Ako zvládnuť rozchod, keď mám dieťa?
Zienky, potrebujem pomoc, radu a mozno len nejaky nezavisly nazor.
S partnerom sme psolu vyse 15 rokov, mame 9 rocnu dceru. Nas vztah nebol nikdy idealny. Riesili sme viacej kriz ale nakoniec sme sa k sebe vratili. Problem je ze partner je velmi chladny v citoch a ziadne neprejavuje, mysli len sam na seba a travi cas osamote a nas nechava same. Ako venuje sa aj malej aj ju zobere na aktivity ale vzdy to je nejake separe- proste spolocny cas s rodinou nie je ziaden, nechodime na dovolenky ani na spolocne vylety. Pred 4 rokmi sme riesili neveru, zistila som ze mal druhu zenu a 2 roky s nou fungoval. Ja som sa vtedy zrutila ale on ma uprosil ze to skoncil a ze zacneme od zaciatku. Vydrzal sa snazit par mesiacov a zas to sklzlo do chladneho prostredia bez citov bez spolocneho casu. ja som len chodila z roboty domov a starala sa o domacsnot a on si riesil svoje aktivity. Potom pred dvoma rokmi zacalo obdobie, strasne ma zacal urazat a ponizovat, neprejavoval ziadnu lasku, ja som ostala z toho strasne smutna. kazdy vecer som plakala ze takto zivot prezit nechcem ze chem byt stastna a milovana. tesit sa domov a tesit sa z rodiny. Mala ho zboznuje a je dost na nho naviazana. On je finance velmi dobre zabezpeceny a mame velky dom kde ma mala komfort a vsetko pre pekny zivot. Ja som kazdy den plakala ze som neni stastna ze nech spolu travime cas a on ma vzdy len odhrkol ze on so mnou nechce byt, kazdy den som pocuvala ako mam vypadnut z jeho domu a stale ponizovanie za vsetko. Ked som nestihla navarit nahucal na mna ze som si mala rano privstat. Uz aj moje okolie videlo ze toto nie je v poriadku, aj pred znamymi sa ku mne skaredo sprava ale tam sa ako tak kroti. Odhodlala som sa a konecne si zatial poriesila najom a chem odit z tohto vsetkeho. Uz aj mala je prichystana lebo videla nase sustavne hadkyy a moje place. Sama mi hovorila ako ma nema rad lebo to nikdy nevidela ze by ma len pohladil. Za tyzden sa mam prestahovat, ale mna chystaju strasne pocity paniky. Na jednej strane sa tesim na druhej bojim. On si to este ani neuvedomuje ze odchadzam stale si asi mysli, ze si to rozmyslim. Citovo ma vydiera cez malu ale nikdy nepovedal ze ma ma rad ani nic .. len nech ostanem kvoli malej aby nemala rozvratenu rodinu. Ideme zatial do najmu kym poriesm vlastne byvanie. Financne utiahnut to bude zahul ale bude prispievat ( ked sme boli spolu nedaval mi vobc nic) .. ja len chcem vediet, ci niektora mala podbnu situaciu ako ste ju riesili pripadne ako sa po case vsetko zmenilo ... dakujem
Nechápem čo snim stále robíš a načo si doteraz čakala? Zober si malú a odsťahuj sa a začni novy život s dcérkou.
Ja by som to ukončila už pri tej nevere.. neodpustila by som jednorazovúea nie to ešte toto čo píšeš...2 roky?🙄zvládneš to,držím ti palce
Bude to pre teba veľmi ťažké - fyzicky, psychicky aj finančne, lebo čím viac si mu dovolila, tým ťažšie sa odchádza. Ale urobíš len dobre, keď odídeš. Nedaj sa obalamutiť argumentmi, že malá bude mať rozvrátenú rodinu. Ona už ju má, pretože rodinu z vás nerobí spoločné bydlisko. Ale ty to zvládneš, zaslúžiš si pokojný život.
Sediet nestastna dva dalsie roky po nevere v zlatej klietke kvoli domu alebo comu? A nechat sa takto trapit? Ak potrebujes od niekoho anonymneho na nete pocut, ze robis dobre, ze odchadzas, tak - ANO, KONECNE! Otvor dvere, zatvor a uz sa nevracaj. Dcera o otca neprichadza, bude k nemu chodit na vikendy.
sláva, že si sa konečne odhodlala, zvládneš to, uvidíš, že po prekonaní počiatočných ťažkostí sa ti dokonca uľaví. Začneš sa tešiť domov, kde sa síce žije skromnejšie než predtým, ale zase na teba nikto nehučí a dcérka sa na teba usmieva, pretože konečne pred ňou nevyplakávaš a netrápiš sa
Dakujem vsetkym za odpovede, ja som pripravena odist len je to po tolkych rokoch velmi tazke hlavne ked vidim ze mala ho zboznuje a ano priznam sa ze uz som bola aj zvyknuta na nejak standard- ako nerobi mi problem sa uskromnit a zas nezarabam zle ze pekny zivot mat budeme. Prote su to myslienky co teraz so mnou velmi lomcuju ale verim ze bude lepsie a dakujem za kazdy nazor.
Chvíľu to bude ťažké. Potom si budeš nadávať, že si to nespravila skôr. Už si spravila hlavné kroky. Nasla si si bývanie. Keď bude do Teba hučať ( a bude) tak si predstav, aký život vás dve čaká bez takého zlého človeka. Urob to pre seba a pre svoju dcéru. Držím palce.
Živiť mame jeden, ubehne veľmi rýchlo.
Otocis sa a si v polovici.
Prečo zahodiť roky s niekym, kto si ta neváži, nemá rád.. Pohŕda tebou.
Ty môžeš byť šťastná. Dom ta šťastnou neurobí.
Sa ti čudujem, koľko času si mu zbytočné venovala.
Už po tej nevere, 2r s inou, ďalší vzťah.. Si mala utekať.
Necuvaj.. Otca dcere neberieš, môže sa jej. Venovať koľko bude chcieť.
Hlad na seba, na svoj pokoj, šťastie a tiež zdravie.
ano to je pravda, ja mam 32 rokov fakt este zivot pred sebou ... a veru ze takto ho nechem prezit ako niekoho otrok len aby bolo porobene. Ja sa tesim aj do noveho velmi len mam strach z tych zaciatkov ako vsetko bude. Velmi toto obdobie zle znasam, zle spavam . Ja som celkovo taka emotivnejsia tak pre to to so mnou cele vsetko lomcuje.
Mas len strach, si s nim od 17, polovicu zivota prakticky. Drzim palce, nech sa vam dari. Predpokladam, ze ten dom je len jeho, tak ci tak by ta odkopol po case, ked by dcera bola vacsia/dospela a nastahoval si tam novu pipku mladu. Pohni sa dalej, nic dobre s nim by ta necakalo, nic by sa nezmenilo. Financne to bude tazke, ale casom sa nastavite na take fungovanie a snad aj ex prispeje.
Ved mala ho bude mat v zivote stale, je to jej otec a ako otec je nozno dobry. Tebe ho vobec netreba, nebudes musiet po nom upratovat a varit mu a stresovat sa.
Začiatky sú ťažké. Každá zmena prináša strach z neznámeho.
Ale ver, že ti bude lepšie.
Vám obom.
Uvidis ten pokoj, ktorý príde, až sa budeš na seba hnevať, načo si čakala.
32,och, mladá žaba 🍀🍀veľa, šťastia, drz sa.
Boli tu maminky, ktoré začínali od nuly bez práce a k tomu 2,3 deti.
Drz sa🍀
Zvládneš to pre dcérku.
Chcem Ťa len povzbudiť, že dobre robíš. A určite sa nenechaj zmanipulovať. Už dávno si mala byť preč. Ale lepšie neskôr ako nikdy 😉 Držím Ti palce, ale na 100% je odchod správny. A vidíš, už keď ti toto dcérka povedala... nie je o čom. Drž sa 🙂
Autorka,
si este mlada, nenic si zivot so svojim expriatelom. Proste nie je to vhodny clovek pre tvoj zivot a vedz ze rokmi sa to bude len horsit.
Velmi dobre, ze si ukoncila vas vztah a dakuj Bohu, ze si si ho nevzala za muza.
Uz len pories veci ohladom dietata a rozdelenie spolocneho majetku, domu.
Dom je jeho a nejaky spolocny majetok nemame nastastie. Dohodli sme na ze bude financne prispievat a necha mi auto. On sam vie, ze my ako partneri vobec nefungujeme len to silou mocou drzal kvoli malej. Dohodli sme sa ze kvoli nej budeme v com najlepsom vychadzat aby to bolo pre nu co najjednoduchsie.
Ano on je povaha ktora sa nikdy nezmeni a popravde mne sa uz natolko zhnusil ze s nim neviem byt ani v jednej miestnosti. Dakujem za spravy, len som chcela vediet ci to niektora mala podobne a teda ci ju nakonie to stastie stretlo lebo teraz som v takych stavoch ze si myslim ze uz budem nestastna stale. Lebo som nebola stastna vlastne velmi dlhu dobu.
Budeš šťastná určite a s jedným dieťaťom sa nestratíš neboj zvládneš to . Čiže on normálne akceptuje že odchádzaš ?
Budeš šťastná určite a s jedným dieťaťom sa nestratíš neboj zvládneš to . Čiže on normálne akceptuje že odchádzaš ?
@karolinkaaaa005 ked som mu to povedala tak sa tvaril ze akceptuje ale ako sa to uz dozvedel ze vie o tom rodina tak ma zacal prehovarat len kvoli malej, nikdy neriesil nas. ja som mu povedala ze uz nemam silu a ani nechcem nic davat dokopy tak on nic nehovori, podla mna mu to este neprislo. len stale mi hovori ako bude mala kvoli mne trpet a ako ju to poznaci, lebo vie ze to je moja slaba stranka tak ma cez toto vydiera.
Jedine co tvoju dcéru poznačí, je to, ak s ním ostaneš.. Ukážeš jej tým, že muž ženu nemusí mať rád, nemusí si ju vážiť, žena je slúžka co drží ústa a krok.
V tomto vyrastie, že je to v poriadku, a takého si nájde, dovolí zo seba robiť chuderu, lebo veď aj mama tak s otcom žila..
Ja som to mala podobne, žiadne city z manželovej strany, baby mal rád, ale ja som bola inventár. Nechcela som prežiť život takto. Tak som podala žiadosť o rozvod a uz nás konečne rozviedli. Mám dokonca dve deti, 3 a 7 rokov. Ostala som v spoločnom byte s babami, vyplatim ho, nejako to zvládneme. Je už odstahovany, síce má stále uráža a nadáva mi cez správy, ale ja som obrnená. Raz ho to snáď prejde. A ja som oveľa spokojnejšia. Neplánovane som si našla (si ma našiel) priateľ, pomáha mi ako vie, konečne sa cítim milovaná, ako žena, nielen ako matka. Uvidíme, veci sa postupne riešia, ja som pozitívne mysliaci človek a verím, že veci sa dejú tak ako majú.
Ja som to mala podobne, žiadne city z manželovej strany, baby mal rád, ale ja som bola inventár. Nechcela som prežiť život takto. Tak som podala žiadosť o rozvod a uz nás konečne rozviedli. Mám dokonca dve deti, 3 a 7 rokov. Ostala som v spoločnom byte s babami, vyplatim ho, nejako to zvládneme. Je už odstahovany, síce má stále uráža a nadáva mi cez správy, ale ja som obrnená. Raz ho to snáď prejde. A ja som oveľa spokojnejšia. Neplánovane som si našla (si ma našiel) priateľ, pomáha mi ako vie, konečne sa cítim milovaná, ako žena, nielen ako matka. Uvidíme, veci sa postupne riešia, ja som pozitívne mysliaci človek a verím, že veci sa dejú tak ako majú.
@lelecik urcite ano a prajem aj tebe a babam vela stastia v zivote, nech ste zdrave a hlavne stastne. Presne, pozitivne mysliaci clovek si to stastie do zivota pritiahne aj ja v to verim. Presne aj ja mam toto, ja s nim este do konca mesiaca musim byt a on si to stale nevie priznat a vydiera ma skrz malu. Ale tesim sa ked budeme uz spolu vo svojom v klude a bez hadok a dusnej atmosfery.
Vieš čo, bude to dobre. Normálne už lepšie spavam aj všetko, ruky mi netrpnu, zrazu aj tetania mi prechádza, čo som musela brat 6 magnetov denne, tak teraz si raz za týždeň spomeniem, že aha, magnézium...

Mala si to ukončiť už vtedy keď sa prevalila jejo nevera
Ukončí to a hotovo
Zvládli to aj ženy ktoré mali maličké deti.