icon

Ako zvládnuť prítomnosť priateľovej bývalej vo vzťahu?

9. sep 2025

ahojte, len chcem nazor, nechcem sa hrabať v minulosti ale je tu nieco co ma trapi … ja som s priatelom rok, mame 27 … predomnou dlhsie nikoho nemal, mozno 3 roky, ale pred tym mal priatelku s ktorou boli dlho, uz od strednej, mozno 5 rokov .. my spolu este nebývame, len ma trapi ze stale po nej u neho nieco najdem … ci uz jej náramky, nejaka kozmetika v kúpeľni ( to som ale vyhodila ), chodila na umeleckú a malovala obrazy, ktore ma po byte, dokonca aj ked prideme k jeho mame tiez tam ma od nej po byte obrazy … viem ze to je nieco co asi nebudu vesat dole kvoli mne, len mam pocit ze vkuse je vsade ona .. minule som pratala skrinky, nasla som jeho starú penazenku, v peňaženke dve jej fotky .. podotýkam ze moje tak nikde nema … nechcem sa porovnavat len ma to vo vnútri trapi … bola jeho velka laska, aj v pc ma vela jej fotiek, alebo spoločných… nevadilo by, ale somnou sa vobec tak nefotí, ani na socialne siete somnou fotky nedava … par krat aj ked sme sedeli u jeho mami tak ju spomenula v hocijakom kontexte … proste mam pocit ze je to uz dlho co sa rozisli a vkuse je nejakým stylom v jeho zivote … inak mame v pohode vztah, je kumne dobry a lasku mi dava celkom najavo, len proste neviem … necitim sa ze som ja ta s ktorou chcel zostarnúť … viem ze sa rozisla ona s nim, viac neviem …

viestta
9. sep 2025

Preco vlastne upratujes domacnost v ktorej nebyvas? Keby si sa nehrabala v jeho skriniach, nic by si nenasla

anonym_08db33
9. sep 2025

To isté bolo u nás. Povedala som mu že mi to vadí. Nahádzal do jedného vreca odniesol jej to vybavené koniec. Prečo to ten tvoj nespraví?

zuzanita1609
9. sep 2025

Je to jeho byt/dom,jeho minulosť a ak sa s ním o tom neporozprávaš, nemáš žiadne právo niečo vyhadzovať 🤨.

anonym_f9d9e2
9. sep 2025

Obrazy by mne nevadili, ale fotky áno, rovnako aj časté reči o nej

loldi2
9. sep 2025

Prečo sa teda rovno na toto nespýtaš jeho? A prečo sa hrabeš vo veciach, keď ťa to tak veľmi trápi? Možno to len moc riešiš.

anonym_0f1c6d
9. sep 2025

@anonym_autor môj mal predomnou tiež dlhší vzťah. Keď som sa k nemu nasťahovala tak som občas našla nejakú hlúposť raz 2 spoločne fotky o ktorých ani sám nevedel, že tam sú. Ona uňho nikdy ani nebývala no nahádzal jej do vreca všetko čo bolo s ňou spoločne a hodil jej ti pred dom, oblečenie od nej predal. 😄 takaze sa skús s nim porozprávať.

anonym_5f6c83
9. sep 2025

Normalne.. ja tiez ked som sa nastahovala k muzovi tak mal veci co mala/kupila byvala. Aj list od nej som nasla dokonca 🤣 a doteraz niektore jej veci pouzivame haha 🤣🤣🤣 mala dobry vkus na doplnky tak som to nevyhadzovala.
Dokonca aj postel na ktorej spavame je stale povodna 🤣🤣🙈

cajchana
9. sep 2025

Ved si to vybav s nim, ked ti to tak velmi prekaza.

danica2711
9. sep 2025

bola súčasťou jeho života a zjavne aj života jeho rodiny. To ty asi ešte nie si a upratovaním jeho bytu a prehľadávaním skríň a peňaženiek sa ani nestaneš. Jediným riešením je rozhovor s ním - vie on vôbec o tom, že ti to vadí? Niektorým chlapom totiž také veci nedochádzajú. Netreba sa "vnútri trápiť", lepšie je o tom na rovinu hovoriť

anonym_09a5d2
9. sep 2025

Mala by si mu povedať, aby všetky hmotné / digitálne spomienky na ňu zahodil a že keď to nespraví, tak sa s ním rozides, lebo Ti to vadí.

mysicka36
9. sep 2025

Nerieš to stále v sebe. Ja ti rozumiem, ja som druhá manželka. Tiež ma podobné veci trápili. Postupne toho ubúdalo a ani som sa nenazdala, boli sme spolu dlhšie ako oni. Nedá sa za všekým hneď zavrieť dvere, musí to postupne vyprchať a život naplnia nové zážitky a silné okamihy ako narodenie detí, ich výchova a tak. Hlavu hore, usmej sa do zrkadla povedz si, že ty niesi bývalá, ty si súčasná a ľubi teba. To čo ťa trápi sú len veci alebo možno od jeho mamy len spomienka na nejakú situáciu s ňou v minulosti.

nekonecna_katastrofa
9. sep 2025
@anonym_5f6c83

Normalne.. ja tiez ked som sa nastahovala k muzovi tak mal veci co mala/kupila byvala. Aj list od nej som nasla dokonca 🤣 a doteraz niektore jej veci pouzivame haha 🤣🤣🤣 mala dobry vkus na doplnky tak som to nevyhadzovala.
Dokonca aj postel na ktorej spavame je stale povodna 🤣🤣🙈

@anonym_5f6c83 Aj ja tak. Stale mam nejake zaclony, deky, obliecky atd z toho obdobia (uz 10 rokov som s nim ja). Postel a gauc sme uz zlomili :D Co sa mi nepacilo, som vyhodila, ani som to muzovi nevravela. Ale teda boli to take nejake (pre mna) gycovinky, veci v kuchyni, co som nepotrebovala alebo mala vlastne. Mala som aj take fazy spociatku, ze som mala chut to vsetko vymenit a potom ma to preslo, naco vyhadzovat funkcne pekne veci a kupovat komplet nove.

zuzanita1609
9. sep 2025

Nedovolila by som si niečo z domu vyhadzovať...to by som musela vyhodiť aj kone, pretože jazdievala tiež 😏. Len mi povedal,to čo ti vadí,vyhoď,vyhodila som len jednu voňavú sviečku, pretože aj tak nemusí všelijaké arómy,ani v aute nemáva 😁. Aj to som sa najskôr opýtala,či smiem 😅.

anonym_cf209a
9. sep 2025

Je to jeho minulosť, vôbec by mi fotky ani obrazy nevadili, samozrejme keby ich nemal vystavené na očiach