Ako zvládnuť rozchod s narcistom?
Ahojte.
Prosim o radu baby, ktore si tym presli, dakujem.
Bola som v manzelstve s clovekom, s ktorym bol zivot ako na horskej drahe, boli pekne chvile a potom znenazdajky doslo k ponizovsniu, zhadzovaniu a pod. Nakoniec si nasiel novu partnerku, opustil mna aj dve deti bez kuska lutodti, este celu vinu hodil na mna. Az na terapii som sa dozvedela, s kym som mala tu cest. Na terapie chodim este kratko.
Za detmi chodi cca 2krat do tyzdna, kvoli detom sa s nim snazim komunikovat na baze beznej konverzacie.
No dvakrat sa stalo, naposledy vcera, ze dosiel s cucflekmi na krku a mna to rozhodilo, predsa sme boli spolu 11r a mame dve deti.
Ja proste neviem ako mam s nim komunikovat, hlavne kvoli detom, chcela by som aby videli, ze aj po jeho odchode dokazeme spolu vychadzat, no najradsej by som bola, keby som ho v zivote nevidela, preto co mi urobil. Moj problem je, ze di vybavujem hlavne tie pekne chvile a jeho vidim spokojneho s cucflekmi, bez lutosti a empatie, je tomu 6mes, co si nasiel novu, este nie sme rozvedeni.
Dakujem za rady
ahoj, nastuduj si nieco o narcizme, kup si napr. tuto knihu.
https://www.grada.sk/jak-odhalit-skryte-narcist...
mne velmi pomohla. trpis klasickym "cognitive dissonance" a "trauma bond"... velmi vela vybornych uctov je aj na Instagrame.
inak zaujimave, aj ja som "zdedila" narcisa, ktory bol aktualne po rozchode po 10 rocnom vztahu, poznam aj vela inych parov kde bol 10 rokov ten strop... len mojmu maska padla pri mne uz po 4 mesiacoch. a poviem ti, liecila som za z toho aj tak 2x tolko casu.. ale da to, len musis pochopit, ze on vlastne nie je skutocny, ze od zaciatku si mala naservirovanu lož... a tak sa na to pozerat.
a este ti poviem, na tu novu sa pozeraj ako na novu obet. neboj sa, ak pri nej pride k tomu ponizovaniu a zhadzovaniu... teraz je este sarmantny (a oni to sakra vedia!), ale naozaj nevydrzi to dlho hrat.
jdine, co pomaha, je STOPERCENTNE riesit komunikaciu len ohladom deti.
nic ine
slusne, nenechat sa vyprovbokovat, nic nevysvetlovat.
Tak neviem, boli ste spolu 11 rokov, máte 2 deti, on opustil teba, nie ty jeho a rozhodia ťa cucfleky. Tak myslím, že je to celkom fajn, nato, že si bola s narcistom. Lebo pravdu povediac, rozchod s narcistom má trošku iné grády. Manipulácia detí, ponižovanie počas stretnutia, nadávky, ohováranie pred súdmi, kuratelou, právnikmi, donašanie učiteľom, rodinu presviedča aká si otrasná a on chudák, handrkovanie o majetok, neplatí výživné, neplatí načas. Vyhrážanie, sledovanie, ... Naozaj je to narcista, alebo to len nevieš prekusnuť. Lebo pravdupovediac, keby ťa nechal ozajstný narcista, tak by ti taký kameň zo srdca padol, že až.
Tak neviem, boli ste spolu 11 rokov, máte 2 deti, on opustil teba, nie ty jeho a rozhodia ťa cucfleky. Tak myslím, že je to celkom fajn, nato, že si bola s narcistom. Lebo pravdu povediac, rozchod s narcistom má trošku iné grády. Manipulácia detí, ponižovanie počas stretnutia, nadávky, ohováranie pred súdmi, kuratelou, právnikmi, donašanie učiteľom, rodinu presviedča aká si otrasná a on chudák, handrkovanie o majetok, neplatí výživné, neplatí načas. Vyhrážanie, sledovanie, ... Naozaj je to narcista, alebo to len nevieš prekusnuť. Lebo pravdupovediac, keby ťa nechal ozajstný narcista, tak by ti taký kameň zo srdca padol, že až.
@rejka7 ja som s jednym takym zila tiez skoro jedenast rokov...proste ked si nexzazila, neklad taketo otazky.
najskor to nezistis, potom si to nechces pripustit...potom nastupi pocit hanby, ze "ako sa toto MNE mohlo stat"...
@rejka7 nemas pravdu, nie kazdy je grandiozny narcis. ti skryti su najhorsi, lebo casto neveris ani vlastnemu usudku, dojde ti to vsetko naplno az po rozchode.
@rejka7 to som len ,,vypichla,, , samozrejme , ze toto sa dialo pocas spolocneho bytia a po rozchode rovnako, ..riesim to so psychologickou, ktora sa na to zameriava
@rejka7 ja som s jednym takym zila tiez skoro jedenast rokov...proste ked si nexzazila, neklad taketo otazky.
najskor to nezistis, potom si to nechces pripustit...potom nastupi pocit hanby, ze "ako sa toto MNE mohlo stat"...
@nyusika presne tak, pocit viny, hanby, ze to je len moja vina, ja som zlyhala, ja som bola ta vadna, pred jeho rodinou ma ociernil, jeho matka, mu este milenku schvalila, lebo jej syn so mnou trpel, a konecne si zasluzi stastie, vsetkych naokolo zmanipuloval vratane kolegov v praci, spravil zo seba obet a to bez kuska lutosti,..mne je luto, ze sa rozpadla rodina, mozno trpim stokholdkym syndromom, neviem, som len na zaciatku terapie, vravim, skor myslim na tie svetle chvile, rozum vnima , ze súer, ze je koniec, no srdce to nevie spracovat, predsa sme prezili nieco spolu
je super, ze mas pomoc psychologa...ja som extremne dlho nedokazala ist ani na kavu s nejakym muzom, sest rokov...otrasna skusenost, dlho som sa z toho spamatavala - najma moje ego utrpelo.
ale vsetko prehrmi, ked si uvedomis, ze nie ty si ta "vadna"
@rejka7 Prepac, ale uplne odveci pises, to vobec nie je pravda.
@rejka7 a neviem , ktora zena by po rozchode bola happy, skor sa zruti z toho celeho, ked si uvedomi, co sa jej stalo
Ja sa bola Happy strašne, ale vieš môj muž bol diagnostikovaný súdnym psychológom, znalcom ako narcistická porucha osobnosti grandiózny typ. Takže to, čo tu píšeš mi príde, prepáč smiešne. Že cucfleky riešiť. Nemáš šajnu, čo dokáže jeden psychopat.
Ja sa bola Happy strašne, ale vieš môj muž bol diagnostikovaný súdnym psychológom, znalcom ako narcistická porucha osobnosti grandiózny typ. Takže to, čo tu píšeš mi príde, prepáč smiešne. Že cucfleky riešiť. Nemáš šajnu, čo dokáže jeden psychopat.
@rejka7 ano, to je presne to, ze ten tvoj bol grandiozny typ. ja by som s grandioznym nebola ani jeden den, tam mas jasno hned.
@rejka7 ano, to je presne to, ze ten tvoj bol grandiozny typ. ja by som s grandioznym nebola ani jeden den, tam mas jasno hned.
@rejka7
@falbala132 ako vieš, keď to polročné revúce decko vytrhne z rúk, sadne do auta a ho niet, a riešiš ozaj psycho veci, tak fakt tu bedakať, že prišiel za deťmi s cucflekmi mi príde, akože by sa mala autorka trošku pozbierať a byt rada, že je na tom tak ako je. Sorry.
Tak urcite tu nechcem riesit to, kto viac trpel v zivote, kedze ziadna z nas nevie, cim si ta druha vo vztahu presla.
Autorka , neprežívaj to tak, buď rada že si sa ho zbavila.👍😎 A zbytočne sa ním nezaoberaj.
ahoj, nastuduj si nieco o narcizme, kup si napr. tuto knihu.
https://www.grada.sk/jak-odhalit-skryte-narcist...
mne velmi pomohla. trpis klasickym "cognitive dissonance" a "trauma bond"... velmi vela vybornych uctov je aj na Instagrame.
inak zaujimave, aj ja som "zdedila" narcisa, ktory bol aktualne po rozchode po 10 rocnom vztahu, poznam aj vela inych parov kde bol 10 rokov ten strop... len mojmu maska padla pri mne uz po 4 mesiacoch. a poviem ti, liecila som za z toho aj tak 2x tolko casu.. ale da to, len musis pochopit, ze on vlastne nie je skutocny, ze od zaciatku si mala naservirovanu lož... a tak sa na to pozerat.
@falbala132 dakujem moc
@rejka7
@falbala132 ako vieš, keď to polročné revúce decko vytrhne z rúk, sadne do auta a ho niet, a riešiš ozaj psycho veci, tak fakt tu bedakať, že prišiel za deťmi s cucflekmi mi príde, akože by sa mala autorka trošku pozbierať a byt rada, že je na tom tak ako je. Sorry.
@rejka7 a ty sa spamataj a prestan sa lutovat...co si myslis, ze mas jedina pravo stazovat sa ??
@rejka7 si trapna, uplne ti usla pointa 👎
@falbala132 nielen pointa...ale aj slovosled.
kazdy si pomaha, ako vie, niekto asi pije
@rejka7 si trapna, uplne ti usla pointa 👎
@falbala132 trápna si jedine ty.
@falbala132 trápna si jedine ty.
@rejka7 vyjadrila som slušne verejne svoj názor. Ty slušná nie si. V prípade používania invektív na moju osobu, ťa nahlásim za porušovanie pravidiel.
zbytocne s nou nekomunikujte - nema to zmysel.
trening komunikacie s narcisom 😀
@nyusika A co bolo tym momentom, kedy si si povedala finalne dost?
@zmrzlinka2021 neviem to definovat a ani nemam potrebu o tom pisat

Pozri, ak je to pre teba psychicky náročnej, stretnite sa napr na detskom ihrisku, odovzdaj mu deti a chod preč.
Nie si povinná tak byt a ani pred deťmi hrať divadielko že si železná žena
Deti potrebuju pravdu! A vidieť že toto bolo zraňujúce