icon

Ako zvládnuť prvé Vianoce s novou rodinou?

8. nov 2024

ahojte maminy
ja pochádzam zo stredného slovenska a môj manžel je z čiech, no žije na slovensku už dlhšie.
sme spolu 5 rokov, vianoce sme trávili vlastne oddelene so svojimi rodinami, no a posledné vianoce sme boli sami spolu, na druhý deň prišli jeho rodičia a na ďalší sme isli k našim (oni byvaju kusok). vyvážené, vyrovnané.
Tento rok v lete sa nám narodilo bábätko. cestovanie sa zmenilo na moju nocnu moru. manzel chce stale byt v cechach, leb chce aby si rodicia uzivali vnuca. manžel chce velmi aby sme boli u jeho rodičov na vianoce, oni nas trochu tym aj citovo vydieraju. jeho sestra tam s detmi moc nechodi, pretoze rodicia jeho nerespektuju vychovu, stravovanie, nic ohladom deti. polrocnej chceli dat lizatko, atd. nebudem toto dalej rozvijat, je to chore. no a kompenzuju si tieto navsetvy cez nas!!!!

Ide o to ze oni chcu aby sme prišli na dva tyzdne, a moj manzel je za. ja chcem byt tiez so svojou rodinou, a chcem byt aj o samote , my traja. ale manzel o tom nechce ani pocut, hovori, ze rodicia tu nebudu dlho a chce aby boli statsni. a aj ja chcem aby boli moji stastni. ale na to nikto nehladi. akoby som ja rodicov nemala. chce aby sme tam isli pred vianocami a az po novom roku isli domov.
pri predstave ze budem mimo domu a mimo svojich rodicov (ano je to smiesne pre niekoho) mi je smutno. oni maju ine hodnoty, inak travia vianoce a skor tak konzumne. dnes som sa rozrevala kvoli tomu lebo by uz len z tej predstavy prislo smutno. predstavovala som si ako po veceri budem radsej s malou v posteli akoby som sa mala dole s nimi bavit a predstoerat ze si to uzivam.

vznikli dva problemy :D
1. neviem sa asi odputat od rodicov ? preco mi to je tak luto ?..
2. ako sa pripravit na tie vianoce mimo, ? viem ze vztah je aj o komprimisoch, a chcem aby bol manzel stastny takze som ustupila..
3. alebo aky kompromis urobit ? ist len na par dni ? ..

Strana
z2
sidonika
10. nov 2024

Ahoj. Ani ja by som s tak malým babom nechodila po návštevách. Pre dieťatko je najdôležitejší kľud a jeho režim. Ste mladá rodina strávte celé Vianoce sami so svojimi ritualmi a po vianociach maximálne na tri dni návšteva . Silvestra s tak malým bábätkom by som sa obávala byť mimo svojho zázemia. Stoj si za svojim
.

mantilka
11. nov 2024

Štedrý deň s tvojimi rodičmi a na pár dní k jeho rodičom. Určite nie takto... toto bol koho výmysel? To je dôležité zistiť, lebo starí ľudia majú radi svoj pokoj. Neverím že tak dlho im nebudete vadiť. Ty tiež s dieťatkom potrebuješ pokoj.
Určite treba nech si užijú všetci ale s rozumom. Ak si chcú užívať nech prídu zasa oni ku vám na pár dní, keď sa to spočíta bude dosť času na spoločné chvíle. 3 dní u nich, o pár dní môžu prísť oni k vám na 3 dní a bude dosť času.

andrea2667
11. nov 2024

Asi by bolo najlepšie, čo tu už párkrát zaznelo. 24 doma, 25 nech prídu jedni rodičia, 26 druhí. Alebo vy k nim. Na zblíženie a užívanie si vnúčatka môže byť návšteva počas roka trebárs aj na 2 týždne. Oceníš to najmä keď bude školák.

Strana
z2