icon

Ako zvládnuť prekvapivý zvrat vo vzťahu?

24. okt 2024

Ani neviem ako začať a všetko zo seba vyliať. Zoznámila som sa s mužom, stretávali sme sa, všetko bolo super, krásne, asi 100x denne mi povedal, ako ma veľmi ľúbi, aká som úžasná a plánovali sme spoločnú budúcnosť. On žil niekoľko rokov v zahraničí a musel sa tam teraz vrátiť na 2 mesiace, aby vybavil úradné záležitosti, avšak koncom novembra má letenku na Slovensko a už bude žiť tu. Boli sme v dennom telefonickom kontakte. Zrazu sa všetko zmenilo, v podstate teraz v pondelok, otočil sa o 180 stupňov. Priznal sa mi, že má psychické problémy a v zahraničí sa lieči u psychiatra a chodí aj na psychoterapie, ale neužíva predpísané lieky, lebo vraj keď sa vráti na Slovensko už bude šťastný a nebude ich potrebovať. Dnes ráno som sa ho pýtala, ako si ďalej predstavuje náš vzťah a iba napísal, že momentálne nevie a musí sa sústrediť na tie veci, ktoré musí v zahraničí vybaviť a mňa zatiaľ vytesnil z mozgu. Ešte v nedeľu bol šťastný, veselý, volal mi asi 50 krát a zrazu toto. Neviem, čo sa udialo v jeho hlave. Keď som mu povedala, že ho ľúbim a veľmi trpím, tak len povedal, že ho to mrzí. Nič viac. Stále premýšľam, čo sa stalo, prečo sa to stalo a veľmi sa trápim. Chodím ako telo bez duše a neviem ako ďalej. Poprosím len rozumné komentáre, nie som žiadna pubertiačka, ale rozvedená žena s dieťaťom, on tiež rozvedený, obaja krátko pred 40-kou, ale aj vtedy sa predsa človek môže tak veľmi zaľúbiť. Za všetky rozumné rady ďakujem.

Strana
z2
webinka001
24. okt 2024

Pozri si články Love bombing...bombardovanie laskou.... robia to narcisti....nie su zamilovani, ale chcu aby si sa stala od nich závislá, aby Ta ovladali a ptm ta z nicoho nic odkopnu...teda ked dosiahli co chceli... Moze sa stat ze ta z nicoho nič opäť začne kontaktovať ako keby sa nic nestalo a si v začarovanom kruhu .... Su to ludia bez empatie, ktori milujú iba seba.... Nenechaj sa viac namotat, je to ťažké, viem..... veľmi ti chyba....este ma zaujíma sprava sa rovnako ked ste spolu ako ked si iba pisete? On si proste naplnil svoje potreby a uz ta nepotrebuje....ale ako pisem môže sa začať ozyvat ak bude citit ze straca nad tebou kontrolu... drž sa a precitaj si o love bombingu a o narcistickej poruche osobnosti ....

webinka001
24. okt 2024

A inak by som ju tolko neosocovala....tak je rozvedena, chcela verit tomu, ze stretla lasku, mozno si užívala tu pozornosť ktoru jej daval, mala pocit ze je naozaj zamilovany tak tomu podľahla....silny manipulator...

margotka17
24. okt 2024

Ja len tak rozmýšľam, či predsa len je ozaj rozvedený, keď zrazu takto otočil. Možno mu padlo vhod si takto užiť dní na Slovensku a v zahraničí je manželka, ktora nič netuší. Zrazu, keď s tebou to ide do tuhého, on cuvne. Keby som mu aj odpísala, už by som bola zdržanlivá, nelietala by som v oblakoch a svoju zalaskovanost by som určite neprejavovala. Už by som si držala odstup.

mantilka
24. okt 2024

@viera321 Poznáš niekoho s psychistrickou chorobou alebo jeho rodinu? Toto čo píšeš je naivita

viera321
Autor odpoveď zmazal
ailiba
24. okt 2024

Chapem, ze clovek, ked sa zamiluje, tak je tazke udrzat city. Aj by som brala, ze sa do teba velmi zaľúbil, len potom nechapem, preco odrazu je uz taky chladny.... Asi to nebude az taky ridzi cit. Velmi skace do extremov. A to nebudi doveru. Bud to suvisi s jeho psychickymi problemami, alebo ma taku povahu. Teda oboje nic moc. A to, ze sa nechce liecit nie je dobre... Bol na lieky zvyknuty a teraz ich v navale euforie vysadi. Cele zle. Tiez som mala taku kamaratku a skoncila na psychiatrii a isla zase od zaciatku. Da sa, aj bez liekov, ale inak... Psychoterapie, postupne znizovat lieky... Je to proces.
No neviem, odstrihnut sa od neho mi pride skoda, ked ho ľúbiš, ale urcite sa snaz byt racionalna a drzat si ho viac od tela. A neber ho tak vazne, nemas dovod tahat za kratsi koniec. On je ten, co by sa mal snazit. Nema teraz cas, v poriadku... Ale ty tiez za nim neutekaj, hned ako sa ozve.
A zvaz, ci ti taky vztah za to stoji... Drzim palce, aby to vyslo tak, aby si bola nakoniec spokojna❤️

autor
25. okt 2024

Takže update: situácia sa zhroršuje, už mi dokonca napísal, že telefonáty so mnou mu nerobia dobre a on nemá chuť so mnou volať. Je to veľmi ťažké pre mňa pochopiť, prečo sa tak zachoval, ale definitívny koniec je jediné a najmenej bolestivé riešenie. Všetko ostatné by bolo len predlžovanie utrpenia.

monro
25. okt 2024

Je to love bombing ako z knihy. Zažila som niečo veľmi podobné. Najprv Ťa oblbne, všetky red flags prehliadaš. Potom sa stiahne, je doslova nepríjemný...opäť sa priblíži a kolobeh sa opakuje.

autor
25. okt 2024

@monro Ku mne sa už nepriblíži, je koniec, ešte týždeň počkám a potom ho zablokujem úplne všade.

autor
25. okt 2024

@monro Asi mas pravdu, teraz zase volal, ze momentalne ma chaos v hlave, lebo riesi 100 inych veci ale ze v pondelok sa mi ozve ci ma lubi. Toto fakt nie je normalne. Cize ak mam ine problemy, tak uz neviem ci lubim? Aka je to psych. diagnoza neviem, ale nejaka urcite.

makoveusi
25. okt 2024

Najskor psychiatricka diagnoza Chrapun - t.j. v zahranici mam partnerku a pre trochu vzrusa som subezne namotaval inu zenu na Slovensku. Autorka, nech uz je pravda akakolvek, toto nie je normalne spravanie. Utekaaaj, co ti sily stacia. Vaz si samu seba, zasluzis si v zivote nieco lepsie.

liv1
25. okt 2024

Kolkokrat v zivote ste sa realne stretli? 😁

a teraz takto 1. Moze tam mat rodinu
2. Ak je psychicky chory a neberie lieky je to nie velmi dobre
3. Aku ma presne diagnozu?
4. Muz ktory vyznava tak skoro lasku, a 100krat denne nie je bezny normalny chlap (ak nema 15), bud je to narcis a namotava, alebo nejaky slaboch co je stastny ze niekoho nasiel..
5. Takato zmena spravania ti ukazuje, co ta v buducnosti caka.
6. Este napis ze od teba potrebuje nejake peniaze a je vymalovane
7. Moze mat nejaku psychicku poruchu, napr. maniodepresiu a ta sa podobne prejavuje, ze pomaly euforicke stastne casy a potom depresia.

Napisala by som mu, nerozumiem tvojej zmene spravania, chapem ze sa necitis dobre. Ja vsak ocakavam otvorenost a uprimnost, takze bud mi vysvetlis o co ide, alebo sa rozlucime.

liv1
25. okt 2024

V pondelok sa ozve ci ta lubi? Jaaaaj toho by som tak poslala do prd.le 😂 prepac 🙏

monro
25. okt 2024

Moj byvaly ma dlhodobo tlacil do spolocneho byvania. Presviedcal ma, ze aby mohol byt vztah plnohodnotny, musime spolu zit. A potom zo dna na den, ze on uz za mnou nepride....mali sme vztah ma dialku. Chvilu som sa este trapila ale poslala som ho do kelu a nastastie dal pomerne rychlo pokoj.

autor
25. okt 2024

@liv1 uz sa stalo hoci som mu to este nepovedala, ale moj mozog ho uz definitivne vypratava aj zo srdca a potom si ho “vychutnam”

priscilla07
28. okt 2024

To zavania nacistickou poruchou osobnosti. Pochybujem že to rieši. Tiež by som sa zamyslela nad sebou, prečítaj si čo si písala na začiatku čo teraz ku koncu 🤔.... Nič nedáva zmysel.

priscilla07
28. okt 2024

Tiež by asi bola vhodná nejaká psychoporadňa aj pre Teba. Už len kvôli tomu že píšeš že si matkou. Ak to celé nie je vymyslený príbeh moderátora/rky, ktorí su za to platení, aby tu na MK , reč nestála.

Strana
z2