiadku a hladných by si ich našla?.... Bohužiaľ veľa žien obskakuje chlapa kým nemajú dieťa a potom si myslia že keď si na to chlap zvykne a dieťa príde tak sa chlap zmení a bude im pomáhať.... Lenže to sa nedeje a potom sú ženy prekvapene a frustrovane. 🤷‍♀️

evaachesa
18. dec 2023

Nie, nič také nepočúvam lebo za muža mám normálneho chlapa, ktorý sa vie postarať o dieťa ako aj o domácnosť a chápe že sa práce nedelia na ženské a mužské.
S takým debilom ako opisuješ som cca rok chodila a potom som ho kopla do zadku. Neexistuje mať takého blbca doma a ešte si s ním urobiť dieťa. 🤦🏻‍♀️🤐

katarinkaaa121
18. dec 2023

Mne môj manžel pomáha. Poprosím ho nech mi pomôže vyložiť umývačku a ide bez problému. Riad umyje tiež bez frflania, periny vyzlečie keď treba prezliekať. Stačí sa o tom podľa mňa porozprávať. Sadnúť si a v klude to prebrať. Povedz mu to normálne a priamo že proste ty takto nestihas všetko keď máš doma malú a radšej budeš sa jej venovať ako ju priviazat niekde o radiátor a ty budeš behať a upratovať. Musí vedieť ako sa cítiš, ako TO cítiš. Nie mu to vyčítavo hodiť do očí ale normálne. U nás to veľmi pomohlo. Nemôžeš len stiahnuť zadok a ísť to spraviť lebo povedal že to nieje spravené. Ty niesi doma platená slúžka babysiterka upratovačka kuchárka a manzelka. Nežijeme v roku keď žena robila všetko a chlap vyložil nohy. Musíš mu to povedať priamo ale normálne. Držím prsty ♥️

lilitela
18. dec 2023

Neises viac, je kludne mozne, ze sa s nim neda diskutovat. Ak da, tak: Spis si co treba urobit dnes a ked pride, povedz mu pekne, zlatko prosim tak, ohrej veceru, ja zatial prebalim malu, zlatko vyloz pracku, ja zatial umyjem hrniec, zlatko prosim ta, tam je mop, zotri dlazku, ja zatial vylozim pracku. Chapes, musi tam byt kombinacia ze ty tiez nieco, aby ti nemohol povedat, ze urob ty.

heln
18. dec 2023

a co mu ty odpovies? ja by som mu povedala: nech sa paci prebal ju, mozes ju prezliect z pyzama aj ty, takze vravis, ze v sobotu budes umyvat okna?, uz chces obedovat?, tak naloz aj mne.....
moj mal raz pripomienky k tomu ze nema rad mrkvu na kolieska v polievke ale na kocky, tak som mu dala krajat mrkvu, uz nikdy nic na kolieska nepovedal.

evaachesa
18. dec 2023

@lilitela pochybujem že niekto kto má tu drzosť zo seba vypustiť: "Čo mám akože jesť? Nalož mi obed." ju pošle do teplých krajín s tým že si má ohriať sám jedlo. 😏
Musel byť takýto stále len autorka to žiaľ nevidela.

slovakboy
18. dec 2023

Toto ja doma vôbec nerobím. Mne to pripadá ako buzeracia. To ani nie sú komentáre ale snaha o dirigovanie a príkazy ako na vojne. Neváži si ťa mysli si že musíš robiť všetko tak ako on chce.

letfenixa
18. dec 2023

Nie, takého muža doma nemám. Mám normálneho.

jania023
18. dec 2023

Aha takze panecek si mysli ze si popoluska hej?? Ci jeho dieta prebalujes iba ty? Nieje to sj jeho dieta ci je iba tvoje? On tak super zarobi ako direktor ze si moze dovolit takto hubu otvarat?
Ano kedysi zeny toto vsetko robili ale nechodili aj do prace a muz sa staral o financie. Panecek nech zijde z oblakoch na pevnu zem.
Preco si to nechas?? Ked ti nabudice povie ze niesu umyta okna tak zareaguj uplne flegma ze este ze hovorid treba ich umyt, tam je vedro a handra a mozes sa do toho pustit, ja idem prebalit malu a nieco navarit. Skoncime asi v rovnaky cas🤣

lulupulu
18. dec 2023

Toto mi chlap nikdy nepovedal, aj keď niekedy povie ze co doma ja už len môžem robiť celý deň 🤦‍♀️😂 keď sme bývali v bytovke tak domovnicka volala jeho aby šiel poumývať okná na chodbách pretože žena odtiaľ môže spadnúť, co vám poviem to bol skvelý pohľad 😂😂😂

tara
18. dec 2023

Nuž, mne raz jeden učiteľ povedal, že ak chceme vedieť, aký bude náš nastávajúci, máme si všímať ako sa správa jeho otec k mame, resp. ako sa správajú k sebe navzájom. A je to svätá pravda. Takže asi tvoj muž má nejaký odpozorovaný vzor a zmeniť to bude ťažké. Ale všetko sa dá zmeniť, ak veľmi chceme a kvôli niekomu. Chce to poriadny rozhovor, nastavené pravidlá a dôslednosť.