Ako zvládnuť rozchod s narcistom?
Ahojte.
Prosim o radu baby, ktore si tym presli, dakujem.
Bola som v manzelstve s clovekom, s ktorym bol zivot ako na horskej drahe, boli pekne chvile a potom znenazdajky doslo k ponizovsniu, zhadzovaniu a pod. Nakoniec si nasiel novu partnerku, opustil mna aj dve deti bez kuska lutodti, este celu vinu hodil na mna. Az na terapii som sa dozvedela, s kym som mala tu cest. Na terapie chodim este kratko.
Za detmi chodi cca 2krat do tyzdna, kvoli detom sa s nim snazim komunikovat na baze beznej konverzacie.
No dvakrat sa stalo, naposledy vcera, ze dosiel s cucflekmi na krku a mna to rozhodilo, predsa sme boli spolu 11r a mame dve deti.
Ja proste neviem ako mam s nim komunikovat, hlavne kvoli detom, chcela by som aby videli, ze aj po jeho odchode dokazeme spolu vychadzat, no najradsej by som bola, keby som ho v zivote nevidela, preto co mi urobil. Moj problem je, ze di vybavujem hlavne tie pekne chvile a jeho vidim spokojneho s cucflekmi, bez lutosti a empatie, je tomu 6mes, co si nasiel novu, este nie sme rozvedeni.
Dakujem za rady
Ahoj, kamaratka ktora bola po vztahu s narcistom tiez chodila na sedenia k psychologicke a ta jej odporucila komunikovat s ex stroho, najnutnejsie veci ohladom deti. Ziadne take,ze domov ich doniest az do bytu, odovzdaval jej ich ked tak pred branou alebo v parku kusok od bytovky.Ked jej ich dal sa ho len spytala, ci deti za ten cas ok, on ked sa chcel zacat rozkecavat a urazat ju, tak len vzala deti a isli domov.nic viac, nic menej. ak bolo potrebne telefonicky, tak detto, len ohladom deti, ked zas nieco zacal na nu, zlozila mu tel. Ano aj pre nu to bolo zo zaciatku tazke, o to viac ze ju pocas vztahu aj fyzicky napadol, tak ten strach bol velmi velky po rozchode..ale takto ju psychologicka nasmerovala, ze nech si postupne zvykne na len strohe odpovede a len ohladom deti a naozaj jej to velmi pomohlo, zanedlho si na to tak zvykla takto s nim komunikovat, ze uz jej to doslo ako vlastne. Takze skus postupne takto. Verim,ze po takej dobe je to bolest, ak sa da tak sa vnutorne nastav tak,ze tie pekne chvile boli len falosna iluzia-co je aj pravda, pretoze narcista svoju obet tyra a potom jej da na chvilu kvazi odmenu v podobe peknych chvil, ktore sa zanedlho zas premenia do nocnej mory. Postupne sa ti bude ulavovat, uvidis🤗 Je velmi dobre,ze si vyhladala psychologicku, lebo ona ti pomoze naspät najst sebauctu a sebavedomie♥️Nevzdavaj sa, taky chuj ti nestoji za nic, ta zena ktoru si nasiel prezije to iste, tym si mozes byt ista. Vela sil!🍀
Pripomen si pri tych cucflekoch, ze uz ma nastastie aj novy objekt ponizovania. Nova partnerka nebude na tom o nic lepsie ako ty, za par rokov bude mozno tiez na terapii.
A pokial ide o to, ze on je stastny a spokojny v novom vztahu, tak nie je. Ak ma niekto narcisisticku poruchu osobnosti, tak nema sancu byt spokojny v zivote. To ponizovanie a zhadzovanie inych spokojny clovek proste nerobi. Ty chodis na terapiu, mas sancu sa v zivote pohnut dalej a dalsi partner uz moze byt ovela lepsi. On nikam nechodi, len vymenil zenu, ale realne sa nikam so svojim problemom nehybe.
Moja skusenost je nasledovna: Pojem "narcista" je dnes pomerne naduzivany a moderny. Poznam 2 konkretne pripady zien z mojho okolia, ktore oznacuju svojho byvaleho za "narcistu", aneb - daju denne aspon 2 storky o narcistickom spravani.... O tych chlapoch vela neviem, ale o tych zenskych mozem s istotou povedat, ze su to tiez dobre diagnozy.... Preto som opatrny, ked vidim tvrdenie "opustil ma bez kuska lutosti, celu vinu hodil na mna". Rad by som si vypocul aj jeho verziu.
Moja skusenost je nasledovna: Pojem "narcista" je dnes pomerne naduzivany a moderny. Poznam 2 konkretne pripady zien z mojho okolia, ktore oznacuju svojho byvaleho za "narcistu", aneb - daju denne aspon 2 storky o narcistickom spravani.... O tych chlapoch vela neviem, ale o tych zenskych mozem s istotou povedat, ze su to tiez dobre diagnozy.... Preto som opatrny, ked vidim tvrdenie "opustil ma bez kuska lutosti, celu vinu hodil na mna". Rad by som si vypocul aj jeho verziu.
@zelenina1 mne staci to, cim som si prechadzala 11r a nazory dvoch nezavislych psychologov, k jednej sme chodili ako par,..ja ani Vam , ani nikomu nemusim dokazovat pravdu, nepoznate mna, ani moj zivot,..a samozrejme, ze som tu nepisala vsetky spinavosti, ktore sa u nas diali, a ani nechcem,..prosila som o radu ludi, ktori si tym presli a nie, podme riesit ci moj manzel je alebo nie narcis
Niesi povinna ho pustat do bytu, nechaj mu ich vonku na ihrisku a nepozeraj na neho
Ani s dalsou to nebude lepsie, naozaj.. teraz si nova znamost mysli aky jackpot vyhrala s takym chlapom- nevyhrala, len to panko na nu pekne zahral aby mi zobala z ruky ako slepa sliepocka a casom ju to prejde alebo si najde dalsiu obet lebo uz mu nebude mat co viac dat alebo bude mudrejsia a zdupka od narcistu sama
Tito ludia su egoisti, nevidia nikoho len seba, ani tu novu nema rad, ma rad len seba..aj tie pekne spomienky vyblednu casom, je to kratko nechaj tomu cas, potom si uz bespomenies alebo jednoducho zabudnes, ine myslienky a ine zazitky ti tie s nim jednoducho vytlacia z hlavy..
Vies kedy sa budes citit lepsie? Ked prides na to ako dobre sa ti stalo, ze niesi s nim, predstav si to ponizovanie do konca zivota, postupne by sa to stupnovalo az by ti kazdy bozi den vyhadzoval aj obycajnu omrvinku na koberci, zasluzis si denne pocuvat aka si neschopna? Nie…
Daj tomu cas a ukaz mu ako dobre je tebe a tvojej malej rodinke, ktoru tvoris teraz ty a tvoje deti , ver ze toto stve narcistov najviac..ked zistia, ze ludia, ktorych odkopli su stastni aj bez neho
@taktotedanie dakujem velmi pekne za povzbudenie, on neodkopol len mna ale aj deti, vraj si buduje novy zivot, takze ma o ne minimalny zaujem,..o tej novej sa raz pri nasej slovnej vymene vyjadril, ze je jeho investicia, a dosiahne to, o co prisiel (je dobre financne zabezpecena), takze ako ho poznam, nic nerobi nezistne a vidi tam len benefit
Ahoj, kamaratka ktora bola po vztahu s narcistom tiez chodila na sedenia k psychologicke a ta jej odporucila komunikovat s ex stroho, najnutnejsie veci ohladom deti. Ziadne take,ze domov ich doniest az do bytu, odovzdaval jej ich ked tak pred branou alebo v parku kusok od bytovky.Ked jej ich dal sa ho len spytala, ci deti za ten cas ok, on ked sa chcel zacat rozkecavat a urazat ju, tak len vzala deti a isli domov.nic viac, nic menej. ak bolo potrebne telefonicky, tak detto, len ohladom deti, ked zas nieco zacal na nu, zlozila mu tel. Ano aj pre nu to bolo zo zaciatku tazke, o to viac ze ju pocas vztahu aj fyzicky napadol, tak ten strach bol velmi velky po rozchode..ale takto ju psychologicka nasmerovala, ze nech si postupne zvykne na len strohe odpovede a len ohladom deti a naozaj jej to velmi pomohlo, zanedlho si na to tak zvykla takto s nim komunikovat, ze uz jej to doslo ako vlastne. Takze skus postupne takto. Verim,ze po takej dobe je to bolest, ak sa da tak sa vnutorne nastav tak,ze tie pekne chvile boli len falosna iluzia-co je aj pravda, pretoze narcista svoju obet tyra a potom jej da na chvilu kvazi odmenu v podobe peknych chvil, ktore sa zanedlho zas premenia do nocnej mory. Postupne sa ti bude ulavovat, uvidis🤗 Je velmi dobre,ze si vyhladala psychologicku, lebo ona ti pomoze naspät najst sebauctu a sebavedomie♥️Nevzdavaj sa, taky chuj ti nestoji za nic, ta zena ktoru si nasiel prezije to iste, tym si mozes byt ista. Vela sil!🍀
@motylik2559 dakujem velmi pekne za povzbudenie a za rady, ano, vyhladala som taku, co sa venuje takymto pripadom, verim, ze mne a detom pomoze.
Autorka - drzim moc palce tebe aj detom♥️
Pripomen si pri tych cucflekoch, ze uz ma nastastie aj novy objekt ponizovania. Nova partnerka nebude na tom o nic lepsie ako ty, za par rokov bude mozno tiez na terapii.
A pokial ide o to, ze on je stastny a spokojny v novom vztahu, tak nie je. Ak ma niekto narcisisticku poruchu osobnosti, tak nema sancu byt spokojny v zivote. To ponizovanie a zhadzovanie inych spokojny clovek proste nerobi. Ty chodis na terapiu, mas sancu sa v zivote pohnut dalej a dalsi partner uz moze byt ovela lepsi. On nikam nechodi, len vymenil zenu, ale realne sa nikam so svojim problemom nehybe.
@marianarem ano, to je velka pravda, ja som ho este nahovorila, aby sme navstevovali jednu psychologiclu spolu (nevedela som este, co sa vlastne deje), siel , ale ako povedal, len preto, aby dokazal, ze ja som mimo a on ma pravdu,..po par sedeniach tam odmietol viac chodit. Ano, ja si viem racionalne vsetko odvodit, no este vo mne velku rolu hraju emocie :(
Autorka - drzim moc palce tebe aj detom♥️
@motylik2559 dakujem, velmi si to vazim ❤️
@marianarem a nie, on sa nehybe, lebo ako povedal, on ziadnu chybu nema a on sa menit nebude a nechce a bude mat taku zenu, co to bude akceptovat,..a uz mi povedal, ako ma konecne niekto rovnaky nazor ako on a ako mu dava vo vsetkom za pravdu
Jedinym "vstupom" pre psychologa bolo rozpravanie s tebou. Je mi jasne ze z toho ako blbec musi vyjst zakonite tvoj chlap. ... Ale hej. Na zaklade tvojho pisomneho prejavu sa da jakz takz usudit, ze budes vo vasom vztahu ta pricetnejsia, prepac mi to rypanie 🙂
Ak je vsetko tak ako hovoris, odchod tohto cloveka bude mat pre teba v dlhodobom horizonte pozitivny efekt. Chapem ze moze byt bolestive, ak ho vidis stastneho.... Poviem ti len tolko - je to iluzia. Baba co robi cucfleky chlapovi co odisiel od dvoch deti bude jednoducho nekvalitna persona. Tych "napi*u" aspektov tam bude viac, je to bomba ktora vybuchne. Priprav sa na pripadny scenar, ze ten trt pride za tebou s igelitkou v style "urobil som chybu, zachranme to kvoli detom"........... Trochu sa obavam, ze tvoje terajsie ja by to minimalne zvazovalo.
Ahoj, bola som s manipulátorom a narcistom takmer 11 rokov. Odišiel, keď som bola v 4. mesiaci tehotenstva s druhým synom. Keďže mal milenku, susedu s vedľajšej bytovky, stávalo sa, že sme sa videli, ale nekomunikujem s ním vôbec. Deti si naloží do auta dole pri vchode (ja ani nejdem dole), keď riešime niečo ohľadom zmeny v stretávaní, všetko len cez stručnú SMS .
Netýraj sa tým, že myslíš na pekné okamihy. Spomeň si na všetko hnusné, čo Ti povedal, ako Ti ubližoval, ponižoval Ťa, čo všetko videli deti... Buď rada, že si sa toho magora zbavila. Poriadne sa nadýchni a začni žiť!
Jedinym "vstupom" pre psychologa bolo rozpravanie s tebou. Je mi jasne ze z toho ako blbec musi vyjst zakonite tvoj chlap. ... Ale hej. Na zaklade tvojho pisomneho prejavu sa da jakz takz usudit, ze budes vo vasom vztahu ta pricetnejsia, prepac mi to rypanie 🙂
Ak je vsetko tak ako hovoris, odchod tohto cloveka bude mat pre teba v dlhodobom horizonte pozitivny efekt. Chapem ze moze byt bolestive, ak ho vidis stastneho.... Poviem ti len tolko - je to iluzia. Baba co robi cucfleky chlapovi co odisiel od dvoch deti bude jednoducho nekvalitna persona. Tych "napi*u" aspektov tam bude viac, je to bomba ktora vybuchne. Priprav sa na pripadny scenar, ze ten trt pride za tebou s igelitkou v style "urobil som chybu, zachranme to kvoli detom"........... Trochu sa obavam, ze tvoje terajsie ja by to minimalne zvazovalo.
@zelenina1 pisala som, ze jedna z dvojice psychologiciek ho poznala, lebo sme tam chodili spolu,..viac sa k Vasim pripomienkam vyjadrovat nejdem
Nova patnerka sa bude mat s nim dobre, kym posluzi ako zbran proti tebe. Kym budes ukazovat smutnu tvar, budes rozhodena, ked ho stretnes. Jednoducho kym mu budes davat satisfakciu, lebo aj na tom stoji lesk toho, ako dobre sa rozhodol a vybral si pre seba to lepsie.
Aj vdaka tebe a tvojmu smutku, ci hnevu, ci nervozite, comukolvek, sa citi ako kral.
Akonahle toto u teba opadne, zacne jeho nespokojnost z teba (ze uz nema nad tebou kontrolu) schytavat postupne ta nova.
Modli sa, aby nemala rozum. Lebo ak sa ho zbavi, zacne sa tlacit naspat k tebe. Lebo deti, lebo rodina, lebo nova sanca, …
A ked u teba nepochodi, zacne peklo naschvalov, intrig a zakernosti.
Tak rozbila sa ti rodina, to by kazdy niesol tazko a preboli to asi az casom. Plus tie jeho reci asi moc nepridavaju, no treba sa na ne pozerat ako na prejav tej poruchy. Proste aby sa sam citil lepsie, tak ti musi nieco take povedat. Ale tak ci tak z vas dvoch mas lepsie vyhliadky ty, si myslim. On v tomto stave nema ani sancu, aby s nim bola stastna ina zena. Samozrejme asi bolo prenho lahke si novu zenu najst, lebo tato porucha ma take specifikum, ze na zaciatku sa zena citi ako bohyna a realita sa vynara az casom. No dlhodobe vyhliadky nie su nic moc.
Mam jednu znamu, ktora bola vo vztahu s takymto clovekom a po skonceni toho vztahu chodila na terapie nielen ona, ale aj ich dieta, lebo aj to si s nim uzilo. Ale nakoniec sa vsetko obratilo k dobremu, znova sa vydala a lepsie. Tak drzim palce, aby to aj u teba bolo tak.
Vies on to nevinma ako ty, to ty sa trapis lebo ta stve, ze sa takto sprava pretoze ty by si to neurobila, ty by si sa spravala inak , atd.. pozri , fakt by si chcela aby deti denno denne dodrbaval, nezaujimal sa a aby videli ako denne terorizuje ich matku? Nie..
Aj nova znamost ho prejde, to narcisi robia, vycucaju vsetko co sa da z tej zeny a ako nahle uz nedostavaju a nemaju to co potrebuju hned si najdu inu a kruh pokracuje
Buď rada že ho máš z krku. Život s narcistom je celoživotná trauma. Ľutujem len jeho novú partnerku. Ty si zaslúžiš niekoho, kto ťa bude rešpektovať a vážiť si ťa. On ťa stále považuje za svoje vlastníctvo. Nie z lásky, ale pre svoj narcistický zdroj. Nikdy s tým neprestane a akoukoľvek tvojou emóciou, dobrou alebo zlou, sa živí. Ver tomu, že ten cucflek si spravil sám, len aby ťa trápil. Neprestávaj s terapiou a nepúšťaj si ho k telu. Zvládneš to. 🫂
Vies on to nevinma ako ty, to ty sa trapis lebo ta stve, ze sa takto sprava pretoze ty by si to neurobila, ty by si sa spravala inak , atd.. pozri , fakt by si chcela aby deti denno denne dodrbaval, nezaujimal sa a aby videli ako denne terorizuje ich matku? Nie..
Aj nova znamost ho prejde, to narcisi robia, vycucaju vsetko co sa da z tej zeny a ako nahle uz nedostavaju a nemaju to co potrebuju hned si najdu inu a kruh pokracuje
@taktotedanie nie, praveze deti videli toho uz vela a nechcem, aby mali este viac nastrbenu psychiku, takzo ked pride raz za tychden na 1,5hod, aspon fokaze byt ,,normalny,,
Buď rada že ho máš z krku. Život s narcistom je celoživotná trauma. Ľutujem len jeho novú partnerku. Ty si zaslúžiš niekoho, kto ťa bude rešpektovať a vážiť si ťa. On ťa stále považuje za svoje vlastníctvo. Nie z lásky, ale pre svoj narcistický zdroj. Nikdy s tým neprestane a akoukoľvek tvojou emóciou, dobrou alebo zlou, sa živí. Ver tomu, že ten cucflek si spravil sám, len aby ťa trápil. Neprestávaj s terapiou a nepúšťaj si ho k telu. Zvládneš to. 🫂
@andrea2667 dakujem velmi pekne za povzbudenie, presne to tam chybalo, ucta,..
Ked mna matie, ze dokaze byt aj ,,normalny,,, presne ako predtym, horska draha, ..no pride s cucflekom a spyta sa, co som zrazu odmerana,..🙈 (na krku asi nie) . Ano, terapiu potrebujem, velmi, je tomu 6mes a stale to (ho) mam v hlave :((
Ja ti to poviem tak, narcis sa nezmení. Čoskoro jeho nová známosť zistí, to čo ty.
Daj tomu čas. A hlavne si ho neidealizuj.
Si na najlepšej ceste. Neprestávaj s terapiou a hlavne v žiadnom prípade neuver jeho manipulácii. A čo sa týka cucfleku, robili sme to na základnej škole. Kožu na krku pevne chytíš medzi prostredník a ukazovák a zatočíš. Cucflek ako dvere autobusu 😜. A ak k tomu prišiel s partnerkou, tak ide o veeeľmi povážlivý "vzťah". No len si predstav, prísť s niečím takým do práce. Hanba na sto rokov. 🙈. V každom prípade, ty si víťaz.
Bacha na manipulatívne taktiky.
Pozri aj ďalšie videá od tejto vynikajúcej psychologičky
Bacha na manipulatívne taktiky.
Pozri aj ďalšie videá od tejto vynikajúcej psychologičky
@andrea2667 dakujem Vam velmi pekne, ste velmi mila a akurat mam na zajtra s touto pani dohodnutu konziltaciu 🙂)
Fakt? On line, alebo osobne?
Fakt? On line, alebo osobne?
@andrea2667 online,..ano, videla som viacero jej videi, a chcela by som poznat jej pohlad a dostat odpovede na niektore otazky, verim, ze mi aspon trosku pomoze 🙏

Niesi povinna ho pustat do bytu, nechaj mu ich vonku na ihrisku a nepozeraj na neho
Ani s dalsou to nebude lepsie, naozaj.. teraz si nova znamost mysli aky jackpot vyhrala s takym chlapom- nevyhrala, len to panko na nu pekne zahral aby mi zobala z ruky ako slepa sliepocka a casom ju to prejde alebo si najde dalsiu obet lebo uz mu nebude mat co viac dat alebo bude mudrejsia a zdupka od narcistu sama
Tito ludia su egoisti, nevidia nikoho len seba, ani tu novu nema rad, ma rad len seba..aj tie pekne spomienky vyblednu casom, je to kratko nechaj tomu cas, potom si uz bespomenies alebo jednoducho zabudnes, ine myslienky a ine zazitky ti tie s nim jednoducho vytlacia z hlavy..
Vies kedy sa budes citit lepsie? Ked prides na to ako dobre sa ti stalo, ze niesi s nim, predstav si to ponizovanie do konca zivota, postupne by sa to stupnovalo az by ti kazdy bozi den vyhadzoval aj obycajnu omrvinku na koberci, zasluzis si denne pocuvat aka si neschopna? Nie…
Daj tomu cas a ukaz mu ako dobre je tebe a tvojej malej rodinke, ktoru tvoris teraz ty a tvoje deti , ver ze toto stve narcistov najviac..ked zistia, ze ludia, ktorych odkopli su stastni aj bez neho